Södermannen & Varm choklaD….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Gick upp vid 07.30 och nu är det riktigt kyligt på morgnarna även inomhus så jag satte på värmen en stund för att värma upp..

Hur galet som helst.. Under den totala Lock Down som gällde i våras var det ju förbjudet att åka två personer i samma bil.. En pappa och hans son gjorde det för att den 18-årige hunden akut måste till veterinären. De blev stoppade av en polis som verkade förstå deras situation men nu har de fått böter på 15 000 kronor per person (!). Det är ju inte klokt – de har ju inte utsatt någon för fara så det är ju precis hur galet som helst. Varför åkte den ene inte själv kanske någon kan undra, den personen har inte haft en sjuk hund..

Är galet trött på trädgårdsmästaren i urbanisationen tvärs över gatan. Han tycks tro att ju mer han kör med röjsågen desto bättre betalt får han.. Idag har han kört så mycket så att jag fått huvudvärk.. Men jag ska inte gnälla, det kunde ha varit mycket värre..

Fᴀ̊ʀ ᴋᴀɴsᴋᴇ ʙᴀᴄᴋᴀ….


Jag får kanske backa lite på den där konspirationsteorin eftersom elva personer i Trumps stab nu testats positivt.. Det sägs vara ca 35 personer inom Vita Husets väggar men det senare vill de inte bekräfta. Jag tror, att trots att jag tycker att allt kommer för lägligt, inte att de som är smittade i Vita Huset alla ingår i någon komplott så att det finns Corona där är nog svårt att argumentera emot..

Dᴇʙᴀᴛᴛ ɪ ɴᴀᴛᴛ….


Först av allt vill jag förtydliga att jag inte använt Vouge omslaget för att illustrera Kamala Harris på ett annat sätt för att hon är kvinna utan tvärtom – för att det är så mycket coolare än hur Trump och Biden presenteras hela tiden. Hursomhelst så är det ju vicepresident debatt i natt men oklart om den sänds på TV4 Play – har inte hittat någon information så det verkar väl inte så.

Jag hörde att de ska sitta (vilket inte gynnar henne) bakom plexiglas och det fyra meter ifrån varandra – en högst ovanlig valkampanj på alla sätt.


”Thank you Moira from Chicago for drawing the incredible Biden-Harris poster that perfectly captures the spirit of our campaign”

Kamala Harris på Instagram

sᴏʟᴛᴏʀᴋᴀᴅ ᴛᴠᴀ̈ᴛᴛ….


Jag ska inte säga att det är helt över för att hänga upp tvätten på tvättlinan på terrassen och låta den torka i solen med en svag bris men av någon anledning har jag flyttat in.. Inte tvättlinan såklart men tvätten till torkställningen..

Idag har det tvättats lakan, handdukar mm. Jag är lite extra noga med att byta ofta nu i Corona tider – det kanske bara är en fix idé och helt onödigt. Handdukarna som vi använder innan vi spritar händerna när vi kommer hem (och tvättat händerna innan vi spritar) är det definitivt inte onödigt att byta väldigt ofta..

Sᴏ̈ᴅᴇʀᴍᴀɴɴᴇɴ….


Jag är rätt säker på att det var de två fönster till höger om porten som var mina

Idet här huset, på Katarina Bangata 61, bodde jag under den tiden som Södermannen satte skräck i den delen av Söder. Jag bodde längst ner och hade ett elskåp under fönstret så det hade varit enkelt att ta sig in, förutsatt då att jag hade något fönster öppet och det hade jag inte.

Jag såg den första delen av dokumentären om Södermannen på Fyran igår. Han greps ju i huvudsak tack vare att han gjort ungefär samma sak i Göteborg tidigare och flyttat till Söder i Stockholm efter avtjänat straff. Han erkände aldrig men dömdes till sex våldtäkter, två försök till våldtäkt mm. Vidrig person..

ᴏᴍ ᴍᴀɴ ᴠɪʟʟ….


… bo riktigt centralt mitt inne i Marbella stad så har de renoverar en fastighet och fått till sex stycken riktigt fina lägenheter. Huset är ju inflyttningsklart och det finns bara en lägenhet kvar, de andra fem såldes nog innan Corona slog till. Men det behöver inte vara så att alla fem såldes innan för när jag läser den statisk som finns så är det definitivt inte stendött på bostadsmarknaden. Det finns med andra ord alla anledningar att starta nu, även om det kommer ta mer tid för oss än för de etablerade firmorna. Vi kan då börja bygga upp kännedom och så vidare så att man verkligen är med när det vänder på riktigt.

Nᴇxᴛ ʙᴏᴏᴋ….


