Ingen vinst & ingen bra strategI….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Idag har det varit mycket på agendan och tiden har bara rusat iväg….

I Storbritannien verkar det vara minst sagt kritiskt och kraftiga restriktioner har satts in. I Madrid ser det heller inte så bra ut (framför allt i vissa delar, Madrid är ju både namnet på staden och på regionen). I Oslo inför man akuta restriktioner. I Sverige har kurvan vänt.

Det var väl ingen som trodde att pandemin skulle vara över, att vi kunde lägga det bakom oss men ändå blir det ”jobbigt” när det kommer igen. Det rör sig väl iofs inte om kommer igen eftersom den funnits där hela tiden men att det börjar öka igen beskriver situationen på ett bättre sätt.

Här på Costa del Sol klarade vi oss väldigt bra under den första fasen. Man lyckades på ett hyfsat bra sätt stoppa Madridborna som ville ta sig hit till sina sommarboenden. En och annan ”slank” så klart igenom men som sagt hyfsat bra stopp på det.

Man hade önskat att de varit lika kloka nu i sommar när man från och med 1/7 öppnade upp gränserna. Även om man under tiden fram till dess successivt hade gått från en total ”Lock Down” till den ”Nya normaliteten” så öppnade man dammluckorna när nattklubbarna fick ha öppet..

Ett beslut som sedan hävdes och de fick mer eller mindre stänga över natt för det var ett korkat beslut. Det finns ju även andra ”partyställen” som Beachclubs på stränderna eller poolområden (typ Nikki Beach eller Puro Beach) där det samlas mycket folk. Det där med social distansering glömmer man snabbt efter lite alkohol….

Det är självklart så att man öppnade upp allt av en enda anledning – om man inte gjorde det skulle det komma ännu färre turister. Det var så skevt för man fick bara vara sällskap på max 10 personer på restauranger men det går ju inte på en nattklubb. Eftersom restriktionerna ändrats så otroligt många gånger kanske det där med max 10 inte gällde i början men nu är det så.

Pedro Sánchez har sagt att det inte kommer att bli aktuellt med någon ny nationell ”Lock Down”. Det beslutet är delegerat till de 17 regionpresidenterna. Men allt beror på utvecklingen för det kommer att sitta väldigt långt inne för de olika regionerna att fatta ett sådant avgörande beslut eftersom de ekonomiska konsekvenserna är enorma, och det på toppen av de problem man redan har.

Iɴɢᴇɴ sᴛʀᴀᴛᴇɢɪ ғᴏ̈ʀ ᴄᴏsᴛᴀ ᴅᴇʟ sᴏʟ (ᴇʟʟᴇʀ ɴᴀ̊ɢᴏɴ)….


Inte så viktigt med social distansering heller tydligen – bild från möte i lördags

Unidas Podemos som sitter i regeringsställning är ett parti på den yttre vänsterkanten. Några av partiets ståndpunkter är att turismen ska bort, köp av bostäder i Spanien som en säker investering ska upphöra och en ny republik ska upprättas i Spanien. Det är det ”Nya Spanien” i framtiden om Spaniens vice regeringschef Pablo Iglesias får som han vill.

Budgetarbetet pågår och hur det ska gå med att få ihop det undrar nog alla.. Sánchez och Iglesias är till att börja med inte överens om vilka partier som ska ingå i budgetförhandlingarna.. Apropå budget och bort med turismen – förra året hade Spanien 83,7 miljoner turister som genererade ett nettotillskott på 92 337 miljoner euro. Skulle vara intressant att höra exakt hur den där Pablo skulle finansiera det..


Iɴɢᴇɴ ᴠɪɴsᴛ….Det blev ingen vinst i tävlingen om två signerade I rättvisans namn så nu kan jag skriva någon rad om den.. Jag hade inte förväntat mig rader av löpsedels-fall eller liknande men nu byggs boken upp successivt fram till terrordåden på Drottninggatan. Absolut inget fel i sig men det blir inte intressant, det griper inte tag.

