Dansband & nybäddat….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Inte så svårt att gissa vad det var på tv:n igår ⚽️ Jag tycker att det är kul att titta när det är de stora mästerskapen men den här turneringen fattar jag inte fullt ut och det är tråkigare att titta på när det inte är någon publik.

Blev en riktigt lång promenad med doggisarna på seneftermiddagen – vi åkte till fiskehamnen och gick utmed strandpromenaden därifrån och in mot stan. Fiskarna åker ju inte ut på söndagarna så alla fiskebåtar låg inne och på den direkt angränsande stranden Playa Bajadillo var det en hel del folk.

Det finns väl ingen stad som har ett överskott på parkeringsplatser – möjligtvis i städer uppåt i norr med en hög utflyttning.. Nu rivs ett hus inne i Marbella stad som inte använts till något nyttigt och det kommer att ge 20 nya parkeringsplatser..


Vᴀ̈ʀʟᴅᴇɴs ɢᴏᴅᴀsᴛᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇʙᴜʀɢᴀʀᴇ….Nu är Pappa är hemma igen så kom jag att tänka på mina egna.. Det har nu gått snart tre år sedan den där långa sjukhusvistelsen. Jag minns inte exakt när det var och inte heller exakt hur länge jag låg där? Borde man det? Nu gör jag hursomhelst inte det och jag tror inte att jag hade varit mer frisk än jag redan är eller lyckligare på något annat vis. Länge var det hursomhelst.

Om jag nu tycker att ostron är allt annat än gott så faller även sjukhusmat in under den kategorin. Iallafall på sjukhus modell lite större. Jag vet att det verkligen inte är något man ska klaga på och det absolut viktigaste är att vården är bra – inte att jag tycker att maten är god.

Jag förstår också att det nog är omöjligt att få till vettig mat, det är ju ett problem även på t ex flyget. Nu äter jag aldrig på flyget så det kanske har blivit mycket bättre men rent generellt är det svårt att få till bra mat när det tillagas i ett centralkök, värmehålls och sedan serveras.

Jag hade i grunden ingen som helst aptit så jag kan inte påstå att jag åt vräkte i mig mat men alltid frukost och det sena kvällsmålet (maten som inte var tillagad). Du måste få näring var ju inte ens ett argument de använde eftersom all näring försvunnit innan matbrickan hamnat hos varje patient.

Så fick jag plötsligt lite aptit.. men det var bara en enda sak som jag kom på att jag kunde tänka mig att äta; en cheeseburgare från McDonalds. Insåg att en Big Mac blivit lite mycket på en gång. Att komma in med onyttig och ”livsfarlig” mat på sjukhus är inte populärt. Men in kom den, cheeseburgaren via T & Pappa. Det var inte bara den godaste cheeseburgaren jag kunde komma på att jag någonsin ätit utan också den godaste måltiden på evigheter 🍔

Jag tror btw att jag aldrig tyckt så mycket om Pappa & T som när de kom med den där cheeseburgaren.. nej, det är inte riktigt sant 😊


Mᴇᴅᴠᴇᴛɴᴀ ᴋᴏɴsᴜᴍᴇᴛᴇʀ….Det svenska företaget Oatley med bl.a. sin havremjölk är inte så glada nu. Eller rättare sagt så är det väl de amerikanska konsumenterna av deras produkter som är upprörda. Oatley körde en investeringsrunda och fick in två miljarder kronor. De som gick in med mest pengar var kapitalfonden Blackstone.. Det är nu upprördheten infinner sig.. Blackstones vd är den största bidragsgivaren till Donald Trumps återvalskampanj. Han står för bidrag på närmare 30 miljoner kronor. Tänk vad mycket kul jag skulle kunna ha det för 30 miljoner kronor – att skänka dom till någon valkampanj för Trump skulle inte vara ett av alternativen..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ ʜᴀ ᴋᴜʟ….Nu har Disney World fått tillåtelse att öppna igen. Det är inte frågan om någon anstormning av människor vilket de besökare som är där tycker är toppen.. Kortare köer är ett bättre besök – inte något om några risker där inte..Jag kan väl ha förståelse för att en ”barnfamilj” åker dit om det nu ändå uppges vara okej och handsprit mm finns. Men jag har lite svårare att förstå en 60-årig kvinna som måste åka dit ett par gånger per år när hon tycker att livet blir lite tråkigt och för vuxet. För det är ju så hon brukar göra.

