Pippi & en galen deBatt….

Hej & Hola!

Tråkigt nog har Karisma blivit lite dålig i magen, T pratade med henne på hundhotellet och hon trodde att det berodde på att vi använt olika mat/foder. Förra gången hon hade det gick det över (helt och hållet) efter tre-fyra dagar efter det att vi givit henne medicin.. T var hos veterinären och köpte medicin så nu hoppas vi att det ska gå över snart.

I övrigt har det varit en produktiv dag, vi var ju trötta igår så vi väntade med att packa och börja tvätta till idag. I morgon är det översättning på agendan.. Bara ett avsnitt kvar sedan är all text översatt till engelska ✨


ʙᴇɢʀᴀ̈ɴsᴀᴛ ᴀɴᴛᴀʟ ɪ Aɴᴅᴀʟᴜsɪᴇɴ….Nu har man infört en begränsning när det gäller hur många människor som träffas/umgås i ett sällskap.. Det är samma antal som i England – sex personer men än så länge är det bara en rekommendation medans man undersöker om man ur ett legalt perspektiv kan ha den restriktionen.

Anledningen är att man ser att väldigt stor andel av smittfall kommer ifrån olika typer av sammankomster med familj och vänner.


Aᴘʀᴏᴀ̊ ᴀɴᴅᴀʟᴜsɪᴇɴ….Häromdagen invigdes Europas längsta gång- och cykelbro, 270 meter lång är den och den binder nu ihop en sträcka på tolv mil av promenadvägar längs Costa del Sol ✨

Eɴ ɢᴀʟᴇɴ ᴅᴇʙᴀᴛᴛ….


Gjorde tvärtemot vad jag skrev igår.. Vi satte klockan och såg debatten live kl 03.00. Det vi fick uppleva var exakt det som det skrivs om totalt kaos. Jag vet inte hur många gånger moderatorn fick/försökte avbryta dem eftersom de konstant pratade i mun på varandra. Framförallt Trump som hela tiden avbröt Trump.

Jag tror inte att det varit speciellt vanligt att man säger ”kan du hålla käften” till den andre i en debatt inför ett presidentval.. Det gjorde Biden igår, men det var Trump som stod för flest påhopp och lögner. CNN och amerikansk media var allt annat än imponerade och det ifrågasätts om det överhuvudtaget är någon idé att genomföra de återstående två debatterna eftersom ingen ändå blev ett dugg klokare och det bara var kaos.

Enligt de amerikanska tittarna var det Biden som vann – med hur mycket varierar lite. Det tror jag inte att Trump räknat med..
Så här väljer Biden respektive Trump att lägga upp en bild efter debatten. Biden har lite kort text om att debatten visar vikten av byte av president eftersom landet behöver en president som förenar och inte en som splittrar medan Trump bara visar bilden..


Nᴇᴠᴇʀ ᴜɴᴅᴇʀᴇsᴛɪᴍᴀᴛᴇ ɢɪʀʟ ᴘᴏᴡᴇʀ….I varje flicka bor en Pippi och det har fotografen Elin Zlatokovic verkligen lyckats fånga i det här fotografiet. Överskottet av detta ”print” går till ”Never underestimate girl power” går till kampanjen ”Pippi of Today” och arbetet med flickor på flykt. Pippi of Today är ett initiativ av Astrid Lindgren Company i samarbete med Rädda Barnen ✨ Helt underbart fotografi och ett jättebra initiativ ❤️


Sᴊᴏ̈ᴀʀ & Bʟᴏɢɢ….I helgen Tällberg vid Siljan med nya kärleken och barnen..Nu Gardasjön sjön i Italien..

Reser väldigt mycket. Shoppar väldigt mycket. Inte mycket av det liv som hon beskrev att hon skulle ha under sitt sabbatsår.. Det livet skulle hon ta det väldigt lugnt, inte shoppa och helt fokusera på att vara mamma.. Nu har hon börjat blogga varje dag igen.. Påstår att hon saknar den dagliga rutinen.. Fullt möjligt men ännu mer sannolikt att hon saknar intäkterna den ger.. La Dolce Vita kostar mycket pengar. Väldigt mycket pengar ✨


Iɴᴛᴇ ᴇɴs ᴏᴋᴛᴏʙᴇʀ….Jag kan väl inte påstå att traditioner försvinner men de är inte ”tidsbundna” på samma sätt som tidigare. Det är väl iofs inget nytt att julmust kommer tidigt till butikerna men i slutet på september??I Instagram-flödet dök det upp en annons om att man kan beställa alla jul-klassiker med leverans till dörren.. Svenska butiken har alltid det man behöver i form av julmust, glögg, pepparkakor, juleskum och annat 🎅


ᴛᴏᴍᴏʀʀᴏᴡ….Imorgon är det oktober och det ska vara 29 grader och strålande sol.. Synd att vi inte kan gå en lång promenad med hundarna, det kommer inte vara bra för Karisma. Enligt 10-dagars prognosen ska det ”bara” vara cirka 24 grader.. Rätt så normalt för oktober.. mycket sol ska det vara vilket gör att det blir precis sådär lagom varmt och skönt ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

2 reaktioner på ”Pippi & en galen deBatt….”

 1. Jodå, det fanns fler som tittade på Trump-Biden. Jag vaknade vid 3-tiden och tyckte det kunde vara en bra idé att se på den. Det gjorde jag 2016 och det kändes ungefär likadant.
  Oavsett vad jag tycker om politiken så är Trump en riktigt obehaglig person. Trots det så känns mycket som 2016 igen.
  En skandal (då ”grab them by the p—y, nu $750 i inkomstskatt) och en debatt som med normala mått vinns av den demokratiska kandidaten. Sedan kommer valresultatet…
  Prepare for the worst, hope for the best. Jag förbereder mig mentalt på fyra år till med Trump som president i USA:

  1. Hej!
   Jag håller helt med – han är ytterst obehaglig till och med gräslig. Oerhört elitistisk och en lögnare av rang. För mig är det obegripligt att någon kan tycka att han ska vara USA:s president men han vinner nog en del på att återkomma till att ”allt krånglas till för att man gör politik av det” Han är ingen politiker utan någon som får saker att hända typ… Jag är lite rädd för att den kaosartade debatten gör att färre väljer att rösta vilket gynnar Trump. Jag är också mentalt inställd på fyra år till med den uslaste (och farligaste) presidenten någonsin. Det är ju dessutom extra skrämmande att han säger att han inte kommer att avgå frivilligt om det inte kan bevisas att det inte förekommit valfusk – det borde ju rimligen vara ”the other way around” – det kan också göra att valdeltagandet sjunker och att det gynnar Trump, att gemene man helt enkelt tappar förtroende för politiker i stort och valrörelsen. Valdeltagandet är ju normalt sett lågt i USA (tror det var strax under 55% vid förra valet).. Det är bara att be till högre makter helt enkelt. Tycker btw att Trump kom alldeles för billigt undan när det gäller de 750 dollarna i skatt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.