Sunset & snabbtåg….

Hᴇᴊ & Hᴏʟᴀ!

Det blev som sagt en lång dag igår men det berodde till stora delar på att vi var ute i så himla god tid. Flyget var lite drygt en kvart försenat men det flög dom in så vi landade fem minuter före utsatt tid. Det är en fördel som jag inbillar mig skiljer SAS och Norweigan åt, dvs att SAS flyger in tiden (och har lite mer bränsleförbrukning) medan Norweigan inte flyger in tiden för att undvika ökad bränsleåtgång. Jag har inget som helst belägg för det här men jag uppfattar det så. Planet var nästintill fullt, det fanns några enstaka platser utspridda över planet.

Hur gick flygresan i övrigt då? Jo, den gick rätt så bra. Det var lite turbulens men inte så att de tände ”fasten seatbelt” och så blev det en tvärnit på landningsbanan men i det stora hela så gick det bra.

Vi åkte hem för att lämna väskorna innan vi skulle möta upp och hämta hundarna. Eftersom det är ett par mil till Monda så har hon alltid överlämningar på en mack intill La Canada. Som jag längtat, framförallt efter det att vi lämnat Kosta. Jag vet inte vem som var lyckligast av oss – vi eller hundarna.. Lyckan var total och hundarna var galet glada 🐶🐶 Hon sa att de med all sannolikhet kommer att vara trötta de närmaste tre dagarna på grund av både massor av nya intryck och motion. Lite stolta fick vi vara för Tintin och Karisma har fått sova i hennes hus, det får hundarna aldrig göra i normala fall ✨ Dom är välkomna närsomhelst eftersom hon tycker att de är helt ljuvliga 😄


Tʜᴇ sᴜɴsᴇᴛ….Nu var vi iofs inte ute och gick på strandpromenaden men när vi åkte från flygplatsen till Marbella så var ljuset helt underbart.. Det förändrades sakta utmed vägen, det var dagsljus när vi landade men det blir ju mörkt rätt snabbt när det börjar skymma.


I ɴᴀᴛᴛ….Inatt “smäller“ det – första debatten mellan Trump och Biden. Ska bli riktigt intressant. Trumps taktik är att pressa på så hårt så att Biden inte hinner med och jag antar att Biden kommer använda Corona och det här med Trumps skatter (eller rättare sagt avsaknad av skatter).

Jag läste någonstans att Trump kanske valt fel strategi när det gäller öknamnet på Biden; Sleepy Joe.. Tramset med drogtest innan vinner han knappast några poäng på, bortsett ifrån de mest fanatiska Trump-anhängarna. Om Biden gör ett bra intryck faller ju hela Sleepy Joe öknamnet..

Kommer inte vara uppe och se det utan får höra på nyheterna och läsa om det i morgon ✨


Sᴛᴏ̈ᴠʟᴀʀ & Hɪɢʜ ʜᴇᴇʟs….


Från Åsa Ingrossos Instagram

Igår fyllde Åsa Ingrosso år och passade då på att unna sig ett par nya stövlar. Jag tycker att det riktigt snyggt att skinnet inte är helt ”slätt” (vet inte vad man ska kalla ”mönstret”). Eftersom hon skriver ”unnat sig” så kan man väl utgå ifrån att de kostade väsentligt mer än ett par ”vanliga” stövlar.. Hursomhelst så kommer man nog att se massor av varianter av den här sortens stövlar i år.. kanske gör man det redan, har inte varit i någon skobutik på länge.Här är ett par i brunt och jag tycker att de är snyggare i brunt än i svart. Apropå skor så har jag gått i ”high heels” både fredag och lördag kväll. Det var inte igår och jag var tacksam att det var på ett hotell där jag gick ToR rummet – matsalen och lite till och inte en kväll på stan.. Men då hade jag nog inte satt på mig dem.. men det gick faktiskt klart bättre än jag trodde ✨


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….Idag är det en hel drös med dagar.. Alla soffpotatisars, Internationella pussdagen, Internationella hjärtdagen, Kaffets dag och något mer. Jag tror att hundarna tog lite fel på dag.. för de pussade halvt ihjäl mig igår 😃

Lᴏᴋᴀʟᴀ ᴘᴏʟɪsᴇʀ….Här finns det inte så mycket av kanelbullens dag och den typen av dagar men idag är det undantag.. Det är den ”Lokala polisdagen” idag och det uppmärksammades av bland annat borgmästaren med en liten ceremoni. ✨


Äʀ ᴅᴇᴛ ᴠᴇʀᴋʟɪɢᴇɴ ʀᴀ̈ᴛᴛ?….Málagas borgmästare har av centralregeringen ansökt om att utav EU-bidragen få pengar till en förlängning av tåget från Málaga fram till Marbella. Nu är jag inte fullt ut initierad men är EU-bidragen verkligen tänkta att användas till att förbättra infrastrukturen? Min uppfattning är att bidragens syfte är att ge Spanien förutsättningar att vända på och klara av den ekonomiska smäll som Corona orsakat. Inte att bygga ut en tåglinje som man planerat i mer än ett decennium men inte prioriterat. Rätta mig om jag har fel 😊


Blir ett kort inlägg idag.. Haft en del att fixa och har lite resetrötthet men det är över imorgon. T fick btw med sig en förkylning från Sverige men än så länge känner jag inte av något (peppar, peppar ta i trä)..


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.