Svärfar 85 & raggmunk….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Gick upp vid 08.00 och till skillnad från de två senaste dagarna möttes man av sol och blå himmel.. Sovit riktigt gott i natt har jag dessutom också gjort. Hann lyssna klart på Johan Erikssons bok men skriver inget mer om den eftersom jag deltar i en tävling där två personer ska få ett signerat exemplar.. Men sannolikheten att jag skulle vinna är iofs inte speciellt stor..

Jobbade som vanligt igår och med tanke på det minst sagt instabila vädret under dagen så trodde jag att det skulle vara väldigt lugnt.. Det stämde inte riktigt, det var mer eller mindre lika mycket som vanligt. Ungefär som vanligt var det också när det gäller Patrick – han sa förra veckan att han skulle åka till Irland och behövde vara ledig två fredagar.. Start nästa fredag skulle det vara men allt är relativt i hans värld iallafall..

Vi har en ”shopaholic ” 😄 som kommer till butiken varje fredag eftermiddag och köper sig något ”nytt”.. alltid minst två plagg. Han är väl cirka 65 år och väldigt mån om att variera sin klädsel kan man väl konstatera.. Silverfärgat hår, jätteprydlig och trevlig ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘʀʏᴅʟɪɢᴀ & ᴊᴀ̈ᴛᴛᴇᴛʀᴇᴠʟɪɢᴀ ᴀ̈ʟᴅʀᴇ ᴍᴀ̈ɴ….

Idag fyller T’s pappa år 💕 Det är inte vilken födelsedag som helst heller utan han fyller 85 år.Nu blir det inget firande imorgon för vi ses ju nästa helg men T’s syster med familj är nere i sitt hus i Kivik så de träffas säkert en stund…

Vi skickar hursomhelst massor av grattiskramar från Marbella såklart 💕


Påmindes plötsligt om smörgåstårtan eller rättare sagt Smörgåstårtans Comeback – har lite tankar kring det.. ✨


Hᴜʀ ᴄᴏᴏʟᴛ?….Det är ju precis hur coolt som helst att vi har en svensk författare på förstaplatsen New Times Bestseller lista ✨ Otroligt kul för Fredrik Backman.. måste erkänna att jag inte läst/lyssnat på någon av hans böcker.. Tillhör väl kanske allmänbildningen nu..


Aʟɪᴄᴇ….Att Alice Bah Kunhke inte vill kandidera till posten som språkrör för Miljöpartiet är, även om de kanske misstänkte det, såklart en stor besvikelse för dem. Partiet har ju fört en alltmer anonym tillvaro trots att språkrören haft så ledande befattningar i regeringen.

Isabella Lövin var/är ju t.o.m. så anonym så att hon inte var speciellt känd inom sitt eget parti. Kan ju kanske bero på att hennes regeringsuppdrag tagit fokus från den tid hon annars skulle ha lagt inom partiet. Men oavsett så är hon en rätt anonym person tycker jag.

Nu är det ju då så att man får klara sig utan Alice (om hon inte gör en helomvändning) och jag har noll koll på de som kandiderar men har däremot koll på att de verkligen behöver en stark personlighet som kan driva deras politik. Man kan ju förvisso vara precis hur stark som person och ledare som helst inom det egna partiet men om partiet inte har en politik som lockar väljare så hjälper ju inte det. De har nog anledning att se över båda…Såg en kort intervju med Annika Hirvonen Falk, hon är ju en av dem som kandiderar men jag fick känslan av att hon hade ”segern” som i en liten ask. Tyckte att hon uttalade sig på ett sådant sätt som att hon redan var vald.. Big mistake kan sådant vara. Nu kanske det bara var jag som uppfattade det på det sättet, för hennes del hoppas jag det..

