KoRv med mos & sneakerS….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Bra dag med en hel del ✅ på To Do listan. Har fått klart ytterligare en artikel och en del annat. I morgon blir det både hemmajobb och en del ärenden på stan.

Håller på med flygbiljetterna.. Det är sannerligen inte lätt. Avgångar ändras lite hit och dit och oktober (vi ska flyga hem senast första eller andra) har de inte släppt biljetter till ännu. Resan till Sverige ska vi väl få till i dag iallafall och bokning av hundhotellet till Tintin och Karisma.


Fᴀᴍɪʟʏ….Anledningen till att vi åker till Sverige är ju att T’s yngsta syster fyllde 50 år i maj. Då gick det ju av naturliga skäl inte att fira men nu blir det alltså av. Det ska verkligen bli kul för det var ett par år sedan som hela familjen inklusive barnen träffades och gjorde något ihop. Nu åker vi iväg på en weekend men berättar inte mer eftersom T’s syster inte vet mer än att vi ska på weekend.

T’s pappa fyller dessutom 85 år veckan innan – nu är ju fokus på firandet T’s syster men för oss som bara är i Sverige då får vi iallafall ge honom en grattiskram 😃


Vᴏʟᴏɴᴛᴀ̈ʀᴇʀ sᴏ̈ᴋᴇs….Den där extremt ovanliga sköldpaddan som kläckte ägg på en strand i Fuengirola om ni kommer ihåg.. Nu har de 60 äggen flyttats till En strand i Cabopino som tillhör Marbella. Anledningen till flytten är att det fanns en risk för att äggen skulle spolas till havs av tidvatten.

Nu är de alltså på en säkrare plats och man beräknar att de kommer att kläckas i början på oktober och då ska de ca 60 sköldpaddorna ta sig ner till vattnet. För att hålla uppsikt kommer man nu att ha på plats dygnet runt. Om det inte hade varit för resan till Sverige så hade det varit intressant att ställa upp. Extra intressant om man hade det passet då de kläcks förstås – annars händer det ju inte mycket, mer än att man gör nytta ✨


Eɴ ᴀɴɴᴀɴ sᴛᴀᴛsᴍɪɴɪsᴛᴇʀ….TV4:s väljarbarometer (ja, det är ett bra tag till valet så inga förhastade slutsatser ska dras). Sammanfattningsvis så backar Socialdemokraterna 2,5% och Moderaterna ökar med 2,1% procent.

Om det här hade varit ett valresultat så hade vi bytt statsminister till Ulf Kristerson. Det kommer att bli spännande val om två år men än mer spännande just nu är ju det amerikanska.


Rᴇᴘʀɪs….Bara måste ta med en bättre bild på Kamala Harris och hennes sneakers.. Det var inte bara bekväma flygskor, de verkar ha fått hänga med resten av dagen 😃


I ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴀ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….Jag visste inte att advokat Johan Eriksson, en av Sveriges främsta (eller kanske t.o.m. den främste) advokater har skrivit en bok som givits ut nu i dagarna. Den kommer jag definitivt att lyssna på, typ direkt.. Men jag måste köpa nya öronsnäckor först.. Jag fattar bara inte att jag glömmer det hela tiden. Det är ungefär som det där med frukost 😊

Johan Eriksson har ju försvarat väldigt många som utfört de mest uppmärksammade och avskydda brotten i Sverige. Den mest uppmärksammade är väl försvaret av Rakhmat Akilov (terrordådet på Drottninggatan). Hans anseende är otroligt högt bland övriga advokater, när den senaste årliga undersökningen gjorde fick Johan Eriksson 27% av alla röster. Lite utklassning kan man säga, nummer två på listan får 4,3 procent.


Eɴ ʟᴇᴅᴛʀᴀ̊ᴅ….Det går ännu snabbare i vändningarna nu.. En teaser från Camilla Läckberg om ytterligare ett projekt – det här är enda ledtråden som ges. Om hon inte rusar rakt in i väggen den här hösten så lär hon aldrig göra det….


Kᴏʀᴠ ᴍᴇᴅ ᴍᴏs….Jag tror jag fick en liten chock när jag såg vår gamla kiosk/enklare cafés meny.. Korv med mos, då är det förvisso två korvar och man får någon bostongurka och rostad lök men ändå.. Etthundrafemton kronor (115:-). Jag kan väl utgå ifrån två saker; det är dyrt men inte dyrast i Sverige. Det måste verkligen att hänt mycket med prisutvecklingen i Sverige de senaste åren….


Dᴀɢᴇɴs ᴍᴏᴅᴇ….Man kan ju bara inte låta bli att bli lite imponerad och inspirerad av Efva Attling. Så snygg outfit men jag hade nog aldrig vågat mig på vita stövlar – det är helt enkelt inte alla som bär upp det. Klänningen däremot kan nog de flesta ha – jag hade en lite benvitare variant. Jag har nog varit väldigt korkad ibland, framförallt när det kommer till kläder och vikt.

