Biancas kollektion & fredsdageN….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Dags för en ny vecka.. Sol, enstaka moln och temperaturer mellan 23 och 27 grader – en perfekt septembervecka helt enkelt ✨

Det är alltid en del som ska fixas innan en resa så idag och imorgon är det bl.a. hämtning av T’s skärp, lite annat fix och såklart packningen.. Listan vad som ska packas har ju varit klar ett tag (undrens tid är ännu inte förbi 😊).

Pratade med Pappa igår och allt verkar vara bara bra – det var ju lite hjärtflimmer ett tag efter men det verkar ha försvunnit. Så skönt att allt gått så bra ❤️Vågorna rullar in och ljudet är det bästa jag vet.. Cikadornas läte som jag alltid sett som en föraning om en kommande ”för-höst” har i år varit ett så starkt ljud som varit allt annat än det fina näst intill sentimentala läte jag tyckt så mycket om.

Bävar nästan för nästa år då de där speciella cikadorna ska komma upp/fram och med ett läte som är otroligt mycket mer intensivt. Jag undrar om det kanske kan vara som med så mycket annat som inte är som det skulle vara att de kommit upp/fram ett år tidigare.. Det hoppas jag verkligen 😃

Cᴏᴠɪᴅ-19

Sector Alarm har ju ett stort telemarketing-center här med cirka 230 anställda. Nu har det konstaterats att ett antal av de anställda är har covid-19 och alla jobbar hemifrån. Alla strukturer etc finns ju redan på plats eftersom allt jobb skedde hemifrån även under karantänen.

Öᴅᴇʟᴀ̈ɢɢᴀʀᴇɴ….Jag vet inte riktigt varför jag fått för mig att det var den 22/9 som boken Ödeläggaren skulle komma som ljudbok.. Av en slump upptäckte jag att den redan är släppt så nu är det 800 sidor av den i öronsnäckorna. Känner på mig att jag kommer att tycka att den här boken är riktigt bra ✨ Btw så är lyssningen 30 timmar och 38 sekunder – aldrig lyssnat på en så lång bok.. Btw så haglar det kommentarer om Blondinbellas senaste blogginlägg där hon ”påstår” sig ha blivit utsatt för ett romansbedrägeri (som jag skrivit om tidigare).. Det är väl i princip ingen som tror på henne och hade de läst boken så hade de varit mer än övertygade.. Inte en siffra rätt så hon har alltså inte boken heller.. Nog om det..

Bᴀᴅғʟᴜᴇɴᴄᴇʀs….


Nu har det varit releasefest för boken Badfluencers.. Den kommer som sagt med 99% sannolikhet inte att komma som ljudbok så jag hoppas hinna med att hitta den i Sverige. Typiskt en bok de kan sälja på Pocket Shop på Arlanda..

Apropå böcker så är det idag som vinnaren i tävlingen om de två signerade böckerna I rättvisans tjänst ska meddelas.. Har inga direkta förhoppningar men det vore kul att få ge bort två böcker ✨

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….


Idag är en sådan där dag med många ”dagar”..


Internationella fredsdagen är väl den viktigaste av dem men man ska heller inte glömma Stora tacksamhetsdagen..Lite mindre viktig i sammanhanget får man väl ändå säga att minigolfens dag är.. Jag har ju försökt mig på det där med golf men om jag skulle påstå att det gått bra skulle det vara en direkt lögn. Nu ska man ju inte hålla på och ge upp allt bara för att det inte blir så bra som man tänkt sig utan helt enkelt kämpa på men när det kommer till just golfen så var det nog klokt att ge upp..

Minigolf däremot har jag väl varit hyfsat bra på men nu var det länge sedan jag spelade. Jag kan btw berätta att jag är en fullständigt usel förlorare och det är nog mer än en gång som klubbat åkt iväg.. utan att träffa någon såklart 😊Det är också dagen för hummer-premiären 🦞 Det hade nog varit en häftig upplevelse att åka med en båt ut och fånga hummer – behöver ju nödvändigtvis inte vara dagen för själva premiären.


