Polisaspiranter & Hemlängtan….

ʜᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Först av allt.. Jag har uppdaterat till den senaste versionen av WordPress – plötsligt ser det ut som texten kommer mer i mitten än tidigare och mer i mitten under under de liggande bilderna. Har försökt se om det går att ändra men vågar inte laborera för mycket – det vet vi ju hur det brukar sluta 😊

Redan torsdag (igen) och idag är det en artikel som skrivas och sedan tänkte jag göra lite fixande med garderoben. Det finns helt enkelt kläder som hängt med år efter år men hängt där på sin galge år efter år. Bättre då att de gör nytta så då tar jag med mig till butiken imorgon. Det är inte frågan om kass-vis med kläder men lite är det. Har verkligen gjort det till en rutin (oavsett om jag ska vara hemma hela dagen eller inte) att sminka mig lite och så har jag såklart mitt underbara röda läppstift från Dior 💄

Det blev en artikel igår också – jag har bra flow på skrivandet nu. Det är iofs inte mitt flow som styr hur mycket som behövs skrivas, det ska ju finnas en efterfrågan också 😃 Men just nu skriver jag på så får jag bromsa lite om det blir ”överproduktion”. Men med tanke på Sverigeresa så är det väldigt bra att ligga före, då behöver jag inte ägna mig åt att skriva då.


Vaknade till inatt och kollade då på klockan i telefonen (ja, jag vet att mobilen ska hålla till utanför sovrummet). Såg då att det var 19 grader – det var länge sedan det var under 20 grader någongång under dygnets timmar så nu går det sakta nedåt (men som tur är inte utför..)


Lɪᴛᴇ sᴛʀɪᴋᴛᴀʀᴇ ʀᴇsᴛʀɪᴋᴛɪᴏɴᴇʀ (ɪɢᴇɴ)Även om antalet nya smittfall verkar ha avtagit så tas det säkra före det osäkra och det blir lite förstärkta restriktioner igen;

  • Max antalet deltagare för bröllop, fester etc som hålls utomhus var tidigare 300 nu är det 150 personer
  • Motsvarande för inomhus är 100 mot 250 personer tidigare
  • Ingen servering får ske vid bardiskar etc utan det är bara godkänt med bordsservering
  • Max 10 personer i ett sällskap på restauranger, barer etc
  • Evenemang måste sluta 01.00
  • Stränderna får inte besökas mellan 21.30-07.00 (undantag för yrkesfiskare)

För publika evenenang gäller inget fast antal utan det beslutas utifrån vilka säkerhetsåtgärder som vidtagits. Så var det med det.


Nʏᴀ ᴘᴏʟɪsᴇʀ ᴘᴀ̊ ɢᴀ̊ɴɢ….


Strax under tio personer börjar nu i veckan sin utbildning till poliser.


Social distansering överallt – här hälsar borgmästaren de nya polisaspiranterna välkomna. En gång, lite oklart exakt när, så körde motorcykelpolisen Harley Davidsons – det tror jag inte att de hän gruppen kommer att få göra 😄 Lite jobbigt också om de ska behöva sitta med munskydd hela dagarna i klassrummet..


Iɴɢᴇᴛ ғᴇʟ ᴘᴀ̊ sᴊᴀ̈ʟᴠғᴏ̈ʀᴛʀᴏᴇɴᴅᴇᴛ..

Det är väl ingen som missat Trumps bergfasta tro på sin egen förträfflighet, men kan inte låta bli att visa gårdagens bevis på det…. (ja, det är en liten ”blinkning” men han menar varje ord)..Lite mindre ”gapigt” – Joe Bidens inlägg. Men så kan det amerikanska folket inte vara tacksamma över att ha honom som president 😃 Än får vi hoppas….Det är btw idag Fredrik Reinfeldts bok Ödesvalet kommer – såg i en kommentar här att den tydligen mötts av blandade reaktioner bland annat påpekas en del faktafel. Jag kommer lyssna men inte okritiskt svälja allt och varva med något mer lättsmält. Ibland (läs för mig ofta) kan den typen av böcker bli lite jobbiga att lyssna på i ett sträck. Fastnar ju ibland att lyssna en bra stund och en del böcker kräver lite reflektion..

