Chefredaktören & kocken….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Vi hade en hel del att göra igår och försäljningen landade på nästan dubbelt så mycket som en vanlig fredag. Var nästan duktig på att inte göra någonting 😊

Såg såklart på IDOL som vanligt och som väntat åkte Niklas ut. Ella gjorde en fantastiskt fin tolkning av Rosa Moln och hängde inte löst för ovanlighetens skull – tror att hon även blir hjälpt av juryns signalvärde med livbojen.


Nu har väl iofs inte Herman tillhört favoriterna för mig i något perspektiv men igår visade han verkligen en osympatisk sida som jag tror att han kommer att få äta upp. Man får förvisso ha ett visst överseende med att han är väldigt ung men beteendet igår var inte riktigt okej. Han kommer nog att ligga risigt till nästa vecka men det återstår att se om jag har rätt..

Igår var antalet nya smittfall drygt 25 000 vilket är den högsta siffran sedan pandemin startade. Spanien är uppdelat i fyra kategorier beroende på hur hög risken för smitta är.


Från och med midnatt igår har vi gått över till Nivå 3 här i Marbella. Vad det innebär är rätt självförklarande – skärpta restriktioner är det. hursomhelst.

Tyvärr kommer det här också att innebära att Pappa inte kan komma som planerat för inresor kommer inte vara vara godkända även om man har ett semesterboende här. Det gäller minst till den 9/11 och Pappas flygbiljetter är till den sjätte. Man vet ju inte hur utvecklingen kommer att se ut därefter men jag känner mig tryggare med att ha kvar honom i Sverige, speciellt med tanke på hans operation. 😢 Sååå tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot att ha honom här i Marbella 💕

Eᴛᴛ ʟᴊᴜs ғᴏ̈ʀ Mᴀᴍᴍᴀ….


Ikväll när det mörkret kommit så ska jag tända ett ljus för Mamma ❤️ Det är något som vi även brukar göra när vi är i Málaga – mitt i den äldre city stadsdelen har de en stor och väldigt vacker kyrka och det är vi tänder ljuset för henne.

Jag kanske även går med T när han går på eftermiddagspromenaden med doggisarna och ser om jag lite i smyg så där kan få med någon liten ”kvist” av de orangea blommorna som blommar så fint nu. Vi får se hur ont jag har.. Kan bara inte fatta varför det inte går över. Vaknade i morse och det gjorde galet ont.. men jag ska inte klaga, det finns dom som har det väsentligt mycket värre.

Rɪᴋᴛɪɢᴛ ᴍᴏᴅ….


Såg intervjun med Caroline Farberger på Nyhetsmorgon. Carl, gift familjefar och VD för ICA Försäkring som idag är Caroline. En resa hon gjort med stor ödmjukhet och respekt för familj, vänner och kollegor – steg för steg.

Det var en fin intervju om att älska sig själv, att känna att man är någon annan än den man visar upp och att våga genomföra en förändring. En förändring som hon beskrev som att skala av en lök . Det första lagret var att familj skulle kunna landa i hur hon kände och vad hon ville. Det andra lagret var familj och vänner sedan som lager nummer tre kom kollegor etc.

Hon har ju kommit ut med boken ”Jag Caroline” nu och den kommer jag absolut att lyssna på men väntar till jag lyssnat klart på de två som är i öronsnäckorna nu.

Hursomhelst så representanter hon mod för mig – riktigt mod ✨


Kᴀᴍᴘᴇɴ ғᴏʀᴛsᴀ̈ᴛᴛᴇʀ….


TV4 kör ju en 37 timmar lång direktsändning med start på tisdag vid 05.00.. Det enda uppehållet (som jag uppfattat det) är klockan 20.00 när Kockarnas Kamp får ha sin ordinarie sändningstid.


Jag hoppas att David vinner, tycker dels att han verkar vara en härlig person och en gedigen kock som lagar mat utan ängslighet och hänsyn till trender. Blev lite nyfiken på det där med att han har restaurangen hemma så jag kollade upp det.. Skriver om det imorgon ✨

Mᴏᴛsᴀᴛsᴇɴ ᴛɪʟʟ ᴍᴏᴅɪɢ….


Nu vet jag att jag är där med mina fördomar igen.. Den här gången gäller det att växtbaserade produkter ska ersätta kött – jag har med andra ord fått för mig att det inte är gott. Vissa produkter kan jag väl i högre utsträckning se skulle kunna funka som växtbaserade än andra men totalt sett.. njaa..


Jag vet att om det var MAX eller Burger King körde någon kampanj där de slumpvis serverade det växtbaserade alternativet och om man kände att de serverade något annan än originalet med kött fick man ny med kött.. Har ingen aning om hur det gick eller om de överhuvudtaget kunde ha bra koll på vem som fick vad..

