En kreativ pumpa & ett bord….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår gjorde T Spaghetti med köttfärssås som ju är hans absoluta favoriträtt och igår var det otroligt gott ✨ Efter ”Så mycket bättre” såg vi filmen Rebecca (den nya versionen av den gamla Hitchcock-filmen). Den har fått en trea i betyg och det är vad den får av mig också, delar av filmen är bättre än andra så den hade kunnat få en fyra av mig. Sevärd men absolut inte ett måste..

Idag klockan 10.00 började regeringen ett möte för att diskutera ett nytt nödläge. Vad de kommit fram till har jag inte lyckats ta reda på, kan ju också vara så att mötet inte är klart. Jag är inte orolig för att det skulle innebära någon ny nationell Lock Down eller så men tydligen ser Andalusiens regionalpresident att vi är på väg in i en tredje våg. Inte här på Costa del Sol men det kan ju spridas och nu börjar jag bli lite orolig över det där med Pappas resa. Jag måste definitivt hålla mig uppdaterad varje dag..

Iɴᴛᴇ ᴏᴠᴀ̈ɴᴛᴀᴛ….


De gjorde en undersökning i Aftonbladet om det var rätt när de gav Ella livbojen igår.. Det engagerade iofs inte alls i lika stor utsträckning som den här typen av frågor brukar göra men resultatet visar att det inte bara var jag som blev lite förvånad..

Iɴᴛᴇ ʜᴇʟʟᴇʀ ғᴏ̈ʀᴠᴀ̊ɴᴀᴅ….


Jag är långtifrån förvånad över hur svenskarna ser på Trump vs Biden. Det är 74 procent som hoppas att Biden vinner och bara 14 procent som vill att Trump ska vinna. Jag antar att de resterande procenten svarat att de inte bryr sig.. SD-väljare är nog en väldigt stor del av de 14 procent som hoppa att han vinner eftersom Trumps position är starkare hos dem.

Undersökningen är definitivt inte statistiskt säkerställd vare sig ur perspektivet antalet respondenter eller demografi men jag tror inte att man skulle se så himla stor skillnad..

Vᴀʀ ᴅᴇᴛ sᴀ̊ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ʙᴀ̈ᴛᴛʀᴇ?…


Jag har nog missuppfattat det där med att det inte kommer artister och går eller så kör de i olika ”team”.. Det återstår att se för jag tycker inte att det är så viktigt så att jag kommer lägga ner någon tid på det förstå det..

Den gemensamma nämnaren för gårdagens avsnitt var Lisa Nilsson tycker jag. Benjamin Ingrosso gjorde en väldigt bra tolkning av Lisa Nilssons ”Långsamt farväl” och Lisa Nilsson gjorde en riktigt vacker tolkning av Ana Diaz ”Hundra”. Jag tror att vi såg Allsång på Skansen en gång i somras och det var just när Ana Diaz själv framförde den och det var så otroligt avskalat och fint så att man verkligen blev berörd.


Kanske en bättre tillgång i köket än vid bordet för de andra..

I övrigt tyckte jag att Plura har gjort sitt i Så mycket bättre formatet – det kändes som om han knappt ”orkade” hålla sig vaken..

Sᴜɴᴅᴀʏ….


Idag städas och tvättas härhemma. Det är soligt med runt 20 grader och så ska det vara även nästa vecka. Inte för att en ”skadad” hand har något som helst med benen att göra men det har ändå påverkat helheten så att jag inte riktigt haft lust med långa hundpromenader. Det har ju inte varit så illa så att jag inte kunnat göra vanligt jobb men just det där med att gå ut har fått stryka på foten. Det får därför komma högt på priolistan nästa vecka för man vet ju aldrig.. tänk om det regnar i flera månader sedan. Det är väl iofs inte speciellt sannolikt men det var heller inte sannolikt att det skulle vara en så usel vår som det var under hela karantänen.

Mɪᴛᴛ ʙᴏʀᴅ….