Kᴏɴᴛᴏʀᴇᴛ ғᴏ̈ʀ ғʏʀᴀ ᴀ̊ʀ sᴇᴅᴀɴ….För exakt fyra år sedan idag hade jag den här bilden på mitt gamla Instagram-konto (som jag okunnigt nog inte kunde spara tidigare).. Texten var: Utsikt från kontoret idag.. Vi hade förvisso ett litet kontor bakom receptionen på hotellet men jag satt alltid i någon av de tre matsalarna och jobbade. Det lilla kontoret kunde ju inte mäta sig mot att se ut över Oxdjupet och Solöfjärden, Vi hade två små och en något större matsal så att ni inte tror att det var tre stora hotellmatsalar 😃 Hursomhelst så älskade jag kontorsplatsen vid det där speciella fönstret på hotellet. Längst bort mella träden kommer en av dygnets alla färjor ✨


Äʟsᴋᴀᴅᴇ ᴅᴇᴛ ʟɪᴋᴀ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ᴅᴀ̊….Det var den 17:e juli det året som jag åt årets första kantareller ✨ Det är med Instagram ungefär som med bloggen – en slags dagbok över tid. Men eftersom jag kör med bloggen så är jag inte lika noga (eller rättare sagt inte alls) med Instagram och att dokumentera ”livet” via den kanalen.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍɪɴɴᴇɴ….Det var för ett år sedan, igår, som Micke Bindefeld fyllde 60 år och bjöd in en drös av sina vänner på en resa till Tel Aviv. Resan blev ju minst sagt uppmärksammad eftersom flera politiker deltog och blev bjudna på allt. Någon betalade för själva flyget själv men det blev ändå anmält men nedlagt.

Hursomhelst så hade han 11 274 bilder med sig som minne efter dagarna i Tel Aviv. Lite svårt att hålla koll på kan man väl säga. Igår kväll fyllde han då år igen och bjöd in alla som varit med på resan (oklart om politikerna kom 😃) med en filmföreställning med foton och filmer från resan.. Sedan middag på Grand Hotel.

Som en present till alla gäster hade han tagit fram en fotobok med 475 bilder från resan och varje gäst fick en egen bok. Både generöst och trevligt..


Tʜᴇ ᴛʜɪɴᴋ ᴘɪɴᴋ sᴛᴏʀʏ….Rapporteringen om skandalerna kring Think Pink fortsätter med oförminskad styrka. Det visar sig nu att problemen uppmärksammats i flera kommuner men de har nog varit lite för handfallna när de inte fått svar och återkoppling utan fortsatt att vänta. Kanske beroende på att de inte haft möjligheter att ta tag i det ordentligt eller så har de väntat och väntat…. Den här Bella kallar sig btw Queen of Trash.. Hon har Thomas Bodström som advokat och hon förnekar självklart brott. Storyn lär inte ta slut, hur är det med själva sopstationerna? Som sagt tbc….


Kᴇʀsᴛɪɴ – ᴋᴀᴛᴛɪɴғʟᴜᴇɴsᴀNiklas och Jenny Strömstedt har katten Kerstin.. De kallar henne Sveriges enda ”kattfluensa” och hon har 43 000 (!) följare på Instagram. Lite olika inlägg läggs upp och texterna till bilderna är anpassade både till text och innehåll. Det är nog Niklas som står för texterna och paret Strömstedt får ursäkta mig men Kerstins konto (framförallt textmässigt) känns lite väl tramsigt.Då föredrar jag dem i Tillsammans med Strömstedts..


“Kᴇᴊsᴀʀɪɴɴᴀɴs“ ɴʏᴀ ᴋʟᴀ̈ᴅᴇʀ….Idag lanserades Bianca Ingrossos klädkollektion i samarbete med Nelly.com. Oavsett hur dealen ser ut kommer den att vara väldigt lönsam för båda parter för kläder kommer att säljas det är ett som är säkert.. Pernilla kollektion i samarbete med GeKås har precis lanserats. Den kommer säkert gå bra den med även om jag definitivt tycker att sommarkollektionen hade lite fina plagg medans den här inte alls är något jag gillar..

Att kläderna är så olika är inget konstigt eftersom de har väldigt olika målgrupp..

Skrev det här innan jag såg info om hur det gått för Biancas klädkollektion som alltså släpptes i förmiddags.. Typ slutsålt på eftermiddagen – några enstaka plagg i några storlekar kvar och troligtvis lite av stövlarna och väskan.. Hon är verkligen ett starkt varumärke men det hade ju inte sålts om det inte var snyggt.. Dessutom har hon i vanlig ordning skapat en ordentlig ”hype” innan kollektionen släpptes..


Dᴇᴄᴇɴɴɪᴇᴛs ᴍᴀ̈sᴛᴇʀᴋᴏᴄᴋ….Ikväll blir det definitivt Sveriges Mästerkock.. Det är ju de 10 årens vinnare som nu tävlar om att bli decenniets mästerkock. Vi har inte följt programserien direkt så det är en del helt nya ansikten så någon vinnare kan jag inte ens gissa..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴠ-ᴘʀᴏɢʀᴀᴍ….Det ryktas om att Petra Mede ersätter Tilde de Paula som programledare för Lets Dance.. TV4 vill varken bekräfta eller dementera = det blir Petra Mede.. Jag tror att det nog är det bästa valet TV4 kan göra ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.