Rosa bandet & first aid kit….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Lite blåsigt idag och ”bara” 24 grader. Har bara jobb inomhus idag så det är öppen altandörr och kvällspromenaden som gäller. T ansvarar för kökstjänsten 😃

Produktiva dagar. En hel del skrivande mm. Är mest nöjd med resultatet när det kommer till ombokningen av hotellet för 3… Vi fick dem att göra en avvikelse från ordinarie bokningsregler trots allt.. Det visar att man aldrig ska ge upp 😊Pedro Sánchez är förhoppningsfull när det gäller att kunna ha vaccin framme till årsskiftet. Han hoppas att Spanien ska kunna få tre miljoner doser av det vaccin som Astra Zeneca tar fram ✨Hittade lite fakta och anekdoter om hamnen i Puerto Banus i Sydkusten.. Skrev fel igår, det planerade firandet är inställt helt och hållet – inget litet ”minifirande” heller alltså.

Hamnen invigdes i maj 1970 och Therese på lagrets mamma var med då så de har ”hängt” här ett tag 😃 1986 öppnade hon sin restaurang Los Bandidos som är en riktig institution nu för tiden.

En av de stora pionjärerna på Costa del Sol var utan tvekan den katalanske promotorn José Banus Masdeu. Han var visionär både när det gällde utvecklingsmöjligheterna av Marbella och var en kontroversiell person, framförallt för sin nära relation till diktatorn Franco.Han startade ett byggbolag med sin bror och de byggde bl.a. ett område i norra Madrid där arbetskraften bestod av politiska fångar. I början av 60-talet vände han blicken mot Marbella och investerade i 200 hektar mark där det då fanns sockerrör och apelsinträd.

Hans ambition var att bygga det största turistkomplexet i Spanien. Markprojektet Andalucia la Nueva presenterades 1962 och inkluderande hotell, villor, lägenheter, bungalows och små andalusiska byhus. De fick igenom sina idéer förutsatt att de bytte arkitekt – några höga hus/lägenhetstorn accepterades inte.Det var inte bara bostäder som planerats utan även bl.a. tjurfäktningsarena, sportfiske, festsalar, casino. Det sistnämnde invigdes dock inte förrän 1978 när spel blev lagligt i Spanien.

Juvelen i pärlan, en fritidshamn, döptes till Nueva Andalucía i samma stil och klass som de på franska rivieran. Bygget som påbörjades 1968 skulle resultera i den mest exklusiva hamnen i hela Medelhavet.Den officiella invigningen var den 18:e maj 1970 och hade plats för 950 fritidsbåtar inklusive de största yachter som fanns på den tiden. Den verkliga presentationen av Puerto Banús ägde dock inte rum förrän på sommaren då Jose Banús bjöd in till en gala på Golf Hotel Nueva Andalucía och det hölls även en tjurfäktning. Det var en massa kända gäster som Prins Rainer, Grace Kelly mfl och på scenen stod Julio Iglesias.

Jill Lindberg (Therese mamma) har fått sin beskärda del av stjärnglansen genom åren.. Hon är kompis med Sean Connery (som tidigare hade bostad i Marbella). Haft massor av kända gäster på restaurangen alltifrån Kungligheter, Rod Stewart, Hugh Grant till världens största fotbollsstjärnor.

Jill öppnade sin första restaurang i Puerto Banús 1976, La Fondeu. Utvecklingen av hamnen gick väldigt snabbt, det fanns egentligen bara en hamn som man hade som riktmärke Saint Tropez.Det finns de som tycker att Puerto Banús förlorat mycket av sin stjärnglans men Jill Lundberg håller inte med. Nu för tiden har fler människor okej lön och råd att åka hit. Det finns ingen gata i hela Europa som den i Puerto Banús med sina välbesökta boutiquer – här passerar både folk med lyxbilar och de med fyra-fem livvakter.

