Hemfärd & HUndLäNgtaN

Hᴇᴊ & Hᴏʟᴀ!

Avresedag men mot det omvända hållet, dvs hem igen. Jag säger iofs hem oavsett åt vilket håll jag åker mellan Spanien och Sverige. Men ju längre tiden går börjar det mattas av och ”till Sverige” börjar användas mer och mer.. Inte för att jag känner mig mindre svensk men kanske mer ”spansk”..

Jag kan, oavsett hur spansk jag än kommer att komma känna mig, lova att jag aldrig kommer att göra en Dolph Lundgren eller Fredrik Eklund.. Glömma det svenska språket alltså 😄 Om det varit lika illa ställt för mig så skulle jag redan ha glömt det.. Det tog väl ett år eller för dem att bryta på en kraftig amerikanska (Dolph Lundgren) eller nästan vägra en intervju på svenska hos Malou i ”Efter tio” (Fredrik Eklund). Tror knappast att det var riktigt så illa som de ville göra gällande men måste väl vara cool om man är man och har flyttat till USA.. Antar jag 😄


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴜsᴀ….Jag vet inte hur uppseendeväckande det här egentligen är (har väl till viss varit på tapeten tidigare och ligger säkert dessutom i linje med de flestas förväntningar).. Det är heller inte speciellt uppseendeväckande att Trumps kommentar är att det återigen rör sig om Fake News..

Det som man hursomhelst inte kan låta bli att skratta lite åt är att han tydligen ska ha begärt 640 000 kronor i avdrag för styling av sitt hår.. Trodde först att det var för typ ett år men det var det inte utan för ett (1) tv-framträdande!!


Tʀᴏ̈ᴛᴛ ʟᴀ̈ɴɢᴛᴀɴ….


Tintin för cirka tre år sedan ❤️

Vi gick och la oss väldigt tidigt igår.. var riktigt trötta. Kan ju låta som om helgen varit jobbig men så var det definitivt inte men det blev ju en lite lång bilresa både fredag och söndag och så massor av mat mm på det.. Då är det lätt att bli lite trött när man ”landar” tillbaka igen. Antar att vi kommer att precis lika trötta (eller mer) ikväll när vi är hemma.. Flygtiden 14.45 är mer eller mindre perfekt.. Man behöver inte gå upp tidigt och man är ändå hemma i bra tid.

Nᴜ när det inte alls är långt kvar så längtar jag ännu mer efter Tintin & Karisma. Har man inte haft ett husdjur, och kanske främst hund, så förstår man nog inte riktigt hur mycket man kan (och alltid gör) längta så mycket efter dem. Men de är ju absolut som familjemedlemmar 🐶🐶


Cʜᴀʀᴛᴇʀ ɪ sᴠɪɴᴏᴛᴛᴀɴ….


Charterresor har ju inte alltför sällan avgångstider som man inte kan kalla för något annat än ”svinottan”. Jag har väl varit med om en och annan sådan resa där man fått gå upp vid 03.00-04.00 för att komma i tid. Inte den optimala uppladdningen om man är flygrädd men det var jag iofs inte då. Men oavsett det så är det ingen ”önsketid”. Någon gång när jag skulle flyga någonstans, minns inte vart så bodde jag på Arlanda. De kan konsten att ta betalt.. iallafall jämfört med vad man faktiskt får. Kom hursomhelst en dag för tidigt jämfört med min bokning men det löste sig.

En annan gång skulle min kollega Håkan av någon anledning boka min resa (han kanske skulle boka någon resa själv). Han lyckades boka resan en dag för tidigt, eller kanske mer troligt så var det jag som var väldigt otydlig med när jag skulle åka 😊 Jag upptäckte det inte förrän vid incheckningen men det löste sig den gången också.

Jag har några flygminnen som gjort att jag missat plan (tror att det hänt två gånger), varit ute i absolut sista sekund så min stackars chef Göran höll på att få digital panik.. Men allt det här var före den förbannade flygrädslan. Får ta och berätta om hur den kom till men inte nu precis innan en flygning..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴄʜᴀʀᴛᴇʀ….


Apropå charterresor… Det är favoritöarna enligt charterarrangören TUI ✨


Bᴀᴄᴋ ᴛᴏ ɴᴏʀᴍᴀʟ….


Det har varit så skönt men samtidigt lite ovant att inte ha munskydd nu under Sverigevistelsen.. Nu ska det på igen och sitta där i först ca 4,5 på flyget och sedan ca två timmar innan vi är installerade hemma. Kan inte påstå att jag saknat munskyddet..

Hörde att restriktionerna skärpts rejält i Madrid.. Måste läsa ordentligt när jag kommer hem men hörde att Madrid var i ny Lock Down. Jag vet att den regionala presidenten inte vidtog tillräckliga åtgärder så Pedro Sánchez fick lägga sig i.. Det kommer att bli så i alla regioner (precis som jag skrev om Andalusien).. Konsekvenserna är ju så stora så de drar ut på det för länge. Spanien har ju den snabbaste smittspridningen nu så det gäller att vidta åtgärder om det ska helt åt pipan igen..

Det där med Madrid verkar vara Fake News på riktigt.. Däremot har de inte följt regeringens instruktioner om skärpta restriktioner för att sedan vända och be om hjälp av militär, sjukvård men det är inte fråga om en total Lock Down av Madrid.


Tʀᴀᴠᴇʟʟᴇʀs….Vi åkte buss från Kvarnholmen till Slussen och bytte till tunnelbana där. Herregud så det ser ut i Slussen. Jag såg det delvis när jag var hemma senast men inte så nära och jag gick inte i de tillfälliga gångarna. Vi får hoppas att det blir väldigt fint (och praktiskt) när det är klart eftersom det varit galet fult i många år nu under byggnationen. Var väl iofs inte direkt vackert innan heller..

Vi tog Arlanda bussen ut till Arlanda och var framme i väldigt god tid. Blev verkligen förvånad över hur otroligt mycket folk det var i t ex säkerhetskontrollen. I Málaga var det noll personer före och här slingrade sig kön och det tog nog 20-30 minuter och innan vi var igenom. Jag råkade lägga en av de där lådorna man lägger sina grejer i på fel sätt och det bemöttes med ”Don’t touch it” och tonen var inte trevlig kan jag lova..Det är inte alltför stor skillnad temperaturmässigt – 10 grader men det kändes verkligen.. Inne i stan är det två grader varmare så det är trots allt en ”hyfsad” skillnad på det korta avståndet. Resten av veckan ska det vara runt 25-26 grader i Marbella så det ska bli skönt ✨

Fᴏᴏᴅ….Eftersom vi var ute i så god tid och det blir en lång dag så åt vi lite på Arlanda. Det är lika mycket som är öppet som det är stängt ungefär.. Blev lite enkel mat för det var det som var öppet i närheten av vår gate..

ᴋʀɪᴛɪᴋ….Spanien är ett av de länder som får kritik för att man lättat på restriktioner för tidigt. De är inte ensamma utan kritiken riktas mot ett gäng andra länder också – får uppdatera mig när vi är hemma igen..


Bᴏʀɢᴍᴀ̈sᴛᴀʀʀᴀ̊ᴅᴇᴛ….


Angeles Munoz har varit på ett Borgmästarråd där man beslutat att be regeringen om 200 miljoner euro för fortsatt bekämpning av Corona. Hur det kommer att gå med den saken kan jag bara spekulera i och det är ju rätt lönlöst men jag kan ju alltid hoppas att det går bra ✨


Då är det snart dags att gå till gaten 😨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ᴘᴀ̊ Aʀʟᴀɴᴅᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.