Drinks & dinner….

Hᴇᴊ & Hᴀʟʟᴀ̊!

Det har varit en lång och jättetrevlig dag här i Kosta. Frukost, SPA & Relaxavdelningen i ett par timmar, promenad osv. Riktig kvalitetstid med familjen helt enkelt.. Helt enkelt är väl iofs inte rätt beskrivning för det har ju varit under extra trevliga omständigheter med firande, middagar och hotell..


Gʟᴀsʙᴀʀᴇɴ….

Vi träffades i den fina glasbaren som bokad till oss. Som vanligt var jag usel på att ta fina bilder men fick iallafall till en bild på det stora glaskonstverket på väggen i barens nedre del.

Vinkylarna som de hade bredvid är nog de största jag sett – flera hundratals vinflaskor och det var i sig som en riktigt snygg konstellation ✨

Vi satt där i en dryg timma – en champagne/citrus drink till oss vuxna och någon alkoholfri drink till barnen. Vi lämnade en liten present, bara som en souvenir grej från Spanien eftersom T alltid hade med sig någon vimpel eller solfjäder till sina systrar när han reste i unga år och de typ fortfarande var barn. Den här gången var det ingen vimpel eller solfjäder utan ett förkläde från Málaga 🇪🇸


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɢʟᴀs….


Från Kjell Engmans Instagram

Skrev ju tidigare om att vi bor i ett rum designat med konst av Kjell Engman. Såg nu ikväll en FB-kommentar från en fd Cloetta-kollega och vän (Åsa) att han håller på att göra ett helväggs-konstverk till hennes lägenhet. Det skulle ha varit klart i april men Corona kom vägen (som med precis allt annat)..

Åsa var ju nere i Marbella och hälsade på förra året och visade då bilder på sin nya lägenhet och redan då hade hon mycket glaskonst, främst av Kjell Engman. För att hitta rätt design, både vad hon gillar, vad som passar och hans kreativitet så har han varit hemma hos henne så att de kunde påbörja processen. Ett sådant här projekt tar definitivt inte en månad att få till.. Det är nog många diskussioner även om jag tror att Åsa både vet vad hon vill och har fullt förtroende för konstnärens skapande ✨

Dɪɴɴᴇʀ….


Sedan dags för middag – jag kan inte påstå att jag var vrålhungrig efter morgonens stora frukost och buffélunchen.. Så att få i sig allt av trerättersmenyn gick inte riktigt.. Det som jag tycker är bra med hotellet är att menyn inte är skriven i sten. Är det någon av förrätten, varmrätten eller desserten som man inte gillar så är det inga problem att byta.

Jag bytte ut förrätten eftersom det fanns en Västerbottenost-soppa med lite kantareller som ett alternativ att byta förrätten till.. De som känner mig vet att kombon; Västerbottenost + kantareller + soppa är oemotståndlig så ”no surprise” att jag bytte. Den var otroligt god, även om T tyckte att den var lite för tunn men jag gillar lite tunnare soppor. Västerbottenost- smaken tog inte över så det blev en jättebra balans mellan västerbottenost och kantarellsmak ✨✨

Igår var det ju rådjur (som var supergott) så kvällens meny bestod av hälleflundra med tillbehör och den bytte jag inte ut. Jag kan nog inte ge hälleflundran rättvisa för efter halva var jag proppmätt.. Om man inte är riktigt hungrig när man börjar äta så är det aldrig lika gott som det annars skulle vara..Svärmor Ann-Marie hade inte helt lätt att bestämma sig för vilken förrätt och varmrätt hon skulle ta, så jag tror det blev någon ändring innan hon helt bestämt sig 😃Det blev en riktigt lyckad middag med många skratt -Cilla kunde inte komma ihåg när hon skrattade så mycket senast 😃Svärmor Ann-Marie var inte heller så där himla hungrig men det viktigaste var ju inte att äta middagar utan att umgås och träffas hela stora familjen. Det var minst fyra år sedan det hände sist tyvärr och det beror ju på att vi inte bor i Sverige.

Jag får det ju nästan att låta som om vi bodde i Australien för det är ju egentligen lätt att flyga till Sverige för att träffa alla.. Vi hade ju planerat att åka både i våras och nu (för att bättra på statistiken 😃) men Corona satte ju stopp i våras. Vi får helt enkelt bli bättre på att åka hem!Det var självklart kul att träffa precis alla men lite extra kul var det med barnen.. Eller barnen och barnen.. De är ju mellan 9 och 18 år (herregud vad tiden rusar) och det hinner hända väldigt mycket på drygt fyra år med/för dem. Maja är ju den enda tjejen av kusinerna (dom är fem totalt) 💕

Om ni undrar över varför jag inte har bilder med på de andra ”barnen” så ligger inte att synas på moster Evas blogg högst upp på önskelistan 😃 Frågade väl iofs inte direkt heller men man vet ju själv hur det var när man var i den åldern 😃

Efter middagen gick vi tillbaka till Glasbaren och satt där en stund för att runda av. Kände mig lite frusen så jag drack en kopp te med citron 🍋- Ingen partyprinsessa precis 😃

Vi blev inte sittande så länge för alla var lite trötta – man blir det av ett par timmar av SPA- Relaxavdelningens miljö (lite varmt & ”fuktigt typ), promenadens friska luft och massor av mat….

Imorgon har vi bokad frukosttid 09.30 och då kommer jag garanterat att äta massor och dricka ännu fler smoothies 😃

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴋᴏsᴛᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.