Kebab house & skogaholmslimpa….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Fick till det med beställningen av flygbiljetter till Sverige.. Vi flyger för ovanlighetens skull med SAS och hoppas att de håller sig till planerade flyg i högre utsträckning än Norweigan. De hade också en något bättre avgångstid Dessutom var SAS pris bättre för vill inte riskera att flyga hem på torsdagen när weekenden med familjen börjar på fredagen. Flyger nu istället på onsdagen.

Gjorde en rensning av mejlen och en rejäl rensning av bilderna i mobilen. Inte för att utrymme saknas utan för att ha bättre översikt när det gäller bilderna och vad gäller mejlen handlar det ju mycket om att rensa bort ”skräpmejl”. Försöker hålla efter varje vecka, framförallt mejlen.


Sᴋᴏʟsᴛᴀʀᴛ….Idag börjar skolan här i Marbella. Personalchefen på Cloetta lärde mig en gång i tiden att man aldrig ska börja ett nytt jobb eller vad det nu är på en måndag. Det blir för mycket intryck att ”processa” och reflektera över i så snabb följd så hon rekommenderade alltid en start på onsdagar. Klokt tycker jag..


Bᴀᴋsʟᴀɢ….Regeringen har ju velat ”roffa” åt sig av de olika regionernas pengar något t ex Malaga-provinsen var minst sagt upprörd över. Det har också Angeles Munoz varit såklart men nu kan det firas lite för regeringen förlorade slaget.


Eɴ ғᴊᴀ̈ʀᴅᴇᴅᴇʟ….Man skulle ju kunna ha hoppats på att det var en fjärdedel av alla turister som försvann pga pandemin men tyvärr är det tvärtom. En fjärdedel så många turister i juli i år jämfört med förra året. Vilka orter som tappat hur mycket har inte redovisats men med tanke på flygstatistiken så kan man räkna ut att Mallorca klarat sig bäst.

Jag tror att siffran bara var för juli så förhoppningsvis kommer det att se lite bättre ut i augusti men om jag ska vara ärlig så tror jag inte det.


Tᴜғғᴀ ᴛɪᴅᴇʀ 1….Precis som i typ alla länder så är det ju hotell- & restaurangbranschen som drabbats (drabbas) hårdast. Bortsett från Da Bruno’s restauranger har det varit glest mellan borden på många restauranger.


Vᴀᴅ ᴀ̈ʀ ᴠᴀᴅ & ɴᴀ̈ʀ ᴀ̈ʀ ɴᴀ̈ʀ?Lyssnade på en podd igår som heter ”Olösta fall” – vad den handlar om kan man förstå av titeln. Hursomhelst så nämner de alltid några händelser i beskrivningen av avsnittet som skedde det aktuella året. Den här podden handlade om ett fall 2007 och då;

  • Vann The Ark Melodifestivalen
  • Steve Jobs presenterade den första IPhone telefonen
  • Rihannas låt Umbrella spelades typ överallt och om och igen

Okej, hände det här samtidigt är min första tanke för det känns inte riktigt så. Det känns som om iPhone alltid funnits (nej, det gör det verkligen inte), det känns som om det var rätt så länge sedan som The Ark vann och samma sak med Rihannas låt Umbrella kom.. men den kanske känns senare för att den spelades längre?

Men när man egentligen tänker efter så handlar alltihop om att ingenting av det känns som det var sjutton år sedan. Vart tog de sjutton åren vägen? Jag kommer ju fortfarande ihåg när någon av kvällstidningarna skulle ställa frågor till Ola Salo när de kom ut från hotellet och var på väg mot flygplatsen för att flyga hem.. (vad skulle de annars göra där..)

Hur han typ var vresig och inte riktigt kunde erkänna besvikelsen över den usla placeringen.. (18:e plats) Som vanligt hade vi i Sverige skyhöga förväntningar och hade nästan räknat hem en seger, eller iallafall en topplacering ✨ Varför gör vi alltid det? Det är väl iofs bra med gott självförtroende så länge vi inte skyller på den/dom vi röstar fram – det är ju trots allt vi som valt vilka som ska representera Sverige.


Hᴏʏ….Idag ska jag slutföra den artikel jag påbörjade igår. När den är klar kommer jag att ha skrivit tre stycken på fyra dagar. Ligger med andra ord väldigt bra till och risken att behöva ägna tid åt skrivande under Sverigevistelsen är noll..