Det blir helt enkelt ett antal korta kapitel med ett fall per kapitel som inte alls går på djupet. Jag hade nog förväntat mig att man skulle få en insyn i hans arbete och med det menar jag inte hemligheter eller på detaljnivå hur hans arbetsdagar ser ut. Man kan kanske inte beskriva hur man lägger upp försvar för det nämns bara i ett fall.. Det saknas helt enkelt något.. Ingen vinst för mig men heller ingen vinst för Johan Eriksson (författaren). Btw så har jag med all säkerhet att aldrig lyssnat på en bok där ordet ”utmärkt” använts så många gånger 😃


Tᴏᴛᴀʟ ᴠɪɴsᴛ….Läste att Nelly.com’s sajt krashade en minut efter det att den öppnade med Bianca Ingrossos klädkollektion. Efter 30 minuter var i princip allt slutsålt (som jag skrev igår fanns det något enstaka plagg i någon enstaka storlek kvar). Kollektionen består av 27 plagg så det är ingen liten kollektion. En total succé med andra ord som troligtvis alla andra influensers som också gör/gjort designsamarbeten är väldigt avundsjuka på..


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ʜᴜᴍᴍᴇʀɴ….Imorse klockan 07.00 såldes i enhetlighet med traditionen årets första hummer.. Priset var klart lägre än förra året och i förhållande till 2012 var det typ ”billigt” 😃 Årets hummer såldes för 34 000 kr/kilo.. förra året såldes den för 52 000 och 2012 det ännu galnare priset på 102 000 kronor (!!)

Det är mycket jag inte förstår men det här tillhör kategorin ”saker jag absolut inte förstår”.. Den fiskleverantör som köpte hummern gjorde det på uppdrag av en kund. Inte helt orimligt att det var en privatperson.. Oavsett vilket – hummern är definitivt inte godare, den kund som köpte verkar vara anonym så då återstår på något sätt att det är en tradition att varje år äta årets första hummer (om jag drar mina egna slutsatser). Nu har ju givets den som köper väldigt mycket pengar men hur mycket jag än älskar hummer förstår jag inte prioriteringen 🦞


Sɴʏɢɢᴛ & ᴏᴘʀᴀᴋᴛɪsᴋᴛ….

Ett par riktigt snygga stövlar från ECCO – lite opraktiska dock och lämpar sig väl bäst till kontorsjobb inomhus. Funkar iofs bra här också om man håller sig inne när det regnar – eller åtminstone låter stövlarna hålla sig inne 😃

Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ “ʙᴜsʏ“….


Nu lanseras ytterligare en bok i Camilla Läckbergs barnboksserie om Super Charlie. Nu tar väl inte en sådan oceaner av tid att göra men den tar trots allt tid. Jag ändrar mig ifrån att hon har energi som kärnkraftverk till att hon har energi som två….


Sᴠᴀ̊ʀᴛ ᴀᴛᴛ ᴛᴀ ɪɴ….
Jag gör ett kort uppehåll nu i boken för det har kommit nya avsnitt i Rättegångspodden om fallet Wilma. Podden är inte byggd på massa spekulationer utan bygger helt och hållet på förhör och på rättegången. Allt är autentiskt.

Det är verkligen svårt att ta till sig hur någon kan göra så här mot en annan människa och visst kan man stoppa huvudet i sanden och låtsas som om det inte hänt. Men jag tycker att det är intressant att höra hela perspektivet.

Han dömdes ju till livstid i Tingsrätten men överklagade givetvis och den rättegången pågår nu – det är väl om cirka två veckor som slutpläderingen ska ske. Man är ju ”livrädd” att han ska frias i hovrätten på grund av omständigheterna.


