Smycken & en trUckförAre….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår jobbade jag verkligen med detaljer med Marcus som gör hemsidan. Vi har lagt till lite och sedan är det lätt så att ju mer man jobbar med något desto mer hittar man. Men nu är ju inte en hemsida skriven i sten, i en version man inte kan justera. Det är ju något man gör hela tiden men just vid lanseringen vill man ju helst inte ha några onödiga fel (typ mindre stavfel) så det blir en del ”pillande”..

Det här med att det tagit så lång tid är inte för att det är södra Europas mest avancerade hemsida utan för att Corona gjorde att det inte kändes så bråttom (och det är det ju i sig egentligen inte nu heller) och sedan har det varit lite omständigheter som vi inte råder över och då har vi inte ”puschat” på, så en kombo av lite olika saker helt enkelt.

Vi fastnade helt på kopplingen till Instagram i går, det ville bara inte funka så det tog tid. Inte så att det var oklart hur man gör men av någon anledning funkade det inte. Men allt löser sig även om tekningen ibland kan driva en till vanvett. Sedan är det ju inte direkt så att man kan ringa till ”supporten” på Instagram och få hjälp.

Apropå att få hjälp via en chat på en hemsida.. I nio fall av tio är det ju någon form av robot man chattar med så några vettiga svar får man sällan, även om de påstår att de är Lisa på supporten man har på andra sidan 😃

I helgen ska den vara klar, det är vi överens om så den öppnas med andra ord upp nästa vecka. Jag tycker själv att den blir väldigt fin – berättar när den är uppe så får ni gärna kolla och berätta vad ni tycker (via kommentarer, mejl, Messenger eller vad ni föredrar)..

Dᴀɢᴇɴs Dᴀɢ….

Som sagt ”Kebabens Dag” men som om det inte vore ”löjligt” nog att den har en egen dag så blir det ännu värre just 9/11..

Jag tror att en väldigt hög andel av oss kan säga exakt vad vi gjorde när vi fick höra och se om det fruktansvärda terrordåden. Själv vet jag att jag tillsammans med kollegor hade presentationer av kundplaner.. Maria Fransson (vd-sekreterare) kom ”inrusande” och en sekund senare var tv:n på och vår amerikanske vd utrusande, eftersom han hade både släkt och vänner i New York.

Det var nästan omöjligt att förstå att det faktiskt hände. Vad gör man när man sett nyheterna? Ska man fortsätta följa rapporteringen? Vi fortsatte presentationerna, men det var de konstigaste kundplanspresentationerna både före och efter det.

Två år senare, vansinnesdådet på NK med ett väldigt tragiskt slut. Alla kanske inte kommer ihåg exakt vad de gjorde när de fick höra den nyheten, iallafall inte på samma sätt. Själv vet jag att jag flög till Göteborg – med på planet var ministern Thomas Bodström.

Min favoritsysselsättning är ju definitivt inte att flyga och kan ha en högst märklig ”hang up”.. Om det är en känd person med på planet så kan jag typ se löpsedlar framför mig att xxxc omkommit i en flygolycka. Nej, det inte helt normalt men jag har hört någon/några a

Bᴀᴄᴋ ᴛʜᴇɴ….

Ett arkeologiskt fynd har gjorts i Fuengirola- utgrävningar från en gammal romersk stad från 200-talet. Kommunen satsar på att utgrävningen, som är uppdelad i sex olika faser, kommer att vara en av Europas största ✨

sɴᴜs….

Vi har varit uppe i Nueva Andalucía idag och köpt lite snus. En sak är säker och det är att vi kommer att köpa med oss rejält med snus nu när vi är i Sverige. Jag föredrar att snusa ”lågprissnuset” eftersom det är mindre tobak i dem.. Något sådant snus finns inte här (iallafall så har inte vi hittat det).
Någon gång när Göteborgs Rape’ varit slut har vi testat något mentolsnus och kan jag lova att jag blev yr.

