Soppkök & Presidentvink….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Fick en “liten“ backlash idag och känner mig något sämre än igår men jag kan inte säga att jag är sjuk, snarare lite hängig. Körde ju rätt hårt igår med både den sista översättningsdelen och en hel del annat vilket jag kanske skulle väntat med till idag. Men nu är det gjort och det är ju skönt..

Varit hemma och haft en hemmajobb dag men tempot har inte varit lika högt idag..

ᴜɴᴅᴇʀ ᴅᴇᴛ ɴᴏʀᴍᴀʟᴀ….


Är det varmare än normalt nu i Sverige? I dag är det en bit över 20 grader här och 17 grader i Stockholm- det är ju i princip ingen skillnad alls. Nu är temperaturen här lägre än den genomsnittliga för oktober som normalt sett ligger runt 25 grader. Det kommer att variera mellan 23-27 grader här medan Stockholm sjunker ner mot 12-13 till helgen. Men är det uppehåll och krispig luft så är hösten fantastik med alla sina färger 🍁

Det är ju inte så långt kvar till det är dags för nästa Sverigebesök. Vi har inte bestämt exakta datum men det blir i mitten på oktober. Det blir inte riktigt samma blixtvisit som nu senast, vi stannar nog cirka en vecka.

Det är inte varje dag som vi har flamingos promenerande på stranden men det händer… t ex idag 🦩

Vᴀʀ ᴅᴇᴛ sᴀ̊ sᴍᴀʀᴛ?….Om man förs till sjukhus, helikopter och med andningssvårigheter på fredagen så är det kanske inte vare sig smart eller ansvarstagande att ge sig ut i bil och vinka till folket.. Jag vet inte om de använt filter eller om han inte kunnat få på brun utan sol, för han är väl klart blekare om nosen är normalt.. Nu ska jag inte vara som alltför många andra så ofta kan vara och är… men jag kan inte låta bli att ”överväga” alternativet att det här är taktik..

Fᴏᴏᴅ….


Såg Decenniets Mästerkock ikväll, det är enligt mig det bästa matprogrammet och man får en hel del inspiration ✨ Min favorit är Jennie som vann 2013, gillar hur hon blandar det asiatiska med det mer ”svenska“ och hon verkar ha en otrolig fantasi och känsla.

Hon har tydligen kommit ut med en ny kokbok ”Wok, Ris, Nudlar” den tror jag faktiskt att vi ska köpa när vi är i Sverige. Vi gillar ju verkligen asiatisk mat (T älskar det verkligen) så det skulle vara både kul och bra med lite kul och nyttigt med äkta asiatiska recept. Om man inte har de rätta ingredienserna från A-Ö så riskerar det att bli någon form av mer eller mindre misslyckad halv-asiatiskt rätt på tallriken.

Kötträtten på tallriken är förvisso inte asiatisk men säkert supergod och enkel (även den från henne).. Det oxkött du föredrar, balsamico-vinäger, olivolja, ruccolasallad och parmesan ✨

Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ᴋᴏᴋʙᴏᴋ….


Kokbok à la Ingrosso kommer ju ut snart.. Den kommer garanterat att vara estetiskt väldigt snygg och säkert ha en del bra och goda recept den också. Får titta på den också när vi är i Sverige.. Det som är bra med italiensk mat är att den ofta, men långt ifrån alltid, är hyfsat enkel att laga.. Den här La Pizzaletta ska finnas med i kokboken och är ett exempel på ett perfekt ”i soffan framför tv:n till IDOL” alternativ ✨

Kᴏ̈ᴇʀ sᴏᴍ ᴠᴀ̈xᴇʀ….


Här i Spanien har arbetslösheten skenat och är på rekordhöga nivåer. Jag skrev häromdagen om att september såg bra ut men det är en sanning med modifikation. Köerna för att få mat har varit ett dagligt inslag och de har på grund av Corona varit långt mycket längre och människor som kanske aldrig behövt stå i kö för att få ett mål mat har nu fått en livssituation. Det har och finns köer i Barcelona, Madrid, Marbella och troligtvis i varenda kommun över hela Spanien.

Det har uppstått en liknande situation i Sverige – att köerna blivit längre och längre. Det är med all sannolikhet inte några föräldrar som står i kö för att få mat till familjen utan de som redan är de mest utsatta. Vissa är hemlösa, andra har boende men det är omöjligt att klara sig på den lilla pension de har – det finns säkert hundra anledningar till varför de måste stå i den där kön.