Pᴏʟɪsʜᴜɴᴅᴀʀ….Det är väl otroligt imponerande med polisens hundar, oavsett om det är narkotikahundar eller vad det nu må vara. De är verkligen till otroligt stor hjälp i polisens arbete ✨Här i Spanien är det lag på att alla hundar som väger åtta kilo måste ha munskydd. Har man inte satt på sin hund det och är utanför hemmet blir det höga böter, om man stöter på polisen. Jag tycker att det är en otroligt bra lag eftersom vi har så små hundar och man inte alltid kan räkna med att alla hundägare har koll på sina hundar tyvärr.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘᴏᴅᴅᴀʀ….Det kommer ju nya poddar i parti och minut – nu ska tydligen Kristin Kaspersen komma med en med namnet ”Nyfiken på” vilket väl antyder att det är något intervjuformat.. Är det inte lite ”uttjatat” med alla dessa intervju-poddar?

Vissa har ju en viss inriktning och det kan nog funka eftersom det finns en hyfsat tydlig målgrupp. Det finns de som intervjuar personer inom alla möjliga genres och ibland blir det lite tjatigt. Det är väldigt stora krav på den som intervjuar för att få till en bra intervju.. Både att samtalet flyter och att det på något sätt kommer fram något nytt, något man inte visste tidigare.

En podd som är bra är Under 15 – den är inte till för dem under 15 år utan intervjun är cirka 15 minuter. Nu kommer btw The Schulman Show med Alex Schulman tillbaka, den kommer tyvärr bara att finnas på PodMe som man får betala typ 80 kronor i månaden för.

Alex Schulman gjorde ju den så ”beryktade” intervjun med Blondinbella där hon helt utan skämmas (eller förstå hur avslöjande och pinsamt det var) berättade om sina excel-ark som hon hade för att styra sin kommunikation.. Visa bilder när hon var på bibliotek med barnen (eller liknande) så att följarna skulle gilla henne inför en ny produktlansering. Det var en massa annat också som verkligen visade en bild av att hon inte brydde sig ett dugg om någon/något än sig själv. Manipulation var ledordet..

Dᴀɢᴇɴs ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ….


Några av bilderna från middagen hos Familjen Book igår..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….Ceasarsallad med friterad halloumi ❤️ Antagligen hur gott som helst.. En gång i tiden föråt man sig på något sätt på den traditionella varianten med kyckling.. alternativet med räkor känns inte hundra rätt men det här tror jag blir en bra ”smakbrytning” och riktigt gott..Jag gjorde btw raggmunk med stekt fläsk & lingon igår.. Det har varit ett antal helsvenska dagar nu – konstigt egentligen eftersom vi är på väg till Sverige.. Jag använde mig av Leif Mannerströms recept, tycker att han har bra recept på framförallt husmanskost. Jag lyckades inte helt med att få dem så tunna som jag önskade men det var väldigt gott (om man nu får säga det om sin egen mat). T gillade det verkligen så raggmunk med fläsk kommer vi att göra igen..


Uᴛᴇ ɪ ɢᴏᴅ ᴛɪᴅ….Det är väl tyvärr sannolikt att kravet på munskydd kommer att gälla även till jul. Det är iallafall några som börjar annonsera om jul-munskydd på Instagram. Jag såg tidigare på Anna Books Instastory (när de var i Torremolinos för någon vecka sedan) hur det i butikerna fanns hyllmeter efter hyllmeter med tyg-munskydd i hur många varianter som helst. Det ser man inte alls här, ingen aning om varför..


Mᴀɴᴀɴᴀ….Idag skulle ju T’s skärp vara klart – ”garanterat”… Spanska garantier överensstämmer inte alltid med svenska nu gällde den där garantin för morgondagen 😃 Funkar ju inte så bra eftersom Sverigeresan är i morgon.. får helt enkelt åka tillbaka ikväll och hoppas att garantin håller den här gången..


ғʟʏᴛᴛᴀʀ ɢᴀ̈ʀɴᴀ ɪɴ ɪ ᴍᴏʀɢᴏɴ….Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.