Porträtt & kanelbulle-initiativet….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jag kommer inte att försöka mig på att ”rätta till” naglarna en enda gång till.. Lacket ”Dont Bite” verkar än så länge vara väldigt effektivt. Bortsett ifrån att det är korkat att försöka så var det dessutom kanske också anledningen till att jag fått infektionen..

Som om det inte räckte med infektionen så fortsätter jag att belasta handen/armen eftersom jag bara inte klarar av att sitta rakt upp och ner eller försöka få saker gjorda med en hand. Men nu får jag sluta lura både mig själv och armen. Punkt.


Det finns ju givetvis ingen som koppling men det känns ändå lite “spooky” att jag skrev om terrordådet i Paris för fem år sedan i förrgår och så händer det som hände igår i Nice. Att jag skulle vara synsk eller så menar jag alltså. Det här verkar väl inte vara ett organiserat attentat utan mer ett vansinnesdåd av en person men det har ju likväl förtecken av terror. Oerhört obehagligt precis som det var med mordet på den franske läraren för två veckor sedan.

Kᴀɴᴇʟʙᴜʟʟᴇ ɪɴɪᴛɪᴀᴛɪᴠᴇᴛ….


Patricia, en vän till oss, har det lite tråkigt nu i Corona tider (rätt säker på att hon inte heller känner igen sig Katrin Zytomierskas uppfattning om Marbella) och som en ”terapi” bakar hon bullar..

Om hon äter upp alla själv kommer hon väl till slut att rulla fram så idag startade hon ”kanelbulle-initiativet” (mitt namn) och nu kan man beställa kanelbullar med leverans till dörren. Älskar ändå att människor hittar på nya saker mitt i alltihop och självklart måste vi ha lite kanelbullar 🍁

I ʜᴇʟɢᴇɴ….


Jag har nu googlat runt lite för att hitta det bästa receptet som jag tror ska komma så nära de vi åt som möjligt. Det är ett italienskt recept som verkar bra men jag tror att pappan i köket på restaurangen låter bladen ligga i olivolja en massa timmar efter det att de är klara. Om jag inte får till det kanske han kan tänka sig att dela med sig av receptet..

Lᴀ̊ɢsᴀ̈sᴏɴɢsɢᴀʀᴅᴇʀᴏʙᴇɴ….


Om jag generaliserar en del så tror jag att det är väldigt många kvinnor som tycker att det finns för lite garderober hemma. Det blir lätt så att man trycker in lite för mycket kläder och resultatet blir att man har svårt att hitta vad man ska ha på sig. Tror inte att jag är ensam..

Jag har löst problemet med att ha en hög- respektive lågsäsongs-garderob. Nu låter det kanske som om jag har hur mycket kläder som helst men så är det inte.. men inte lite heller. Det huvudsakliga syftet till de två säsongs-garderoberna är delvis plats men i väldigt stor utsträckning att det känns onödigt att ha vinterkläder hängandes i garderoben på sommaren och tvärtom.. Dessutom ”glömmer” man ju alltid lite av det man har så det blir lite nytt i garderoben ✨

Vi hade planerat att i helgen ”skifta” garderoben men det är väl antagligen att överanstränga handen/armen det också. Inte för att kläder är tungt utan rörelsen att hänga galgar upp och ner ett gäng gånger.. Vi kanske kan börja och se om det känns okej.


Apropå galgar.. Jag kommer att åka till butiken och ”jobba” mitt pass ändå idag men jag kommer inte att göra någon som helst nytta. Det är bara jag som har nycklar och för Christinas skull som inte är hundra varm i kläderna när det gäller kassa-avslut etc. Vill gärna träffa henne också så att vara i butiken men inte göra någonting kan ju inte skada.

Sʟᴜᴛsᴘᴜʀᴛ….