Har börjat lyssna på ”Det enda jag kan göra är att gå” – och ja, det är en sann berättelse men inte en true crime.. Har inte riktigt bestämt om jag ska lyssna vidare.. Ni vet hur det är med mig och uppläsare.. Det är en författaruppläsning vilket inte alltid är optimalt, framförallt inte om det är på skånska.. Inget fel på skånska i sig men de olika ”varianterna” av skånska varierar och det blir kanske lite jobbigt att lyssna på i längden. Men nu ska jag ju varva med Reinfeldts bok så det går kanske allAdeles utmärkt.. återstår att se..

Den här boken är mycket intressant (sov som en sopprot så det blev lite lyssning). Inte alls ur det perspektiv man kan tro utan något helt annat men det återkommer jag om ✨


Dᴇᴛ ᴀ̈ʀ ᴀʟᴅʀɪɢ ғᴏ̈ʀsᴇɴᴛ….Bakgrunden är hemsk men det finns något viktigt i bilderna – det är aldrig för sent att bry sig. Det är aldrig för sent att göra sin röst hörd. Nu utsätter sig just den här kvinnan för stora risker som man nog inte ska rekommendera, men att visa sitt missnöje är nog viktigare än något annat för den tappra 73-åriga kvinnan.

Jag hoppas att jag också ska ha kraften, orken och engagemanget när jag är i den åldern – men ännu mer hoppas jag givetvis att vare sig jag eller någon annan ska behöva uppleva situationen som råder i Belarus. Eller andra hemskheter.


Wᴀʜʟɢʀᴇɴs ᴅᴀɢ….

Idag händer det en del i Familjen Wahlgren – det gör det väl iofs rätt så ofta.. Först så lanseras kollektion 2 i samarbete med Gekås i Ullared..


Nej, teddyjackan är inte min favorit
Det här är väsentligt bättre
För mycket ”plast-skinn” i kjol och övriga fuskskinn plagg Blommiga klänningen heller ingen favorit


Ikväll är det dessutom premiär för Wahlgrens Värld säsong åtta.. Ja, jag kommer att titta..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴠ….Såg att Alla mot Alla är tillbaka med en ny säsong – vi upptäckte förra säsongen sent och tyckte att det var rätt bra. Följde inte ”slaviskt” men ska kolla och se vilka deltagare det är för det påverkar ju såklart programmet ✨

Uɴᴅᴇʀ ᴋᴀʀᴀɴᴛᴀ̈ɴᴇɴ….Jag tänkte på det här med olika tankar och känslor under karantänen, det var ju typ tre månader innan vi var i den ”nya normaliteten” och det var många veckor med total Lock Down. Även om man anpassar sig mycket bättre till nya förutsättningar än man kanske kan tro så ”händer” det ändå en del.

Oro

Vad innebär pandemin – kommer man att bli sjuk, kommer anhöriga att bli sjuka, hur länge kommer den att pågå. Jag ska inte påstå att jag oroade mig väldigt mycket men att varje dag läsa om 700 döda och massor av nya smittfall etc påverkar. Det fanns ju heller ingen bra information att tillgå om hur läget såg ut i Marbella.

Tiden

Om man bara kan vara hemma (bortsett från typ 100 meters hundpromenad och en och en till matbutiken) så går tiden långsamt. Det gör att man får mycket tid att tänka. Inte massa mörka tankar utan bara att tänka helt enkelt. En hel del tid på sociala medier hade man ju oxå tid för och plötsligt såg jag alla fina inlägg med en hel del bondromantik. Det var ju dessutom det sämsta vädret sedan man började mäta så vi kunde inte sitta på terrassen utan satt inne 24/7.

