BreakfaSt & Glasriket….

Hᴇᴊ & Hᴏʟᴀ!

Samling 09.00 för frukost. Förr om åren när vi var på weekends var jag så morgontrött så att jag typ missade frukosten eller kom långt senare än de andra. Jag har helt enkelt ”buntat ihop mig” sedan dess både med morgontröttheten i allmänheten och att komma med till frukosten samtidigt som de andra..

Jag hade ju länge sett framemot de två hotellfrukostarna vi skulle få här och hoppades att det skulle vara riktigt bra frukost.. I Corona tider kan ju frukosten påverkas och alla hotell satsar inte lika mycket på just frukosten.Idag är ju firar-dagen och det började ju redan på frukosten på ett glas champagne och frukt till Cilla…

Tillbaka till frukosten.. Den var inte Corona anpassad ✨ Stora buffébord med i princip allt; ägg & sill, lax, goda frallor & annat bröd, massor av pålägg, äggröra med bacon, våfflor, massor av frukt och flera sorters juicer och smoothies ❤️


Jag har garanterat aldrig druckit så många smoothies – jag älskar det.. tre olika varianter hade de; hallon, mango & kiwi. Njöt av hotellfrukosten men åt inte alltför mycket eftersom det var lunch vid 13.00 ✨

Innan lunchen var det två timmar i SPA & Relaxavdelning


Bᴏᴋᴛɪᴘs ɪ ʀᴇʟᴀxᴇɴ….Fick ett boktips av T’s syster Ulrika när vi ”hängde” i relaxavdelning. En trilogi (oklart om det kommer fler kanske).. som utspelar sig på Österlen och handlar om en tjej/kvinna som öppnar pensionat på Österlen. Ska bli jättekul att lyssna på för det är ju extra kul med böcker som historier som utspelar sig i miljöer man känner till 🍎 🍏


Lᴜɴᴄʜ….Svärmor väntar på de andra för lunchen ✨Det var en stor buffélunch. Många gånger kan de vara lite sisådär men den här var bra och extra ”happy” blev jag över en otroligt god varmrökt lax..


Pʀᴏᴍᴇɴᴀᴅ ɪ ɢʟᴀsʀɪᴋᴇᴛ….Efter lunchen tog vi en promenad.. grått septemberväder men uppehåll. Jag måste erkänna att jag tyckte att det var kallt… Vi var bland annat inne i den del där besökare kan boka tid och få testa att blåsa något som man sedan får behålla (inte direkt efter såklart). Det var en kvinna som precis var i slutet av sin glasblåsning när vi kom dit och det hon gjort såg riktigt snyggt ut.Självklart måste man titta på lite av utställningarna också.. Det fanns bland annat en lång båt med figurer inuti till det facila priset om 2 500 000 kronor. Men glas som konstform är inte riktigt min grej..Hade däremot gärna packat med mig både en och två resväskor av det blå/vita porslinet 💙 Inte för att det varit nödvändigt, det finns ju blå/vitt porslin i Spanien också..

Öᴠᴇʀᴀʟʟᴛ….Det är glaskonst precis överallt.. Skulle man försöka fota allt skulle man inte hinna med näthit annat. Gitarren design Kjell Engman hänger över vår säng och lyser med ett svagt sken på natten ✨


Efter promenaden blev det lite paus på rummet innan samling i Glasbaren och sedan middag ✨ Det får jag skriva om sedan..

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴋᴏsᴛᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.