Presidenter & en isfabrik….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!


Först och viktigast av allt – Pappa är hemma från sjukhuset igen. Nu håller vi alla tummar och tassar att det fortsätter att vara okej allting.

T och ”doggisarna” hämtade mig som vanligt och vi gick en låång promenad utmed strandpromenaden- vågorna rullade in lite extra mycket och jag bara älskar det ljudet. Det har en stark meditativ känsla över sig och inger lugn. Vi konstaterade att det verkar vara lite mindre folk här nu när augusti är slut och det är inget konstigt med det för så brukar det ju vara varje år.

Den annars så fulla uteserveringen på Da Bruno var definitivt inte full och på något sätt andades luften den allra allra första känslan av ”för-höst”. Det var nog lite inbillning från min sida för det var 24 grader och klockan var strax före 22.00 ✨Man har inte tråkigt när man jobbar med Maricarmen – hon är lite galen 🤪 Vi samarbetar väldigt bra trots min i allra högsta grad brist på kunskaper i spanska och hennes totala brist när det kommer till engelska. Men vill man så går det bra det också. Nu när Christina inte jobbar så kör vi själva (röken har inte skingrats kring irländaren) och det är det inget annat pass som gör. För det går inte..

Vi ska tydligen sälja sämst också på vårat pass för så har det alltid varit. Vi har motbevisat dem 😊 Vi har i princip alltid bästa försäljningen på vårt em/kvällspass ✨ Maricarmen har jobbat i klädbutik typ hela sitt liv och hon är mästare på att hitta kläder till kunderna och få dem att köpa mycket.

Det var ett jordskalv här igår vid 22-tiden, inte här i Marbella utan inåt land mellan Benalmádena och Fuengirola. Det uppmätte 4,1 på Richterskalan men vi kände inte ett dugg på vår promenad utmed stranden vid den tiden.


Nʏᴛᴛ….Nu har den nya ”isfabriken” invigts, den behövs för att ge fiskarna större fiskmöjligheter. Om jag fattat det rätt har den kunnat byggas snabbare än planerat tack vare en väldigt stor privat investering. En lite annorlunda ishall/fabrik än vad man är van vid..Byggnationen av sjukhuset i Estepona stod klart i december 2018 men av olika anledningar har man inte kommit igång med den operativa verksamheten. Nu har ansvaret för sjukhuset lämnats över till regionalmyndigheten som ska planera det sista med operationssalar, laboratorier och annat och man räknar med att det i drift inom mindre än sex månader. Sjukhusets täckningsområde är 100 000 invånare och 36 000 turister under sommaren.

Esteponas borgmästare (hans namn är så långt så jag hoppar över det..) är den i särklass mest populära borgmästaren i Spanien och han har ett väljarstöd på över 70 procent ✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏʀɢᴍᴀ̈sᴛᴀʀᴇ & ᴄ-ᴠɪᴛᴀᴍɪɴ….Nu är ju inte Donald Trump borgmästaren och har heller aldrig varit men är rätt så illa omtyckt av en del. Men det var inte det jag tänkte på utan det ”sägs” att han inte kommer beställa något vaccin till USA efter besked från den myndighet som bland annat sköter statistiken gällande covid-19. Vad man tror är att det i princip inte är någon som dött utan det är en taktik från Den Djupa Staten (New World Order). Dessutom behövs inget vaccin eftersom man kan ta Hydroxiklorin, c-vitamin (!) och blodplasma att ta till.

Det är ju inte klokt att någon tror på vare sig den New World Order eller det här. Läser de inte tidningen? Trump kommer ju att börja vaccinera så snart det bara går. Vad ska man c—vitaminen och det andra som ska hjälpa till om det inte finns något som ska avhjälpas? Har en person i bekantskapskretsen som till 100 procent tror på det här. Hon har insett att vi aldrig kommer dela hennes uppfattning eller snarare tro för är det inte lite sekt över det hela. Galna konspirationsteorier är det iallafall.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘʀᴇsɪᴅᴇɴᴛᴇʀ….