Sudda, sudda, sudda bort din sura min – särskilt glad ser hon inte ut på bilden de har upplagd på Miljöpartiets Instagram i samband med en debatt på SVT Play. Antingen gick debatten väldigt dåligt eller så behövs lite mediaträning. Men mediaträningen behövs nog oavsett hur den där debatten gick för man inte många segrar på att se ut som ett ”surkart” Eller så vill hon bara se beslutsam ut..


Mᴏɴᴀ & ᴅᴇᴛ ᴇɴsᴋɪʟᴅᴀ ʙᴏʟᴀɢᴇᴛ….Det är inte meningen ”Jag blev förförd av makten” som är osannolik utan det är hennes förklaringar till några av hennes ”klavertramp” som också gjorde att hon avgick. Lyssnade på ”Fredagsintervjun” igår där det där falska intyget om hennes livvakts lön kom upp men det är väl inte det som är mest oförklarligt.. Hon hade ju ambitioner att få ett bra jobb i New York och behövde satsa lite egna pengar på det vilket hon skulle göra via ett eget bolag.

Hon startade en enskild firma.. Det trodde hon räckte på något sätt.. Att betala arbetsgivaravgifter (för ex livvakten) och lite annat visste hon inte att man måste göra. Hon har trots allt jobbat mycket med näringslivsfrågor och borde väl rimligen veta att det finns något som heter arbetsgivaravgifter och skatt? Hon har suttit i regeringen i hur många år som helst och varit partiledare men har ingen kännedom om att det inte räcker med att starta den där enskilda firman.. utan att redovisa vad som händer i den där firman.

Hade jag för för ett ögonblick trott på vad hon säger så hade jag varit fullkomligt livrädd för Sveriges politiker .. Men till hennes försvar ska tilläggas två saker; hon erkänner att hon verkligen varit slarvig och hon har gjort mycket bra för Socialdemokraterna..


Nᴇxᴛ sᴛᴇᴘ….Next step i flera perspektiv.. Ebba von Sydow har ju inlett ett designsamarbete med Ecco, först ut var sneakers och nu kommer stövlar. De är garanterat hur sköna som helst men jag är inte hundra såld på den tjocka sulan, eller vad man ska kalla det på stövelns framdel. Men jag vet ju att jag snart kommer att vara det, iallafall nästan 😊 Är dessutom säker på att de är för breda för att passa mina vader ett i princip alltid återkommande problem för mig..


Hᴏʏ….


Lördag = Andalucía för inköp av lite snus.. Nu är det verkligen typ helt slut så om han av någon anledning skulle haft stängt eller all snus varit slut så skulle en kris ha uppstå. En riktig kris.

Svängde även förbi skomakaren för att göra två extra hål i T’s skärp plus lämna in ett annat skärp där spännet sett sina bästa dagar.. Vet inte om det syns men skomakarens två ”polare” höll honom sällskap där bakom disken – social distansering höll de iallafall 😃


Mᴀᴍᴍᴏʀs ᴍᴀᴛ….


Strax tar jag plats i köket för att sedan låta det puttra i sin ensamhet i några timmar. Det ska bli sååå gott ✨ Nu passar det ju verkligen inte att äta året runt.. jag menar vem tänker på en lite ”mustig” gryta när man ska planera middagen i 30 graders värme. Ingen.


ᴍᴇʀᴀ ᴍᴀᴍᴍᴀ ❤️….T och jag kom in på att prata om det där med våra mammors mat – de där favoriterna som på något sätt etsat sig fast och hänger med. Vi har både några speciella matminnen T har till exempel hans mammas kålpudding (som vi gör ibland), dillkött, och kasslergratängen med ananas och ris som vi också gör ibland.. Sedan hade vi både såklart kalops med rödbetor matbordet med jämna mellanrum både två ✨

Plötsligt kom jag på något som Mamma brukade göra och som jag inte ätit sedan jag var barn, möjligtvis någon enstaka gång på Grodan.. Raggmunk med lingon och fläsk.. Fram med barndomsminnena och upp med det på menyn ✨ Fick för mig att det kanske var någon Stockholms husmanskost” som kanske hade sitt ursprung på Söder med sina lite fattigare kvarter.. Fel, fel, fel..