Skrev en del om det på bloggen för dem som minns.. Kanske var det så att det fanns någon omedveten längtan till den trygghet som bilderna förmedlade? Det fanns aldrig några tankar kring att flytta hem men det kanske trots allt fanns en fin trygghet i det äkta svenska då under den värsta tiden.

Tacksamhet

Det kan ju nästintill låta bisarrt att man nästan studsar av glädje över att man ska få gå ut på en timmes promenad inom en radie av en kilometer hemifrån. Att man får gå tillsammans utmed havet – aldrig har väl ljudet av vågorna som rullade in varit vackrare än då. Att kunna åka till handelsträdgården och köpa lite växter till terrassen – rena rama lyxen. Ja, ni fattar.

Framtid

Om jag då i Instagram-flödet såg och uppskattade den svenska bondromantiken så har ”drömmarna” förflyttats. Bondromantiken finns kvar men den spanska..En Finca på landet – absolut inte så här stor och ”villa-lik” men med växtligheten, lummigheten och den egna grönsaksodlingen & citronträd 🍋Gärna i gammal vacker sten 🧡Med fina terrasser, rustika möbler, stråtak & vinrankor som klättrar 🧡Renoverat – men inte till modern perfektion 🧡

Jag flyttar in i morgon – kommer ni och hälsar på?😃


ᴍᴀ̈ʀᴋʟɪɢ ʜᴇᴍʟᴀ̈ɴɢᴛᴀɴ….OBS! Det här är inte något av mina favorithem och det såg inte ut såhär till vardags utan det här var precis när vi skulle flytta till Marbella så det är väldigt kalt och ”o-ombonat”

Apropå favorithem så låter det som om vi haft typ 20 olika hem men det har vi såklart inte.. Men vi har som många andra Stockholmare gjort bostadskarriär och så har vi ju haft både fast boende och fritidshus.


Vem kan inte trivas med att sitta och lugnet titta ut över det här? Blommor i krukorna och lyckan hade varit total 😄

Har ni någonsin längtan hem? Klart ni har det har väl alla. Har ni någonsin längtat redan redan innan ni gått? Ja, kanske en viss sådan känsla om man ska iväg på någon jobbresa.. Men i övrigt? Det är nog inte fullt lika vanligt men är faktiskt något jag gjort en hel del gånger. Även vid tillfällen som jag/vi skulle göra något roligt. Jag ville inte missa det roliga eller att träffa dem vi skulle vi träffa eller göra det vi skulle göra men det kunde ändå finnas en form av hemlängtan där. En stund innan det var dags att ge sig iväg, en känsla av ”jag längtar hem redan innan jag gått”.

Det kan ju både låta och verka precis hur galet som helst men om jag bara funderar på det i en minut så är det inte så himla svårt.

  • Vi har trivts i våra hem
  • När man jobbar mycket och kanske inte alltid hinner ha den där tiden att vara hemma på ”rätt” sätt längtar men efter att kunna vara deT
  • Har ibland hellre haft gäster än varit gäst (inte alltid såklart – jättemysigt att komma hem till andra
  • Har i perioder verkligen uppskattat den där tystheten och möjligheten till återhämtning när man varit inne i intensiva jobbperioder

Känslan har nog infunnit sig lite mer i vissa bostäder och definitivt i olika perioder. Den har såklart absolut inte funnits där varje gång vi skulle iväg – men vid enstaka tillfällen, framförallt under intensiva jobbperioder. Tycker bara att det är konstigt att det överhuvudtaget känts så någongång ✨

Nuförtiden infinner den sig aldrig men det beror på att jag inte har det intensiva jobbet och inte behöver sladda ut på isiga vägar eller ge mig utbildning i ösregn – klimatet spelar faktiskt en roll.


