Ekotips & höstlov….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Inte orkade vi oss hålla oss vakna hela debatten den här gången heller 😊 Det var bara den första som det ju bara inte gick att somna ifrån som vi såg hela av. Lite mer om nattens debatt längre ner..

Idag har regnet lämnat oss – det är 19 grader och strålande sol ☀️ Temperaturen är väl inget att skryta om men så länge solen skiner så är det riktigt skönt. Den tunna jackan som åkte fram igår har (iallafall tillfälligt ett par dagar) åkt in i garderoben igen eftersom vädret ska bli fint i helgen och ännu bättre nästa vecka.

Pᴇᴅʀᴏ ᴏɴ ᴛᴠ….


Idag omkring spansk lunchtid höll Pedro Sánchez ett tv-sänt tal till nationen, det var ett tag sedan sist. Han bad Spaniens invånare om nya uppoffringar för att hålla nere smittkurvan. Jag läste att Spanien är land nummer tre sett till antal men inte per capita. Frankrike har tre gånger fler smittfall..

Just nu, beräknat på de senaste dagarna, har Spanien totalt en smittofrekvens på 348 fall på 100 000 invånare vilket är klart över den gräns på 250 som är satt. Den gränsen måste dessutom ner till 25 enligt Sánchez.

Regeringen vill till varje pris undvika en ny Lock Down men det kräver disciplin, ansvarstagande och självuppoffring av alla. Nu är det ju långt ifrån så att de 348 fallen är lika över hela landet, vissa regioner är ju väsentligt mer drabbade än andra. Man har därför delat upp smittsituationen i fyra nivåer beroende på smittofrekvensen.


Granada

Vi tillhör ju Andalusien och totalt sett är smittofrekvensen långt under t ex Madrid och flera andra regioner men i Sevilla och Granada är det lite högre. Nu inför Granada en restriktion som innebär att invånarna inte får inte vara ute mellan 22-06 (om de inte jobbar såklart).

Dᴇʙᴀᴛᴛᴇɴ….


Som sagt.. Vi ställde klockan på 02.50 och förberedde oss för 90 minuter av debatt. Jag vet inte riktigt hur länge vi hängde med men någonstans mellan 30-45 minuter skulle jag gissa på.

Vid något tillfälle trodde vi att vi tappat ljudet men förstod att de stängt av Trumps mikrofon. Det var, enligt Expressen, det bästa som kunde hänt honom för det gjorde honom nästan till en normal debattör.


Expressen hänger upp sig på Joe Biden tydligen tittar en lång stund på sin klocka i anslutning till att moderatorn säger att tiden håller på att ta slut. De menar att det kan uppfattas som att han vill att debatten ska ta slut och att det kan stå honom dyrt . Det är definitivt inte så jag uppfattar det utan min första tanke är att han vill veta den exakta tiden som återstår för att planera sin egen tid på bästa sätt för att få ut de budskap han vill trycka på..

Sammanfattningsvis var ju Trump en helt annan person och hade som tidningarna skriver uppenbarligen lyssnat på sina rådgivare. Jag tycker att Joe Biden säger ”come on” alldeles för många gånger. Biden utpekas återigen som vinnare i de snabba första undersökningar som gjorts i USA men inte alls med samma marginal som vid den förra debatten.


Det här är väl det enda Instagram inlägget från Trump som Pence som fått vara med på överhuvudtaget..


Biden 53 procent – Trump 39 procent det är väl ungefär så det ser ut efteråt men det kommer nog inte påverka valresultatet..

Debattens vinnare var enligt kanske Kristen Welker som jag läste någonstans.. Vid något tillfälle sa t.o.m. Trump som varit kritisk innan att han tyckte att ”hon skötte debatten bra, det måste han säga” – tycker att det säger lite om hans kvinnosyn också..


På väg hem igen med Air force one.. Inte mycket till munskydd där inte och han har tydligen glömt den känga han gav reportern när han tyckte att frågorna blev obekväma så avbröt han med motiveringen att hon inte hade munskydd..


Var trevlig mot alla fotografer, journalister etc så kommer de inte att välja de minst fördelaktiga bilderna på dig.. Det verkar inte gå upp för Trump – eller antagligen har de det men han bryr sig bara inte..