Några dosor Ettan, som på bilden, blir det inte.. Mormors bror Acke snusade Ettans lössnus och kanske inte på det ”snyggaste” sättet så den är lite förknippad med det. Nu skulle iofs lössnus inte vara under några som helst omständigheter vara okej för mig ändå.. Men Ettan går ändå bort.

Acke levde själv hela sitt liv, bodde i sitt hus med vardagsrum och kök i ett samt ett sovrum i Rånäs, Roslagen. Det var där hela släkten höll till, dock inte i Ackes stuga 😃 och tur var väl det.. Det fanns en lite för-entré med ett litet ”rum” för ved och dylikt och så fanns det såklart en kattlucka också ✨ Jobbade i skogen gjorde han nog också under hela sitt liv..

Tre så starka minnen från Acke, bortsett från snuset då är; Läsken han hade i den kalla brunnen som vi fick fiska upp, kvällarna med hans lilla batteri-tv och hur vi kusiner samlades kring den och flakmoppen vi fick sitta på flaket på och åka med till matbussen ✨

Lyckligt lottad med en trygg barndom och många fina minnen ❤️

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊..,.

Precis någon dag efter det att jag skrivit om vad man egentligen har kvar att drömma om när man redan vid väldigt tidig ålder i princip har allt och kan köpa allt man vill ha så skulle podden Lillelördag handla om just det. Nu tänkte de inte bara på unga människor utan människor generellt, oavsett yrke eller ålder.. (Hoppas rutorna kommer rätt nu, ibland kan de hoppa lite som de vill).,

Äɴᴛʟɪɢᴇɴ….

Tro det eller ej.. men igår när vi var ute på våra ärenden så kom jag ihåg det – att köpa öronsnäckor. Nu åkte de in och jag ska börja lyssna på Johan Erikssons bok. Men först några poddar till.

Tʀᴜᴄᴋғᴏ̈ʀᴀʀᴇɴ ᴍᴇᴅ ᴇɴ ɴʏ ᴘʟᴀɴ ᴍᴇɴ ᴜᴛᴀɴ ᴘʟᴀɴ….

Apropå poddar så lyssnade jag på en igår som kortfattat handlade om att en arbetslös fd truckförare fick gå en ”starta eget kurs” via Arbetsförmedlingen. Han tyckte det där med att vara företagsledare verkade toppen..

Affärsidén var att hyra ut personal, som tex truckförare. Han skaffade sig ett lagerbolag för att kunna bilda ett aktiebolag men som arbetslös person med aktivitetsstöd som enda inkomst hade han inte de 50 000 kronorna som krävs för att starta aktiebolaget.

Det tyckte han inte var så himla viktigt så han körde på och utgav sig för att vara VD för JUSAB AB i Växjö. Man skulle ju kunna tro att när man ska starta upp sitt första egna företag utan ordentlig erfarenhet att man tar ett steg i taget. Men inte den här killen inte – lika bra att vara beredd från början typ. Han anställde 130 personer (ja, ni löste rätt) som skulle alla skulle börja efter jul/nyår. Det var något år sedan det här hände.

När de 130 nyanställda med anställningsbevis med bra löner kom till jobbet första dagen klockan 08.00 som sagt så fanns han inte där. Det företag som han påstått att han gått samman med och skulle dela lokaler/lager med fattade ingenting när det stod 130 personer och skulle komma in och jobba. Lika lite fattade NetOnNet som han påstått att de skulle ansvara för lager till.

Nej, ingen fattade någonting. Han hade gått ifrån att vara arbetslös till att bli ”stordirektör”. Bodde på hotell på tjänsteresor innan företaget startat – varje gång samma sak.. smitnota.. Han hade drömmar men absolut ingen plan för hur någonting egentligen skulle gå till. I rättegången verkar han dessutom empatilös- ungefär som om det vore okej att han trodde lite för mycket på sin egen idé. Att han hade anställt 130 personer utan att ha en enda kund, det trodde ju han skulle lösa sig typ….

