TunNbröd & Rysk roulette….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Bokade flygbiljetterna till Sverige igår. Förstår inte riktigt prissättningen (visst, tillgång och efterfrågan men det hänger inte ihop).. Ena dagen en hyfsad bit under tusenlappen och nästa precis under femtusen. Den här gången ligger Norweigan klart under SAS i pris så vi flyger självklart med Norweigan.

Vi har inte bokat biljetterna tillbaka utan håller det lite öppet än så länge. Det blir hursomhelst cirka i en vecka vilket iofs inte är jättelänge men nu bara i Stockholm.


Kollade snabbt vad vi ska uppmärksamma/hedra idag och det var såklart några olika grejer. Blev lite förvånad över en men läste så snabbt att jag läst fel.. Världs- synd – dagen var såklart Världs – Syn – Dagen vilket inte var lika kul.

Påminner mig däremot om när jag skulle gå och fixa glasögon eller linser när jag var typ 25.. Hade vägrat att ha det sedan jag var cirka 12 år eller så. Att jag såg som en åsna var sekundärt. När optikern kollat min syn sa han; Var har du hunden? Jag förstod ingenting.. Ja sa han du måste väl haft en ledhund med dig..

Nu ser jag inte så dåligt som han ville göra gällande men det var väl ett sätt att få mig att förstå hur otroligt korkat det var att gå runt ut utan glasögon- inte se ordentligt och dessutom anstränga ögonen väldigt mycket. Tog honom på orden och har haft linser sedan dess.. De vita glasögonen med typ Coca-Cola bottnar som T var med och valde ut har däremot ett extremt högt PPA (pris per användning) 😃

Rʏsᴋ ʀᴏᴜʟᴇᴛᴛᴇ….


Det här är Piementos de Padron – ser ut som lite paprikaliknande stor grön chili. Den kallas för Rysk roulette eftersom det är helt omöjligt att veta hur stark den är innan man kommer hem och smakar.. Det är helt nödvändigt att smaka innan man använder den i t ex en gryta för man kan förstöra hela grytan om man fått tag på en som är riktigt stark. Om man hittar en lagom stark så tycker jag att den helt klart är en bättre smaksättare än paprika..

Bᴀᴋsʟᴀɢ….


Regeringen fick bakslag när det gäller att de tvingade Madrid att gå i karantän.. De nöjer sig dock inte med domarens beslut utan ska det vidare, tbc helt enkelt…

Eɴ ʜᴏ̈ɴᴀ ᴀᴠ ᴇɴ ғᴊᴀ̈ᴅᴇʀ….


Har man inte gjort en höna av en fjäder här? Händelsen verkar dela landet (väldigt överdrivet) i två delar; de som tycker att hon agerat omdömeslöst och de som tycker att det är löjligt att ens hålla på att diskutera frågan. Det var väl till att börja med väldigt klantigt av Margaux Dietz så öppet prata om det i podden. Inte för att det skulle döljas på något sätt men det hon sa blev helt missuppfattat.

Har man som partiledare rätt att gå på restaurang med sju kompisar för att fira en vän som fyller 30 år? Har man sedan rätt att låta den här kompisen följa med i den SÄPO-bil man själv åker i och denna kompis blir avsläppt hemma hos sig?

För mig låter det vare sig uppseendeväckande eller omdömeslöst.. Men jag kan ha missat något här men att slösa tid på det här verkar inget annat än tramsigt. Tror btw att Ebba inte är helt nöjd med Margaux prat i podden för det är borttaget nu..

Vᴇᴍ ᴠᴀɴɴ??….


Ställde klockan och loggade in på TV4 Play. Inser att jag inte skulle passa så bra som politiker eftersom Kamala Harris på första frågan om vad en Biden administration skulle ha gjort i samband med att Corona kom och svaret var allt Trump inte gjort. Då fick hon förvisso ut ett väldigt tydligt budskap om de fel Trump gjort och det var kanske det bästa hon kunde ha använt den frågan till.

CNN utropade snabbt Kamala Harris till vinnare av debatten men det väl i deras intresse eftersom Trump så många gånger anklagat CNN för ”fake news”. Vem jag själv tyckte vann? Måste erkänna att jag somnade typ sju minuter in i debatten så jag har ingen uppfattning 😊

Tᴜɴɴʙʀᴏ̈ᴅ….


Ibland kommer man bara att tänka på något, ser man något inlägg eller så och kommer på att det är så gott och sååå länge sedan man åt det.

Tunnbröd är ett exempel på det och då menar jag inte de där mjuka som man använder till t ex kebab utan de där riktigt tunna och ”hårda”. Jag vet att de har någon variant i Svenska butiken, ska skriva upp det på den inköpslistan till nästa gång vi åker dit.

ᴍɪᴅᴅᴀɢ ᴘᴀ̊ sᴛᴀɴ….


Ikväll är vi som sagt utbjudna.. Rapport om det kommer imorgon ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

2 reaktioner på ”TunNbröd & Rysk roulette….”

  1. Jag vaknade nog strax efter att du hade somnat. Såg från 0320 till debatten var slut ca 0430.
    På Twitter hade förväntningarna från Biden/Harris-anhängarna höjts till skyarna. Harris skulle sopa banan med Pence.
    Så blev det ju inte. Med mina partiska ögon och öron gjorde hon en bättre debatt än Pence, men hon övertygade nog inga osäkra väljare. Det var snarast en knapp och osäker seger.
    Pence var lugnare än Trump, men avbröt ändå hela tiden och avslutade inte när han nådde sin tid. Harris tog en hel del poäng hos mig när hon flera gånger sa ”Mr Vice President, I am talking now”…

    1. Jag såg en kort del av debatten dagen efter och delar din uppfattning. Någon form av ”utskåpning” var det definitivt inte frågan om men tycker att hon på ett bra sätt visade var skåpet skulle stå. Ingen ska tillrättavisa mig osv. Hon fick väl fram ett par bra strategiska poänger även om de ofta var underförstådda.Det är möjligt att det jag såg var mer till Harris fördel än debatten som helhet – baserat på det tycker jag att hon var vinnare men tror precis som du skriver inte att hon var så bra att hon övertagande osäkra väljare..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.