EBba & klassfEsten…..

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Började lördagen med att åka till vårdcentralen inne i stan. Jag ska försöka få en tid hos min ordinarie läkare men det lär jag få vänta på. Har läst att väntetiderna är minst 10 dagar men jag får hoppas att det inte gäller för min läkare.

Vi kan väl börja med att någon feber har jag definitivt inte idag. Colder får man nog benämna det om man ska ha någon benämning – min temperatur var 35,5 vilket iofs inte är optimalt eftersom det är i lägsta laget (men inte farligt).

Även en låg temperatur stor påverkan på det här med trötthet men är det inte lite udda att känna att man har feber ena dagen, om än lite, för att nästa dag ha det precis tvärtom? Nu är jag iallafall på bättringsvägen ✨

ʟᴀ̊ɴɢʜᴇʟɢ….


Det är lite av långhelg här i Spanien nu vilket innebär att allt är stängt söndag & måndag. Det här med långhelgen var ju bakgrunden till att Pedro Sánchez och regeringen var så snabba med ”klubba” beslutet om att stänga ner Madrid, man ville undvika att Madridborna lämnade Madrid. Regionalstyret bad ju om lite respit men fick bara svaret att de haft tillräckligt med tid, så sanktionerna trädde i kraft 15.00 igår..

Jᴜʟᴇɴ ᴀ̈ʀ ʜᴀ̈ʀ…. Eʟʟᴇʀ….


Efter det att vi varit på vårdcentralen åkte vi och handlade. Jag ”klarade” det vilket jag inte gjort tidigare i veckan så lite (eller kanske rätt mycket?). Konstaterar att julen börjar flytta in redan nu på SuperSol men det har det säkert gjort på sina ställen i Sverige också. Det är en hel del ”lite mindre smakfullt” men så kan man hitta någon liten ”juvel” mitt i allt. Känner mig dock noll procent motiverad att shoppa loss på juldekorationer just nu (och ett tag framöver)..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʟɪᴠsᴍᴇᴅᴇʟ….


Idag är det bland andra Grötens Dag – finns det någon man tänker så mycket på som Gunde Svan när det gäller gröt? Jag tänker också på något helt annat, väldigt långt ifrån Gunde Svan.

Jag var väl 16 år och hade ett sommarjobb på Södersjukhusets personalmatsal. Den var stor och hade långa öppettider så att även nattpersonalen skulle ha en möjlighet att äta innan de gick på sina pass. Restaurangen öppnade vid 07.00 om jag inte minns fel och varje dag serverades det såklart frukost med en sorts gröt varje dag.. Det ”strök runt” en liten räv runt Södersjukhuset och när jag jobbade frukost gick jag alltid ut med en skål med överbliven gröt med mjölk. Hade säkert inte varit populärt hos restaurangchefen om hon upptäckt det, men det var det inte mycket som var – populärt alltså..


En grej som definitivt inte var populärt var om man inte höll sig exakt till den storlek på portionen som hon bestämt. Vid ett tillfälle lite sådär på ”halvkvällen” kom en läkare in som skulle jobba natt.. Han frågade om han kunde få två köttbullar extra eftersom han var så himla hungrig.. Det var ingen i närheten som då också skulle vilja ha extra köttbullar så han fick det.

Plötsligt dyker restaurangchefen upp, upptäcker ”överserveringen” av köttbullar och jag har nog aldrig någonsin varit i närheten av den utskällning jag fick. För två köttbullar a’ la Scan – så som hon uppträdde skulle man kunna tro att det var gjorda av oxfilé och vägde iallafall fem kilo styck. Men oavsett vad så är det aldrig ok att skälla ut någon på det sättet och speciellt inte inför en kund.

Kort därefter fick jag otroligt ont i magen.. Det gick inte över och det visade sig vara blindtarmen. Jag har två minnen av det – de efterlyste mig på sjukhuset när jag skulle opereras, oklart varför jag irrat bort mig. Det var köttbulle-läkaren som opererade mig.. Vid utskrivningen så skulle ju tiden för hur länge jag skulle vara sjukskriven anges. Hur länge ska du jobba där i restaurangen frågade han och jag svarade. Han skrev i det datumet med orden; Ingen ska behöva jobba med en sådan chef.