När det gäller säkerheten säger hon att den är hög och poängterar att man ofta anger Puerto Banús när något skett är det i princip alltid långt ifrån själva hamnen.Som en del av jubileet har hamnen lanserat en kollektion av produkter som består av bland annat kläder, klockor, gastronomi och en egen jubileumsklocka. Samtliga produkter är gjorda med ett miljö/hållbarhetstänk och i samarbete med de stora modehusen som tex Louis Vuitton. Allt säljs i den nyöppnade konceptbutiken.

Så tråkigt att firandet inte kunnat bli av – oklart om man gör något nästa år istället men det blir aldrig riktigt samma sak..Från båtar till tåg.. Marbella är den staden i Spanien med över 100 000 invånare som inte har någon tågförbindelse.. Men för 20 år sedan bestämde man sig för att ändra på det.. Men särskilt långt efter själva beslutat har man inte kommit.. Får se om vad som händer helt enkelt – för vår del hade det förenklat för resor till främst Málaga men även de andra orterna runt omkring..


Jᴜsᴛ ʟᴏᴠᴇ ɪᴛ….Ursäkta den usla bildkvaliteten men det får det vara värt 😄 Bara älskar att Kamala Harris hoppar av planet i sneakers ✨


Rᴏsᴀ ʙᴀɴᴅᴇᴛ….Årets Rosa band har designats av de två systrarna från First Aid Kit. Jag tycker att det snyggaste som någonsin designats är det förra året som designades av Byredo grundaren som jag nu glömt namnet på. Kommer hur som helst att köpa det i år eftersom vi kommer att vara i Sverige. Förra året fanns det ju även ett armband (även det i tyg) och finns det i år också så föredrar jag det..


Mʏᴛ ᴏᴍ ᴠᴀᴛᴛᴇɴ….


Lägger om lite tiden lite och äter tidigare och går och lägger oss tidigare. Inget Spanienliv i det perspektivet 😃 Det är inte så att vi blivit så till åren så ”kroppens klocka” kräver att vi lägger oss tidigare utan det hänger ihop med att det totalt sett känns bättre.

Att man ska dricka mycket vatten har man ju alltid hört. Det kanske inte var så att människor följde rådet och då började man säga att hyn blir slätare om man dricker mycket vatten. Då kanske fler började öka sin konsumtion av vatten.. Jag vet inte för det finns ingen statistik förutom av den statistik som säljs i butik. Slät hy eller inte – syftet med att dricka vatten är ju att det är bra för kroppen att dricka vatten ✨

Men om struntar i fördelningen mellan kranvatten och flaskvatten så är det 250 gånger dyrare med flaskvatten än kranvatten (!) För varje glas flaskvatten man dricker hade man alltså kunnat dricka 250 glas kranvatten.

Priset på förpackat vatten här är väldigt mycket lägre än i Sverige eftersom vattenkvaliteten varierar en hel del. Här kostar t ex en 1,5 liters flaska vatten (inte kolsyrat) två kronor.Jag inser två saker.. det ena är att jag aldrig under en livstid kommer att stiga upp på morgonen och göra en stor härlig frukost och det andra är att jag tjatar om det. Om och om igen – det är som om jag tror att det ska bli bättre på något sätt då.

Men nu när grapefrukten ligger där i stora lass i butiken och jag älskar det så är ju det en väldigt bra start som t.o.m. jag skulle kunna klara.. Kanske ett ägg eller två också. Nu kommer jag inte skriva mer om det här förrän jag fått till det.. Men måste få säga att frukosten ser väldigt fjuttig ut i jämförelse med Underbara Claras.. Men det får jag väl kompensera med lite piff 😊sɪᴛᴛᴇʀ ᴅᴇᴛ ɪ ɢᴇɴᴇʀɴᴀ?


Fanny är hunden som ligger främst

Karismas mamma Fanny och den familjen flyttade ju till Värmdö för ett år sedan och har då naturen runt hörnet. Något de tre hundarna de har såklart uppskattar.. Emily (ägaren) lägger med jämna mellanrum upp Instastories när de är ute i skogen och det är en sak som skiljer Fanny från de två andra hundarna.. Hon får inte springa fritt – Karisma är ju milt uttryckt sugen på att uppleva världen hon också 😄 Inte så att hon vill rymma men nyfikenheten är så otroligt stor.

