Donald & respektlöshet….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Känner mig inte hundra frisk idag heller men det är långt ifrån sängläge.. Det har jag heller inte tid med, några viktiga grejer i eftermiddag som jag inte vill flytta på. Är hundra på (det kan man iofs inte vara) att jag inte är smittad så jag lär inte smitta någon annan. Jag har inte haft ett enda symptom utan bara varit lite förkyld och ”hängig”.

Jag vill verkligen inte vara hängig (vem vill det?) är så pepp på att trycka på knappen och köra igång. Inte bara med mäklarfirman även om den såklart har högsta prioritet.

Ikväll blir det Kockarnas kamp, grönt te och ett långt varmt bad ✨

Gʀᴀᴛɪs ғᴏ̈ʀsᴀ̈ᴋʀɪɴɢ….


Den vice Regionalpresidenten i Andalusien har informerat om en ny försäkring för alla turister som börjar gälla den 1/1. Den går ut på att alla turister som besöker Andalusien och som drabbas av covid-19 får alla sina omkostnader relaterade till det betalda via den kostnadsfria försäkringen.

Försäkringen ska täcka allt ifrån vård, boende till hemresa mm. Det här har varit ett väldigt starkt önskemål (eller kanske nästintill ett krav) från tyska, engelska mfl researrangörer och flygbolag.

Sᴀ̊ ʀᴇsᴘᴇᴋᴛʟᴏ̈sᴛ…..


Jag tycker inte heller att vi ska låta covid-19 dominera våra liv men ungefär där tar all vett och sans i det här Instagram inlägget slut. Över 200 000 amerikaner har dött i sviterna av covid-19 men var för guds skull inte rädd. Han och hans administration har ju utvecklat ”mediciner” och själv mår han toppen – faktiskt inte bättre än på 20 år (!)

Jag är snart 100 procent övertygad om att hela grejen med att han testats positivt inte är något annat än taktik.. Se så snabbt han tillfrisknande och var back in business – och så har han till viss del lyckats flytta fokus ifrån den kritik som riktas mot honom gällande Corona.

Det kom ju lite lägligt alltihop.. Efter tisdagens debatt visade den mest tillförlitliga opinionsundersökningen att Biden fördubblat sitt försprång. Boris Johnson’s popularitet ökade rejält efter det att han varit inlagd för covid-19 men han hade en väsentligt mer ödmjuk inställning när han skrevs ut och den där ökade populariteten höll inte i sig så länge.

Oavsett om han testats positivt eller inte så är hela budskapet i hans inlägg fruktansvärt respektlöst mot dem som varit sjuka på riktigt, kämpat för sina liv och de som förlorat anhöriga. Han har inte en enda skrupel i kroppen den mannen….

Wᴏʀᴋ ɪɴ ᴘʀᴏɢʀᴇss….


Nu är det ju ett blogginlägg varje dag istället för som tidigare två i veckan. Dessutom skriver hon på sin självbiografi, hon hade ett kontrakt med Petter Stordalens Strawberry Publishing som han sålde till Bonniers så hennes avtal/kontrakt gick med till Bonniers.

Planen är att boken ska komma ut nästa år och frågan är väl kanske vad det är hon ska berätta för hon har ju knappast levt ett liv likt Greta Garbo. Det hon kan göra för att ge boken någon som helst relevans är att öppet och ärligt berätta. Det återstår att se om hon ”klarar” det. Det var tydligen en fråga på bloggen om hon skulle ”sälja” ut sina föräldrar i boken och för ovanlighetens skull så besvarade hon en fråga.. Svaret var ”Ja 😄, det kommer garanterat inte att vara några härliga familjemiddagar framöver heller…

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғᴀᴍɪʟᴊᴇᴍɪᴅᴅᴀɢᴀʀ….


Familjemiddagar brukar de ofta ha hemma hos familjen Book eftersom alla barnen lite udda nog bor hemma. Men generationsboende är väl inget fel i sig.. bara hon nu inte smittar de övriga i familjen eftersom hennes Corona test visade sig vara positivt.. Hon har inte känt sig ett dugg sjuk så det går förhoppningsvis bra och lite extra bra att få lite Expressen utrymme..

Hon informerade på Instagram genom att lägga upp fyra sidor med text på Instastory.. All text med stora bokstäver- finns det någon jobbigare än att läsa en ”massa” text med stora bokstäver?

Äɴɴᴜ ᴍᴇʀᴀ ᴍɪᴅᴅᴀɢ….


Den som fick kvällens bästa resultat, enligt juryn, i gårdagens Decenniets Mästerkock var killen (det är ju bara en kille kvar av de två från starten). Tjejer är helt enkelt bättre kockar, iallafall historiskt sett i just det programmet. Det ser helt annorlunda ut i Kockarnas Kamp. Men tillbaka till den bästa rätten.. Han lagade röding och hur gott är inte det? Vättern-röding med potatis, någon sås med massor av dill – precis hur gott som helst ✨

Rᴇᴊᴀ̈ʟ ᴏ̈ᴋɴɪɴɢ….