Nu har t.o.m. jag givit upp.. Jag ”orkar” inte följa någon av Trump, Biden eller Kamala Harris på Instagram längre. Det är så många inlägg och självklart innehåller de bara olika typer av kampanjbudskap.. Det har det väl iofs gjort hela tiden men jag inbillar mig att inläggen var lite ”roligare” tidigare. Nu är det dessutom så många inlägg så att jag nästan inte uppfattar något annat än just deras inlägg.

Men ingen tvingar ju mig att följa dem.. så nu har jag avföljt. Om Trump (det är väl bara han som skulle kunna göra det) gör något helt galet så fångas det ju ändå upp i andra kanaler. I övrigt är det nog inte mer att säga om valet förrän valdagen..

Iɴᴛᴇ ᴅᴀ̈ʀ….


La Canada

Återkommer till det där initiativet med sju miljoner kronor till julskyltnings-tävlingen och annat för att stimulera julhandeln. Det får ju dubbel effekt eftersom det hjälper handeln och dessutom skapar en mysig julkänsla lite här och där.

Det kommer nog vara allt annat än lätt, i princip omöjligt att få till något mysigt uppe i La Canada. Men med tanke på hur många av Marbellas butiker som faktiskt ligget där så kommer väl mycket pengar att gå just dit.. Vi är ju i princip aldrig där även om utbudet av butiker etc är väldigt bra. Det är för stort och för stelt för min smak.. Julskyltningen kommer vi definitivt att se på i Gamla stan (även om kanske inte alla butiker håller öppet) i stan generellt 🌲

Sᴏᴍ ᴅᴀ̊….


Jag fullkomligt älskar Underbara Claras teckningar – de är som en slags kombo av Astrid Lindgrens böcker och de där fina julkalendrarna man hade varje år som barn. Det är ju inte så att jag skulle beställa en teckning och sätta upp som tavla (vet inte ens om hon säljer sina teckningar) men som illustratör till en barnbok tycker jag att hon skulle vara perfekt 💡


En illustration jag däremot definitivt skulle kunna (och vilja) ha på väggen är den här 😊 Det är illustratören Annaritar_illustrations som gjort den. Så fin!


Jag undrar hur många timmars arbete som ligger bakom varje illustration – de är verkligen både lika och detaljrika. Hon får en del beställningar på familjeporträtt eller porträtt på barn. Camilla Läckberg beställde porträtt på sina fyra barn som jag tror de fick i julklapp och på bilden här är yngsta dottern. Det kostar nog en del att beställa porträtt men också väldigt kul att ha ✨ Inte ett på mig och Thomas dock 😄

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴏᴍ ᴅᴀ̊….


Jag är nog inte ensam om att tro att det där med att skicka julkort kommer att öka ”dramatiskt” den här julen. Vanliga, gamla hederliga julkort inte elektroniska som ersatt julkorten i väldigt hög utsträckning – på 90-talet skickades 60 miljoner julkort nu är det cirka 15 miljoner som skickas..

En undersökning genomförd av Postnord visar att femtio procent av svenskarna vill ha ”riktiga” julkort. När det nu var strax under 15 miljoner julkort förra året så gissar jag på minst det dubbla i år. De anledningar som varit för att inte skicka julkort hamnar i ett lite annat perspektiv och många bryr sig på ett annat sätt om sådant som kanske inte varit så viktigt förut, saker man inte hunnit med och vänner man inte hinner umgås med – listan kan göras lång..

Själv tillhörde jag nog en av dem (utan barn iallafall) som skickade julkort väldigt länge.. Minns när min kompis Ylva sa att till mig att hon fick två julkort varje år.. Ett från hennes farmor och så ett från mig 😊


Nu ska ju inte inbilla mig eller någon annan att jag enkelt och lätt kan göra egna julkort.. men det är ju lite roligare än standard varianterna som finns här.. Finns det mallar tro.. 😊

Iɴɪғʀᴀ̊ɴ ᴏᴄʜ ᴜᴛ & ᴜᴛɪғʀᴀ̊ɴ ᴏᴄʜ ɪɴ..