Hon har rymt två gånger men inte speciellt långt – den längsta 300 meter innan hon glatt hoppade in i bilen till den som stannade när hon upptäckte att Karisma var lös (var ute på Värmdö men Karisma hade aldrig sett grannen). Tintin var med då och sprang med i kanske 75 meter, sedan ”fegade” han ur och sprang hem igen 😄


Fᴏ̈ʀᴀ̈ɴᴅʀɪɴɢ….Upptäckte btw ett nytt Instagram-konto som verkar kul och intressant att följa “moeofsweden“ Inför 2020 satte de upp ett ”livsmål”. Den här gången ett lite större mål än normalt- lämna Stockholm för att flytta till Gotland. Om fyra dagar, efter renovering, flyttar de in i sitt nya hem.

Ibland sker saker i livet nästintill slumpartat- de träffades tack vare att hon ”swipade” höger på Tinder för sex år sedan. Nu är de gifta, har två små lintottar (för det är de verkligen) och har lämnat Stockholm för Gotland. Älskar sådana här berättelser ❤️

Vi gjorde ju också en stor livsförändring då för drygt tre år år sedan då vårt ”flyttlass” gick till Spanien och Marbella ❤️


Pᴘᴀ….
Jag har nästan en sådan här, iallafall en som är väldigt lik (inte riktigt riktigt lika lång). Jag vet faktiskt hur mycket jag använder den men det är väldigt mycket. Den är perfekt här under så många månader här.. Den jag har är i en lite ljusare grå ton och om jag hittar någon i mörkgrått eller svart kommer jag att köpa en direkt. Finns nog inte många av mina plagg som ens är i närheten när det gäller PPA (Pris per användning).. Ett riktigt bra mått att använda faktiskt ✨Det jag däremot redan nu kan säga är att PPA för den här ”fuskskinns-overallen” skulle bli 39,95 – dvs inköpspriset för jag skulle aldrig använda den. Både utifrån att jag inte skulle passa i den och för att jag tycker att den är precis allt än snygg. Annars brukar det här kontot både ha snygga ”outfits” och kunna inspirera.


Från Elsa Billgrens Instagram

Däremot skulle nog PPA bli lågt på en blandning som den här (lite somrig volangig kjol/klänning och en lite oversized “stickad tröja ✨ Dock skulle jag nog lite längre kjol/klänning – jag är ju trots allt tant 😄Varför gör Apple om allt precis mest hela tiden så att ingenting passar.. Nya laddare och annat – jo, jag fattar att de gör det för att tjäna pengar men jag saknar mitt zebrafodral ändå..


Sᴀ̈sᴏɴɢssᴛᴀʀᴛᴇʀ….Nu är säsongspremiär för en hel del program – som varje år i september. Nu är det väl inte så himla konstigt att det inte kommer massa nya programformat så det kan man kan förvänta sig är ännu en säsong av Bonde söker fru, Farmen (dock utan Paolo Roberto..), Så mycket bättre, Sveriges mästerkock (nu ska tydligen alla vinnare tävla mot varandra) och Mästarnas mästare och en hel rad annat.

Nej, jag sitter definitivt inte i tv-soffan och följer alla de här. Den genre jag föredrar att titta på är de med mat medans t ex Farmen går tokbort för mig. Nog om det..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴠ-sᴏғғᴀɴ….


Ikväll blir det däremot tv-soffan för oss båda.. Men vi kommer att göra helt olika saker. T kommer såklart att titta på fotbollen (och jag på reprisen av eventuella mål) men mitt fokus kommer att vara något helt annat 😃

ELLE’s senaste nummer är tydligen tillgängligt nu. Efter en dag med mycket gjort kommer jag krypa upp i ”min” soffhörna och kolla lite. Nu tillhör ELLE inte direkt favoriterna, modet är ofta lite för mycket. Som t ex stövlarna på bilden – först ser de helt ok ut men om man tittar efter så har de ingen häl.. Lite opraktiskt kan tyckas och inte heller särskilt snyggt.

Jag ska nog testa några nya funktioner här på bloggen så håll tummarna att det inte kommer helt åt skogen 😊

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.