Villa villekulla & en klämkäck tanT….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Ringde som de övriga dagarna till Pappa idag och fick ett litet ”stress-påslag” eftersom det tillkommit en viss komplikation. Som tur var så blev det ordning på det igen inom någon timme. Det är läskigt med den här typen av operationer och man kan ju ingenting om det så man blir ju extra nervös bara av den anledningen.

Efter artikelskrivande, jobb med hemsidan och en hel annat var jag så trött igår så jag knappt orkade se på Wahlgrens värld. Började därför inte heller lyssna på Fredrik Reinfeldts bok, känns som en bra idé att inte hålla på och somna när man börjar lyssna på den.

Fortsatte istället att lyssna på den andra boken som jag ju redan börjat på – skrev ju igår att den är intressant ur ett annorlunda perspektiv. Boken är inte så lång så jag kommer snart att vara klar både med boken och om det är som det verkar.

Iɴᴛᴇ ᴇᴛᴛ ᴅᴜɢɢ ʙᴀ̈ᴛᴛʀᴇ….Pedro Sánchez och oppositionsledaren Pablo Casado har inte träffats på över fyra månader men det har inte förändrat något – dödläget består.

Casado gjorde det väldigt tydligt (igen) att de inte kommer att underlätta några avtal så länge Unidas Podemos ingår i regeringen. Sánchez söker ju nu stöd för att så fort som möjligt få en ny budget på plats, vi får väl se hur det blir med det..


sᴋᴏʟsᴛᴀʀᴛ….Det planeras och det desinficeras inför skolstarten nu på måndag. Skolpersonalen har dessutom utökats och lokalpolis finns på på plats för att undvika att de samlas i grupper. Det där med polis lät kanske lite överdrivet.. Kunde väl räckt med ytterligare lite fler extrapersonal. Men vad vet jag..

Under karantänen var ju alla skolor stängda så det har varit hemundervisning sedan i mars.. Inte i sommar förstås för då var det ju ett långt sommarlov. Hursomhelst så är det nog många föräldrar som är väldigt lättade att inte behöva fortsätta med hemundervisningen..


Åᴛᴇʀᴛᴀɢᴀɴᴅᴇ ᴀᴠ ᴘᴀʟᴀᴛs….Spanska staten kräver att få tillbaka det palats som Franco tillskansade sig 1938 genom att påstå att det var en gåva från befolkningen i byn. Det var knappast någon bybo som sa ifrån..

De sex barnbarnen tycker såklart inte att det här är ett bra förslag men nu är det inte ett förslag utan ett krav. Saken fick avgöras i Tingsrätten där de förlorade – nu har barnbarnen meddelat att de kommer att överklaga och dessutom kräva ersättning för det underhåll de bekostat av fastigheten.. Spanska processer.. de kommer inte flytta ut i övermorgon.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴡᴀʜʟɢʀᴇɴs ᴠᴀ̈ʀʟᴅ….


”Jag tror aldrig att jag blivit så besviken i hela mitt liv”

Grusig i ögonen och trött som en tvättbjörn så ville jag oavsett se Wahlgrens Värld.. Nej, det är inte några otrolig viktig Corona-information eller liknande men det är kanske precis just därför det finns en slags extra önskan om att se den här typen av banala program.

I gårdagens avsnitt lärde vi oss att Pernilla Wahlgren nog behöver fälla ut sina antenner lite.. Hon kommer på att det är en jättebra idé att hon ska med till LA – en resa som Bianca, Lovisa (assistent och kompis), Biancas kille och Benjamin ska göra tillsammans. Eftersom Bianca inte vill att Lovisa ska känna sig som ”tredje hjulet” hade hon bett Benjamin följa med. So far so good.

Men jag har pratat med Lovisa säger hon när Bianca har lite invändningar. Ja, vad ska ”stackars” Lovisa göra? Säga att Pernilla inte får följa med? Knappast.

Resultat.. Den enda som är överlycklig när de åker i väg är.. just det Pernilla.. Nej, ut med antennerna och känn in är ett litet råd i all välmening 😃


Eɴ sᴇʟғɪᴇ….Ingen vidare bra bild men min bild över de för mig perfekta stövlarna. Om det är stövlar så klarar jag lite klack och det här är nog precis lagom, inte högre. Bilden har några år på nacken så det är tyvärr inte bara att plocka fram dem från skoskåpet. Men glasögonen på, helt klart, för att hitta ett par liknande.. Smala ska det vara också, sa jag det 😀


Sᴋᴀʀᴘᴀ ᴛʏᴅʟɪɢᴀ ɢʀᴀ̈ɴsᴇʀ ᴍᴇɴ ᴀʟʟᴛ ᴀ̈ʀ ɪɴᴛᴇ ᴛʏᴅʟɪɢᴛ ғᴏ̈ʀ ᴅᴇᴛ….Är i princip klar med boken Det enda jag kan göra är att gå. Jag tycker fortfarande att den är intressant. Inte bra överhuvudtaget, skulle ge den max en tvåa i betyg. Men om man ser bortom hur den är berättad/skriven och bara tänker på vad den faktiskt innehåller, vad författaren vill uppnå genom att förmedla sin berättelse av sina erfarenheter. Det är då det blir intressant.

