Osynlighet & tittarsucce….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det blev inte någon Rebecca igår, vi kände oss helt enkelt för trötta. Eftersom jag fått för mig att det är en kvalitetsfilm som är bra vill jag gärna se den med båda ögonen och öronen.. Tog istället ett varmt bad och gick och tidig bed time..

Vi var ute med hundarna vid 21-tiden och fortfarande total avsaknad av både regn och stormen Barbara. Det var helt vindstilla.. Varje kväll när vi är ute på den där sista kvällspromenaden (som i princip alltid är vid samma tid) möter vi antingen när vi går eller när vi kommer hem ett matbud på motorcykel.. Övertygad om att det är någon på våning två eller så som helt enkelt är lite bekväm 😄 Det ser alltid ut som om det är lite mat som levereras, typ för en person.


Ricardo Soriano med regntunga skyar….

Idag har regnet kommit – inget ösregn men ett konstant regnande. Perfekt dag för att sitta inne och jobba men vi måste iväg på två korta ärenden så fram med tunnaste tunnaste jackan (för att ha något som är vattenavstötande) för första gången sedan i typ februari.. Något som är bra med lite regn är att alla ärenden går mycket snabbare.. Inte för att jag inte stannar och tittar i skyltfönster utan för att absolut ingen vill gå ut om de inte måste..


VÄLDIGT LÅNGT IFRÅN MIN HAND OCH MINA NAGLAR….

Skrev ju tidigare om min ”mottaglighet” för mediciner och det håller i sig – handen har blivit otroligt mycket bättre. Har lite ont på morgonen när jag vaknar men efter morgondosen av medicinerna så är det bra hela dagen och svullnaden har gått ner rejält. I morgon vid lunch är det sista dagen för någon av dem och övriga ska jag fortsätta med i tre dagar till. Om inget fullständigt oförutsett händer så behöver jag absolut inte gå på något ytterligare återbesök vilket var omöjligt att tro när jag var där senast.

Iɴᴛᴇ ʙᴀʀᴀ ᴘᴀ̊ sᴛᴜʀᴇᴘʟᴀɴ….


Det var inte bara ”Stureplans-folket som tröttnat på att ha stillasittande på restaurang som enda alternativ.. Det kunde man ju snabbt konstatera på nattklubbarna vid Stureplan och nu har även ett ställe i Malaga fått lite problem.. Man får bara sitta (max 10 vid varje bord) och då är det inte krav på ansiktsmask eftersom man måste kunna äta och dricka. Att stå, dansa och vara utan ansiktsmask då blir det lätt att hitta tre fel..

Mᴀɴ sᴋᴀ ᴠᴀ̈ʟ ɪɴᴛᴇ….


Det känns ändå lite skönt att det inte är Spanien som är i fokus hela tiden som det värsta landet. Det menar jag inte utifrån att det skulle vara någon tävling mellan olika länder utan av ”egoistiska” skäl. Så länge läget är som det är så skenar inte risken för att bli smittad. Det finns inga omedelbara hot om utökade restriktioner på Costa del Sol. Den nya normaliteten blir mer normal men det kommer att kännas av nu när hösten är här men så länge vi inte hamnar i ett nytt försvårat läge kommer nog människor att kunna hantera det bra.

Det svåraste kommer nog att vara att se stängda restauranger, barer, butiker och hotell – även om de inte bommat igen för alltid. Att alltid gå omkring i och möta människor i munskydd kommer kännas jobbigare när det är regntunga skyar (har jag fått för mig). Vi hade ju värdelöst väder under Lock Down perioden så vi kan väl hoppas på en fin höst vädermässigt. Men det viktigaste av allt är ju givetvis att få vara frisk, att familj och vänner är friska och att det snart kommer ett vaccin. Vilket skitår vi alla har..

De besked som kom idag från FHM var nog väldigt viktiga, båda två fast ur helt olika perspektiv. Förändringen med att alla 70 plussare ska följa samma restriktioner som alla andra kommer bidra till att risken för ännu mer deppighet för den gruppen minskar dramatiskt. Den andra förändringen var ju att det nu får vara 300 besökare på teatrar, sportevenemang mm, inte en så stor ökning som branschen hoppats på såklart. Det blir någonstans lite motsägelsefullt kan jag tycka.. Smittan ökar men man släpper på det här – men man kan vända på det och säga att 50 personers gränsen varit direkt korkad hela tiden..

Dᴇᴄɪʙᴇʟ….


Jag ställer mig lite tvekande till om spanska kvinnor & tanter kan vara helt tysta när de är fler än en.. När jag var på återbesök för att kolla handen på vårdcentralen så var det nio kvinnor/tanter.. Fem av dem jobbade i receptionen och fyra höll på att boka tid och lite annat. Den ljudnivån… Vågar inte ens tänka på vilken decibelnivå det var – nästan i paritet med cikadorna när de var som värst i år. Tur att jag inte behövde vara så länge i den där receptionen för jag hade garanterat gått ut därifrån med huvudvärk 🤕

Jag gillar verkligen spanska tanter och jag gillar deras stil och sätt men ibland kan det bli liiite mycket när de blir lite upprörda eller så.. Det kan bli så till och med i butiken när det bara är två ”tanter” och de dividerar om någon av dem passar i något eller inte och de inte är helt överens.. Eller om de känner att de kan tänka sig att köpa ett visst plagg om jag ger dem en euro i rabatt..

