EN ny restaurang och Fyraåringarna….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jag kom på hur jag kan logga in på bloggen ”bakvägen”, dvs via ett FB-inlägg. Tangentbordet blev av någon anledning krångligt men det klurar jag nog ut.

Jag tror att det är tekniken som kommer att göra mig tokig och nästintill dö en för tidig död (nej, sådant ska man inte skämta om) Men ärligt talat så kan jag på riktigt bli galen. Som i förrgår när jag för första gången skulle göra egna ändringar i bloggen Spara ändringar låter väl som ett logiskt alternativ att välja, eller hur? Men så lätt var det såklart inte.. lite halvhögt där bakom låg ytterligare en knapp med texten ”uppgradera” som också skulle användas. .Det innebar att ändringarna inte sparades trots att det såg ut så – men men. Det är ju inte mycket ändringar men det är ju små och de är utspridda. Fick hursomhelst till det men kör en korrvända till – just in case. Vi har nog kört fler korrvändor än typ fem andra mäklarfirmor här nere gjort tillsammans.


Bᴀᴄᴋ ɪɴ ᴛᴏᴡɴ….Den första november öppnar Åsa & Emilio Ingrosso sin Stockholms-restaurang- lite oväntat så öppnar de på Söder. Det känns hursomhelst härligt befriande, fråga mig inte varför egentligen för Söder är det som gäller. . Det finns en naturlig koppling till Söder och Södra stationsområdet- Emilios bror Nicola har sin restaurang där och nu blir de typ grannar.Det är inte bara paret Ingrosso som är produktiva – Camilla Läckberg är ett par snäpp ”värre”.. Nu filmas långfilmen Glaciär, såpan Lyckoviken har snart premiär och så ska det skrivas ett par böcker.. En till om Faye och en till i Fjällbacka-serien plus triologin som skrivs ihop med Henrik Fexeus. Läste lite kort i någon intervju att hennes sömnbehov typ var obefintligt och att hon passade på att jobba när hon såg på tv typ. I princip noll tid för återhämtning. Det är inget problem med det om det är hennes behov och prioriteringar. Men det där med att vara scripta under filminspelningen av Glaciär tror jag faller in under mindre kloka beslut och jag kommer inte att bli förvånad om hon väljer att ersättas av någon annan…..

Hon har såklart superkul så hon kör på med all världens energi. Det som jag kan uppfatta som lite mindre positivt är hur hon beskriver sin livssituation, inte hinna med att höra av sig till vänner som försöker få tag på henne, jobba precis hela tiden som något som är uteslutande positivt. Något som kan beskrivas som ett förhärligande. Hon väljer som sagt själv men att ”skryta” med att man inte hinner med något annat än jobbprojekt är inte helt och hållet sunt ett sunt budskap. Nu är hon ju inte en väldigt ung influenser med väldigt unga följare så det utgör väl ingen skada men det går lite stick i stäv med andra tendenser jag kan se..


Tʜᴇ ᴘʀɪᴏʀɪᴛɪᴇs….Ja, vi ser som jag skrev om en ökad andel skilsmässor men de är med all sannolikhet relaterade till Corona. Det här som jag tänker på nu började innan Corona och är en tendens, inte en trend och det är en fråga om inställning och prioriteringar som det kommer att ta lång tid att komma över till.

Enkelt kan man sammanfatta det med att;

Det har varit status att ha ett jobb som kräver att du jobbar väldigt mycket. Att du är så ”viktig” och upptagen att du måste jobba i princip jämt. Familjeliv och det sociala livet får helt enkelt prioriteras ner, åtminstone här och nu. Inget att göra åt saken, du behövs och det är också det du vill. Ungefär så.

Nu börjar det sakta komma en annan form av status. Status att kunna jobba så lite som möjligt. Att ha tiden för familjen, vännerna, intressena och det sociala livet i allmänhet. Istället för att med andan i halsen stressa mellan möten och berätta för alla hur mycket du har att göra på jobbet så kanske du istället berättar om det roliga du gjorde i helgen, paddeltävlingen du var med i eller det nya intresset du har.

Jag tror att det på precis samma sätt som det blir ”omodernt” med tillrättalagda ytor, filter och en värld på Instagram som alla vet inte är sann så kommer det att bli ”omodernt” att tycka att den som jobbar mest vinner. Det behöver inte vara ”jobbar mest” utan det kan också vara ”måste jobba jämt” som vi lämnar bakom oss som den ”självklara normen” för framgång. Det kommer självklart inte att hända imorgon, det är något som tar tid. Eller är det jag som är optimistisk? Är det bara jag som ser tecknen?


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏ̈ᴄᴋᴇʀ….Bara måste kommentera lite kring Johan Erikssons bok. Den är ju inte så lång så jag har hunnit en bra bit. Ett högt betyg har den så kanske var mina förväntningar för höga för jag blir inte fast.. Varje kapitel handlar om ett fal han haft och det är iofs positivt att hela spektrat finns med men det blir lite svårt att få till en intressant och bra berättelse om t ex korven i jackan. Jag tror att det kan bero på att det i sammanhanget är ”små” fall, inte så att han bryr sig mindre om vare sig klienten eller fallet men det tar ju inte oceaner av tid i anspråk. Man kan ju inte riktigt lära känna någon då och det återspeglas i berättelserna. Ibland gränsar han till att framhäva sig själv men det är väldigt subtilt,


Äʟsᴋᴀʀ ᴅᴇᴛ….Jag bara älskar tanken och idén med det nya programmet Fyraåringarna på äldreboendet. De yngre kanske är lite mer ”vana” att träffa äldre genom mormor & morfar men det här är ju en generation tidigare. Många av de här äldre får nog inte träffa sina barnbarn iallafall barnbarnsbarn speciellt ofta så det lyser och livar med hundra procents säkerhet det dagliga livet när fyraåringarna är där. Det som skapar dynamik är ju att det är så många barn – som sagt älskar det! Hoppas att det blir så mycket mer än en tv-produktion.