Hoppas att det kan bli iallafall en liten Obama-effekt nu när det drar ihop sig allt mer..

Eᴋᴏ-ᴛɪᴘsᴇᴛ….


Det finns ett konto på Instagram som heter Ekotipset där man kan hitta en massa olika tips och inspiration för att fixa saker.. just det – ekonomiskt.

Här t ex ett antal helt olika hyllor och hurtsar som man samlat ihop mer eller mindre helt gratis..


Resultatet blev det här – ser ju ut som en exklusiv design-hylla. Visst det tar en massa tid att få till det, med slipning och annat men ett roligt projekt och väldigt mycket roligare att ha sin alldeles egendesignade hylla ✨

Det är inte bara tips på möbler de delar med sig av allt – nu kan man till och med se hur man fixar spindelnät på ett fönster med filmjölk 🎃

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴀʟʟᴏᴡᴇᴇɴ…..


Från Instagram kontot Rådmansgatan 21

Har ni lite tid över i helgen och inte har lust att karva i pumpor kanske små ”Halloween-semlor” kan vara ett alternativ 🎃 Hur söta som helst tycker jag.. men jag kommer inte att försöka mig på att göra några..

Mɪɴɪ ᴍᴇ….


Såg en stund av Wahlgens Värld innan sovpasset inför debatten. Det är så uppenbart att Pernilla påminner om sin mamma Christina Schollin och Bianca om sin pappa Emilio Ingrosso. Då tänker jag inte i huvudsak på utseende (även om det stämmer där också) utan på klädsel, grejer överallt vs i princip pedant osv. Finns det någon i hela landet som har så mycket småblommiga blusar och klänningar som Pernilla Wahlgren? Var lite udda att Pernilla kallade Bianca för ”mini me” hursomhelst.. Nog om det.

Dᴏᴍɪɴɪᴋᴀs ᴠɪʙʙᴀʀ….


Minns ni när alla skulle ha precis allt vitt och fräscht hemma? Nästan så att det kunde ”sticka” i ögonen av alla vita väggar och alla vita möbler.. Det var ju inte sådär himla längesedan så det kommer nog de allra flesta ihåg. Jag tycker om vitt men inte när det bara är vitt och om Dominika Borg Peczynski får massmördar-vibbar av sådana hem kan jag bara föreställa mig hennes vibbar om hon kom in i något av de ”värsta” fyrkantiga” husen här.

Inte nog med att de är totalt stela i sin form vissa av dem är otroligt stela även inuti. Extremt mycket vitt och avskalade detaljer. Visst man kan möjligen säga att det är estetiskt men det är definitivt inte ett varmt hem.


Från Instagram kontot 56kg

Nu överdriver jag ordentligt men den här bilden skulle i jämförelse med vissa av bilderna från de fyrkantiga husen här vara färgglad..

Men jag är rätt övertygad om att jag ligger väldigt långt ifrån Dominikas inredningssmak så hon hade kanske fått mördar-vibbar av vårt hem trots allt.. Däremot kan man nog vara rätt så säker på att hon inte skulle få det i Pernilla Wahlgrens hem.. Inget ont om det mer än att man kanske kan tycka att hon sparar som en ekorre och inte riktigt har plats för allt alla gånger.. Men vad har jag med det att göra? Absolut ingenting.

Bʟᴀ̊ᴛᴛ, ᴠɪᴛᴛ & ʙʟᴏᴍᴍᴏʀ….Nu är det väl kanske exakt rätt tid och säsong för blå och krukor och sommarblommor.. Borde väl tänka på pumpor, höstlöv och julen 🎄

De spanska blå/vita krukorna är så otroligt fina tycker jag.. Tänk att få jobba som florist på något ställe med stor budget, det hade varit en riktig dröm..

Fᴀ̊ʀ ᴀʟᴅʀɪɢ ɴᴏɢ….


Att jag älskar skaldjur har väl knappast någon missat och det finns ju en massa olika varianter att äta dem på.. Jag tror (eller vet) att jag aldrig kommer att tröttna.. Hade man ätit det varje dag hade det väl såklart blivit mindre gott men eftersom priserna på skaldjur generellt sett är så bra här så äter vi det hyfsat ofta.