Ursprunget är Ryssland vilket jag borde ha kunnat räknat ut och det är Östergötlands nationalrätt.. Men det lät ju lite charmigt att de på de där spisarna som man hade som värmdes upp med ved tillagade raggmunk på Söders höjder – eller hur?

Btw så hade Acke just en sådan spis.. En svart spis där han stoppade in tunn ved och papper, det var det enda sättet att värma upp spisen på. Nu för tiden klagas det på svårigheten att reglera värmen om man inte har en induktionshäll men då var det mer än svårt 😃 Han hade den hela tiden som han kunde bo kvar själv i huset.. Han flyttade sedan till min moster i Aspudden där han bodde ett antal år innan han gick bort.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘᴀᴘᴘᴏʀ….

Gabriel fick ju ett wildcard av juryn och lyckades på det sättet sedan röstas vidare som en av årets deltagare.. Tyckte väl iofs att det lät lite sådär under hans uppträdande men han förtjänar platsen.

Han är ju bara 16 år och var såklart jätteglad (och nog lite chockad oxå, tror inte att han förväntade sig att gå vidare). Men gladast i precis hela världen blir hans pappa, han flyger upp varje gång något positivt händer för sonen och glädjen och stoltheten är enorm. Jag bara älskar det 😍Sedan kan vi ägna oss åt leken ”En ska bort” i lika många sekunder som det tar att gå igenom bildspelet som består av fyra deltagare.. Nog om det..


Äᴘᴘʟᴇɴ & ᴀ̈ᴘᴘʟᴇɴ….
Det görs äppelmos och äppelmust i var och varenda stuga och allt läggs inte oväntat prydligt upp på Instagram 😄 Inget av det är väl något vi har hemma så direkt.. Äppelmos = godast till gröt, äppelmust = supergott (men vet inte om jag sett det här, finns troligtvis på typ Green Village), äppeljuice = typ jämt i kylen 🍎


Tʜᴇ ᴏᴘᴘᴏsɪᴛᴇ….


Om jag tyckte att den första outfiten från Charlotte Perrellis nya och helt egna klädföretag var damigt så får jag backa helt när det gäller outfit nummer två ✨ Så långt ifrån ”damigt” man kan komma, helt i svart spets..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴀᴍ….


Domaren och feministen Ruth Bader Ginsburg har ju gått bort. Hon har verkligen hedrats i USA och det har uppmärksammats mer eller mindre i hela världen. Det hör till saken att hon är demokrat och med all sannolikhet kommer Trump vilja forcera fram en ersättare för att på så sätt göra sitt yttersta att skapa en obalans mellan demokrater och republikaner. Vid förra valet då man hade ”samma” situation, dvs att en ny domare skulle väljas så bestämdes det att avvakta till efter valet eftersom det ”bara” var åtta månader till valet. Nu är det åtta veckor (!)Tyvärr har nog Malin Ekman på Svenska Dagbladet rätt….


Aʟʟᴛ ᴀɴɴᴀᴛ ᴀ̈ɴ ᴇɴ ᴅᴀᴍ….


Ja, det må jag då säga.. Meningen ”Det går snabbt i hockey” fick en helt ny innebörd. Inte rädd för att åldras är väldigt bra men det hade varit värt något på riktigt om inte den hysteriska rädslan för att det ska synas fanns.. Dagens Anna Book 😃
Man kan kanske tycka att jag är lite elak, gör mig lite rolig på hennes bekostnad men om det inte vore för att hon är allt annat än den trevliga, bjussiga personen hon målar upp så hade jag inte gjort det..

ғᴇᴇʟɪɴɢ….Lite lördags feeling och jag har lärt mig ännu en grej i bloggen 😃

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.