KarantäNskonst & smittspridning….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Ska jag börja med de goda eller dåliga nyheterna? Vilken typ är du? Själv tillhör jag, lite beroende på tillfälle, nog dem som vill ha de dåliga först. Det kan ju inte bli sämre då menar jag.. iallafall inte just då.. Så därför börjar jag med de dåliga..

Marbella ligger > tio gånger över den andalusiska hälsomyndighetens riktlinje för att bedöma att smittan är under kontroll.

Riktlinjen är 30 per 100 000 invånare och är är den 364 smittfall per 100 000 invånare.

Den goda nyheten är att det fortfarande i huvudsak är sk asymtomatiska fall som registreras.

Hᴀɴɴ ᴍᴇᴅ….Vi hann se lite mer än halva av Hellenius hörna när vi kom hem igår. Har inte sett något av programmet på väldigt länge. Gästerna igår var Lena PH och Per Andersson. Den sistnämnde klarar jag bara inte av. Tycker att han är för mycket av det mesta, faktiskt nog av allt.

Han var gäst på Hanna och Martins bröllop som ju var på hotellet. Innan allt kör igång så är det ju lite stress – har man koll på allt osv. Inte blev det bättre av att Martin bara inte kunde hitta hindersprövningen hur mycket han än letade. Noll tid kvar till vigseln och vigselförrättaren som var den fd ministerns Hillevi Engström sa att då får du Eva garantera att det finns en hindersprövning gjord. Inte mycket att välja på…. Men en sekund senare hittade Martin i fickan i kavajens insida. De flesta hade nog börjat leta typ där 😃

Åter till Per Andersson – han hade noll känsla för att visa någon som helt förståelse och/eller respekt för att vi hade ett jobb att göra, en bröllopsmiddag/fest att genomföra.. Nej, han hoppade in bakom receptionsdisken och lekte receptionist och flamsade runt i största allmänhet tills jag fick säga åt honom att skärpa sig och lämna oss i fred. Tilläggas kan att hans flickvän/fru fick ta med sig honom lite tidigare än övriga gäster åkte hem 😃

Som om det inte räckte med Per Andersson erfarenheter så har jag varit på samma personalfest som honom, på Rondo i Göteborg. Det var 2 Entertain (som det hette då och som ägde Wallmans som hade festen). Sittande middag, Thomas Ledins show och sedan ordentlig fest. Del tre var nog då Per Andersson borde gått hem tidigare än alla andra gäster gjorde. Jag undrar om jag någonsin sett någon människa så berusad på en fest….

Han överlevde uppenbarligen promillehalten och det har ju gått rätt bra för honom, om man nu uppskattar någon som bara är för mycket..Lena Philipsson, som för övrigt också var gäst på bröllopet, var den andra gästen. Hon är nog också lite speciell.. men definitivt inte för mycket av allt. Hon kommer ju med lite ny musik med rätt så jämna mellanrum nu och jag tycker överlag att den är bra. En stilla depression till är exempel är riktigt bra. Hon verkar vara en väldigt kreativ person och fick nog extra utlopp för det under tider med karantän. Här är ett exempel på en tavla under benämningen Karantänskonst. Textrader till En stilla depression kom hon btw på i väntrummet hos tandläkaren.. Själv skulle jag nog inte vara så kreativ där.. snarare livrädd..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴀɴᴅʟᴀ̈ᴋᴀʀᴇ….En påsk var vi samlade allihop för påskbuffé hos T’s syster (Villa Villerkulla ni vet). Maten var jättegod, sällskapet jättetrevligt men jag hade en fruktansvärd tandvärk. En värk jag gjorde allt för att bota. Starka värktabletter, ett gäng snapsar (ja, jag vet att det inte är en bra kombo). Ingenting bet – absolut ingenting. Värken försvann inte och jag blev överhuvudtaget inte påverkad av snapsarna. Spiknykter med värk med andra ord. Gav upp försöken och vi bestämde att jag dagen därpå skulle träffa T’s syster på hennes tandläkarpraktik så att vi kunde lösa problemet.Den lättnaden och den lyckan jag kände när hon (vad hon nu gjorde) på någon minut fick bort värken var obetalbar. Från en värk som höll på att ta kål på mig till fullständigt normal på två minuter! Det kändes på riktigt som att hon gav mig livet tillbaka. Jag minns fortfarande att hon sa att det kanske kunde ta en timme tills det var helt normalt igen. Men det var normalt redan när jag längs Rörstrandsgatan skuttade mot tunnelbanan ✨


Dᴇɴ ɢᴀʟɴᴇ sᴠᴇɴsᴋᴇɴ….I nästa nummer av Svenska Magasinet kommer det att vara en intervju med mannen som kallas för ”Den galne svensken”Bakgrunden till namnet är att han ville köpa mark av kommunen i Gaucin (en bit från Estepona) och fick frågan vad han skulle göra med marken.. ”Jag ska odla vin”. De fyra orden räckte för att ge honom namnet för det hade inte varit några vinodlingar där på 2 000 år. Men nu är det – det ska bli kul att läsa intervjun och vem vet, kanske också planera in ett besök ✨ Men det väntar vi isåfall med till Pappa kommer för ett besök dit skulle han nog tycka vara kul..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ ᴠᴀʀᴀ ᴋʀᴇᴀᴛɪᴠ….


