Brevvänner & PojkvännEr….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Soffläge idag också.. hatar att vara sjuk men bortsett ifrån det stora har jag varit väldigt förskonad. Jag är övertygad om att den långa karantänen gjort så att immunförsvaret blivit sämre (inte för alltid men iallafall i år). Man ser ju även hur det påverkat hår, naglar mm. Plockade in allt som är ”löst” på terrassen igår om det skulle bli alltför blåsigt och vid midnatt blåste det upp ordentligt. Det höll på någon timme tror jag men var inte direkt någon storm eller så..

Lördag och upp vid 07.30 – långt före Marbella börjar vakna till liv. Helt tyst och det enda man eventuellt hör är någon sopbil, ambulans, i övrigt sover stan.. Det är i princip likadant på vardagar men då börjar man höra lite bilar med betoning på lite..

Vi skulle ju hem till några kompisar ikväll men det går ju inte så det har vi bokat om till nästa lördag.. Får bli en heldag för tillfrisknande helt enkelt.. Vi ska även hem till en fd granne men vi har sagt att om vi inte mår hundra så tar vi det på måndag..


Inte Tintin!

Det är nästan lite av ”sjukstuga” här.. Alla fyra är sjuka eller halvsjuka och nu har Tintin blivit lite krasslig också. Det var ett tag igår som jag/vi blev riktigt oroliga för Karisma. Hon orkade ingenting och ville bara gå hem när T var ute med dem vid 17-tiden. T hade varit förbi veterinären och köpt lite mer medicin (det är väldigt svårt att få i henne den så det går åt en del). Trodde aldrig vi skulle få i henne mat vilket är jätteviktigt så lyckan var total när hon åt som en ”häst” – helt oväntat.

Vi såg på IDOL, mest jag om sanningen ska fram 😊 Det är ju många som drabbats av Corona så det blir ju inte alls som vanligt, men säg vad som är det.. Det var väl en del som lyckades mindre bra.. t ex Gabriel som hade valt helt fel låt.. (han med pappan som studsade överlyckligt varje gång något gick bra för sonen). Så det var väl inte oväntat att han satt löst.. Nu ska man ju inte bedöma klädseln men Paulina som gjorde Carolas låt ”Säg mig var du står” hade väl ändå fått dåligt stylinghjälp… Men hon gjorde ett bra framträdande och det är ju det som räknas..


Ut åkte Gabriel.. Hade Ella åkt ut så hade det varit helt fel, iallafall enligt mig. Jag tycker att Ella gjorde en otroligt cool version av Orups ”Jag blir hellre jagad av vargar” så glad att hon är kvar ✨

Tɪʟʟ sᴊᴜᴋʜᴜs….


Slog på Nyhetsmorgon och hörde att Trump transporterats till sjukhus. Det låter som (och det får vi hoppas) om att det är en ren säkerhetsåtgärd. Det florerar visserligen rykten om att han haft andningsbesvär så en hel värld kommer att följa det här..

Joe Biden tar bort allt negativt om Trump från all social media etc för att visa respekt.

Melania mår tydligen bättre och befinner sig inte på sjukhus. Visste ni förresten att svenska Victoria Silvstedt bott ihop med Melania? Det var inte direkt igår utan när de båda försökte slå sig fram som modeller ✨

Nu är det iofs mer kritiskt i det stora perspektivet att Trump är Corona-smittad men ”by the end of the day” så är en människa en människa och alla har vi lika värde. Eller har vi inte det? (Jag vet grammatiskt fel) Har t ex en mördare samma värde – är det lika hemskt om en mördare dör i Corona än om en en helt vanlig banktjänsteman gör det? Det är lätt att svara nej på frågan, men vem utförde mordet? Var det psykiskt sjuk person som inte fått vård, ett svartsjukedrama eller var det oprovocerat av en ”frisk” person.. Det är inte en helt glasklar frågeställning..

Wɪᴍᴇɴ ʀᴜʟᴇs….


Antalet nya jobb i september var otroligt mycket bättre än förväntat och 98,4 procent av alla nya jobb har tillsatts av kvinnor ✨ Det finns en viss förklaring till det och det är att det rör sig om att det i huvudsak rör sig om tjänster inom socialtjänst, försäkringskassa, arbetsförmedling och liknande.. Är kvinnor helt enkelt bättre än män på administration? – tydligen tycker det de i Spanien iallafall 😄

Vᴀ̈ʀʟᴅᴇɴs ᴅʏʀᴀsᴛᴇ….


