Inflammation & infektion….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Nu blir det en liten ”gnäll-rapport” igen.. Vaknade i morse och långfingret på vänsterhanden är minst sagt svullen. Hela handen är svullen men långfingret mycket mer. T pushade på att vi måste åka till den ”privata” vårdcentralen i stan så att de kunde kolla på handen men det var stängt.. Bank Holiday igen och den här måndagen framgick det inte av min kalender. Det är nästan omöjligt att få tid på de kommunala vårdcentralerna nu i Corona-tider. Det kostar 20 euro på den ”privata” vårdcentralen och då får man tid direkt.

Åkte till apoteket istället och tänkte att vi kunde köpa något anti-flammatoriskt men när de fick se handen sa de att jag måste åka till den allmänna vårdcentralens akutmottagning så det gjorde vi. Nu tillbaka hemma med fem olika mediciner eftersom jag har både en infektion och en inflammation i handen. Återbesök om max tre dagar.

Spanjorer måste vara det land i världen där man äter mest medicin per capita. Det finns ett apotek i varje gathörn och de har långa öppettider. Det vanligaste är 10-22 men det finns ett gäng som har öppet dygnet runt. De har inte bara mediciner utan också mycket skönhetsprodukter och vissa har även optiker.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ Sᴘᴀɴɪᴇɴ….


I en undersökning gällande hur bra människor trivs med att bo i sin hemstad toppar Málaga den spanska listan ✨ Det är 94 procent som trivs jämfört med t ex Madrid där 84 procent är ”happy”. I Barcelona är det 89 procent som är nöjda.

Högst på listan i ett totalt EU-perspektiv är inte oväntat Skandinavien med Danmark i topp. Nära kommer Stockholm där 97,6 är nöjda med var de bor ✨

Oᴛʏᴅʟɪɢʜᴇᴛ….


Det kanske inte fullt så motsägelsefullt som man uppfattar det men ena dagen är det större risk att gå över ett övergångsställe än att smittas av Corona nästa dag ska alla förbereda sig både för nya restriktioner men även att ställa in fjällresan med kort varsel. Ja, svårt att förutse vad kylan kommer innebära och att rubriker och budskap skruvas – otydligt blir det hursomhelst..

Eɴ ʙʀᴀ̈ᴄᴋʟɪɢᴀʀᴇ ᴛʀᴏ….


Om det är något som är otydligt och tyvärr lätt också missvisande så är det opinionsmätningarna i USA nu inför valet. Jag börjar tyvärr få en allt starkare känsla av att Trump blir omvald. Jag har iofs inte haft någon tro på en jordskredsseger för Biden som det skrivits om (även om man hoppats) men jag har vågat tro på en seger. En tro som börjar kännas allt bräckligare..


Jag brukar ju typ alltid ha fel när jag tippar det ena eller det andra så en idé skulle kunna vara att jag tippar Trump som vinnare. Men det skulle väl då resultera i att det blir typ första gången jag tippar rätt.

Jag trodde att tv skulle ha mer fokus på valet men sedan de tv-sända debatterna har det bara varit korta inslag.. Jag kan iofs ha missat något för jag håller mig inte alls uppdaterad när det gäller tv-tablån. Har sett en trailer med TV4:s Marcus Oscarsson men vet inte när det börjar och hur programmen kommer att vara upplagda. Dags att googla så att jag inte missar något, vare sig i Fyran eller på SvT.

Valvaka kommer de garanterat att ha både Fyran och SvT och vi kommer definitivt att typ vända på det dygnet så att vi kan följa den utan att somna..

sᴜᴄᴄᴇ’ ᴇғᴛᴇʀ sᴜᴄᴄᴇ’ɴ….


Att Karl Fredrik på Eklaholm blev en galen succé tror jag inte att någon missat. Man behöver inte vara raketforskare för att lista ut att den succén skulle omsättas till en rejäl försäljningsökningen. Läste att det varit fyra kilometer långa köer, kaos när människor skulle parkera och att de haft tre ”parkeringsvakter” anställda. De införde ju ett system med tidsbokning men det var vare sig länkat till hur länge besökarna fick vara inne eller parkeringsplatserna. Då säger det sig själv att logistikproblem uppstår.. Tanken var god kan man väl säga men de hade nog inte riktigt tänkt färdigt 😄

Det råder nog inget tvivel om att de fått slita.. I juli ökade omsättningen med 350 procent men intresset har inte falnat – de ökade med fyrahundra procent i september ✨

Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ᴛʏᴘ ᴀᴠ sᴜᴄᴄᴇ’


Skilsmässorna ökar och efterfrågan på hundvalpar har skjutit i höjden. Det är väl de två stora förändringarna när det gäller familjelivet pga Corona. När en kvinna i Skåne la upp en annons om Labradoodles valpar hade över 1 000 personer anmält sitt intresse.