Nu är väl risken att smittas där mindre än på den lokala matbutiken men poängen är att vissa människor trots en pandemi måste få göra som de alltid gjort. Någon annan får ta det där ansvaret om krävs. Man är befriad från allt vad smittorisker heter.. Att man själv kan smitta verkar för många vara fullständigt otänkbart.


Mᴇssᴀɢᴇ ғʀᴏᴍ ᴊᴏᴇ….

Hälsningar från Joe Biden.


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢᴀʀ….Är det här med dansband ”dans på logen” något unikt för Sverige? Eller åtminstone hur stort det är?Var har dansbandsmusiken sitt ursprung? Dags för avdelningen Eva lär sig mera 😃 • Det vi betraktar som dansbandsmusik har sitt ursprung i Sverige och har spritts till Norge, Danmark och Finland
 • När den fick fotfäste i Norge kallades den till en börjar för svensktoppar
 • Dansbandens storhetstid var under 70-talet och 1976 ”fastställdes” namnet Dansbandsmusik som en genre
 • Banden spelade utomhus på diverse dansbanor under sommaren och i Folkets hus under vintern
 • Som mest har det funnits 800 heltidsarbetande dansband (band inte personer) en siffra som i slutet på 90-talet var ca 500 stycken
 • Att namnet dansband etablerades var för att det skulle låta lite ”tuffare” – nu har ett antal band gått över till att kalla sig för liveband
 • Under 80-talet dalade intresset eftersom discon kom
 • Under 90-talet ökade det igen och program som i Afton dans kom till. Bingolotto hade också en stor påverkan då dansband ofta var gäster i programmet
 • Sven-Ingvars fick dessutom en ny storhetsperiod
 • Under 2000-talet blev det riktigt tufft igen. Nedläggning av ställen där de spelade, minskat massmedialt intresse mm. Nu började fler dansband spela en lite ny sorts musik med lite mer popigare och rockigare inslag.

  Ja, det är väl ungefär där vi är.. Det finns ett evenemang som lockar väldigt mycket människor varje år. Dansbandsveckan i Malung, de var väldigt snabbt ute och informerade om att årets vecka skulle ställas in pga Corona. Frågan är om inte den publiken är den som blivit mest besvikna över ett inställt evenemang- lojala fans kallas det 💃🏻 💃🏻Det kommer cirka 40 000 dansanta människor till Malung som dansar på sex dansbanor och lyssnar på musiken i typ konsertform under en vecka. Det är inte den enda ”dansbandsfestivalen” – på Öland kör man sedan 1960 en dansbandsvecka och Finlandsbåtarna kör dansbands-kryssningar med jämna mellanrum ✨Svampens dag är det också och om det behöver jag inte skriva för alla som ”känner” mig vet att jag älskar svamp i allmänhet och kantareller i synnerhet.


Sʏʟᴛᴀ & sᴀғᴛᴀ….Jag följer ju nu Underbara Claras Instagram konto. Man kan inte påstå att vi har så mycket gemensamt, kanske ingenting alls egentligen. Men det hindrar ju inte att man kan få lite inspiration. Jag kommer inte att inspireras så till den fulla grad att jag också börjar sylta och safta varje dag..Däremot så fick jag lite inspiration att göra ättiksgurka.. Länge sedan 🥒 Köttbullar, potatis, gräddsås, lingon och ättiksgurka- det får bli nästa veckas söndagsmiddag ✨ Men jag väntar nog med att gå ”all in” när det gäller att sylta och safta i övrigt….