Många gånger kan svara på frågor väldigt enkelt, man kan ofta också resonera med sig själv och/eller andra för att komma fram till något som verkar vettigt. Men här kommer uttrycket Allt är inte svart eller vitt verkligen till sin rätt, även om författaren inte alls delar den uppfattningen.. Ska sova på det en vända till och väldigt övergripande och kortfattat skriva om det imorgon ✨


Uɴᴅᴇʀʙᴀʀᴀ ᴄʟᴀʀᴀs ғʏɴᴅ….Det här huset köpte Underbara Clara för typ 10 år sedan för 210 000 kronor för (!!). Nu ligger det förvisso inte på Lidingö utan i Västernorrland och var ett renoveringsobjekt men det känns ju ändå inte som en skyhög prislapp. Hon var bara 22 år när de köpte det så dels har renoveringen fått ta tid och så har det mesta varit klart ett bra tag (om jag nu förstod det hela rätt).I dagens blogg visar hon 57 bilder – dvs hela renoveringen från start och nästan till mål. Det framgår inte vad det slutliga priset för huset landade på men det kanske det gör i del två som ska komma. De verkar ha blandat rejält genom att t ex köpa ett 50-tals kök som de betalade 2 000 kronor för och väldigt fina fönster på verandan med infällt glas i annan färg. Men dom glasen slår inte T’s systers fönster som är de finaste fönster jag vet ✨

Västernorrland + fuktskadat gammalt hus = nja.. drömmen om den där fincan lever nog vidare 😃


Fᴏ̈ɴsᴛᴇʀ, ᴇᴛᴛ ʜᴇᴍ & ᴏᴍ ᴀᴛᴛ ɪɴᴛᴇ ʟᴀ̈ɴɢᴛᴀ ʜᴇᴍ….Apropå fönster, hem och att långta hem innan jag gått hemifrån.. Det finns en koppling mellan dem.. T’s syster..

Fönsterna kom ju ifrån Underbara Claras fönster och att T’s syster också har fönster med spröjs och infällt glas och hennes är de finaste fönster jag vet.

Hus & Hem… För ett gäng år sedan köpte T’s syster och hennes man ett litet fritidshus med en väldigt stor tomt ute på Ingarö i Stockholms skärgård. Dom har i några olika omgångar byggt till så idag är huset allt annat än fyrkantigt och stelt utan har mer av Villa Villerkulla karaktär – så fint & charmigt 🧡

De två bilderna jag hade med här på bloggen igår från vårt nuvarande hus visar ju ett hus och inte ett hem eftersom typ allt är undanplockat. Det spelar ingen roll hur varm belysning man har – saknas personliga detaljer så blir det ett hus och inte hem.

T’s systers hus däremot är verkligen ett hem. Jag kan inte sätta fingret på något speciellt utan det lättaste är att säga att det är ett väldigt socialt och hemtrevligt hem. Man kan ibland prata om ”ängsliga” hem där man inte vågar följa sig själv eller hur jag ska förklara det.Precis så – deras hem är dom ✨ Inte stolpigt, inte stelt, inte tråkigt utan varmt och personligt.. och vet ni vad som händer då? Man skulle aldrig längta hem innan man åkt dit ❤️


Sɴʏɢɢ!Jättefin grå polo i silke ✨ Jag hade ju min ”glossy magazine” en stund igår kväll. Den blev inte så lång för jag ville kolla på Wahlgrens Värld. Tänkte hursomhelst försöka få lite koll på höstens/vinterns mode men jag insåg att det var lönlöst så den delen gav jag upp direkt.

Det är rött, det är rosa, det svart, det är vintervitt, det är rutigt. Det är långa kappor, det är korta kappor, det är vida kappor. Och så fortsätter det – man blir helt enkelt inte fel för allt är okej. Klart att det är okej ändå oavsett vad nu några moderedaktör säger men som sagt så säger de ändå typ: allt.