Kan man sakna ett bord? Inte i bemärkelsen att man behöver ett bord utan ett specifikt bord, mer som att man saknar en kompis man inte träffat på länge. Ja, det kan man och det gör jag. Jag saknar mitt matbord som står i huset på Värmdö.. Det har hängt med i många år men är ungefär som hummer – jag tröttnar aldrig på det.

Det bordet är det så mycket finare att dekorera på, oavsett årstid och jag tycker så mycket om det på precis alla sätt. Det går ju att skruva av benen så det är ju inte så plats-krävande att transportera ner med någon av Lennarts transporter mellan Marbella och Stockholm. Jag får kanske ta och kolla upp det vid tillfälle.. Inget som kommer överst på prioriteringslistan hur mycket jag än saknar det..

Kʀᴇᴀᴛɪᴠᴀ ᴍᴀ̈ɴɴɪsᴋᴏʀ….


Från Hanna Wendelblom Designs Instagram

Det finns de som verkligen både är kreativa och som kan göra sååå fina saker av den. Det här är definitivt den finaste pumpa jag sett.. Jag skulle aldrig lyckas att få till en sådan men för att ens komma det minsta minsta i närheten skulle jag behöva ha 100 pumpor i lager och 100 timmar att träna på.. Vill med det ha sagt att det inte är aktuellt att ens överväga ett försök.

Jag är däremot fortfarande lite inspirerad av den där hyllan från Ekotipset. Nu behöver vi inte någon hylla men däremot en sänggavel och det borde väl rimligtvis inte vara det allra svåraste att börja med att göra själv.. Har ju förvisso tummen nästan mitt i handen när det gäller sådant men inte T så gemensamt kan vi kanske få till det. Vill inte påstå att T tillhör kategorin händiga personer men vissa sådana saker är han riktigt bra på 😊 Jag ska ändå kolla upp priserna på t ex IKEA först men som sagt mycket roligare att ha designat sin egen sänggavel (eller vad det nu kan vara).


Det blir kanske även Dokument utifrån ikväll – det är väl det enda programmet som vecka efter vecka nu inför valet belyser det ur olika perspektiv. TV4 har ju kört debatterna och sedan kommer ju den 37 timmar långa direktsändningen.

Jag vet att jag skriver mycket om valet och egentligen inte alls borde göra det eftersom jag inte har tillräckligt med kunskap men jag är definitivt inte ensam om att tycka att det här valet är otroligt viktigt. Det är när närmare 80 procent av svenskarna som tycker att valet är viktigt eller mycket viktigt.

Jag har en magkänsla som säger att om Trump får fyra år till kommer han att bli ännu mer galen och verkligen passa på att göra det som gynnar honom. Han är ju redan kritiserad för det men har nog inte vågat ta det lika långt som han velat eftersom han är alldeles för prestigefylld för att vara en av de presidenter som inte blev omvald.

ʙᴀᴛʜɪɴᴀ….


Jag skrev ju för ett tag sedan om Amanda Schulman som jag tycker är en intressant och ”cool” kvinna. Det är hon givetvis inte ensam om att vara och det är definitivt inte heller bara ”offentliga” kvinnor som är intressanta och ”coola” men det är lättare att skriva om dem just eftersom de är offentliga och många vet vilka de är. Det är btw inte heller bara kvinnor som kan vara intressanta och ”coola”..

Bathina Philipson är en också en kvinna som hamnar högt på den där listan.. Jag tror att jag säkert skrivit något om henne tidigare men strunt samma..


Det var nog många som både hade synpunkter och höjde på ögonbrynen när hon träffade Aje Philipson. Hon var ”blomsterförsäljerska” och gick runt och sålde röda rosor vid borden på restauranger (finns de kvar?). Allt började på Teatergrillen – den unga ”blomsterförsäljerskan” möter den mycket äldre miljonären. Lägg dessutom till hennes invandrarbakgrund. Övriga societetsdamer tyckte nog fördomsfullt att det kommit in en katt bland hermelinerna kan jag tro..