Såg en intervju Tone Schunnesson författare till boken Dagarna, Dagarna, Dagarna. Enkelt uttryckt kan man väl säga att den handlar om 39-åriga Bibbs som blir övergiven, hennes typ influenser-kändisskap (eller liknande) är långt ifrån vad det varit och hon är fullständigt gränslös.

Antingen är den så att som Tilde beskrev den; att man både kan förstå henne men samtidigt bli riktigt förbannad på henne eller så är den helt enkelt för banal. Hon har skrivit två böcker tidigare som jag också ska kolla upp. Den här boken kommer den 12/10..

När det gäller Ödeläggaren så har jag nu lyssnat på 52 procent vilket innebär att jag har strax under 14 timmar kvar (😰). Det är väldigt långt med 30 timmars lyssning kan jag lova – hittills 16 timmar och någon kväll tar jag paus och lyssnar på en podd. Den är väldigt detaljrik och hon hade kunnat korta ner den lite utan att det skulle påverka berättelsens innehåll, jag tror det iallafall.

ᴋᴀɴsᴋᴇ ɪɴᴛᴇ sᴀ̊ ᴋᴜʟ….Dagen innan Anna Book testade positivt för covid-19 var hon frisören och fixade med håret.. Nu får salongen hålla stängt i två veckor eftersom de vill sätta sina kunders ”säkerhet” i första rummet. Lite jobbigt minst sagt med tanke på inkomstbortfallet men hon säger ju att hon inte haft ett enda symptom.. Dagen innan pratade hon dock om snuva och huvudvärk men det jag ju också haft utan att sätta det i 100 procentigt samband med att jag har smittats..

ᴅᴇɴ “ʜᴇᴍʟɪɢᴀ“ Sᴋʀɪᴠᴀʀsᴛᴜɢᴀɴ….Jan Guillou och hans fru Ann-Marie Skarp äger Piratförlaget som startade 1999, då var även Liza Marklund en av ägarna. Deras idé är att låta författarna ha större inflytande och högre ersättning. Företaget har ett gäng författare men har inte något vidare resultat – antingen en väldigt svag vinst eller röda siffror.. Barnbokssidan går något lite bättre, där förlorar de inte pengar men omsättningen är en bråkdel av det andra.

I veckorna lever Jan Guillou och hans fru åtskilda. Bakgrunden till det är att hon är vd för Piratförlaget och han som bekant är författare. Hon jobbar på kontoret i stan och han skriver i skrivarstugan vid deras ställe i Roslagen.Varje fredag tar sig Ann-Marie till Östermalmshallen där hon köper en massa skaldjur med ut till Roslagen.. Helgen spenderar de tillsammans och äter massor av god mat mm. Måndag morgon åker hon tillbaka till stan och sedan är det repetition på fredagen.. Det låter på något sätt mysigt, varför vet jag inte riktigt. Att leva åtskilda så stor del av tiden är ju inte vad man kalla mysigt men att skriva i en skrivarstuga gör det (speciellt om man skriver som Jan Guillou och har hans upplagor 😄) att och så skaldjuren & maten är ju inte så tråkigt det heller.. Kanske inte så tokigt ändå som helhet..

Jag får btw väldigt stor lust att både börja skriva ”den där” boken och att äta massor av skaldjur. Det senare är troligen väldigt mycket lättare 🦞

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….


Apropå mat så är det ju dags att gå på den där middagen som Mercedes bjudit oss till/på ✨. Vi ska träffas imorgon kl 20.00 vid Avenida del Mar och sedan gå de väldigt korta promenaden till restaurangen som ligger på ”restauranggatan” i Gamla stan. Det ligger ju restauranger lite här och där i Gamla stan, restaurangrätt men på ett trevligt & bra sätt.


Mercedes berättade om den förrätt hon ätit när hon var där- kronärtskockor som varit magiskt goda. Hon beskrev det så ”målande” så det kommer jag med typ all sannolikhet välja imorgon ✨

ғᴏ̈ʀʙᴇʀᴇᴅᴅ ғᴏ̈ʀ ʜᴏ̈sᴛ….


Åsa Ingrosso har ekiperat den yorkshireterrier som hon hade med sig till Stockholm. Det är typ den enda gången som jag tycker att det är hundra procent försvarbart (eftersom det är för hundens skull) att ha kläder på sin hund. Om man är en liten hund som bor på Mallorca året runt och kommer till en höst i Stockholm så kommer man att frysa.

Tintin hade garanterat behövt kläder han också för att inte frysa i Sverige. När vi var hemma i nästan ett år var det ju även vinter och de nästan vägrade att gå ut när det var snö. Snabbt ut och snabbt in..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғᴏ̈ʀʙᴇʀᴇᴅᴅ ғᴏ̈ʀ ʜᴏ̈sᴛ….