Det var ju egentligen lite fusk och jag fick resten av sommarlovet med betald ledighet men det var ju trots allt lite Karma ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴏ̈ᴛᴛʙᴜʟʟᴀʀ….


Nu var det knappast något fokus på att lägga upp maten snyggt där i personalmatsalen och köttbullarna var typ Scans. Jag förstår att man kör med Scans köttbullar om man är trött efter jobbet eller om man har barn. Barn brukar ju dessutom tycka att de är mycket godare än hemlagade. Men det går som tur är över 😄

Det råder väl noll tvivel om att ingen kan komma i närheten av IKEA’s servering av köttbullar. Totalt serveras närmare 1 miljard köttbullar i IKEA’s restauranger ✨ Bakgrunden till att man började servera mat var att Ingvar Kamprad insåg att människor lämnade varuhuset tidigare för att de var hungriga..

Kʟᴀssғᴇsᴛᴇɴ….


TV4:s stora lördagsunderhållning är ju programmet Klassfesten, ett program jag aldrig sett. Det verkar för tramsigt (fördomarna igen 😊). Ibland dyker det ju upp någon trailer så jag kan möjligen ursäktas litegrann för just den här fördomen. De par som tävlar verkar vara väldigt olika och det är väl det minsta man kan säga om morgondagens tävlande – Anna Book och Margaux Dietz. Kanske skulle testa att ge det en liten chans ikväll, bara för att se om jag var fördomsfull igen..

Den trailer som visas är inte speciellt snäll.. mot Anna Book. Den lilla bit som visar Margaux visar typ hur populär hon var bland killarna i skolan den sekvens som visar Anna Book är när hon ska räkna 120-12 och att hon då ger fel svar. Om det nu är så illa ställt med huvudräkningen ska jag låta vara osagt men det är den sekvens de visar.. Livet är inte rättvist..

Hᴏs sᴋᴀᴠʟᴀɴ ɪɢᴀ̊ʀ….


Jag har idag tittat på gårdagens Skavlan (iallafall intervjun med Blondinbella även om intervjuerna med Duplantis och den andra gästen med all säkerhet varit mer intressanta). Är han inte lite trött Fredrik Skavlan? Han har gjort programmet i evigheter och de en gång väldigt intressanta gästerna är mer eller mindre ett minne blott. Det är troligtvis vare sig utmanade eller stimulerande att köra på säsong efter säsong. Jag läste någonstans om hans bolag och vinst och det är väl där man i huvudsak hittar förklaringen. Nu gör han säkert mer än bara programmet Skavlan kan man anta om man ser till omsättningen i bolaget.


Foto Paul Sundvik (pojkvännen)

Man måste ändå ge henne att hon klarar intervjuer bra men hon kom ju väldigt billigt undan när det kommer till vissa delar. Det här med siffrorna som var fullständigt uppblåsta var ett exempel.. Det finns ingen som på det har sociala medier som tror att man kan slå ihop sina följare på det sättet. Ingen och definitivt inte en som har det som jobb. Jag ska inte rada upp motsägelser hon radar upp men det kom hon verkligen undan med.. i intervjun men inte sociala medier idag..

ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴜɴᴅᴇʀʜᴀ̊ʟʟɴɪɴɢ….


Jag måste säga att jag absolut inte förstår ett endaste dugg av det här. Det sitter 200 personer tätt intill i flygplan, det var långa och trånga köer på Ullared i somras – kan gå vidare en bra stund. Vad är det som gör att det skulle vara farligare att sitta på en konsert, en teaterföreställning eller ett sportevenemang om försiktighetsåtgärder vidtas? Är det inte på gränsen till diskriminering mot två specifika ”branscher”?