Ronda

Det är minst sagt populärt att åka hit för att måla, inte direkt till Marbella men till t ex Ronda och en del andra orter här runt omkring. Visst ser det mysigt ut att stå i solen med en hatt och ta fram sina konstnärsdrömmar ✨Nu förtiden görs det ju hur mycket som helst på helt nya sätt. Ibland kan det bli riktigt fint..
Linda Bengtzing har som alla andra artister haft/har det jättetufft.. Alla evenemang inställda över en natt och inga nya inplanerade.. Livekonserter och annat har utvecklats men inget har ju kompenserade det ekonomiska bortfallet.

Såg på Nyhetsmorgon att Linda Bengtzing fått utlopp för sin kreativitet – att måla. Målandet kom till av en slump när hon och barnen köpte ”utrustning” för att måla på Lidl. Hon började måla med barnen och vips var ett nytt intresse fött. Hon fick en utställning och alla tavlor såldes.. Nu målar hon vidare och säljer vidare, inte för några astronomiska siffror men hon säljer. Jag är inte den typen som riktigt ”förstår” alla typer av konst.. Jag har väldigt mycket lättare för att förstå Lena Philipssons Karantänkonst än Linda Bengtzings lite mer abstrakta varianter.


Kᴀ̈ʀɴᴋʀᴀғᴛsᴠᴇʀᴋ….Har Camilla Läckberg lika mycket energi som ett kärnkraftverk? Nu idag har hon informerat om att hon och vännen Henrik Fexeus (mentalist) tillsammans under det senaste året skrivit en deckartrilogi. Första delen heter BOX och kommer ut under hösten 2021 och har redan sålts till Norden och nu väntar de på övriga Europas intresse för boken. Herregud, hur produktiv är hon inte? ✨


Vᴇᴄᴋᴏʙʀᴇᴠᴇᴛ….Under mina år som chef har jag ofta jobbat med veckobrev så att alla ska känna sig delaktiga i det som händer. Ibland har det funkat jättebra och ibland lite mindre bra (ungefär som med det mesta i livet). Men det som än så länge fungerar bra är veckobrevet jag och min syster ska skicka till varandra varje vecka. Jag fick mitt igår ❤️ Ofta är det något man kommenterar eller svarar på och sedan så är det min tur på söndag igen ✨

Pappa och jag har bestämt ett motsvarande upplägg.. Vi ska ringa varandra minst en gång varje vecka. Herregud kanske ni tänker – det är väl självklart att man hörs varje vecka och det är ju just därför vi inför ”rutinen”. Vi är båda två precis lika (o)förtjusta i att prata i telefon så därför blir det inte av. Lättare med ett WhatsApp- men definitivt tråkigare.. Det behöver ju inte vara sådär himla långa telefonsamtal men de ger ju faktiskt så mycket mer än det där WhatsApp meddelandet…

Nu i samband med operationen ringer jag såklart varje dag.


Jᴜʙɪʟᴇᴜᴍ….Hamnen i Puerto Banus fyller femtio år i år. Det fanns givetvis storslagna planer på hur det skulle uppmärksammas och firas men som så mycket annat så stoppades det av Corona. Men imorgon tänkte jag skriva lite om Puerto Banus och det mini-lilla firandet..


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ʀᴏᴍᴀɴsʙᴇᴅʀᴀ̈ɢɪᴇʀ..Skrev ju tidigare om det där med omfattande romansbedrägier som ökar och ökar. På bilden är Lena som blivit grundlurad och det så långt så att hon fick sälja sin lägenhet. Den 10:e september sänder SVT och SVT Play en dokumentär som iallafall jag kommer att se. Inte för att jag misstänker att T utsätter mig för något romansbedrägeri 😃 Däremot så får jag en hel del vänförfråningar från amerikanska militärer 😃 som jag givetvis aldrig accepterar så jag löper ingen risk där heller 😃


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….
Idag firar man Labor Day i USA (och Kanada).. Nuförtiden är det en mest (tror jag) en dag med familjen – en picknick, sommarens sista utflykt eller sista festen innan skolstarten ✨

Men självklart är det en del manifestationer/ demonstrationer också som är organiserade av fackförbunden.Idag är det också ”Salamins dag” – undra hur många olika sorter det egentligen finns? Gott är det hursomhelst..Nu är inte pizza det bästa sättet att äta salami på men när jag äter pizza äter det i princip alltid med någon form av salami.. eller vegetarisk. Ja, vi lever fortfarande vårt flexitarianska liv ✨Sämre är det såklart fortfarande med de där frukostrutinerna.. Men när jag ser den här bilden så vill jag ingenting hellre (jo, det vill jag nog) än att hoppa in i Underbara Claras kök.. Inget avancerat utan bara mysigt – den lilla buketten som säkert plockats från trädgården och ett stearinljus är verkligen pricken över i:et.

Nu när vi åker till Sverige blir det iallafall två frukostar som är garanterade men om det berättar jag då 😊


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….


Ytterligare några som har många järn i elden- Åsa & Emilio Ingrosso som är slutfasen av sitt kokboks-projekt. Kommer garanterat att bli en succé!


Vibeke Design

Hur mysigt och hur mycket höst 🍂

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.