Pinocchio & optimism….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Hurra! Vaknade i morse med en bråkdel så ont som andra dagar – nu verkar det som om antibiotikakuren verkligen tar.. Har några dagar kvar så känner mig säker på att det ska vara helt bra när den är slut. Ska få in lite städ och mellan det jobb som jag ska göra idag (utan att överanstränga mig igen 😊).

Vaknade dessutom till en helt igenmulen himmel – kunde inte ens se bergstopparna ifrån badrummet men nu har det lättat upp och solen tittar fram igenom ett tunt dis.


Hᴏ̈ɢsᴛ ʜɪᴛɪʟʟs…


Igår ökade antalet inlagda covid-19 patienter med 153 personer här i Andalusien och det innebär att det nu är 2 763 inlagda vilket är det högsta antalet under hela pandemin.

Andalusien är ju Spaniens näst största region sett till ytan och har den största befolkningen med 8,5 miljoner invånare. Hur många som är inlagda här i Marbella är det i princip omöjligt att hitta information om.

Lɪᴛᴇ ᴏᴘᴛɪᴍɪsᴍ ᴍɪᴛᴛ ɪ ᴀʟʟᴛ….


Mitt i allt så är det iallafall några som hoppas och kanske också tror att restriktionerna kommer att vara borta, både vad gäller restaurangernas öppettider och sällskapens storlek.

Det tycker jag att man kan få vara utan att bli påhoppad med massa helt eller delvis otrevliga kommentarer.. men icke.. Som tur är så finns det vettiga människor också och som t ex skriver att om man inte har något vettigt att skriva så är det bättre att låta bli. Helt sant och det är helt uppenbart att vissa har för mycket tid över och dessutom har någon slags behov att mästra andra..

En av dem som svarade skrev att Villa Tiberio har lagt upp sitt Nyårsfirande på sin hemsida. Älskar Villa Tiberio, man kan inte kalla det bara en restaurang för den stora gröna och blommande parkliknande trädgården med massor av statyer gör Villa Tiberio unikt. Ni bara måste titta på bildspelet även om det inte ger full rättvisa..


Ett besök på Villa Tiberio är lite som en resa i tiden.. Ägaren Sandro och hans servitörer (ja, det är bara män) som alla är klädda i svart och vitt på det sätt servitörer var lite förr på de ”fina” restaurangerna. En fördrink i den lilla inner-trädgården innan man visas till bordet. I ”matsalen” med de vita dukarna och tjocka vita tygservetter sitter pianisten och spelar 😃

Nyårsaftons firande består av middag och dans.. Två förrätter, citronsorbet, varmrätt, kaffe och dessert. Vin, champagne och fri bar. Pris? Det var liksom där bokningen sprack 😃 3 640 kronor – för två? Nej, per person..

Man skulle ju då lätt tro att det är världens lyxigaste meny men det är det inte riktigt heller.. Visst finns hummer med men tillsammans med krabba och räkor i en crêpe.. Man kan även välja en hummerpasta till varmrätt men någon riktigt lyxig meny är det absolut inte.


Nyårsfirande ute här är väldigt dyrt så Villa Tiberio kommer inte att vara ensamma.. Om vi helt bortsåg från pris så skulle vi välja att fira nyår på just Villa Tiberio.. Jag tror att det kan vara lite magi över det ✨

Restaurangerna måste ju stänga 22.30 nu och om det skulle gälla även på nyår så kommer säkert ett undantag den kvällen. Jag tror däremot inte att man ändrar sällskapens storlek och det är ju max sex personer förutsatt att man bor i samma hushåll.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….


Det har ju varit T som haft ”kökstjänst” men idag kan jag köra med två händer så det är min tur nu.. Ska få till de där kronärtskockorna (hoppas jag iallafall 😊) med skinka och lite bröd till.. Kanske egentligen att betrakta som en förrätt men funkar nog som huvudrätt också eftersom vi har tillbehör till. Om jag däremot misslyckas med själva kronärtskockorna blir det ju lite jobbigt.. Men kylskåpet är ju inte tomt så det löser sig det också..

Veckomenyn är klar och det vi ofta ”fallerar” på i vårt liv som flexitarianer är fisk.. Kan ju tyckas märkligt när man bor vid Medelhavet men av någon anledning blir det bara så.. Det finns ju så mycket gott att göra och det är dessutom nyttigt så vi får se till att äta det oftare. Viss fisk kan vara svår att få till så att den blir rätt tillagad och jag har inte lagat sådär himla mycket fisk.. men det är väl bara att sätta igång och träna..