Det som är ännu mer märkligt är att Spy Bar och andra nattklubbar fick öppna igår. Det är definitivt inte på nattklubbar som social distansering hålls och öppnandet av dem här var en av de absolut största anledningarna till att smittspridningen kom igång igen..


Iɴᴛᴇ sᴀ̊ ʟᴀ̈ᴛᴛ ғᴏ̈ʀ ᴇʙʙᴀ….


Det hopar sig lite för Ebba Bush nu. Den här gången handlar det om att hon köpt ett hus på en sjötomt i Uppsala för 3,9 miljoner. Säljaren som är 93 år ändrade sig dagen efter eftersom han inte riktigt förstod vad han skrivit på. Nu ska Ebba Bush dra honom inför domstol om han inte fullföljer..

Det är så Expressen väljer att beskriva det men är långt ifrån sanningen. Hon skrev förvisso ett handskrivet brev till 93-åringen men långt ifrån hotfullt. Mannen bor inte i huset, är totalt utan underhåll men någon släkting tyckte inte att försäljningen var någon bra idé. Ebba Thor säger i en intervju att hon definitivt inte kommer att bedriva någon process och kommer självklart inte tvinga mannen att sälja mot hans vilja. Men det är såklart inte lika intressant för Expressen att skriva..

Hoppas btw att det går bra för henne i partiledardebatten i Agenda i morgon. Känns lite som att hon förtjänar det efter de senaste dagarna….

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪᴋᴇᴀ….


Vägen utanför IKEA behövde av olika skäl ett namn och ett par förslag togs fram som människor fick rösta på.. Förslaget som vann var; Calle Me falta un tornillo.. Humorn i det hela är att det betyder Jag saknar en skruv vägen 😃

Rᴇɴsɴɪɴɢ….


Rensar ju mer eller mindre varje vecka bort sparade bilder men har inte gjort det sedan Sverigeresan så jag gjorde det igår när det ändå var ”soffläge”.. Fyrahundra bilder åkte i papperskorgen.. Jag har aldrig gjort någon sådan där fotobok och hade tänkt börja med och sedan göra en varje år.

Men av naturliga skäl så blir det ingen 2020.. Nästan 25 procent av året med bilder inifrån lägenheten, varvat med en hundpromenad eller ett sällsynt besök på SuperSol känns som en hyfsat ointressant fotobok. Det här året kommer verkligen gå till historien och man kan ju bli lite orolig för både andra och tredje vågar. Vi kommer definitivt inte att kunna lämna den ”nya normaliteten” här i Spanien på ett bra tag tror jag. Det kommer snarare att gå åt andra hållet ett tag iallafall. När och i vilken utsträckning Costa del Sol drabbas återstår att de. Det där med en årlig fotobok får vara en plan att börja med det nästa år istället..

Apropå bilder så kanske jag skulle ta och börja med #pictureoftheday eller någon liknade hashtagg och varje dag lägga upp en bild härifrån.. Blir ju på samma sätt som bloggen en viss form av dagbok eller kanske snarare fotoalbum..

Mʏᴄᴋᴇᴛ ᴍᴀᴛ….


I princip all mat är ju väldigt mycket billigare här och det känns som om gapet ökar. Inga faktabaserade belägg totalt sett men jag har ju gjort några jämförelser ”ad hoc” lite då och då. Nu i helgen ska vi äta fläskfilé, något vi gör rätt ofta. Ikväll blir det med T’s supergoda potatisgratäng till. Vi köpte ett kilo för vi ska äta det på söndag också men då med andra tillbehör.. Kilopriset för fläskfilé är cirka 60-70 kronor jämfört med i Sverige där priset ligger runt 200 kronor. Den fläskfilé vi köper ska inte förväxlas med den danska som finns i Sverige. De har ju lite matkultur så hamburgare och läsk kan till och med vara dyrare än i Sverige 😄

Sannerligen ett inlägg med högt & lågt.. Allt från gröt till grötigt 😊

Hoppas att ni alla får en fortsatt härlig

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.