Linas matkasse & räkmackor….

Igår skulle man kunna tro att jag gick i femte-sjätte klass eller så.. Inte för att jag uppträdde rent generellt som det utan med tanke på vår bed-time. Inget stort nationaldagsfirande här inte, det har det iofs inte varit någonstans, utan vi gick och la oss klockan 22.00 (!). Då kan man undra om vi fattat att vi bor i Spanien 😃

Varit ute på lite ärenden idag och har en del kvar till i morgon. Det som är positivt här är det sällan är köer men det beror inte på effektivitet. T kan ibland bli lite stressad av det, gå snabbt och med spanska mått mätt ha bråttom. När jag jobbar jobbar jag snabbt men ute på ärenden har jag anpassat mig till det spanska tempot 🇪🇸

Jag såg på nyheterna att det är enorma köer för att rösta i USA, på sina ställen har människor fått vänta upp till 11 timmar (!). Anledningen till att köerna är så långa sägs vara att intresset för valet är större än typ någonsin. Filip och Fredrik kör igång med en podd nu för att följa nedräkningen fram till valet och jag ska nog lyssna på ett avsnitt för att se hur den är.


Det pratas i smyg om typ en form av ”jordskredsseger” för Biden. Inte för att han är den bästa presidentkandidaten ”ever” utan för att man vill ha en normal president. Det verkar som om många röstande kvinnor överger Trump och går över till Biden. Anledningen till att man pratar i smyg är att det är skrockfullt – tar man ut det i förskott så blir det inte så. Finns väl en annan aspekt också och det är att de som ska rösta på Biden stannar hemma för att de tror att ”segern är klar. tbc helt enkelt..

Pʟᴀɴᴇʀɪɴɢ ᴀᴠ ᴅᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….


Upptäckte ”by accident” att det är Räksmörgåsens Dag imorgon. Nu är det iofs inte den enda av årets 365 dagar som man tillåts äta räkmackor men ändå.. Det var ju evigheters evighet som vi åt det så jag tror nog att vi kanske tar en sväng förbi Svenska butiken och köper lite räkor.. Eller ska vi slå till på en Toast Skagen? Något blir det nog iallafall ✨

Vᴀᴅ sᴋᴀ ᴠɪ ᴀ̈ᴛᴀ ɪᴅᴀɢ?….


Jag kan verkligen förstå dem som har matlösningar som Linas matkasse och liknande. Att få leverans av fyra middagar, fylla kylen och varje dag veta vad som ska lagas/ätas är såklart jättesmidigt. Speciellt för dem som har barn. Det är ju inte skrivet i sten att man måste äta varje rätt i ”rätt” ordning och nu för tiden kan man tydligen också byta ut rätter helt.

Att slippa fundera på, planera och handla varje dag (visst man kan veckohandla) är ju värt hur mycket som helst bara det. Det är klart att det kostar några kronor mer men om man tittar på det i perspektivet att det inte blir svinn och att den där chokladkakan kanske inte åker ner i kundvagnen lika ofta så blir det nog ingen större skillnad. Men en stor tidsbesparing och mindre mat-press.. Kollade snabbt priserna och den dyraste matkassen kostar 880 kronor per vecka (4 middagar) för fyra personer och den mer lagom kostade väl runt 650 tror jag..


Jämfört med spanska priser är det såklart annat dyrt. Här finns inte heller de koncepten på marknaden, det var ju först under senare delen Lock Down typ som restauranger började leverera. Mercadona och Al Campo har hemleveranser men det är de ensamma om så hela den marknaden är fullständigt underutvecklad.

Hade man haft stora koffertar med pengar så skulle man börja investera i utveckling av typ en Linas matkasse här för det kommer att komma. Men det kommer att vara en rätt så långsam tillväxt så det krävs en hel del kapital för att kunna ge sig på det. Man ser en väldigt tydlig generationsväxling där de lite äldre handlar nästan varje dag, lagar sina långkok etc medan de yngre som kanske inte har sina föräldrar här har ett helt annat beteende. Man äter oftare ute och hämtmat ökar både på restaurang men ännu mer i butik.

Vi försöker göra en veckoplanering men lyckas långt ifrån alltid – halvveckas-planering däremot brukar funka bättre. Det är så jobbigt att ha den där diskussionen varje dag om ”vad ska vi äta” idag och att gå in på SuperSol och planera middagen där är typ en mardröm tycker jag..


Kantarellsoppa med smörstekt bröd.. Kommer såklart inte vara i närheten av en ”riktig” men får se till att den får lite extra sting så kan den nog bli bra – eller inte..


Räksmörgåsens Dag – vi får se vad vi gör av den ✨


Vᴇᴄᴋᴏʜᴀɴᴅʟɪɴɢ….


Var man handlar beror ju i väldigt hög utsträckning på vilken butik som ligger närmast – iallafall om man inte veckohandlar och när man kompletteringshandlar. Vi har ju närmast till Supersol och handlar i huvudsak där.

Nu tittar vi såklart inte på deras Instagram konto var och varannan dag men det säger trots allt en del om butikskedjan och ”matglädjen”. Där vinner SuperSol inga stilpoäng. Det gör väl inte deras butiker heller, generellt sett iallafall.

Al Campo har minst sagt ett Instagram flöde som signalerar matglädje framför enskilda produktbilder. Dom har ju ett otroligt stort sortiment av ”icke-livsmedel” produkter också med väldigt bra priser. Vågar inte gå i god för kvaliteten så där generellt men det är med all sannolikhet ”valde for money”.


Al Ampo och Carrefour är de två butikerna som kan jämföras med typ ICA Maxi men det är inte någon direkt prisskillnad mellan t ex SuperSol och dem. Det som alltid är billigare är det som de har extrapris på men så är det ju för de ”vanliga” kedjorna också.

Vi borde bli bättre på att veckohandla och åka upp till La Canada för att göra det. Det handlar som sagt inte att det blir billigare utan de har ett bredare sortiment som gör att man hittar mycket ”roligt” som de andra inte har och så slipper man det där jobbiga; vad ska vi äta idag?

Tᴠᴀ̊ᴀ ᴘᴀ̊ ʙᴏʟʟᴇɴ….


Om man har varit på Hawaii så har man såklart upptäckt Poke’ Bowls för länge sedan och det har säkert funnits rätt länge i Stockholm. Det är väl inte nytt för i år här men det har inte funnits några specifika/unika restauranger här. Det gör det nu, bland annat på Avenida Antonio Belon. Inte större än ett hål i väggen med några sittplatser inne och ute. En lång disk där du pekar ut vad du vill ha för ingredienser i din poke’ bowl – är som sagt inte bara två på bollen utan typ tolva för har inte testat än, måste göra det vid tillfälle.

Det är såklart inte bara på de specifika restaurangerna man kan äta det, finns både här och där på menyn.

Tʜᴇ Dᴏɢ ᴄᴏʟʟᴇᴄᴛɪᴏɴ….

Nytt för säsongen, iallafall tror jag det är en liten hundkollektion på HM. Det är tydligen så att det ”ska” vara hundkläder i år men jag kommer inte att falla till föga.. Tror inte att Tintin och Karisma skulle bli så glada över en stickad tröja och en lite ”engelsk” väst – de föredrar nog lite stekt kyckling 😄

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.