Här har kommunen organiserat så att de hemlösa fått tak över huvudet (nu är det inte alla som vill dela sovsal och säkert har platserna inte räckt till alla). Massor av hotell och restauranger har hjälpt till för att bidra med mat till dem står i kön.

Jag vet att det funnits massor av liknade initiativ i Sverige men det har såvitt jag vet varit till vårdpersonal, de förtjänade varenda pizza etc det är inte det som är poängen utan vilka initiativ har gjorts för de utsatta i soppköks-kön? Det är möjligt att det gjorts massor, eller åtminstone en del men då har jag missat det helt (vilket givetvis kan vara fullt möjligt).

Det är så himla lätt att döma men ”bakom” varje person finns det en människa som definitivt inte föddes till uteliggare. Visst, det finns en stor dos av missbruksproblematik förknippat med det vi kallar uteliggare men alla är det inte. Jag kan inte låta bli att tycka att det är en skam för ett land som Sverige ha långa köer till soppkök år 2020.

Det finns en organisation som heter Vid din sida som hjälper till med ex soppkök – vill man bidra kan bli t ex bli månadsgivare ✨

Jag tycker att det är givet att man ska ställa krav på dem som får övernatta på härbärgen och jag vet att det görs. Det är inte självklart att det finns plats när man kommer för antalet platser är väldigt begränsat och har man druckit alkohol eller är narkotikapåverkad får man definitivt inte komma in. Det tycker jag inte är fel. Men hur lätt är det att få hjälp? Samtidigt kan man inte lägga det ansvaret på någon annan, det börjar hos individen som själv måste vilja och det till hundra procent för annars är det meningslös hjälp som någon annan kunde ha fått.

Nu sladdade jag in på något annat…. Hursomhelst så skulle jag ha väldigt svårt att passera en sådan här kö utan att ”må dåligt”, oavsett land.

Äʟsᴋᴀ ᴇʟʟᴇʀ ʜᴀᴛᴀ….


Fredrik Eklund tillhör verkligen den kategori av människor som människor älskar eller hatar, jag tror inte att det är så många som är neutrala. Jo, det kan det såklart finnas i form av dem som överhuvudtaget inte bryr sig.

Oavsett vad man än tycker, eller inte tycker så kan man inte ta ifrån honom hans framgångar. Hans karriär har varit, minst sagt, brokig – ska bra dra den kort så att man får perspektiv.. Han jobbade ett tag som IT-ansvarig på Finanstidningen för att sedan 1999 grunda ett eget IT-bolag. I det bolaget satt Carl Bildt, Ulf Dahlsten och hans pappa Klas Eklund i styrelsen. Fredrik själv var chef och de hade 45 anställda.

Oklart vad som hände men han gjorde troligtvis en ”exit” för bolaget finns kvar och är sedan 2017 en del av Telia.

Hursomhelst 2002 flyttade han till New York och det är väl ingen överdrift om man säger att han gjorde en total karriärförändring.. Han började spela in porrfilmer och gav 2005 ut boken Bananflugornas herre, om sin karriär som bögporrstjärna..

Sedan var det dags för totalt ny karriärväg framåt igen.. Han utbildade sig till mäklare och är i USA:s absolut mest framgångsrika mäklare. Han säljer objekt som kostar hundratals miljoner.. Han tjänar inte direkt dåligt.. Har nyligen flyttat till Los Angeles och har utöver sitt stora hus där typ ett gods på landet.


Han och hans man har genom surrogatmamma två barn som är galet söta ✨


Fredriks bror är Sigge Eklund, författare och podd-profil – när Fredrik fick barn kände Sigge och hans fru Malin att kusinerna skulle kunna träffas alldeles för sällan så de tog sitt pick och pack och flyttade till New York de också.. med sina tre barn. När de hade bott i New York ett kort tag berättar Fredrik att han ska flytta till Los Angeles – sträckan är ju inte Stockholm-Norrköping direkt.. Deras reaktion (som inte var positiv) filmades btw av kamerateamet och var med i dokusåpan Million Dollar Listing.. Efter lite ”surande” kom de fram till att de också skulle flytta till Los Angeles för det fanns ju trots allt en anledning till att de flyttat till USA.. Fram med flyttkartongerna igen och iväg igen ✨

Det blev en lång historia om entreprenören som blev porrskådis för att sedan bli en av USA:s största mäklare och som människor älskar eller hatar.. Vilken kategori tillhör du?

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.