Pɪɴᴏᴄᴄʜɪᴏs ᴏ̈ᴠᴇʀᴍᴀɴ….


Jag kan inte låta bli att tycka att Expressens Lars Lindströms jämförelse är precis klockren när han skriver att Pinocchio blivit helt brädad av Donald Trump när det gäller lögner.. Tyvärr växer inte Trumps näsa för hade den gjort det så hade det varit en väldigt bra illustration över alla lögner och en väldigt lång näsa. Enligt Washington Post så har Donald Trump under de fyra åren som president levererat i storleksordningen 25 000 lögner och enligt Cornell University kan 38 procent av alla artiklar med felaktig information om Covid-19 härledas tillbaka till Trump.

Han är som sagt inte klok och ett exempel på det kunde man se i gårdagens Dokument utifrån.. Vid en presskonferens frågade en journalist; Vad vill du säga till de amerikaner som drabbats eller som är oroliga för Corona? Som en reptil svarar Trump; Att du är en usel reporter.. Det där var en orättvis fråga. Kan ni föreställa er Stefan Löfven svara en journalist så?

Eɴ ғᴀ̈ʟʟɴɪɴɢ….


Någon annan som ibland kan ”slira” lite på sanningen är Blondinbella.. Givetvis inte i närheten av Trump men använder sig av lögner titt som tätt. I maj intervjuades hon av Martin Wicklin i Söndagsintervjun (en podd i P1).

Intervjun sågs som öppenhjärtig där hon sänkte garden och berättade om sitt fall, sin tid på psyket etc. So far so good men när hon började blanda in sina föräldrar och prata om sin barndom där det bl.a. förekommit våld i hemmet och annat så fick hennes föräldrar nog.

Hennes mamma och nya man och hennes pappa och hans nya fru anmälde intervjun till Granskningsnämnden. De ansåg att hon helt oemotsagd och med en helt egen agenda fått sitta i public service och framföra direkta lögner på ett sätt som skadat dem.

Nu har Granskningsnämndens beslut kommit och intervjun fälls.. Undrar just om det kommer att ändra hennes inställning till att hon på frågan om hon i hennes bok kommer att hänga ut sina föräldrar. På den frågan svarade hon; Yes!


Nᴜ sᴋᴀ ᴍᴀɴ sᴊᴀ̈ʟᴠᴋʟᴀʀᴛ ɪɴᴛᴇ ᴛʀᴏ ᴘᴀ̊ ᴀʟʟᴛ….


Den tidigare medarbetaren Omarosa Manigault Newman som skrivit boken Unhinged säger att Melania Trump räknar minuterna till hon kan skilja sig.. Det är väl iofs inte något sensationellt.. Som presidentfru har inte kunnat ta ut skilsmässa även om de kunnat komma överens om att det var han som ville skiljas.. Påståendet att han skulle utvisa henne till Slovenien om hon begär skilsmässa under hans tid som president är både sensationellt och med all sannolikhet Fake News.. Även om ingenting förvånar när det gäller honom..

Tʜᴇ ᴅɪғғᴇʀᴇɴᴄᴇ….


Den här bilden är nog från i början av år 2000. Det är ju nästan så att man inte känner igen Melania. Det har förvisso gått nästan 20 år men det är inte det som är den stora skillnaden..


Bildkvaliteten på den äldre bilden är såklart sämre och den känns nästintill svart/vit i jämförelse. Hon ser inte yngre ut men har ett helt annat utseende och jag antar att det kallas pengar.. Vissa skulle säga att hon var väldigt mycket vackrare som en mer naturlig Melania medan andra skulle tycka att den mer tillrättalagda och ”perfekta” versionen är vackrare.. Som tur är så tror jag att även de ”perfekta” människorna inte alltid är så ”perfekta” – för deras egen skull alltså 😄


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘᴇʀғᴇᴋᴛ….


Det kan omöjligen finnas någon annan än Anna Book som när det lagas mat i hemmet visar precis alla ingredienser med typ varsin bild (om man inte ska lära ut ett recept förstås).. Det kan heller inte finnas någon som så ofta skriver att hon duschat och visar bild efter bild på att hon bäddat rent.. Kanske anledningen är att det är perfekt 😃

ɢᴜʟʟɪɢᴛ ᴍɪᴛᴛ ɪ ᴀʟʟᴛ….


Om man inte visste vad det egentligen den lille killens Halloween kostym representanter utan att han t ex skulle vara en liten vetenskapsman så hade det verkligen varit gulligt. Men vi måste väl kunna se gulliga saker på samma sätt som vi måste kunna skämta om pandemin – så länge vi gör det med respekt och glimten i ögat.


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.