Sas & Kvarnholmen….

Hej & Hallå!

Otroligt nog så hände det något med T’s resväska som jag aldrig varit med om. Efter att ha packat klart varje sida och skulle stänga den (typ 10 minuter innan vi skulle ta oss till busstationen) upptäckte han att plasten spruckit. Inte bara på ett ställe utan på sisådär fyra-fem ställen..

Snabb lösning att reparera med en halvtaflig tejp men det skulle inte hjälpa så att väskan kunde klara bagagehanteringen etc. Det finns ju sådana där maskiner inplastning på flygplatser så det fick bli den lite mindre snabba lösningen..

Jag måste börja med att meddela att jag sovit som en prinsessa 😀 Som bekant så tycker jag att vår säng hemma är för hård.. Önskar att jag inte var så snabb men å andra sidan tycker T att den är perfekt. Hade ju iofs kunnat välja två olika madrasser.. På något sätt måste vi få till det för jag tycker att det bara blir värre och värre. Inte så himla skönt eller kul att vakna helt stel och med ont i ryggen varje morgon..

Som konstaterat tidigare så ska ju inte vädret vara det bästa i helgen men att det inte var för vädrets skull vi åkt hit. Konstaterar det i ett annat kontext också.. Sängarna och sömnen.. Inte därför vi åker hit men helt klart en riktig bonus ✨


Tʜᴇ ғʟɪɢʜᴛ….Det var faktiskt fler passagerare på flyget än jag trodde med tanke på hur tomt det var på flygplatsen. Antagligen gick det bara något enstaka flyg och det var därför jag fick den uppfattningen. Hursomhelst så var väl flyget fyllt till 75 procent vilket verkligen inte är dåligt och en lönsam flight för SAS. Jag hade lite koll på när olika brytpunkter var förr när jag samarbetade på SAS (på Coca-Cola tiden).

På den tiden jobbade SAS verkligen inte med något som helst fokus på lönsamheten i det främre rummet utan det var rättvisan.. Mer om det längre ner..

I det stora hela gick flygningen bra men någonstans när vi flög över norra Spanien blev det lite väl mycket turbulens. Jag vet att turbulens är ofarligt men det är likväl obehagligt- speciellt när de slår på ”fasten searbelt”.. Då bara kan jag inte koppla av förrän den släcks igen.Sedan gick resten av resan väldigt bra och landningen var nog en av de bästa jag varit med om. Jag har btw inte alls samma ”skräck” för landningen som jag har för starten..


Vᴀᴅ ᴊᴀɢ ᴛᴀ̈ɴᴋᴛ ᴘᴀ̊ ᴍᴇɴ ɪɴᴛᴇ ᴛᴀ̈ɴᴋᴛ ᴘᴀ̊….Det förekommer ju ingen som helst servering på flygen vilket vi läst om. Vi hade ju dessutom koll på att man ska bära munskydd under hela flighten men någonstans blev det en form av tankevurpa.. Jag gjorde iordning mackor med salami, mozzarella, olivolja & tomat.. Plastade in för att äta på flyget. Men svårt att äta mackor med munskydd på.. Hursomhelst så fick alla passagerare en flaska vatten och då var det ju ok att tillfälligt lyfta munskyddet så vi kände oss nästintill kriminella när vi åt våra mackor i smyg..


Gʟᴏ̈ᴍᴅᴇ ʜᴜᴠᴜᴅᴇᴛ ᴘᴀ̊ ᴘʟᴀɴᴇᴛ….Vi landade ju 26 minuter för tidigt tack vare att vi kom iväg ca fem minuter för tidigt och sedan hade medvind. De hade däremot inte medvind när det kom till bagaget.. Det tog ett bra tag och när det bara var en sista väska kvar på bandet som var väldigt lik (näst intill identisk) min insåg jag att någon måste ha förväxlat väskor. Ingen ”namne-tag” på den väskan på bandet och inte hade jag satt på någon på min heller. De har typ aldrig sådana vid incheckningen längre.

Är du helt säker på att det inte är din väska sa T när jag bad honom vakta resten av bagaget. Absolut svarade jag säkert.. Se själv – min väska har inte en sådan här liten låsanordning och jag har öppnat den lite och det är inte min. Men okej, jag kollar igen sa jag när jag i tanken irriterat var på väg för att anmäla problemet.

Jag anmälde aldrig något problem.. Det var min väska.. Ibland ska man inte vara vare sig för snabb i vändningarna eller så infernaliskt envis som jag kan vara.. ☺️

Nu är väskan hur som helst installerad på Kvarnholmen den också – dock inte den här väskan. Jag slipper dessutom massa jobb och risken att gå på 50-årsmiddag i ”Bosse från Bagarmossens” kläder 😀


Kᴠᴀʀɴʜᴏʟᴍᴇɴ….


T’s svåger Anders med son var så himla snälla och hämtade oss på Arlanda. Det är all skillnad i världen att få den där skjutsen istället för att ta flygbussen eller Arlanda Express för att sedan ta sig vidare med tunnelbana och/eller buss.