Från Ebba von Sydows Instagram

Hår, naglar och iallafall något försök till glow – det kan låta oerhört ytligt.. Man brukar ju säga att mår man bra på insidan så syns det på utsidan och det ligger mycket i det.. Men det ligger också en hel del i det omvända.. Om man ”ser bra ut” så mår man också bättre.

Men precis som med ungefär allt annat här i världen så ”måste” man ha ordning på basen. Att bara lägga på foundation på en kanske torr och glåmig hy är inte att få till det.. Vill inte hamna i Lock Down glåmigheten igen så nu i november är det fokus på att undvika det genom lite olika ”åtgärder”.


Det finns dom som har rader av produkter som de använder för att få en så bra hy som möjligt. Vissa har typ åtta produkter eller så som kvällsrutin- där kommer jag aldrig att hamna.. Vissa köper väldigt dyra produkter, en del för att de tycker att produkterna är bra och andra för att de tror att de är bra (eftersom de ju är så dyra).

Vissa av de riktigt dyra produkterna är säkert väldigt mycket bättre än andra men det finns med all sannolikhet ingen korrelation mellan pris och hur bra de är. De tillverkas ju i lägre volym och har högre kostnader per produkt för att marknadsföra så där ligger en del av förklaringen.

När man känner sig sådär grå och glåmig så är det rätt lätt att påverkas av hur pigga och fräscha alla andra ser ut. Men vilka är egentligen ”alla andra”? Om jag tänker på det så är ju ”alla andra” ofta Instagram- personer som använder filter, är jätteduktiga på makeup osv. Det är inte Maricarmen i butiken eller någon annan jag möter på typ SuperSol.

Det är bara att konstatera – man (läs jag) vill se pigg och fräsch ut. Det bästa sättet för att göra det är inte att fylla sminkväskan med ett gäng nya produkter utan att ta det från steg ett.. Steg ett är just steg, dvs ut mer och promenera för att ge huden både frisk luft och vitaminer. Steg två är att testa produkten på bilden som iallafall Ebba von Sydow tycker ger hyn lyster.

Jag är inte naiv så jag tror inte att jag kommer att få lite solbränna, lyster och se ett gäng år yngre ut 😃 Men att inte använda någon produkt för ansiktsvård är inte ett alternativ så varför inte testa denna.. Den står inte i hyllan för exklusiva produkter så värt ett försök..

Ett fint nagellack och läppstift kan definitivt pigga upp i höstmörkret – hur banalt det än må vara ✨

Rᴜᴛɪɢᴛ….


Nu är ”flanellskjortan” här igen men inte som traditionell skjorta utan som en utanpå-skjorta. Lite jackliknande skulle man nog bättre beskriva det. Ett perfekt Marbella plagg det också.. Längtar till uppackningen av lågsäsongs-kläderna – inte för att jag kommer hitta en sådan här men bl.a. för att ta fram stövlar.

Jag längtar ännu mer efter att få hem allt vi har i lagret i Magna Marbella. Tanken var ju att vi skulle gjort det i september men så krockade det med Sverigeresan och annat. Vi vill inte ta hem det utan att ha allt på sin plats här och det som inte ska ha någon plats ska inte vara här- då blir det så mycket lättare och bättre att packa upp och in det som kommer. När det kommer så kommer det verkligen kännas som om jag varit på shoppingrunda 😊 Har ingen koll alls på vad det är som finns i lådorna och jag kanske blir jättebesviken men det får jag ta då..


Det som började komma litegrann förra året var att man ”ska” vida byxor istoppade i stövlarna. Så där så att byxorna får ett litet överhäng. Många tyckte det var sååå fult när det börjades med det men om jag blir lite påverkad av filter-bilder på är det ingenting mot det här.. Nu är det väldigt många som både tycker att det är snyggt och självklart att ha det.. Jag har inte funderat på och har dessutom i princip bara smala byxor så då finns det ju inget annat alternativ..


Det blir ”snabbt hem” efter jobbet idag – är ju IDOL och då får vi väl se om den där ”Livbojen” gör någon egentlig nytta för Ella ✨

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.