Ungefär som om jag tror att den vikt jag hade vid ett visst tillfälle bildligt var skriven i sten. Gav bort och sålde mycket av kläder när jag gick upp i vikt och nu när jag är nere på nästan den vikten saknar jag såklart en del kläder. Men i det stora hela så var jag för smal i perioder och det är det ju inga kläder som är värda och jag är inte för smal nu så de hade nog varit inte passat ändå.Om man har de här tre kombinationerna så kommer man väldigt långt under hösten/vintern. Men det blir lite för dovt för mig i och det spanska livet så uppmixat med någon färg så blir det perfekt.Kedjorna är på många sätt fantastiska (och då menar jag inte kedjorna på väskan). De har ju så mycket snyggt till så otroligt bra priser. Men det går inte att fynda lika bra någonstans som det gör på Cudeca såklart 😃 Fin väska tycker jag -från Zara men kedjan är lite för grov för att det ska vara perfekt. På Cudeca kan man verkligen göra fynd och det är inte alls ovanligt att det kommer in plagg som är oanvända med prislappen kvar. Jag trodde att jag aldrig skulle kunna köpa ett second hand plagg, att jag skulle tycka att det kändes ”ofräscht” men det är det verkligen inte. Och de plagg jag köper tvättar jag förstås innan användning (även om de är nya).Det är nog tur att jag inte har någon liten dotter här hemma.. men om jag haft någon hade hon knappast varit vare sig liten eller bott hemma. Men om vi bortser från sådana ”detaljer” Hur fint kan man inte klä barn idag – hela outfiten från HM Kids..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴇᴅᴊᴏʀ….En kedja som nog är överordnad alla andra är IKEA – kommer ni ihåg vilken ”happening” det var förr när årets nya IKEA katalog kom? Med tanke på utvecklingen så tycker jag att de lyckats hålla i det väldigt bra..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴠᴇɴsᴋᴛ….På lördag blir det kräftor.. Vi är bjudna till några kompisar på en ”kräftskiva i sann Corona stil”. Det vill säga att vi bara är två par, hade såklart varit tillåtet vara fler men ingenting är ju sig likt. Ska bli både trevligt och gott 🦞


Hᴏʏ….I dag klockan 10.00 hade vi möte med banken, skulle fixa lite med appen så att vi dels kan hålla koll på kontona men även betala etc. Gick runt lite i Puerto Banús – vi har det bankkontoret för att vi från början fick hjälp med att skaffa bank av Lucia sedan har vi helt enkelt behållit det.Det ligger en del båtar även nu men det är inte alls som ett vanligt år. Vi tog hursomhelst en promenad i Puerto Banús och det var knappast någon trängsel.. men det var ju med spanska mått mätt både vardag och tidigt.. Btw så är Puerto Banus den fjärde dyraste hamnen att lägga till vid i världen….


Majas alfabet

Ibland med betoning på ibland kan man sakna tiden med papper och penna, tiden före datorerna. Men det är nog mest för att jag inte direkt har fallenhet för datorer, program och allt nytt som kommer mest hela tiden. Men det hade ju varit rätt så jobbigt att skriva alla artiklar för hand och typ allt annat också 😊 Nu ska jag sätta mig ner och kommentera i ett Google drive dokument (det heter säkert inte ens så 😊) så hoppas jag att ändringarna sparas.. Missförstå mig rätt, jag är inte helt tappad bakom en vagn.. bara nästan 😄


Bᴜᴅᴅɪᴇs….Jag hade absolut ingen aning om att Annika Sörenstam typ är ”buddy” med Donald Trump.. Dom har tydligen spelat en del golfrundor ihop – före det att han var president.. Men hon har blivit inbjuden tillsammans med sin man till Vita Huset och Ovala rummet för att återuppleva lite gamla golfminnen 😃 Så länge hon stannar vid golfen och inte röstar på honom är det ok.. men där blir jag nog besviken..


Tᴊᴜɢᴏ sᴀ̈sᴏɴɢᴇʀ sᴇɴᴀʀᴇ….Efter 20 säsonger har Familjen Kardashian beslutat sig för att lägga ner serien Keeping up with the Kardashians. Inte en minut för tidigt om ni frågar mig. Ser det absolut aldrig men det är som Wahlgrens Värld upphöjt i 25… Apropå fördomar eftersom jag inte ser det 😃


Fʟᴏᴡᴇʀs….


Lördagsrutinen är ju alltid att åka till Nueva Andalucía för att köpa snus och ta en sväng förbi Svenska butiken om det är något vi behöver. Ett besök hos fransyskan blir det ju ibland oxå och det blir det nog den här veckan..

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.