Det finns en helt annan typ av tant också (såklart inte ett spanskt drag).. Vårt sortiment består ju av en massa olika plagg, inget finns ju i mer än ett ex (med vissa undantag om någon butik skänkt lite kläder i flera storlekar).. Det kan hända att någon sliter loss prislappen och kommer till kassan med förhoppningen att det ska resultera i ett lägre pris..

Då är instruktionen/rutinen att börja med ett pris som är lite högt i förhållande till ”normalpriser” i butiken och vips så kom de på att de hittade den där prislappen som måste ha ramlat ner i deras väska 😄 Nu är det här inte speciellt vanligt men det händer oftare än man kanske skulle kunna tro när det gäller att handla i en välgörenhetsbutik med otroligt låga priser. Det är ofta samma kvinnor som försöker sig på det här tricket och jag begriper inte att de inte förstått att vi förstått. Men som sagt – definitivt inte vanligt..

ᴛɪᴛᴛᴀʀsᴜᴄᴄᴇ….


Bild från Ett Hem

Tror nog att Camilla Läckberg ”tuggar i sig” den där två:an i betyg för Lyckoviken (iallafall nästan helt) för igår kväll kunde de fira tittarsuccé och 28 miljoner sålda böcker ✨ Intressant att se om tittarantalet håller i sig nästa vecka..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛɪᴛᴛᴀʀsᴜᴄᴄᴇ….


Förväntar mig inte för en sekund att själva debatten blir succé men däremot är jag rätt säker på att det blir en tittarsuccé. Kommer definitivt ställa klockan, plocka fram min IPad ligga kvar i sängen och följa den via TV 4 Play..

Det som är lite oroande (men långt ifrån oväntat) är att Trump knappar in.. Inte oroande men kanske oväntat är att US Today ställer sig bakom Biden och inte bara som vid förra valet uppmanade väljarna att inte rösta på Trump.


Det är ju många amerikaner som fått det bättre ekonomiskt och det gör att de kommer att rösta på honom även om de inte gillar honom.. Hörde någon i en sådan där ”personen på gatan” intervju svara att han egentligen hellre röstat på en åsna än Trump om det inneburit samma sak i hans egen plånbok..

Osʏɴʟɪɢ….


”Hon gör som hon vill. När hon vill.”

Stabsmedarbetare i Vita Huset om Melania Trump

Ja, det är väl rätt uppenbart för hårt har hon inte arbetat under valrörelsen….

Tʜᴇ ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ….


”I’m turning 30 today 🎉🎉 Sooo curios about the future – can’t wait”

Isabella “Blondinbella” Löwengrip

Bortsett från cirka 700 kommentarer på detta inlägg på Instagram vilket är mycket men i förhållande till 440 000 följare.. Det uppmärksammades överhuvudtaget inte i media eller på annat sätt vilket måste ha varit en väldigt ovanlig situation för henne. Hon har definitivt inte gjort någonting för att inte på olika sätt signalera att hon fyllde 30 igår.. Men vem vill inte bli firad? 🎉🎉

Bᴏɴᴅsᴀʟʟᴀᴅ….


Någon av de närmaste dagarna ska jag göra en Italiensk bondsallad.. Enkelt och gott. Fick en flash back att jag skrev om det häromdagen 😊 Vi håller oss bra till livet som flexitarianer men det där med sallader är inte helt enkelt att få med T på.. Kommer väl inte bli lättare ju ”höstligare” det blir men kämpar vidare helt enkelt.

Kᴀʀɪsᴍᴀs ᴏᴋᴀ̈ɴᴅᴀ ᴋᴜsɪɴ….


Karismas okända kusin är lite frestad skulle man väl kunna konstatera utan att överdriva.. väluppfostrat frestad 💕

Det kommer att bli väldigt tidig bed time idag så att jag orkar vakna ordentligt till debatten kl 03.00. Debatten mellan Harris och Pence somnade jag ju ifrån 😊

Det finns två väldigt stora skillnader i Trumps vs Bidens kampanjande..

Bidens fru är oerhört aktiv – Melania är osynlig

Biden promotar hela tiden Biden och Harris medan Trump bara promotar sig själv.

Visst, det finns en åldersaspekt i det eftersom Biden är 78 år men jag tycker nog att det säger väldigt mycket om Donald Trump som person. Melania hade han velat ha med och jag kan föreställa mig att det är lite frost i relationen.. Det är ju kommunicerat att hon ska vara med nu vid några tillfällen.. tbc om hon är det..

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.