Ruth bader ginsburg och den sista öNskan….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Hoppas att ni alla haft en bra helg – här har vi haft det bra även om vädret svajat lite. Gårdagens Burgundiska gryta var nog (om man bortser från Mammas) den bästa ”ever”. Mycket var nog tack vare köttet som vi köpte av T’s chark-tant. Ska inte trötta ut er med någon förklaring om det mer än att konstatera att hon verkligen ser till att alltid ge honom det bästa och putsade köttet ✨

Det var nog inte ett så smart drag det där med att lägga in en GIF-fil i gårdagens inlägg.. Det är fyra personer som lagt in en kommentar antingen om att de vill ha tips för de själva ska starta en blogg, de har läst min och uppskattar den så.. Det är mer än intressant eftersom kommentarerna är på engelska så ingen av dem kan ha förstått ett ord. Får typ aldrig den sortens kommentarer så de måste ha kommit via den där GIF-filen på något sätt. Inga mer sådana med andra ord. Vi får nöja oss med Trumps lördags-feeling..

Hᴀ̈ʀ ᴛᴀs ɪɴɢᴇɴ ʜᴀ̈ɴsʏɴ….Ruth Bader Ginsburg hade en sista önskan på sin dödsbädd och det var att man skulle vänta med att utse hennes efterträdare till efter presidentvalet. Den önskar ser det inte som om Donald Trump är det minsta intresserad av att tillgodose. Han har deklarerat att han kommer utse ersättaren nästa vecka. Då skapas den för honom perfekta obalansen om han förlorar valet…Nu är ju politiken många gånger likt en vindflöjel och det kan man nog verkligen jämföra det med här i den här situationen. Vid förra valet var det också aktuellt att utse en ersättare och då argumenterade Trump & Co att man skulle vänta till efter valet eftersom det bara var åtta månader kvar. Nu vänder de på argumentationen helt och hållet. Men det är allt än oväntat..

Jag är verkligen glad över att jag inte är politiker.. eller glad & glad för det är ju ett val man gör själv. Man kan ju alltid engagera sig på gräsrotsnivå om inte annat. Men oavsett det.. Visst, möjligheterna att driva viktiga sakfrågor, bidra till utveckling och så vidare är i sig intressant. Men jag tror (eller vet) att jag skulle bli galen. Totalt galen.

Allt ska utredas, precis allt. Ett exempel är när något händer så vips bemöts det med;

”Vi har tillsatt en utredning”

Först ska det utses någon som ska leda utredningen och sedan ska den vara klar minst ett år framåt i tiden. Tror nog alla känner igen det. Det är klart att man inte kan slarva sig genom beslut men dessa utredningar… man blir ju faktiskt trött bara man hör ordet….

Nʏᴀ̊ʀsᴀғᴛᴏɴ….


På nyårsafton är det sista dagen att växla in sina pesetas om man nu har några kvar under madrassen eller i byrålådan.. Juan Carlos var något yngre när den här sedeln togs fram – och då också kung och inte en fd kung i exil..


Äʟsᴋᴀʀ ᴅᴇᴛ (ᴏ)ᴘᴇʀғᴇᴋᴛᴀ….Det är när man typ går ut i trädgården, eller på annat sätt, och får ihop en bukett med både vilda och blandade blommor till dukningen som det blir som alldeles finast. En stor låg vas full med blommor, kanske några mindre/smala vaser med rönnbär och några höstäpplen helst tillsammans med lite gammaldags och gärna udda porslin. Finare än så kan det bli.. Jo, förresten man har såklart levande ljus och om man nu kan eld i den öppna spisen.. Helt underbart och där kan man sitta typ hela natten..


Nᴀ̊ɢᴏᴛ ᴀɴɴᴀᴛ ᴊᴀɢ ᴀ̈ʟsᴋᴀʀ….Wienerschnitzel (definitivt av kalv), massor med citron och kanske lite potatis med smör & persilja. Potatisen lite som bakad potatis med smält smör på.. Ibland kan det vara gott även med spaghetti & tomatsås, men jag föredrar klassikern. Samma när det gäller själva schnitzeln.. Beställer man det här och det bara står wienerschnitzel eller schnitzel så är den av kyckling. Definitivt inget fel på det men föredrar klassikern 😄


Mᴇɴ ʜᴜʀ ɢᴏᴛᴛ?….

Edenswärds (på Lidingö) hummerpasta verkar vara ”to die for” – ingen kladdig tomatsås med för mycket tomat eller annat, men man ser ändå att smakerna finns där ✨

Kort inlägg men vi hörs imorgon!

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.