Rᴜɴᴀʀs sᴊᴀ̈ʟᴠʙɪᴏɢʀᴀғɪ….


Nu kommer Runar Sörgård (är det rätt namn?) en självbiografi.. Den är det nog en hel del som anser att han inte borde ha skrivit. Inte nödvändigtvis för att de har något att skämmas för, men för att ha varit förknippade med honom överhuvudtaget och att de tycker att han försöker tjäna pengar genom att använda dem och deras namn.

Det jag undrar över är hur han lyckats ”fånga” så många kvinnor.. som Carola, Tilde de Paula, Agneta Sjödin och den senaste kvinnan han var gift med Jessica. Den undran har ingenting med utseende att göra utan jag tycker att han verkar så sliskigt inställsam på något läskigt sätt.. men vad vet jag – har ju aldrig träffat honom..

Pᴀʀᴛʏ ғʀɪᴅᴀʏ….


Det finns ju ett hund-café på Odengatan (och kanske någon mer stans) som jag sett något inslag på tv om. Här har vi det också och där är det lite extra speciellt idag.. Vi har aldrig varit på caféet överhuvudtaget och kommer inte att gå dit idag heller.. Tror inte att Tintin och Karisma, omgivna av rosa dekorationer och ett dussin chihuahua hundar skulle trivas så bra ändå. Hade de dessutom kommit utan kläder hade de ju verkligen stuckit ut.. Vi har helt enkelt väldigt omoderna hundar 🐶

Hᴇʟɢ & ʜᴏ̈sᴛʟᴏᴠ….


Hur länge har höstlovet funnits? Jag kan inte komma ihåg att det fanns när jag gick i skolan.. Det är hursomhelst ett väldigt bra lov.. Jag kan tänka mig att det är väldigt välkommet eftersom det annars blir långt mellan sommar och jul.

Det är självklart inte alla föräldrar som har möjlighet att ta ledigt och ha höstlov de också och en många har ju heller inga barn som har skola men då blir det iallafall lite Halloween-ledigheten 🎃

Nu iväg och jobba!

Öɴsᴋᴀʀ ᴀʟʟᴀ ᴇɴ ᴛʀᴇᴠʟɪɢ ʜᴇʟɢ!

2 reaktioner på ”Ekotips & höstlov….”

 1. Varning för lång rant med inslag av ogillande och sarkasm!

  Runar Sögaard har jag ju följt genom åren då vi är i nästan samma ålder. Redan när han gifte sig med Carola så skrevs det mycket om hans pappa som var en ekonomisk brottsling och svindlare. Pappan var ju också pastor i Norge och ”missförstådd”.
  Runar har ju gått från klarhet till klarhet och avslöjats som skojare när han har påstått sig vara andlig rådgivare till världskändisar. Under tiden har han levt på fru nummer två (?) Jessicas pengar tills sanningen har kommit fram.
  Då har han lanserat sig som Sveriges motsvarighet till amerikansk religiös konservatism…
  Jag skrattade väldigt cyniskt när han åkte runt på turne under valrörelsen 2018 med SD och Jimmie Åkesson. (De som känner mig väl vet att jag är varken religiös eller extremt högerkonservativ/fascistisk). Tillsammans hade de väckelsemöten (jo det annonserade som sådana) på flera ställen, bland annat i Jönköping.
  Inte helt oväntat (jag hade faktiskt skämtat om detta före mötet) så fick Elmia gå till Kronofogden för att få betalt för lokalhyran i Jönköping, Jag vet inte om de fick betalt till sist, men de fick nog vänta länge i kön bland andra som hade pengar att kräva av skojaren Runar…
  Det är få personer som jag tycker så illa om som skenheliga personer som försöker framstå som religiösa människor, lite bättre än oss andra.
  Det finns givetvis religiösa personer som vad jag kan se lever som de lär, som inte lurar andra utan försöker få världen att bli bättre. Det finns även en hel del personer som inte är religiösa som försöker göra samma sak.
  (Slut på rant)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.