Run away bride & strul….

ᕼᗴᒍ & ᕼOᒪᗩ!

Utan att gå in på teknik.. Blogg/Wordpress och Wi-fi funkar inte.. Bara med 4G, därav inget inlägg. (Det är inte upp-numret som är spärrat), Lägger upp det jag skrev igår innan det här hände. Loopia jobbar med det så får vi se..

Laguna Village….

Som ni kan se på bilden är Laguna Village totalt nedbrunnet. Drygt 30 företagare och över 200 anställa påverkas av det här, extra tufft i tider som nu. Laguna Village har ju öppet året om men personalstyrkan är såklart högre under högsäsosongen. Hursomhelst så prioriteras en återuppbyggnad och enligt Esteponas borgmästare så skall nödvändig ”pappersexercis” vara klar nästa vecka och planen är att det ska öppna upp igen redan i april. Vad som hänt med paret som hade en otillåten elkoppling har man inte hört något mer om..

Sᴇᴘᴛᴇᴍʙᴇʀ ɪssᴜᴇ….

Varje år kommer ju amerikanska Vouge med sitt viktigaste numret på året; The September Issue, som visar hösten/vinterns trender. Jag är ju som sagt förvisso intresserad av mode men om jag ofta tycker att ELLE kan vara ”lite mycket” så är det ingenting mot Vouge. Nu lanseras btw Vouge Scandinavia med Martina Bonnier som chefredaktör.

Men istället för att lägga någon tid på Vouge så blir det istället böcker. Lika säkert som det är att The September Issue kommer är att det varje år i september är massor av boksläpp. Jag har ju skrivit om några av dem tidigare; Alex Schulman, Fredrik Reinfeldt och Johan Eriksson är tre böcker på ”att lyssna på-listan.

Christina Herrström

Nu har det dykt upp ytterligare en, såg en intervju på Nyhetsmorgon imorse om författaren Christina Herrsträms ny bok ”Ödeläggaren”. Ja, det är en sann berättelse och det förekommer bedrägeri men inte romans. Boken har 787 (!) sidor och kommer som ljudbok den 22:a september. Det kommer ta närmare 25 timmar att lyssna på den.

En bok på 800 sidor är det en bedrift att skriva, nu är det iofs en sann historia som löper över flera år men det kan ju finnas risk för viss repetion. Att det är mycket som är lika men ändå lite annorlunda eller hur jag ska försöka beskriva det. Nu är det väl inte så många som hunnit sätta betyg ännu men den har just nu 4,5/5 ✨

Lite mer böcker, två, i nästa inlägg..

Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ʙᴏᴋ ᴏᴄʜ ᴇɴ ᴀɴɴᴀɴ ғᴏʀᴍ ᴀᴠ ᴏ̈ᴅᴇʟᴀ̈ɢɢᴇʟsᴇ….

Frida Boisen är författare, föreläsare och programledare för Trolljägarna tillsammans med Robert Aschberg. Hon har idegranar kommit ut med en bok, om något hon burit på i många år och som är ett riktigt trauma. Kort beskrivning, jag ställer mig själv undrande om jag kommer att ge mig på att lyssna på den.

Frida är uppvuxen i Göteborg och när föräldrarna skiljs hamnar hon med sin mamma i Västra Frölunda. De har det väl relativt knapert, framförallt i jämförelse med hur de haft det tidigare. Fridas pappa var en högt avlönad chef inom Volvo. När Frida gift sig (återkommer i nästa rubrik om det..) flyttar hon till Stockholm. Med karriär etc hinner hon inte alltid ringa och/er åka ner för att hälsa på, det gör att mamman blir mer och mer ensam och isolerad.

För att göra en längre historia kort så är det Mors Dag, Frida har ännu inte ringt för att gratulera vilket leder till att mamman tar sitt liv. Hon lämnar ett brev efter sig och skuldbelägger Frida och har bland annat med meningen ”Nu fick du som du ville”. Det blev ju givetvis en dubbel chock – både att hon valt att ta sitt liv och att bli beskylld för det.

När Fridas pappa informeras säger han ”lova att du aldrig berättar det här”. Frida lovar och gör det inte heller, hon bär på det här. Fram tills nu.Anledningen till att inte ville att hon skulle berätta antar jag var för att det finns något skambelagt över självmord. Är man rädd för att andra ska tro att man inte behandlat personen på ett bra sätt? Ha förutfattade meningar och spekulera i varför? Var just Fridas pappa rädd eftersom han inte skött den skilsmässan (som förvisso hänt för många år sedan) på ett riktigt bra sätt. Inte varit en ansvarsfull pappa under uppväxten?

Ingen idé att spekulera i hans enskilda anledningar, den övergripande frågan är varför man inte vill berätta. Varför man ”skäms” över det.

ʀᴜɴ ᴀᴡᴀʏ ʙʀɪᴅᴇ….

För sisådär nio år sedan skull Frida Boisen gifta sig.. Med killen hon hade varit tillsammans med i sju år – det var bara ett problem hon hade träffat en annan på Göteborgsposten (tidningen) där de båda jobbade. Två dagar innan bröllopet satt hon med kollegan på en Kinakrog och hade typ panikkänslor inför bröllopet. Kollegan sa; Du måste fullfölja bröllopet, det här kanske bara är en ”fling”.. Hennes magkänsla sa något helt annat..

Hennes blivande man ringde flera gånger och frågade när hon skulle komma hem, allt mer irriterad för varje gång. Hans mamma hade kommit dit med brudklänningen som skulle provas en sista gång.

Hon rymde som ”tur” var inte från själva bröllopet men det var lika synd om den stackars killen ändå.. Hon mådde nog inte så bra över situationen hon heller

När hon och kollegan ska skiljas åt upptäcker hon att hennes blivande man och svärmor kommer gående.. emot dem. Hon var tvungen att antingen komma på en väldigt bra förklaring till varför hon stod där med kollegan eller säga som det var.. Att hon faktiskt nog inte ville gifta sig. Hon valde det senare..Det kräver en hel del mod det. Hon hade ju inte haft någon relation med den där kollegan (iallafall inte som det framställs) men de hade känslor för varandra.. I dag nio år senare är det dom som är gifta och de har två barn.. En äkta Run Away Bride är hon. Eller var. ✨

Iɴᴛᴇ ᴇʟᴀᴋ – Oɪɴᴛʀᴇssᴀɴᴛ ᴜɴᴅʀᴀɴ ʙᴀʀᴀ….

Jag ska inte vara elak men jag kan inte låta bli att undra.. Om man förra veckan funderar på vilken modell ur Louis Vuitton’s sortiment man ska välja (troligen en lite för tidig födelsedagspresent) och sedan på själva födelsedagen har pappersduk, papperstallrikar och plastbestick? Nej, det var inte ”fullt hus” – om man ska tro hennes tack-lista var det 15-20 personer. Men, hon kanske trodde att det skulle komma fler och det är ju inget fel i det.. Som vanligt ett gäng bilder – valde den finaste och en som inte var det.. Hur som helst så var det ju ett väldigt mycket mer generöst och bättre firande än mig eget, där under täcket 😄

Hörs senare!

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.