Världens dyraste Iberco skinka (ett skinkben på fem kilo) har sålts i Huelva för 11 881 euro (!) Den har lagrats i fem år, dvs ett år än vad iberica skinka normalt sett lagras. Köpare var inte någon gourmetrestaurang utan det japanska tv-programmet ”Rätt pris” – deltagarna lyckades dock däremot inte gissa priset (no wonder) 😄 Jag hoppas btw att de åt upp den och njöt av varje tugga….

ᴏᴛᴀ̈ᴄᴋ ғᴀsᴄɪɴᴀᴛɪᴏɴ….


Det var knappast några småpengar hon ”lånade” ut…

Det blev lite lyssning på planet etc så nu har jag lyssnat på cirka 35 procent av boken Ödeläggaren. Jag ska inte skriva massor om den mer än att jag är fascinerad över hur manipulativ den här mannen var. Det var ungefär som om han gasade och bromsade, ena stunden snäll & trevlig för att i nästa vara mer eller mindre elak. Det gjorde henne både förvirrad och självkänslan blev lägre och lägre.

Det var ju, till skillnad från nästan alla andra fall, aldrig frågan om någon romans så det var inte kärlek som gjorde att det kunde bli såhär. På något märkligt sett lyckas han dupera henne totalt och ofta få henne till att saker och ting är hennes fel, att hon är en svag människa och så vidare.

Hon ”avslöjar” honom på vissa plan , börjar tycka väldigt illa om honom men hon tror på honom på området som gäller de pengar hon lånat ut. Hon vill inte heller skapa konflikt för att hon då inser att hon kommer att förlora de pengar hon lånat ut.. det finns inte några skuldebrev så det gör henne extra utsatt..

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….


Idag är det Alla pojkvänners Dag 💕 så alla ni som har en pojkvän får väl skämma bort honom lite idag.. Det är ju alltid den tredje oktober som den här temadagen infaller så i år är det ju extra passande att det är en lördag.. Inte lika lätt att hitta på något kul på en måndag eller någon annan kväll när man är helt slut efter en lång arbetsdag.. Tror inte att blommor är det bästa tipset (om jag nu ska generalisera) utan hitta på något istället för att köpa något.. Fast det räcker med att vara lite extra snäll 😄

Kommer ni ihåg er första pojkvän? Bortsett från någon som man säkert hade på lekis så är den första pojkvännen, som jag kommer ihåg, en kille när jag gick på mellanstadiet i Helsingborg (pinsamt nog har jag helt glömt namnet). Jag minns däremot att det var väldigt oskyldigt och att vi lyssnade på Seasons in the sun om och om igen 😄

Nästa var Thomas (nej, inte T) och det var min kompis storebror.. Min kompis var ett år yngre och Thomas lika gammal som mig. Han var väldigt söt och väldigt blyg så det var ingen ”match made in heaven” direkt.

Hans syster, dvs min kompis och jag gjorde något väldigt kul.. tyckte iallafall vi.. Vi svarade på en annons där en tjej sökte brevvän i Thomas kompis namn.. Jag minns inte hur det gick till så att de verkligen började brevväxla på riktigt men det gjorde dom.. De blev dessutom tillsammans och så länge jag hade koll så höll de ihop (och det var ett par år). Så även om pojkvännen och jag inte var en ”match made in heaven” så var jag och min kompis riktigt bra ”matchmakers” 😄

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙʀᴇᴠᴠᴀ̈ɴɴᴇʀ….


Apropå brevvänner så hade jag nog ett dussin fram till högstadiet.. Då var det helt andra saker som blev intressanta.. Önskelistan till jul och födelsedagar ändrades också där någongång i sexan eller så. De tidigare stående brevpapper, pennor, suddgummi och dagböcker ersattes med jeans från Puss & Kram och Gul & Blå, UCLA-tröjor och jacka, T-shirts från Fruit of the loom och annat ✨

ᴏᴛɪᴘᴘᴀᴛ….


T tyckte att det var så gott när jag gjorde raggmunk med fläsk & lingon så han har bett om en repris.. Inte för att det är speciellt svårt att göra det men jag måste må lite bättre först..