Nu är väl de allra flesta uppfödare i Sverige seriös men här krävdes både att nya ägare intervjuades, genomgick valpkurs och att det skulle finnas någon hemma mer eller mindre hela tiden.

Labradoodle är en blandning av labrador och pudel och även om de är väldigt små här som valpar så är de inte det när de vuxit klart..

Hᴀᴘᴘʏ ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ….


I morgon fyller ”allas vår” Blondinbella 30 år ✨ Hennes två väninnor tog med henne på lite firande.. Först SPA på det nya hotellet på Lidingö och sedan incheckning på Hotel At Six som jag tror är fd Sergel Plaza. Där fick hon såklart den finaste sviten som hon visade upp på sin Instastory.. Jag har aldrig sett något liknande, vågar inte ens tänka på vad den kostar per natt.. Det som är sorgligt i sammanhanget är att nog ingen i familjen kommer att gratulera, inte ens med ett sms och ännu mer sorgligt att hon troligtvis inte bryr sig ett dyft.. Tillbaka till 30 år.. Hon har onekligen hunnit med väldigt mycket på den tiden….

Aɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ’s ᴘᴀɴɴᴋᴀᴋsʀᴀᴄᴇ….


Jag får ändå ge Anna Book två saker.. Hon verkar duktig på att steka pannkakor och hon håller stilen med att dela med sig av precis varenda moment 😄 Men man blev lite sugen på tunna och frasiga pannkakor – är enligt T inte så tokig på det själv 😊

Fɪʟᴍᴇɴ ᴏᴍ ɢʀᴇᴛᴀ….


Filmen om Greta där ett filmteam följt henne och hennes arbete under ett år hade ju premiär på Filmfestivalen i Venedig. Nu rullas den ut på biografer runt om i EU men även på Nya Zeeland, Canada mm. Den har ju genomgående fått väldigt bra betyg och det är självklart en viktig och säkert också bra film men kanske finns det ett uns av att det är politiskt korrekt att ”höja den till skyarna”.

Nᴀ̊ɢᴏᴛ ᴀ̊ᴛ ғɪʟᴍʜᴀ̊ʟʟᴇᴛ….


Nu i dagarna är det ju dags för premiär av Camilla ”hur många järn i elden som helst” Läckbergs dramaserie Lyckoviken. Den ska tydligen vara som gamla tiders ”såpor” som Rederiet, Skilda världar etc men givetvis i ny och modern tappning. Hon tycker att den genren saknas men fick kämpa länge innan hon fick med sig något produktionsbolag om jag inte minns fel. Jag kan inte påstå att jag saknat genren.. Tyckte förvisso att den första som kom Varuhuset var otroligt bra 😊


Denise Rudberg firar 10 år som författare

När vi ändå är inne på författare.. Lyssnar ju som sagt på Tio grisar ner av Denise Rudberg. Jag gillar de ständigt återkommande karaktärerna och framförallt huvudkaraktären Marianne Jidhoff och det är en ”behaglig” deckare, därav namnet Elegant crime. Inga blodiga mord som beskrivs utan mer sofistikerat. Jag undrar dock om hon inte haft lite för bråttom med den här boken. Jag kan få en vag känsla av att det finns ett kontrakt på några böcker och en deadline för inlämning. Med tanke på hennes framgångar med den andra bokserien så har den här serien fått lite mindre prioritet. Jag gillar att lyssna på den men det finns vissa saker som inte känns helt realistiska .. men allt kanske får sin förklaring till även det..


Det är uppenbart att man skulle vara deckarförfattare, förutsatt att man är en framgångsrik sådan då förstås. Viveca Steen som skrivit serien Morden i Sandhamn har väl tagit kål på halva ön under åren.. Någon hade tydligen räknat ut det exakta antalet mordoffer.. Det är som sagt inte få mordoffer och hon säljer heller inte få böcker. Hon säljs ju inte bara i Sverige utan lite varstans i världen och Sandhamns-serien har sålt totalt sex miljoner böcker ✨ Hon bor i Djursholm och har fritidshus både i Sandhamn och i Åre.. Dags att börja skriva 😄


Nu när Corona bröt ut blev hon fast uppe i Åre under en längre period.. Hon satt inte direkt och rullade tummarna utan satte igång med en ny serie som åtminstone ska komma i tre delar: Åremorden. Det var länge sedan jag lyssnade på någon av hennes böcker men är inte de också lite befriade från det grova våldet? När jag är klar med grisarna blir det den här ✨

Vi hörs i morgon!

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ….ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.