Så snygga höstkläder från Filippa K – man behöver dessutom inte heller vara lång för att kunna ha dem 😄

ʜᴏᴛ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ….


Jag hade en solklar fördom när det gäller vispad grädde som är färdig. När ska jag lära mig att inte ha så mycket fördomar? Det är inget som helst fel på den, typ lika bra som att vispa själv och dessutom perfekt om man vill dekorera lite fint.

Nu ska det ju inte direkt vara kallt resten av veckan men om jämför en solig dag mot kvällen så känns det verkligen kyligt. Igår kväll t ex – när jag gick och la mig vid 23-tiden så var det 17 grader.. Det är riktigt kyligt jämfört med 24 grader och en strålande sol..

Efter att nu ha druckit mängder av grönt te tänkte jag istället byta till varm choklad med vispgrädde ✨ Det var inte igår jag drack det men det låter perfekt efter jobbet och till IDOL på fredag. Jag missar ju lite i början på IDOL men vi har ju ändrat öppettiderna så vi stänger tidigare – 20.00, så jag missar inte så mycket. Kassan ska ju räknas, kassarapport upprättas etc men jag borde vara hemma strax före 20.30 ✨

Pᴀɴᴇʟᴇɴ….


I vår har programmet Masked Singer Sverige premiär – den amerikanska versionen har tydligen varit en megasuccé. David Hellenius kommer att vara programledare (vem annars…). Programidén är att 12 välkända sångare, gömda bakom masker ska framträda och panelen (på bilden) ska lista ut vilka de är ✨ Flipp eller flopp? Ingen aning….

Pernilla Wahlgren måste btw vara den person i Sverige som älskar blommigt mest, speciellt småblommigt..

ᴀʟʟᴛ ᴀɴɴᴀᴛ ᴀ̈ɴ sᴍᴀ̊ʙʟᴏᴍᴍɪɢᴛ….


Jag tror att den senaste gången Blondinbella hade en småblommig klänning var typ i 10-års åldern. Hon bär i princip alltid enfärgat i beige, svart eller vitt. Nu i sommar när hon träffade sin nya kärlek som har både så kom det in en del blå/vitt..

Igår firade de fyra månader och de har som sagt hunnit med att åka på massor av resor, han har blivit typ bonuspappa och de har flyttat ihop. Fyramånaders-dagen firade de med en lunch på restaurang Hillenberg.. som jag inte ens visste fanns..


Niklas Ekstedt är det som ligger bakom den.. Jag vill minnas att han började sin karriär med egen restaurang i Helsingborg för ett gäng år sedan. Det har efter vad jag kan förstå öppnat så mycket nya restauranger i Stockholm ✨Jag antar att det finns en större grupp av köpstarka konsumenter som möjliggör det..

Pɪᴢᴢᴀ ʙɪᴀɴᴄᴏ….


Jag har faktiskt aldrig ätit en Pizza Bianco men tror nog att det kan vara riktigt gott – den här till exempel med kantareller , krispig grönkål och lite tryffel.. Men jag byter nog tryffeln mot något annat, dels är inte tryffel det bästa jag vet och jag ser en klar risk att den tar överhanden helt och hållet. Hur det gick med de kantarellerna jag skulle flyga med tillbaka hem? Kommer inte ihåg om jag skrivit om det, man med tanke på den korta tiden vi var i Sverige så det hanns inte med. Kanske finns det kantareller att köpa nu när vi kommer i oktober och då hinner jag fixa det ✨

Sᴋᴀ ɴɪ sʟᴀ̊ ᴛɪʟʟ?….


Lite nya grejer i Instagram flödet… Julen kanske inte blir riktigt som den brukar så varför inte slå till på en gemensam klädsel.. eller inte.. Det är inte ett svenskt företag som tycker att det är så här vi ska vara klädda utan, just det amerikanskt 🇺🇸

Dᴇʙᴀᴛᴛ ɪ ɴᴀᴛᴛ 2….


Det är bara 27 dagar kvar till valet – har inte även den tiden rusat fram. Nattens debatt är i Salt Lake Cirh

Såg btw att debatten sänds på TV Play med start 02.55 – ska försöka få upp ögonen och se den ✨

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

2 reaktioner på ”Södermannen & Varm choklaD….”

  1. Debatten går nog att se live på Youtube också. Där såg jag den förra med Trump och Biden. Får se om jag vaknar och tittar i natt…

    1. Tar med paddan upp och kollar om jag nu orkar.. Är ju inte lika pigg den här gången – kan bara inte fatta att det inte går över ordentligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.