Sedan så längtar jag efter langostinos så det får det också bli nästa vecka ✨

sᴋᴜᴍᴍᴀ ᴅᴇssᴇʀᴛᴇʀ….Hur gott verkar inte det här och dessutom superenkelt att göra ✨

Ta 5 dl grädde och 12 skumbananer, låt bananerna smälta på låg värme (rör om ofta). Häll upp i glas och ställ i kylen cirka fyra timma (skumbananerna innehåller så mycket gelatin att det stelnar). Servera med chokladglass och minimaränger ✨

Till jul byter man såklart ut bananerna mot Juleskum – observera att det måste vara Cloettas..

På ”min” tid gjorde vi den första lanseringen av en ny smak utöver originalet.. Jag har ju lite dåligt minne ibland 😊 så jag kan inte riktigt komma ihåg vilken det var. Oavsett så har det kommit en ny smak varje år och är det någon produkt som är perfekt för ”limited edition” så är det Juleskum. Jag kommer inte ihåg hur många ton som säljs varje år men många är det..


När jag tänkte till så kom jag på att det nog inte alls var en ny smak utan ett Påskeskum. Det är ungefär som med julmusten, säljs två gånger per år. Det finns dock en väsentlig skillnad; Det Påskeskum som säljs sparas inte och paketeras om till jul.. Ja, det är sant att de gör så med Jul-/Påskmust men det gör i sig ingenting för musten tar ingen som helst skada av det.

Anledningen till att jag kom på att det var Påskeskum är att jag minns diskussionerna om vi skulle kalla det Påskeskum på samma sätt som man gör med Juleskum.. Så blev det och det hänger ihop bättre ✨

Det blev väldigt långt men jag tror att jag kör på originalet och kanske pepparkaka när det är dags….

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴠᴇɴsᴋᴛ….


Sverige för mig väldigt mycket röda hus med vita knutar, midsommar, syrener, ängsblommor, kantareller och en hel massa annat.. Visst finns allt det där kvar men också en hel massa annat som man inte ens trodde var möjligt.

”Stockholm har blivit kallt”

Orup, 1992

Det här är definitivt en av Orups bästa låtar, kanske t.o.m. den bästa. Men texten om att Stockholm blivit kallt 1992 kan tyvärr multiplicera med jag vet inte hur mycket och dessutom sprida det över hela landet.

Sverige har flest ”skjutningar” per capita i Europa.

Sverige har flest antal människor som dör på grund av knark per capita i Europa.

Gängkriminaliteten är väldigt utbredd – hur det är jämfört med övriga Europa vet jag inte men det spelar ingen större roll. Polisens Operation Rimfrost är avslutad för att man inte kommer längre men det innebär inte att man kommit en centimeter närmare att lösa problemen (rätta mig väldigt gärna om jag har fel för det vore ju riktigt positivt).

Det var iofs inte igår som man kunde lämna dörren olåst när man gick hemifrån och man hör att brottsligheten inte ökar – det kan ju rimligen inte stämma. Det finns ju inte platser så det räcker på landets fängelser.. Nu går kanske brottsligheten lite i cykler tyckte jag mig höra men om det nu är så att brottsligheten inte ökar (vilket jag inte tror på) så har den blivit väldigt mycket grövre..


Jag säger inte att det är bättre i Spanien överlag men man har väldigt mycket mer poliser på ute istället för inne. Jag är dessutom övertygad om att man har väsentligt fler poliser per capita.

Det är uppenbarligen inte flest som dör av knark per capita men det smugglas kanske mest per capita? Vem vet, men jag hoppas att trenden för alla typer av brottslighet vänder och det lär jag knappast vara ensam om..

Känner att jag måste avsluta lite mer positivt.. Jordgubbar på midsommar och hela sommaren – det är Sverige det 🍓 Här är jordgubbssäsongen under typ januari – mars, det blir inte samma sak..

ᴋᴜʀᴇʀᴀ ᴍᴇʀᴀ….


Nu ska jag väl ändå bli frisk.. Ett par ”baljor” med grönt te med massor av citronskivor i + att jag ätit ett par citroner 🍋 Hur mycket v-vitamin får man inte då, typ massor!


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! 🍋🍋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.