Oktobersol & kanelbullar….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jag har ett riktigt bra ”life hack”. Om du är förkyld – drick ett par stora koppar med grönt te med massor av citronskivor i (som du sedan äter upp) och sedan äter du fem citroner under dagen. Världens snabbaste återhämtning 🍋

Hundarna har förvisso inte ätit citroner men ätit har dom så de är också mer eller mindre friska vilket såklart känns jätteskönt 🐶🐶

Nu är varenda ord översatt till engelska – de sista 2 545 orden översatte jag idag.. Så skönt att kunna sätta ✅ på det.. Det är långt ifrån det bästa översättningsjobbet jag gjort men det kommer nog ta lite tid innan människor utanför Norden hittar sidan så jag hinner slipa på det. Det kommer ju även att ta tid att få svenskar och övriga nordbor att hitta sidan. Skandinaver ska man väl säga för det är väldigt lite finländare som köper bostad här så det är inte prio att ha någon finsk översättning på plats.

Hᴇʟsᴠᴇɴsᴋᴛ….


Kanelbullens Dag idag och varje år säljs det mellan 6,5 – 7 miljoner kanelbullar och hur många som bakas (eller har bakats för att äta idag) har jag ingen aning om.. Troligtvis är det väldigt många. Det ligger ju ofta något kommersiellt syfte bakom de här dagarna och kanelbullens dag hade två syften.. Det ena var att få folk att baka mer och det andra var att öka försäljningen av socker och jäst.

Dagen firas i både Sverige och Finland och ”instiftades” 1999. Cirka hälften av alla arbetsgivare gör en besparing i år eftersom det är så många som bjuder sina anställda på kanelbullar och idag är det ju söndag..

Nu finns det ju kanelbullar både här och där i världen men jag tycker att det är ”ursvenskt” och T åkte till Svenska butiken och köpte kanelbullar. Dom var väldigt goda btw ✨

Pᴀssᴀʀ ᴘᴀ̊….


Passade på att få lite sea-vitamin idag nu när jag ”samlar” på mig vitaminer ✨

Marbellas piggaste 80-åring och vår fd granne – vi hade några riktigt trevliga timmar i solen på bar/restaurang området i Marbellas hamn. Det var mycket folk ute både där och i allmänhet vilket det alltid är på söndagar.

Mercedes åker svart pist i Sierra Nevada (!) men de senaste två åren har hon åkt med guide ”just in case”.. Om hon skulle ramla eller så alltså.

Hon hade varit på en restaurang i Gamla stan förra veckan som hon aldrig varit på förut. Pappan stod i köket och det var supergod mat så hon ville bjuda oss på middag där på onsdag eller torsdag. Hon hade inte sin kalender med sig 😃 Hon är inte bara piggast utan även mest ”busy”.

Man är inte direkt noga med promillehalten alla gånger här.. Mercedes drack två stora Strawberry Daquiris (6 cl rom i varje) och satte sig sedan i sin BMW X5 och rattade hem. Promillegränsen här är 0,5 jämfört med Sveriges 0,2 procent. Böter utgår dock först vid 0,8 procent och är då 1 000 euro.

Jᴀɢ ᴠᴇᴛ ɪɴᴛᴇ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ….


Nothing can stop him from working for the American people – RELENTLESS!”

Ivanka Trump 2020-10-04

Nja, är det verkligen ett bra budskap? Ja, om man vill framställa som pappa ”presidenten” som ”The Big Hero”. Nej, om man tänker ett varv till. Han sitter ju dessutom inte där utan ligger inlagd på sjukhus – nu verkar han iofs vara på bättringsvägen. Men om han kastar sig tillbaka och in i valkampanjen blir jag nästan konspiratorisk.. Var/är det ”fejk news”?

Pʀᴇᴄɪs sᴀ̊….


För dem som inte haft en hund eller något annat husdjur kan det låta lite ”löjligt” men när ens djur blir sjuk så är det som om ett litet barn blir det. De är en familjemedlem och de kan inte säga vad som är problemet eller var de har ont. Tintin har aldrig varit sjuk tidigare, det här var första gången. Karisma däremot har ju haft lite mer otur bl.a. med öroninfektioner och annat. Men peppar peppar ta i trä så har ingen av dem varit allvarligt sjuka.

To Do listan för nästa vecka är klar så nu tar jag kväll ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.