Societetsdamerna hade nog inte trott att det skulle leda till något långvarigt och seriöst men det blev både bröllop och tre barn. Hur relationen ser ut idag snart 20 år senare ryktas det väl lite om men de är hur som helst fortfarande gifta.

Bathina är nog precis allt annat än fördomsfull och det är just det som gör henne så cool. På sin 40-årsfest bussades alla gäster ut till en festlokal i typ Kista där hon ”hedrade” sitt arabiska ursprung. Förvisso inte helt fel i tiden med det temat men det inbillar jag mig inte spelade någon roll.

Ex-frun och Bathina vid ett annat tillfälle

Nu är hon i familjens hus här i Marbella och igår la hon upp en Instastory med texten: Modern Family ute och shoppar (Modern Family är btw en tv-serie). I det korta filminlägget ser man hennes dotter, Grete Qviberg (hennes mans ex-fru) som ser ut som en riktigt äkta Östermalmsdam i modern tappning och hennes mamma i arabiskt klädd med huvudbonad (inte med fotsid svart dräkt och där man bara ser ögonen).

Nu menar jag inte på något sätt att det är en bedrift att inte ”skämmas” för sitt ursprung utan det coola är att hon är verkar lika happy och hemtam i alla världar.. Oavsett om det är med invandrarna, överklassen, kompisarna eller ex-fruarna. Det är långt ifrån första gången man på Instagram kan se exempel på det. Jag har iofs ingen som helst aning om det stämmer eller inte men det är känslan jag får och på den bygger jag såklart min uppfattning..

Hon verkar vara så långt ifrån snobbig man kan vara. Det är klart att hon också köper dyra väskor och kläder men hon håller inte på och anger vilket märke det är när hon lägger upp sina bilder.

Bathina får helt enkelt vara oktobers ”coola” kvinna..

Iɴᴛᴇ ғᴜɴᴅᴇʀᴀᴛ ᴋʟᴀʀᴛ….


Jag har inte glömt det där som jag skrev igår att jag skulle fundera lite på.. Det där med vad som händer med individen och vad som händer med människorna.. Kommer att skriva lite om mina tankar kring det nästa vecka..

Fʀᴀ̊ɴ ɴᴏʟʟ ᴛɪʟʟ ғʟᴇʀᴀ ʜᴜɴᴅʀᴀᴛᴜsᴇɴ….


Carola valde att lägga upp en text på sitt Instagram med anledning av Runars bok. Sammanfattningsvis så skriver hon att hon under tio års tid försöker komma ur hans grepp och att när hon äntligen gör det så kommer tio väldigt svåra och smärtsamma år som hon idag inte kan förstå att hon klarade att genomleva.

Han ”måste” antagligen skriva boken – inte för att han har något inre kall att få ut en sanning (som inte är sann) utan för att tjäna ihop pengar.

Oavsett bok eller inte så är det ingen tvekan om att han är en lögnare och klåpare.. Han har tydligen en blogg, om och hur mycket han skriver på den har jag ingen aning om och vill inte ha heller.

Bakgrunden till bloggen är däremot ett väldigt bra exempel på hur ”trovärdig” han är.. Han skriver att han utan att berätta det för någon började lägga ut texter han skrivit, om hur han såg på livet och samhället. Han blev helt chockerad över den respons han fick – efter bara några få månader så hade han hundratusentals läsare av sina inlägg. Det är ju så otroligt överdrivet så att det bara blir löjligt att ens kommentera..

Vᴀ̈ʀʟᴅsᴘᴀsᴛᴀᴅᴀɢᴇɴ….


Edensvärds hummerpasta

Idag är det Världspastadagen så vi skulle väl egentligen ha bytt om vi nu tyckt att det skulle vara viktigt att hålla någon temadags-tradition.. Det gör vi inte så med det sagt så spelar det ju ingen roll att det inte blir pasta till söndagsmiddag. Om jag skulle ha ätit pasta idag så hade jag helst av allt velat gå till Casa Tua eller Villa Tiberio och ätit deras hummerpasta. Fullständigt oslagbara ✨


ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.