Hᴇᴍ & ᴅʀᴏ̈ᴍᴍᴀʀ….


Visst ser det lite ut, vårt nuvarande hus fotograferat av en granne som var ute med båten ✨
Läste häromdagen om Molly Rustas, en riktigt stor influenser. Hon lever ihop med en kille, oklart vad han sysslar med. De bor i en lägenhet på Östermalm som enligt den lilla artikeln är värd 26 miljoner kronor (!). Nu har de även köpt ett hus i Marbella, inget fancy hus utan ett rätt så litet hus. Tur är väl att det var ett litet hus eftersom de inte ska bo i det. De ska riva det och bygga sitt drömhus som enligt planen ska vara klart om tre år. Apropå en helt ny generation unga människor som har oändligt mycket pengar..

Det jag funderar på är… Om man nu är 26 år, som den här Molly är.. vilka drömmar har man? Ja, man kanske drömmer om att bilda familj för det är ju ”ekonomiskt neutralt” Ja, man kan drömma om en viss karriär och man har råd att plugga. Man kanske vill ha den där supersnygga vinterjackan som andra inte kan köpa eller måste spara till – jaha då går jag väl och köper den. Tycker jag att en (eller många) Chanel etc väskor är viktiga.. Jaha, då går jag väl och köper dem. Känner jag för att åka till Maldiverna i december så gör jag väl det och så vidare.

Det finns säkert de som har ett sparande också (hoppas jag verkligen iallafall). Om inte annat så har de ju det i sitt/sina bostäder. Men utan tvekan så är de så långt ifrån den största influensern (Greta) man kan komma. Massor av yta, massor av resande och massor av konsumtion och antagligen begränsat med drömmar. Inte det att de inte vill saker men inom ”rimlighetens” mått kan de köpa det, göra det så när de har tid och lust.

Var befann jag själv i den åldern? Väldigt långt ifrån någon som hade en lägenhet för över 25 miljoner på Östermalm. Väldigt långt ifrån någon som köpte ett hus i Marbella som jag rev för att bygga upp ett arkitektritat drömhus. Väldigt långt ifrån någon som kunde gå och köpa vad jag ville, när jag ville. Men vet ni, det var ingenting jag saknade. Jag ser mig själv som en i den åldern väldigt lyckligt lottad. Jag hade bra föräldrar som jag en bra relation till, jag hade träffat mitt livs stora kärlek och vi hade precis flyttat ihop. Jag hade mina fina vänner. Jag stod i början av min karriär som både kändes och gick bra. Jag saknade ingenting. Jag tänkte inte ens på om jag var lyckligt lottad eller om jag tvärtom. Jag var helt enkelt bara nöjd och tillfreds med livet. ✨


Nᴇᴠᴇʀ ɢɪᴠɪɴɢ ᴜᴘ….Nej, det är inte mina fötter. Inte jag som fallit till föga och beställt från någon av alla de Instagram-annonser som fortsätter i lika stor utsträckning som tidigare. Har kollat på apotek med stort utbud av grejer för fötterna och de har inte sådana här. Mitt minne var alltså rätt, att de tog bort dem från svenska apotek för att de helt enkelt inte är ett dugg bra för fötterna – snarare tvärtom.


Dᴀɢᴇɴs ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ….Jag kände att jag idag ville dela med mig av Anna Books inlägg och alla de fem bilderna eftersom de varierar så mycket 😄 Nybäddat och storstädat är det tydligen nu iallafall ✨


ᴠᴇᴄᴋᴀɴs ᴍᴏᴏᴅ ʙɪʟᴅ….Nej, det här är inte veckans ”mood bild” däremot står ett ordentligt Hemma-SPA på To Do-listan. Listan är klar och det är en del att fixa men det är precis som det ska vara ✨Det här är veckans mood bild – tittar man bara på den kan man lätt få uppfattningen att det typ ska vara helg hela veckan. Men det är absolut inte det den symboliserar, för mig iallafall ✨

Vi hörs i morgon!

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.