Lägenhetsförsäljningen ökar ordentligt i storstäderna, framförallt i Stockholm. Så lång tillbaka som Hemnet har statistik så har det aldrig sålts så många lägenheter under en enskild månad. Totalt sett är det en ökning med 13 procent jämfört med förra året och i Stockholm är siffran 27 procent.

Jag tror inte att människor kände att oj, vad kul det skulle vara att flytta utan det finns såklart en direkt koppling till det ökade antalet skilsmässor. Någon sådan koppling görs inte i Expressens artikel men så måste det ju vara.. även om det är ”bad news”.

Hᴀᴘᴘʏ ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ….


Idag fyller Instagram 10 år! Jag vet inte när det kom till Sverige men jag har definitivt inte haft något Instagram konto i 10 år.. Jag vet att vi hade på Lotus typ 2014 eller 2015 och då hade jag nog ett privat också. De allra flesta började väl med Facebook och det gjorde jag också – vet med säkerhet att jag hade mitt första konto 2013 så det kan innebära att jag startade det 2012.

Man säger ju att generation Z är den olyckligaste någonsin och kopplingen görs givetsvis till sociala medier. Man umgås inte längre på samma sätt, det är inte ovanligt att de är hemma och istället ”umgås” via sociala medier. Nätmobbningen som är ett stort problem- helt anonymt skickas elaka och kränkande kommentarer om utseenden och liknande. Jag är faktiskt väldigt tacksam över att inte tillhöra den generationen – det är ett riktigt tufft klimat.

Skolan har också blivit väldigt mycket mer krävande, man skulle nog nästan kunna säga att min tids skolgång var som att surfa på en räkmacka jämfört med hur det är idag. Betygshetsen går inte att jämföra med hur det var då.. Det finns iofs något positivt i det och det är att antalet ambitiösa ungdomar måste ha ökat. De pluggar väldigt hårt för att komma in på rätt gymnasielinje och det i rätt skola för att sedan plugga ännu hårdare för att komma in på rätt linje på högskolan.

ʜᴏ̈ɢ ʀɪsᴋ?….


Nu har jag inte uppdaterat mig om de absolut senaste nyheterna men det verkar som om Boris och hans kompisar i England nu ska börja betrakta Sverige som ett högrisk-land. Två veckors karantän för alla som flyger in från Sverige då med andra ord.. Man vet ju inte riktigt hur man från respektive land (Sverige och Spanien) kommer att agera och eftersom vi ska till Sverige blir det ju extra ”intressant”. Man vill definitivt inte hamna i karantän åt något håll..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴏ̈ɢ ʀɪsᴋ….


Såg i tablån att Biggest Looser började igår. Det krävs ganska (eller rätt sagt) mycket mod för att ställa upp i det programmet. Det lär ju inte vara att synas som är drivkraften utan det är att få hjälp. De har säkert bestämt sig massor av gånger att förändra sitt liv och vilken kost de äter men ensam är det svårt att klara det.

Alla överviktiga äter inte pizza från morgon till kväll, det kan vara gener och mediciner som spelar in men de äter generellt sett nog inte nyttigt och lever i övrigt heller inte ett direkt hälsosamt liv. Det finns en skam förknippad med en sådan här rejäl övervikt och då är det ju lättare att kunna/våga ta itu med sin övervikt tillsammans med dem med samma problematik.

Nu i Corona-tider har det ju varit helt uppenbart att övervikt spelat en stor roll för dem som drabbats. Jag kan därför inte låta bli att tycka att det inte är helt sunt att ett konto med 108 000 följare och som innehas av en väldigt överviktig person hela tiden kommunicerar att alla kroppar är vackra etc. Jag har ingen som helst synpunkt på om en en kropp är vacker eller inte, poängen är att kroppen måste ha/få förutsättningar att må bra. Jag hade tyckt att det var exakt lika illa (eller kanske ännu mer) om det var en pinnsmal person med stort konto som kommunicerade gäller sin kropp och kroppsideal.

Nu ska jag inte hänga ut personen bakom kontot med de 108 000 följarna och säga att hennes kropp inte mår bra eller att hon har sämre värden än en ”normalviktig” person – det är det onyanserade budskapet som är problemet.

ɪɴɢᴇɴ ʙʀᴀ ᴅᴀɢ….


Det är väl inte superkul att vara den av alla partiledare som har lägst förtroende och tappa ytterligare en procent.. Åtta procent av de svenskar som ingår i undersökningen har förtroende för Nyamko Sabuni..

Inte så kul att vara statsminister heller.. Ligger på femte plats när det kommer till antalet som har förtroende och har tappat fem procent (från 35 till 30 procent). Nu finns det iofs ingen korrelation mellan förtroendet för partiledaren och partiets andel – Jonas Sjöstedt är den partiledare med högst förtroende (46 procent) och de är ju knappast partiets position i övrigt..

Inte bara jag som inte har en toppendag helt enkelt.. men mitt går med precis all sannolikhet över snabbare..


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.