John F Kennedy är ju USA:s populäraste president genom tiderna, mytomspunnen som han är. Jackie Kennedy är också den ”first lady” som gjort störst mode/stil intryck av dem alla. ✨

Det finns väl en sak som förenar Kennedy med Trump och det är ”kärleken” för kvinnor. I övrigt hade Kennedy en helt annan stil över sig, något Trump aldrig skulle kunna lyckas med hur mycket han än försökte. Nu struntar han väl i att försöka.. eftersom han helt enkelt inte är intresserad av stil – det är mer ”prålighet” som är hans definition av stil.Just för att hans liv slutade så tragiskt så har ju minnet av honom och vad han faktiskt åstadkom blåsts upp. Vietnamkriget hade aldrig hänt om han varit president och en massa annat bra skulle säkert ha hänt och så vidare. Nu börjar kanske ”myten” kring Kennedy familjen falna något – i veckan förlorade Joe Kennedy primärvalet inför höstens senatsval i Massachusetts. Det är första gången sedan 1946 som en Kennedy förlorat ett val i Massachusetts. Allt har en början och allt har ett slut..


Hᴏʏ….


Det har blivit en rutin på lördagar att åka till Nueva Andalucía och köpa snus så det har vi gjort idag också. Snusar väldigt lite nu jämfört med förr och det var säkert 20 år sedan som jag slutade röka. Ingen av oss röker längre, det är sååå bra eftersom det verkligen tillhör onödiga gifter och utgifter 😃En halv värld verkar ha ätit ostron idag.. Men såklart inte jag. Såg att jag inte är helt ensam om att tycka att det typ är det äckligaste som finns på Nyhetsmorgon i morse. Den där killen Per Skoglund som pratar om trav gick med att testa fast han testat förut och visste att han inte tyckte om det. Han kunde verkligen, hur mycket han än försökte, undgå att visa sin ”avsky”. Jag kan som sagt förstå honom.


Nʏᴛᴛᴀ ᴠs ɴᴏ̈ᴊᴇ….Jag kan väl hålla med om att man inte ska göra alltför långa To Do listor – det kan kännas oövervinnerligt att få den avbockad vilket då börjar med en ”jobbig” start….Men jag vet inte om jag blir uttråkad- att den blir tråkig att läsa.. Varför ska jag läsa den om och om igen? Gäller det inte att bocka av? Sedan behöver jag väl inte läsa om.. Jag är alldeles för rationell för att någonsin bli konstnär.. Vi kommer liksom från olika håll här – Helen Billgren och jag ✨ Är jag för rationell för att någonsin få till den där boken jag drömmer om också slår det mig då.. Det är inte alls en omöjlighet, men det får tiden och ingenting annat utvisa.Amanda Schulman har tydligen varit på Celine och shoppat. Exakt vad är det i en klädbutik som kräver en kasse av den här storleken? Mycket kläder kan ju vara ett svar men då vore det väl enklare med flera mindre.. En kartong med stövlar (eller flera) och kläder – troligen. Ingen tråkig shoppingrunda hursomhelst ✨Apropå Schulman så fick jag plötsligt lust att vänta med att lyssna på boken – absolut ingen aning om varför.. Den här dök upp från ingenstans så jag testar den – det är möjligt att jag lyssnat på den tidigare, det var ett gäng år sedan den kom ut, men då får jag byta..


Sʟᴜᴛ ᴘᴀ̊ ᴍᴇᴅᴅᴇʟᴀɴᴅᴇᴛ….Har försökt att vrida och vända på tankar och slutsatser (mina) gällande boken jag precis avslutat.

Jag skulle ju återkomma när jag läst klart som jag skrev häromdagen.. För att inte lämna några ”loose ends” meddelar jag bara att jag avstår att dra några slutsatser. Jag vill inte förringa henne de upplevelser/erfarenheter hon utifrån sitt perspektiv har. Men när det gäller det hon övergripande beskriver som psykisk misshandel känner jag mig högst tveksam till att hålla med.

Utan att gå in på det djupare så skulle jag nog förenkla det och snarare likna det vid en form av religiös misshandel. Som finns där men som inte styr relationen.

Jag tycker inte boken är bra. Jag känner det som om det styrande varit att skriva en bok snarare än det viktiga området den handlar. Jag kan ha påverkats av att det är mycket repetitioner (utan att överdriva 50 gånger finns något om en stor kopp rykande varmt te och frågan om varför hon inte kan få träffa hans familj likaså. Det är en författaruppläsning på skånska med väldigt låg grad av inlevelse. Som ett EKG..

Slut på meddelandet 😃


Vi hörs imorgon ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.