Middag & FreDspris….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jag förstår ingenting – jag ”skröt” om mina fem citroner och ”lifehack”.. Det var tyvärr bara den dagen som jag kände mig frisk igen. Blir med andra ord inte frisk, inte så att jag är jättesjuk men definitivt inte frisk. Jag måste ha någon infektion i kroppen och eventuellt har jag även lite feber idag igen.. Jag kommer med andra ord inte jobba ikväll heller.

Jag kände mig lite bättre igår men inte på topp vilket påverkade middagen på kvällen litegrann.. Inte så att det var riktigt jobbigt men jag var nog väsentligt tystare än normalt..

Fredspriset delades ju ut idag och till skillnad från många andra, inklusive ”beeting-sajterna” (heter det så?) så trodde vi inte att Greta Thunberg skulle få priset vilket hon ju inte heller fick. Nu är jag inte helt insatt i den organisation som fick priset, eller rättare sagt inte alls, men förstod att det är en FN-organisation som arbetar mot den hunger/brist på mat som råder i världen. Det känns som ett bra val av mottagare av priset.

ᴇᴛᴛ ᴛᴇᴄᴋᴇɴ ᴘᴀ̊….


Ett tecken på att jag nog har lite feber att jag drömde väldigt starkt om att jag bakade mängder av fantastiska kanelbullar. Jag som inte bakat en enda kanelbulle i hela mitt liv var plötsligt mästarnas mästare – men det är väl det som är drömmar. Det finns då en hel del annat som jag skulle vilja vara mästare på än just kanelbullar.. 😄

ᴀʙsᴏʟᴜᴛ ɪɴɢᴇɴᴛɪɴɢ….


Det är absolut ingenting som är som det brukar i år, för första gången kommer ett antal hotell på Costa Blanca hållas stängda över vintern. Det gäller framförallt hotell i Torrevieja.. hur ska det här sluta för hotell- och restaurangbranschen?

Hörde igår att det även gäller ett antal hotell här i Marbella, oklart vilka..

ᴛʜᴇ ᴅɪɴɴᴇʀ….


Restaurangen vi var på är cirka två år gammal och låg inte där jag trodde utan precis i början av Ricardo Soriano. Inredningen var allt annat än ”spansk” men restaurangen i sig var det med pappan i köket och sonen som serverade.

Mercedes som bjudit ut hos hade tidigare berättat att hon skulle ha med sig en vän, även han från Schweiz. Oscar hette han – riktigt trevlig och mäklare han också ✨ Varför är jag typ sämst på att komma med ihåg att ta kort på männsiskor!


Var kronärtskockorna igår goda? Nej, dom var magiska ✨ Det var dock tur att T och jag delade på en för det var inte en liten förrätt… Kommer hursomhelst att äta dem igen för det var totalt sett en riktigt bra restaurang och dessutom så var det bra priser. Försökte ta bilder på den färdiglagade varmrätten men det blev allt än en succé..


Det enda som inte var helt hundra igår var att den här Oscar hade förbeställt varmrätten. Fisk i form av en hel ”Urta” som vi delade på. Urta är en lokal vit plattfisk, vi hade aldrig ätit tidigare. Det var supergott men ni vet hur det kan vara när man tittar på en meny och hittar något man verkligen vill och sedan förstår att det är något annat som är förbeställt.. Han kom strax efter oss så därför var det inte helt tydligt från början. Men som sagt väldigt gott och kul/bra att upptäcka en ny och god lokal fisk. Vi kommer både att äta kronärtskockorna och träffa Oscar igen ✨

VhhhDet här har jag nog aldrig sett förut, iallafall inte tanken bakom.. Det är en bröllopstårta av/med ost. En riktigt bra idé eftersom man typ är supermätt efter en lång och ofta trerättersmiddag – sedan är det ofta dags för en söt bröllopstårta. Hur mycket godare skulle det inte vara med ost istället för socker och grädde (typ traditionell tårta). Nu är ju inte postfacket ”overloaded” med bröllopsinbjudningar eftersom man (läs jag) sedan länge passerat åldern när vänner etc gifte sig. Men om jag skulle gå på bröllop hade jag gärna ätit en tårta med ostar ✨

Det är ju inte alla äktenskap som håller för evigt, det är de facto strax under 50 procent som gör det. De som gift sig väldigt tidigt (till ålder sett) har en relativt hög skilsmässofrekvens och sedan är det samma sak efter det man kan anta är ”småbarnsåren”. Fråga mig (nästan) vad du vill om skilsmässor – har ju gjort massor av research efter mitt större externa uppdrag är ett företag fokuserat på just skilsmässor..

Många gifter ju om sig men har ofta små bröllop, kanske utomlands men inte alla..

ᴘᴇᴅʀᴏs ᴇxᴛʀᴀᴍᴏ̈ᴛᴇ….


Pedro Sánchez har kallat till ett extramöte för att återigen utlysa nödläge i Madrid. Det var tydligen så att domaren hade motsatt sig på vilket sätt regeringen ”kört över” det regionala styret. Sánchez har givit det regionala styret att själva utlysa nödläget men det verkar de inte vara så intresserade av, så då blir de med andra ord överkörda igen..

Hᴏ̈sᴛᴇɴ & ᴀ̊ʟᴅᴇʀɴ….


Jag funderar på om det har med åldern att göra men jag börjar uppskatta hösten mer. Det blommar förvisso både lite överallt här men det finns även som i t ex Sverige träd med gul/orangea löv. När jag har tagit ett bad och tittar ut genom fönstret som sitter över badkaret ser jag La Concha nu även träden de träden som ser ut som träd i Sverige med sina höstfärger. Tittar jag däremot ut från sovrummet som ligger intill eller något annat fönster så ser jag palmer 🌴


Gʟᴏ̈ᴍᴛ ᴀᴛᴛ ʜᴏɴ ɢʟᴏ̈ᴍᴛ….


Läste kort om Blondinbellas besök hos Skavlan ikväll.. Hon berättar, och har berättat, en del om försäljningen av Löwengrip Beauty som hon ägde med Pingis Hadenius. Men nu är det så att hon vet att hon fick ett samtal om att deras distributör ville köpa bolaget och när hon vaknar upp är bolaget sålt. Ligger inte riktigt i linje med vad hon tidigare sagt.. och inte ens i linje med vad hon säger i Skavlan.. Men verkligheten kan ju ibland bli mindre spännande och det funkar ju inte om man heter Blondinbella 😃

Vill ju se IDOL så jag får se det på SvT Play senare – bara ”måste” se eftersom det korta klipp (att företaget plötsligt var sålt utan att hon kommer ihåg det) som nu visats orsakat massor av rabalder.

Iᴅᴏʟ & ᴛᴀᴄᴏs….


Jag antar att jag knappast är ensam om att ha de två som favoriter eller åtminstone bland favoriterna – förutsatt att man nu tittar på IDOL förstås. Det finns ju alltid en risk att de riktiga favoriterna inte får lika mycket röster som de är populära eftersom människor utgår ifrån att de redan får så många som det är..


Kör riktigt klassiskt svenskt fredagsmys med tacos & fredagsunderhållningen- men Coronan hoppar vi över. Jag hoppas btw verkligen att det inte är Corona jag fått.. Jag tror inte det för jag har bara några få symptom som skulle kunna vara en vanlig infektion lika gärna..

Ha nu en riktigt trevlig alla!

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.