Kʟᴀ̈ɴɴɪɴɢ & Gᴜᴍᴍɪsᴛᴏ̈ᴠʟᴀʀ….


Andrea Brodin….

Tänkte häromdagen på att det är fint med gummistövlar och en lite ”charmig” klänning ✨ Lite som om jag var Saida för sedan dök den här bilden upp Andrea Brodins Instagram och så pratade de om det på Nyhetsmorgon. Tydligen hade man haft det på catwalken under modevisningarna men då var de låga, blanka och med något klumpig sula. Något jag definitivt aldrig hört talas om var att de luktade citron eftersom gummistövlar lättare kan orsaka fotsvett. Kanske skulle hålla utkik efter några gummistövlar, men kan hoppa citrondoften 🍋


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɢᴀʀᴅᴇʀᴏʙsʀᴇɴsɴɪɴɢ….Jag kom på att jag ju har en fin långkofta ifrån Marks & Spencers – den blir perfekt att plocka fram snart.. Den tillhör definitivt inte de där plaggen som bara hänger där på sin galge. Vissa plagg älskar man bara och hur enkel den är så är den favorit. Jag har ju inte upplevt någon höst/vinter i Sverige sedan 2016.. Nu tillhör ju inte september/oktober de dåliga höstmånaderna så det känns bra. Får hålla koll på väderrapporten så att vi packar rätt.. Nu tillhör ju jag iofs kategorin som alltid packar för mycket, men ibland ändå inte får till det. Kanske borde tänka på det där ”lagom ordet” även när det kommer till packning. 😄


Sᴍᴜɢɢʟᴀ sᴠᴀᴍᴘᴀʀ….Vissa svampar ska man såklart inte ens fundera en sekund på att smuggla (eller använda överhuvudtaget) men ingenting kan hindra mig ifrån att ”smuggla” med mig kantareller när vi åker hem ifrån Sverige. Kommer självklart oxå att passa på att äta när vi är där men så lätt tröttnar jag inte 😄 Mamma plockade ju väldigt mycket kantareller och hon var alltid så snäll och delade med sig rikligt av det hon plockat. Hon lagade också Fläskfilé Solvik som vi ”ärvde” och har lagat själva. Enkelt men supergott.. Fläskfilé, kantareller, grädde och spritsad potatis. Men favoriten nummer ett är, och kommer alltid vara, burgundisk gryta ❤️


Fʟᴏssʏ ᴍᴀɢᴀᴢɪɴᴇs….Idag ska jag jobba på snabbt för att få lite tid i soffhörnan med lite ”glossy magazines”. Få lite koll på hösten/vinterns mode, matinspiration och lite annat. Älskar de där stunderna ❤️ Jag springer såklart inte och köper en massa magasin utan har prenumerationstjänsten Readly. Inget nytt för någon men är det något som är prisvärt så är det Readly tycker jag, 99 kronor per månad och man får tillgång till typ alla tidningar (exklusive dagstidningar).

Förra året kom det ju mer och mer att man skulle blanda material. Typ en silkig plisserad kjol med en ull- eller cashmeretröja eller skinn med en liknande tröja. Skulle tro att det håller i sig även i år och jag tycker att det är riktigt snyggt.

Säker stil podden har i dagens podd även höstmodet som fokus så det kanske jag tar mig tid att lyssna på..


Iɴᴛᴇ ᴅᴀ̈ʀ ᴀ̈ɴ….Det där med att inte fundera på vad som är meningen med livet utan istället fylla livet med mening…. Har inte glömt är bara inte klar.. tbc ✨


Dᴀɢᴇɴs ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ….Det tog lite tid men bättre sent än aldrig – nu finns Anna Books senaste (?) skiva på Spotify. Hon har tydligen varit delaktig även i skrivandet etc. Oklart varför det dröjt 24 år innan den finns lyssningsbar på Spotify – vet inte riktigt hur det där fungerar.

Så var det med det….

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.