Covid & starka vindar….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Vaknade i morse… sjuk. Inte så kul start på månaden men det går förhoppningsvis över under helgen. Har sjukskrivit mig för första gången sedan jag började för 15 månader sedan – har jobbat alla fredagar (och några extradagar) utom tre när jag varit i Sverige. Det var ju stängt under karantänen och då jobbade jag såklart inte.

Lustigt nog var det en annons i veckans Damernas värld för Kosta Boda Art Hotel.. Idag är det precis en vecka sedan som vi checkade in för weekenden med T’s familj ✨ Jag kan riktigt längta efter den där tunna, goda Västerbotten-soppan med lite kantareller i, den var nog helgens godaste (även om det andra var jättegott det också).

Det är upprörda känslor i Madrid eftersom man anser att det är helt fel att stänga ner (borde väl vara in 😊) Madrid. Det är ju långt ifrån så tuffa restriktioner som det var tidigare under Lock Down perioden och återgången till den ”nya normaliteten”.

Det lokala styret respekterar centralregeringens beslut men kommer att överklaga det (om de inte redan inte hunnit göra det) Då får domstolen avgöra om centralregeringen har rätt att fatta beslutet över huvudet på dem.

Något som är väldigt vanligt här i Spanien är att mormor & morfar eller farmor & farmor får ta ett stort ansvar för barnbarnen. Det rör sig om allt ifrån att lämna och hämta vid skola, ta hand om på eftermiddagen till att ta hand om dem hela dagar.

Fransisco Munoz , ordförande i föreningen för far- och morföräldrar har sagt såhär;

”Vi ställer alltid upp för våra barn och barnbarn. Vi är beredda att bli smittade även om det troligtvis skickar oss till andra sidan”

Det är långt ifrån alla som delar den uppfattningen. Hälsoministern och övriga gör det definitivt inte, det är inte heller alla som gör det på frivillig basis. Det var kanske 100 procent naturligt förr men vill många som går i pension ha möjligheten att ägna tid åt sig själva och sina egna intressen. En undersökning visar att det i Katalonien bara är 12 procent som tar det här ansvaret frivilligt..

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢᴀʀ….


Idag är det Lantbruksdjurens Dag apropå det jag skrev om djurhållning och tanken (som aldrig kommer att bli av) att bli vegetarian.. Nu vet man ju aldrig exakt hur djurhållningen varit när man köper sitt kött men om det är för billigt så kan det kanske ge en fingervisning.

Det är också Internationella ickevåldsdagen och den hoppas jag verkligen att alla väljer att uppmärksamma. Inte bara idag utan årets 364 dagar också. Jag säger som killen i Glada Hudikteatern;

Varför ska man vara dum när man kan vara snäll”

Kunde inte sagt det bättre själv….

Dᴇɴ ᴇɴᴅᴀ ᴜɴᴅᴇʀsᴏ̈ᴋɴɪɴɢᴇɴ….

Alla sätt är bra utom de dåliga.. Jag tror att det här är typ den enda undersökningen som visar att 70 procent anser att Donald Trump vann valdebatten. Jag vet inte hur många som röstade i CNN’s undersökning men det var garanterat fler än de 325 000 som röstat i den här. Vet faktiskt inte heller vad CSPAN är..

Även om jag (vilket nog ingen missat) inte är en Trump-supporter så tycker jag att det är illa att han drabbats av Corona. Han är ju inte purung och dessutom lite överviktig men man får ändå hoppas att det stannar vid lindriga symtom.

Det har ju dessutom en stor inverkan på valkampanjen.. Han har ju meddelat att han ska fortsätta jobba men från Vita Huset. Det är ju långt ifrån samma sak som det han planerat att göra så det kanske blir så att vicepresidenten Mike Pence får kliva in och ta en större roll. Nästa debatt är ju den 15:e oktober så det återstår att se vad som händer till dess men en sak är säker; han kommer twittra så att det finns risk att twitter brakar ihop 😃

Pengarna strömmade in till Bidens kampanjkassa efter debatten och slog alla tidigare rekord.. Det var allt ifrån små bidrag till lite större så uppenbart att det är många som vill ha Biden som president eller inte ha Trump ha som president. Jag har ingen aning om hur respektive kandidats kampanjkassa ser ut men det är väl rimligt att anta att Trump får större belopp per bidrag..

Biden har btw skickat ett meddelande till Trump att han ber för honom….

Tar mig friheten att låna den här bilden från min systers Instagram 💕 Jag får känslan av hösten när den är som allra vackrast och bilden i sig är väldigt fin ✨

Ser att det är hög tid att putsa fönstren 😃

Sitter i soffan och tittar ut.. Höstkänsla här också, mulet och det blåser lite.. Det är bara 22 grader ute och det är inte stor skillnad mot Stockholm där det är 18 grader och som jag kan se det på väder-appen soligt.. Ikväll blir det den första koppen te på väldigt länge.. I den stora elefantkoppen som jag fått av min svägerska Ulrika, massor av citron i så att jag får c-vitamin och IDOL på tv:n.

Hörde av vår tidigare granne Mercedes att det ska blåsa upp och bli riktigt starka vindar.. Tack gode Gud att det inte var idag som vi skulle flyga hem.. Då hade jag nog inte vågat gå på planet. Det räcker med flygningen från Helsingfors för ett gäng år sedan där det i slutet av flighten kändes som om vi satt i en torktumlare. Piloten testade att landa ett par gånger men avbröt och styrde uppåt igen. Vi cirkulerade över Arlanda i över en timma.. Jag garanterar att jag inte var den enda som var livrädd på det planet. Det var alla.. Vi hade julbord med jobbet som jag åkte direkt till, helt skakig och behöver jag säga att jag började med en snaps 😃

Jag hoppas att ni känner pepp inför helgen ✨ Jag ska väl inte påstå att det gör det här med en sjuk hund och en sjuk Eva men Karisma blir sakta bättre och bättre och jag hoppas att jag också blir det..

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.