Lᴀ ʜᴇʀᴇᴅɪᴀ….I Benahavis ligger området La Heredia – olikfärgade kalkstenshus som klättrar uppåt och de flesta har en magisk utsikt över Medelhavet. Det finns väldigt många så kallade ”Town house” som man ju inte kan annat än att älska. Det är cirka fem kilometer ner till havet på fina slingrande vägar. Trots att det med Costa del Sol mått mätt är rätt så långt till vattnet så området väldigt populärt ✨

Det är inte så långt till själva byn Benahavis och det är nog där som det finns flest riktigt bra restauranger per capita ✨


Nᴏᴍɪɴᴇʀɪɴɢ….Pernilla Wahlgren & Co’s show Pernilla Wahlgren har fått hybris är nominerade till Stora humorpriset. Kategorin de är nominerade i är Årets scenshow, nu har jag iofs ingen som helst koll på vad som gått på de olika scenerna runt om i Sverige men det känns väl inte alltför långt borta att de skulle kunna vinna. Bra recensioner och en publik som älskade den.. Men det var ju samma sak med Mia Skäringers show men den kanske var året innan om inte så känns kanske den som en ännu troligare vinnare ✨

Det slog mig plötsligt när jag såg det här att Stockholm är litet. Nej, jag menar inte att Marbella är någon storstad direkt utan har de facto mindre än 10 procent av Stockholms befolkning.

Men sedan tänkte jag till i typ 20 sekunder till och kom på att det inte alls handlar om att Stockholm är litet utan om att det är en familj som är stor i Stockholm. Speciellt den här veckan;

  • Nöjesguiden skriver idag om Åsa och Emilio Ingrossos nya restaurang i Stocholm
  • Pernilla Wahlgren nomineras samma dag till ett nöjespris
  • Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren har varit gifta och har tre barn; Oliver, Bianca och Benjamin (två av de tre barnen är offentliga genom sina karriärer och hade väl iofs varit det ändå)
  • Igår fyllde Benjamin år
  • Den här veckan lanseras ytterligare en ny produkt i det sminkföretag som Bianca är delägare i och det brukar inte passera obemärkt

Helt enkelt och utan tvekan familjen som är stor i Stockholm och inte Stockholm som är litet….


Mɪɴ ɪᴅᴏʟ = ɴᴀᴅᴊᴀ….Jag hängde inte riktigt med under IDOL-sändningen igår kväll heller.. Men jag såg det viktigaste, tjejen i vinröd klänning som var otroligt bra. Det var jag knappast ensam om att tycka, juryn var lyrisk och jag tror att Nicki sa något om att det var det bästa hon upplevt under sina fem år. Hon gick ju som tur var vidare, Nadja heter honom och det måste jag komma ihåg eftersom jag garanterat inte kommer att titta på varje program.

Det hade varit intressant att veta demografin när det gäller de som röstar.. Andel män/kvinnor, åldersspannet, och geografin. Gissning? 70 procent kvinnor /30 procent män. Ålder i huvudsak 18-28 år. Beror lite på deltagare – om en ort/region har med någon som går längre i tävlingen så kommer de att rösta mer än de annars gjort. Men generellt så tror jag inte att det är så stora avvikelser när det gäller geografin (procentuellt sätt, eventuellt har Stockholm en lägre andel).


Fᴏ̈ʀʀᴀ̈ᴛᴛ ᴇʟʟᴇʀ ᴇғᴛᴇʀʀᴀ̈ᴛᴛ….”There is always room for dessert”

…kanske inte riktigt sådär alltid och jämt kan jag tycka. Det kan ju också för många vara lite mycket med en trerättersmeny. Vissa skulle aldrig avstå desserten och byter lätt ut förrätten mot dessert. Andra hoppar gärna över desserten eftersom förrätter ofta är så goda.. Jag tillhör definitivt dem som gärna avstår desserten, älskar förrätter så mycket att jag helst av allt bara skulle äta ett antal förrätter och hoppa över både varmrätt och dessert. Det förutsätter såklart att det inte är ostron bland de där förrätterna. 😄

Vissa desserter kan såklart vara goda och det är väl ändå lite tur att det är varmrätten som är borta på midsommar- ingen midsommar utan sill och jordgubbar 🍓


Fᴀᴋᴛɪsᴋᴛ ᴘʀᴀᴋᴛɪsᴋᴛ….Jag har upptäckt de här – dom har kanske funnits länge men jag inte så bra koll på mobiltillbehör och här finns det heller inte jättemycket. Poängen med den här är att den sätts på mobilen för att underlätta fotografering och filmning med mobilen. Jag har sett att många av dem som bland annat har många selfies i sitt flöde använder dem och jag kan förstå att det underlättar eftersom det lätt kan bli lite ””fipplande” när man ska fotografera. Ska kolla upp det lite för att kunna ta bra (så bra som jag nu kan) är viktigt för mäklarfirmans Instagram-flöde.

Jag måste få säga att jag är lite stolt över mig själv när det gäller det att logga in bakvägen.. Jag var ju i kontakt med Loopia cirka 10-15 gånger och de gav upp – hänvisade mig till min mobilleverantör. När jag loggade in bakvägen (via mitt eget Facebook inlägg) så måste jag ha låst upp den där spärren på något sätt för nu funkar allt som vanligt. Eller så ville det på något sätt skona er från mina inlägg och se om jag gav upp 😄

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.