Nu dagarna innan vi åker på familjens weekend och innan vi flyger hem igen har T’s föräldrar snällt nog lånat ut sin fina lägenhet på Kvarnholmen. Vi tog det väldigt lugnt igår kväll och somnade tidigt..

Det är en form av vacker storstadsmagi att se ljuset ifrån stan från lägenhetens fönster åt ena hållet och från vardagsrummets fönster se över till Djurgårdssidan. Pappa bor i närheten, i Finnboda och innan han bytte lägenheten till en mindre hade han en panoramautsikt åt båda hållen med fönster mer eller mindre från golv till tak.

Men lägenheten blev onödigt stor så han valde att sälja och köpa en mindre i samma hus 😀 Han har tyvärr inte kvar samma magiska utsikt men i gengäld har han nu fått en balkong och han ser fortfarande vattnet.. men inte på samma sätt.


Tʜᴇ ᴘᴀssᴘᴏʀᴛ ᴘᴏʟɪᴄᴇ….Hade sedan tidigare bokat tid hos passpolisen i Nacka för att beställa nya pass/internationellt ID så det har vi gjort idag. De hinner ju inte bli klara innan vi åker hem men då skickas de till ambassaden i Madrid som sedan vidarebefordrar till konsulatet i Málaga ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴠᴀʀɴʜᴏʟᴍᴇɴ….T’s föräldrar bor näst högst upp i det hus som en gång i tiden var Qvarnen Tre kronor. Det gick till så att det var fysiskt kösystem när lägenheterna släpptes så det var ju bara att planera efter det 😀 De fick välja lägenhet först och då såldes alla lägenheter upp till näst högsta våningen och de valde då hörnlägenheten där som var den med absolut bäst utsikt.Då när de köpte den kunde man inte ens gå in i huset utan man köpte på sk ritning men man bokade sin lägenhet i ett tält utanför så att man kunde se huset, vilka fönster som tillhörde vilken lägenhet etc.

Nu har det vuxit ordentligt på Kvarnholmen och ett gäng nya bostadshus har tillkommit. Alla i samma röd/bruna tegel så det är ett fint område. Det var ju ett bra tag sedan jag var här så det var verkligen en helt ny syn som mötte oss ✨ Med fler hus och lägenheter kommer ju också ett större serviceutbud vilket är extra bra när man är äldre och dessutom blir det tillsammans ett fint område. Ibland kan det ju förstöra när det tillkommer hus men det gör det inte här ✨Såhär glada var Jessica från podden Mitt i livet och hennes man nu när de precis köpt lägenhet i något av de nyare husen här. Hon blev kär så fort hon klev in genom dörren har hon beskrivit på sin blogg ✨ Hon som motvilligt och omotiverad gick med på visningen – helt övertygad om att den inte skulle vara något för henne.. Hon kanske inte heller ska vara så snabb och/eller envis 😀


ᴠᴀ̈ʟᴋᴏᴍɴᴀ….Det var i början av oktober som man trodde att det skulle komma lite nya sköldpaddor till världen på stranden.. Men redan i natt kläcktes ett stort antal ägg 😀 De nyfödda kommer såklart inte att omgående ”placeras” i havet utan transporteras till Algerciras där de kommer att omhändertas i ett år innan de släpps ut i sin naturliga miljö, dvs havet.


Vɪ ғᴀ̊ʀ sᴇ….


“Vi får se”

Donald Trump

Inte oväntat så är det svaret på frågan om Donald Trump frivilligt kommer att lämna presidentposten om han förlorar valet. Han kommunicerar ju konstant om det valfusk som väntas. Aldrig har det väl heller varit så mycket Fake News som nu -allt som inte passar Trump till punkt och pricka..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴀs….Förr innan lågprisbolagen kom och konkurrensutsatte bl.a SAS var det rättvisan som var i fokus.. SAS ägare var ju svenska, norska och danska staten och antalet anställa per land var inte baserat på antalet flighter från respektive land. Det skulle vara lika många i varje land.

För att få ihop den här rättvisan i praktiken så fick norska ”flygvärdinnor” ofta flyga till Stockholm eller Köpenhamn för att jobba. De påbörjade då sitt arbetspass på flygplatsen i Oslo, satte sig i en flygstol (som en passagerare hade kunnat sitta i) och flög på betald arbetstid till sitt arbetspass som den dagen utgick från t ex Köpenhamn. Det var inte konstigt att SAS inte kunde konkurrera med biljettpriserna lågprisbolagen erbjöd.. Flyget lever ofta i en annan värld (sin egen) så det blev lite uppståndelse när anpassningarna skulle göras..

Sedan ska vi inte tala om markpersonalen, flygtekniker och piloter så det gör jag i morgon – för det är så dumt så att man knappt tror att det är sant.. Men i mångt och mycket har det nu rättats till och de har insett att de inte går att leva i sin egen värld – iallafall inte om man vill överleva….

Nu middag hos Pappa!

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.