Vi har ju även ett par ärenden att fixa och då bara ska jag komma ihåg öronsnäckor!! T skulle ha köpt idag när han var och klippte sig men otippat nog så glömde han också (nej, det var inte otippat..) När jag har de nya öronsnäckorna ska jag börja lyssna på Johan Erikssons bok ”I rättvisans tjänst” – mina nuvarande är så usla så ljudet försvinner oftare än jag hör det och jag vill inte förstöra boken. Under tiden har det blivit lite poddar..

Den typ ”obefintliga” butikschefen hörde av sig till oss alla i butiken idag (!) Informationen gällde att hon från och med idag går på två veckors semester (!) Vilken otrolig framförhållning – eller hur….

Ikväll klockan 20.00 på SVT (Ettan) är det programmet om romansbedrägerier ”Lurad kärlek och miljoner” heter det (om nu någon känner för att se det, annars blir det nog en resumé av mig imorgon 😃).


Eɴ ғᴏʀᴍ ᴀᴠ sʟᴀɢᴛʀᴀ̈….Det råder inget som helst tvivel om att covid-19 kommer att vara ett slagträ som kommer att användas flitigt av Biden/Harris. Det är iofs inte ett dugg oväntat. Det är väl lite svårt att slå tillbaka med samma ”slagträ” mer än att fabricera och komma med olika typer av efterhandskonstruktioner.

Budskapet kommer att säkert att vara att hela världen är imponerade av vad USA (han) gjort och tyvärr sätter sig väl amerikanerna inte riktigt in i sakfrågor.. Eller har jag fördomar nu igen.. Nej, tyvärr tror jag inte det.

Men han var btw inte så kaxig på nyheterna i morse..


Nʏʙᴀᴋᴀᴛ ʙʀᴏ̈ᴅ….Det är inte helt lätt för Svenska butiken i år. Det var ju så många svenskar som åkte hem då i början på mars och jag tror att det är väldigt stor andel av dem som inte kommit tillbaka. Sommaren är ju deras lågsäsong för många boende svenskar åker till Sverige då och turistande svenskar rusar ju inte till en svensk butik det första de gör (får vi hoppas).

Det är inte på något sätt så att de håller på att gå under (utgår jag ifrån) men det är många gånger tomt när vi kommer dit. De har därför blivit klart mer kreativa – de har färdiga taco-kassar till fredagarna och liknande. De har även börjat sälja nybakat bröd varje morgon inklusive kanelbullar. Det är bröd av lite mer ”svensk” karaktär och då menar jag inte Skogaholmslimpa.Nu ska jag inte ”dissa” Skogaholmslimpan, absolut inte. Hur många minnen har man inte av den? Det självklara frukostbrödet när man var yngre (ja, jag var bättre på frukost då.. iallafall lite)Jag har minnen av att jag ville ha mina limpsmörgåsar med hälften ost och hälften prickig korv – precis som Pippi ✨

Jag har också minnen av att Pappa (Mamma hade längre till jobbet och åkte tidigare) gjorde två sådana smörgåsar till mig och ställde i kylskåpet. Till dom drack jag O’boy – måste nästan köra en repris av det någon dag 😃 Men idag blev det en stor och fin blodgrape – så gott ✨

När jag var i Sverige senast (i maj förra året 😱) bodde jag hos Pappa.. Höll på att äta honom ur huset.. Knäckebröd och prickig korv. Det finns såklart att få tag på här men är inte ens i närheten så gott som det var hos Pappa..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴜʀɪsᴛᴇʀ & sᴠᴇɴsᴋᴀ ᴘʀᴏᴅᴜᴋᴛᴇʀ….


”Finns det svenskt kaffe på hotellet?”

Hur många gånger tror ni att den frågan ställts? Inte så ofta nuförtiden kanske men när charterresorna började så tror jag att det var väldigt många som ställde just den frågan..En burk Nescafé åkte då också garanterat med i resväskan – uti fall att och för den där koppen på rummet. Nej, jag raljerar inte – det var innan alla lärt sig.Jag undrar också hur många tuber av Kalles Kaviar som åkt med i resväskan. Det är så populärt så man inte ens behöver ta sig till Svenska butiken för att köpa det.. det finns t ex på SuperSol. Det var btw länge sedan jag använde Kalles Kaviar, gillar bäst de där små ”hotelltuberna”. Oklart varför eftersom smaken är exakt densamma. Jag kan tänka mig att de inte finns längre, av miljöskäl tänker jag..


Mᴏʀɢᴏɴᴅᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ ᴀ̈ʀ sᴘᴇᴄɪᴇʟʟ


Kebab House Kungsgatan

I morgon är det Kebabens Dag, jag har inga planer på att äta någon men kände att det ändå vara lite kul att berätta något om kebab….

I början, very long time ago, när T och jag började träffas så gjorde vi det lite i smyg. Varför vi gjorde det i smyg är lite oklart eftersom vi först började som vänner men kanske visste vi var vi på väg. Det verkar troligt.

Hur som helst så träffades vi ibland på Kebab House. Nej, jag vet att det inte är direkt ett romantiskt ställe men nu var vi som sagt vänner i början och det var typ det enda stället som hade öppet väldigt sent. Varför vi sågs så sent minns jag inte riktigt, det var till en början inte för att vi var ”ljusskygga” utan hängde nog snarare ihop med att vi sågs efter ett av mina sena jobb-pass. 🥙

Vi fortsatte väl att träffas där en tid även efter det att inte längre bara var vänner. Inte för att det var det bästa stället vi visste utan för att det tog lite tid innan vi blev officiella, vi jobbade ju inom samma företag.

Det var ju inte det mest diskreta stället, många som hade varit ute svängde ju förbi för lite nattmat så jag är förvånad över att det bara var en gång vi stötte på någon.. Inte den bästa personen att stöta på men vi lyckades ta oss ur det på något sätt 😃

Vi har inte förlovat oss på Kebab House eller firat någon form av jubileum där, men där och då passade det oss riktigt bra ✨


Fᴇᴍᴛɪᴏ ᴀ̊ʀ….Idag fyller Anna Book och hon som aldrig använder filter bara måste vara Sveriges i särklass ”yngsta” 50-åring. En hy långt mycket slätare än en baby 😃


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴀɴᴅʏ….Här är hon igen, kvinnan jag tycker är både fascinerande och ”cool”. Amanda “Mandy“ Schulman. Nu i ett samarbete med Wakakuu som designat en egen kollektion (inte hon utan Wakakuu). Första bilden = riktigt snyggt men en fuskskinnkjol för cirka 1 700:- hoppar jag över. Förvisso varierar fuskskinn väldigt mycket i både kvalitet och utseende så man ska inte dra allt över en kam. Nu lovar jag – inget mer mode i det här inlägget 😊


Tᴜғғᴀ ᴛɪᴅᴇʀ 2 ….Dessvärre inte första gången.. Rabatter och inte av den mindre sorten heller.. Produkter där hållbarheten närmar sig sitt slut. Det är nog inte den bästa affären Löwengrips distributör gjorde när de förvärvade bolaget. Men å andra sidan hade bolaget inte gått bra så jag antar att köpeskillingen inte var den högsta.. Men tillräckligt hög för att Blondinbella ska kunna vara ledig i två år.. och hennes shoppande verkar ju ha ökat dramatiskt. Inte riktigt i linje med vad hon sa i våras 😃 Men jag skulle inte ha något emot att ha den shopping-plånboken så vem är jag att klandra henne? Gör det inte heller.. 😃

Men apropå varumärke och försäljning av produkter- vilken skillnad mot CAIA som Bianca Ingrosso är en del av. Starkare personligt varumärke absolut men en så mycket bättre strategi ✨


Lᴏ̈sɴɪɴɢ?


Ultimas escaleras = sista trappan = exactly what I need

Är detta ”räddningen” för mig och min störda nattsömn? Det är iofs bättre nu när det är svalare men det är mer än tillräckligt att bli väckt överhuvudtaget.. Dom väcker mig lite fint (aldrig T som alltid får sova i fred), men strunta i dem då tänker ni säkert. Steg två blir ett litet skall.. Vill inte störa någon granne genom att låta dem stå där så alltså lyfter jag upp dem. Allt beror på att den nya sängen är så hög – men den här fula trappan skulle lösa allt.. Åtminstone det praktiska, vacker är den inte men får trösta mig med att den finns i grått 😃


Nᴜ ʜᴀʀ ᴊᴀɢ….Nu har jag verkligen tjatat mer än tillräckligt länge när allt jag behöver är en stekpanna 😃 De har piadina-bröd på Mercadona om jag minns fel så på fredag köper vi det och äter det när vi kommer hem efter mitt jobb och vår promenad.. Serranoskinka, mozzarella, tomat & ruccola tror jag att fyllningen blir 🍅


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.