Vi kan iallafall konstatera att jag är för feg (eller snarare ointresserad) för att hålla på och prova växtbaserade alternativ.. Man måste ju inte prova allt – iallafall inte så länge som man inte driver någon kampanj mot att det inte är gott/bra 😃

Cʜᴇғʀᴇᴅᴀᴋᴛᴏ̈ʀ Gʀᴇᴛᴀ….


Greta ska ju vara chefredaktör för DN den sjätte december. Det innebär att hon bestämmer hela tidningens innehåll. Det här har inte oväntat väckt debatt eftersom många anser att journalistiken ska vara helt oberoende. Nu är överenskommelsen iofs att det endast får publiceras fakta och inte åsikter/tankar men det är väl tveksamt om det är okej att en så stor tidning gör det här.

Det är smart drag ur ett PR perspektiv. Det pratas om det, det skrivs om det och de kommer sälja väldigt många lösnummer den dagen. I bästa fall får de lite nya prenumeranter.. Motivet är nog en kombination av vikten av att föra fram klimatfrågorna och PR.. Eller?

Vᴀᴅ ʜᴀ̊ʟʟᴇʀ ᴅᴇ ᴘᴀ̊ ᴍᴇᴅ….


Något som fullständigt övergår mitt förstånd är försvinnandet av den norske miljardärens fru. Det måste väl ha gått två år nu sedan hon försvann och typ nio månader som de började utreda det som ett mord. Maken anhölls ju men släpptes i princip direkt. Han har inte fått tillgång till båda sina bostäder (en av dem har han fått tillgång till).

I samband med att han anhölls som misstänkt gick han ut med en belöning på 10 miljoner norska kronor till den som kom med tips och informerade att han inte kommer att ställa upp på fler förhör. Ställa upp? Tror han att det är en intervju?

Nu vet Expressen totalt sett säkert ingenting men ungefär var fjortonde dag kommer det upp något och nu senast att advokaten säger att det kommit in intressanta tips.. Det finns tre alternativ; Antingen har polisen givit upp eller så har de något i rockärmen där de väntar in något för att kunna slå till igen eller och kanske troligast har Norge de sämsta brottsutredare man hört talas om..

Nʏ ᴍᴀ̊ɴᴀᴅ….


Imorgon går vi över till november och det innebär ju att jag ska ta hand om mig själv bättre. Inte för att jag missköter mig på något sätt nu men väsentligt mer kan göras.. Mer grönsaker, fler och längre promenader, få ordning på hår och naglar och ordentligt Hemma-SPA varje vecka.. Inte speciellt svårt men nog helt nödvändigt om man (läs jag) ska orka med en Corona höst.

Dessutom får vi göra lite mer roliga saker – det behövs i precis lika stor utsträckning som det ovan. Energidepåerna måste fyllas på kontinuerligt helt enkelt..

Nya rutiner för veckohandling också från och med nästa vecka.. Den bästa matbutiken i Marbella är nog Mercadona intill den vårdcentral där jag har min läkare så nu blir det basbutiken. Det med att handla på SuperSol är ju bara för att den ligger närmst och för T’s charktant.. Eftersom Mercadona inte har någon manuell chark kommer vi att fortsätta med Supersol lite – charktanten när vi behöver det och för kompletteringsköp. Dessutom blir det grönsaker från favoriten uppe i de riktigt spanska kvarteren. Totalt ointressant information 😊

Uʀsᴀ̈ᴋᴛᴀ & ғᴏ̈ʀsᴠᴀʀᴀ….


Det har i dubbel bemärkelse retat upp en hel armé när det kommer till den Halloweenfest Blondinbella skrivit om att hon ska gå på.. Först var det för att hon gjorde sig lustig på överviktiga personers bekostnad när hon provade ut Halloween kostymen.. Nu att hon ska gå på fest överhuvudtaget.. Hon har till skillnad mot hur hon alltid agerat förr svarat på kritiken. Bett om ursäkt för förlöjligandet av överviktiga som inte var hennes avsikt. Nu att det är luddiga direktiv. Hon skriver bl.a. i sitt inlägg på Instagram

”Något som jag är väldigt förvånad över är hur det kan komma sig att man att man kan trycka massiva nya pengar för att stötta våra våra bolag men inte kan ge mer pengar till de som verkligen gör en insats och går på knäna just nu, t ex sjuksköterskor, Man prioriterar bolag men inte de mänskliga hjältarna”

Isabella Löwengrip

Inte min mening att raljera – bara citera.. Poängerna är två; Minsta fel hon gör och ”alla” rasar och hon har börjat inse att man nog måste besvara relevant kritik..

Vᴀ̈sᴇɴᴛʟɪɢᴛ ᴠɪᴋᴛɪɢᴀʀᴇ….


Jag kommer att plåga er lite till.. iallafall imorgon. Min känsla för att Trump kommer att vinna ökar sakta men otäckt säkert.. Vad tror ni?

Apropå galna statschefer.. Här har vi en som Trump verkar gilla.. Historien om hans hus berättar jag imorgon.. Ledtråd; Det är inte den där korta, tjocka som ser konstig ut 😄


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.