Man skulle ju bara kunna skratta åt det för så dumt är det men det var långt ifrån kul för dem som sagt upp sig från sina tidigare arbeten med allt vad det innebar. I Växjö hittade man inte ett nytt jobb på en kvart.

Det var en person som berörde lite extra. Det var en kille med invandrarbakgrund som då jobbade på annan ort så han kunde inte träffa familjen mer än på helgerna. När han fick det här nya jobbet blev han så otroligt tacksam eftersom det verkligen skulle förändra familjelivet. Han sa upp sig på sitt nuvarande jobb. Han köpte blommor till den här galningen och hans tjej som anställt honom för att visa sin otroliga tacksamhet. Så blev han så otroligt lurad. Btw så var/blev galningens tjej också lurad – hon trodde naivt på det han sa..

Uᴘᴘᴀ̊ᴛ ɪ Sɪᴇʀʀᴀ ɴᴇᴠᴀᴅᴀ….

Nu går det inte neråt för allt i Andalusien.. Sierra Nevada har haft 10 procents fler besökare än förra året och augusti den bästa månaden någonsin ✨

Det har nästan uteslutande varit spanjorer och hela 90 procent kom från Andalusien.. Det var iofs lite tråkigt för det hade ju varit bättre om det kommit fler turister från andra delar av Spanien eller ännu hellre Europa.

Någon snö lär de nog inte ha sett i sommar även om det kan hända ibland på sommaren. Även här i Marbella kan vi se snö på bergstopparna någon vinter, men mer sällan än ofta.

Eᴛᴛ ᴋʀᴏssᴀᴛ ʟɪᴠ ᴘᴀ̊ ᴍᴀ̊ɴɢᴀ sᴀ̈ᴛᴛ….

Jag ska inte bli långrandig om programmet igår – ”Förlorad kärlek och miljoner” Jag hade inte uppfattat att det var ytterligare avsnitt så kommer att se fortsättningen. I det här första programmet fick man i huvudsak höra Lenas berättelse, en kvinna som förlorade allt och där pengarna trots allt inte var det värsta.

Det gick så långt att de äntligen skulle träffas efter fem månader, han hade haft 100 anledningar till varför han inte kommit hem till Göteborg tidigare (han var från Irland eller något). Hon hade köpt ny klänning, köpt champagne och fin mat men på väg till flygplatsen upptäckte hon fyra missade samtal från mannen.

Han var inte alls på väg, han påstod sig ha blivit arresterad i Singapore eftersom han glömt (!) att betala inkomstskatt så nu skulle han nog få ett långt fängelsestraff. Det var synnerligen passande när alla hennes möjligheter att ta fler lån på sin lägenhet var slut och därmed möjligheterna att ”mjölka” henne på mer pengar än det sexsiffriga belopp han redan gjort. Lägenheten har hon inte kvar och slutet på hennes historia kommer nästa vecka.

Det är så svårt att förstå, men kom ihåg – det är ensamma människor och det sker successivt. Men en sak som förbryllar i fallet Lena är att han vid några tillfällen mer eller ”tvingade” henne att ta snabba lån med usel ränta, gjorde hon inte det hotade han med att hon inte skulle få tillbaka det han lånat tidigare. Då borde hon nog dragit öronen åt sig, men hon ville antagligen absolut inte se och ta in det.

Fʀᴇᴅᴀɢsᴊᴏʙʙ….

Fredag och det är som vanligt jobb i butiken. Hoppas på att det är en del att göra så att tiden går fort – inte för att jag tycker det är tråkigt att jobba men det blir lite så när det är lite att göra.

Jag är ingen sådan där ”smyckesperson” och har inte riktigt devisen ”Diamonds are a girls best friend” som någon form av sanning. Men det är klart att jag tycker att det är fint med smycken, först och främst ringar.

Det blev lite depp över inlägget idag 😊 Bättring i morgon ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.