Jag kommer lyssna på Säker stils lite mer ”jordnära” och konkreta tips vid tillfälle.Visst blir man glad av den här blusen 😃 Nu passar den på henne och skulle inte göra det på mig men det är ju inte poängen utan att man bara blev glad 😀 Margaux Dietz kommer snabbt med nästa produkt i sin nya produktserie;


En sockerskrubb ✨


ᴍᴏʀɢᴏɴᴅᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢᴀʀ….

Imorgon är det inte bara en sak som “ska“ uppmärksammas. En dem är Välgörenhetens dag så det kan jag ju sätta ✅ på eftersom jag både jobbade (volontärjobbet måste väl betraktas som välgörenhet) och skänkte lite kläder till butiken. Det blev inte så mycket men typ sju-åtta plagg iallafall.Sedan är det Baconets Dag och det är väl inget man (läs jag) har någon jättestark relation till.. Någon enstaka gång ägg och bacon men annars bara som en ingrediens av flera i en maträtt.. Inte i hamburgare tycker jag 🍔Sedan kommer vi till något av det absolut läskigaste jag vet – ostron och ”Ostronens Dag.” Det är inte det att jag har varit så mesig så att jag inte testat (även om det tog emot). Min upplevelse påminner mest om någon form av kallsup som dessutom inte smakade gott. Har jag ätit det fel, är ostron älska eller hata? Antagligen det senare.

Det finns ju hur många människor som helst som fullkomligt älskar ostron och kan äta typ hur många som helst.. Jag tror Leif GW Persson tillhör en av dem.. Min kollega och en kompis stötte på honom i baren på en restaurang där han satt ensam med en platå med 18 ostron och rikligt med dryck till det.

Han var inte bara ostronälskare visade det sig – han var generös också och bjöd på något ostron och lite champagne. Sedan körde han en repris – 18 nya ostron och dryck till det. Kanske bjöd han på något ostron även i den vändan – minns inte hela Johans berättelse. När ostronen var slut, flaskan tom och snapsglaset likaså sa han; Nej, nu är det dags att gå och äta middag med frugan & dottern 😃 Det här var ett gäng år sedan på någon restaurang på Brunnsgatan som då var ny men som jag inte vet om den finns kvar. Jag vet inte heller om GW’s osunda vanor finns kvar….


Vɪʟᴅ ᴍʏɴᴛᴀ….Läste att det finns massor av vild mynta att plocka här runt omkring.. inte direkt så här som vi bor utan i lite ”grönare” områden. Mynta är ju nyttigt och hjälper mot t ex muskelvärk (bra för mig), ger energi och är bra mot t ex myggbett. Myggorna har btw försvunnit, kanske dig av värmeslag när det var så där otroligt varmt.. Oavsett anledning – tacksam att de är borta..


Wʀɪᴛɪɴɢ & ᴏᴛʜᴇʀ ᴛʜɪɴɢs….Mitt flow håller sig kvar så jag kommer att passa på att skriva ordentligt i helgen. Ta några långa promenader med doggisarna och lite annat. Kanske tar vi en sväng till Elviria ✨ Vi får helt enkelt se – en öppen agenda 💙

Skev ju om den höga andelen skilsmässor häromdagen och det kommer ju med all sannolikhet att drabba några av vännerna eller bekantskapskretsen. Väldigt jobbigt, framförallt om en är den drivande och den andre inte vill. Att hantera den sorg som uppstår samtidigt som man vill göra allt för att skydda barnen. Det är ju i 90% av fallen inte bara en sorg för den som inte vill skiljas, den finns där hos båda men är väl lite tyngre för den ene. Se till att barnen inte kommer i kläm, hur berättar man för dem, hur löser man allt praktiskt och hur lagar men ett krossat hjärta? Verkligen både tråkigt och jobbigt men ibland det enda rätta..Friday = Work Day 🌻 Jag antar att den irländske Patrick inte dyker upp den här fredagen heller men som sagt vi överlever. Apropå överleva så har ju Alex Schulmans bok Överlevarna kommit idag – den får bli växelboken till Reinfeldts så fort jag klar med den här andra ✨

Alex Schulman har idag ett Instagram inlägg där han såklart berättar om boksläppet av Överlevarna idag. Inlägget är cirka 10 sidor och är det första och korta kapitlet. Boken är skriven på ett innovativt och intressant sätt.. Den utspelar sig under ett dygn och berättas bakifrån. Så det första man läser är alltså hur det slutar och sedan vidare i omvänd kronologisk ordning.. Det är nog en dålig idé att föröka vara smart och läsa den bakifrån..
Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.