Piratkopior & fartdårar….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det var bara knappt över 20 grader igår sista gången vi var ute med doggisarna igår – den skillnaden känns verkligen.

Så skönt att varje kväll nu innan vi går och lägger kolla dagens To Do lista och kunna sätta ✅ på alla To do’s. Det är klart mycket bättre med den planeringen och upplägget jag kör nu ✨

Idag fixades (för vilken gång i ordningen? 😃) gäst/arbetsrummet. Med skrivbordet på plats organiserade vi om lite och nu är jag nöjd.. Men ännu nöjdare hade jag varit (rent utseendemässigt) om sängen varit mindre.. Det är ju en 130×200 säng – hade gärna fått vara en 90-säng men nu är det som det är..


Fᴀʀᴛᴅᴀ̊ʀᴀʀ….Det är tydligen här i Andalusien som det körs fortast, eller det är åtminstone flest som åker fast. 680 000 fortkörningar står för 23 procent av det totala antalet i Spanien därefter kommer Madrid med 13 procent och Valencia med 11 procent. Det är cirka 40 procent av alla böter som utfärdas av de 1 392 radarstationer som finns lite här och där.


Gʀᴏ̈ᴠʀᴇ ʙʀᴏᴛᴛ….Nu har Förenade Arabemiraten utlämnat den 23-årige “svensken“ som varit en form av ligaledare för den organiserade brottsligheten på Costa del Sol. Han greps den fjärde juni i Förenade Arabemiraten och de brukar normalt sett vara restriktiva med utlämningar. ”Svensken” för att han är född i Köpenhamn men bott i Malmö.


Kᴀʀᴛᴇʟʟ….


Sammanlagt 22 konsultbyråer risker upp till 47 miljoner euro i böter för att ha manipulerat offentliga upphandlingar.

Några av bolagen som det gäller är Pricewaterhouse, Deloitte och KPMG.

Manipuleringen ska ha pågått i minst 10 års tid. De misstänkta bolagen ska ha delat upp sinsemellan olika upphandlingar. Det bolag som skulle erhålla kontraktet utformade inte bara sin egen offert utan även två-tre andra bluffofferter som fick konkurrenternas logotyper på sig. På det sättet säkrade bolaget att deras offert var den mest konkurrenskraftiga.


Yᴛᴛᴇʀʟɪɢʜᴇᴛᴇʀ….Trump’s andra dotter Tiffany engagerar sig nu i politiken eller åtminstone i valet. I vilken utsträckning återstår att se. ”Sluta ljug Biden” säger hon hursomhelst, oklart om vad. Nu ska jag inte på något sätt vara fördomsfull (åt något håll) men det är sannerligen en ålderskillnad som inte är så bra.. Plötsligt det där svenska ordet ”lagom” så himla bra igen ✨


ᴛʀᴜᴍᴘ ɪ ᴋᴇɴᴏsʜᴀ….


Det verkar ju ha gått helt okej med Donald Trumps besök i Kenosha men de hade ju redan innan han kom fått kontroll på situationen. Hans syfte med besöket var ju naturligtvis politiskt så det var bra att familjen till Jacob Blakes inte ville träffa honom.

Vi vet varför Trump är här i Kenosha idag. Han är här för att skapa kaos och rädsla – vi avvisar detta försök att splittra oss”

Tanya McClean, vän till familjen

Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ sᴋɪʟsᴍᴀ̈ssᴏᴀɴᴅᴇʟᴇɴDå ska vi se om jag lyckas göra någon form av analys om varför Stockholm sticker ut så mycket jämfört när det kommer till den ökade andelen skilsmässor. Det utan en massa fördomar och att hoppa i galen tunna (och få stanna kvar där 😊)

Observera nu att det här verkligen är grova generaliseringar och jag säger inte heller att det inte finns liknande familjesituationer i andra städer men densiteten är högre i Stockholm.I Stockholm lever man ofta ett stressigt och hektiskt liv. Det är många som har krävande arbeten med många arbetstimmar och det går kanske även mycket tid i trafiken. Man lever även ofta ett aktivt liv, socialt och med träning etc. Man har ett gemensamt socialt liv men även ett separat.

Från en dag till en annan ändras väldigt mycket av det här, inte allt men mycket. Olika mycket för olika familjer såklart.Om man är van vid ett liv där man är ”separerade” under dagarna, har ett eget socialt liv där man tränar och träffar vänner relativt ofta, man hittar på en massa saker på helgerna både inom familjen och med vänner. Barnen är på dagis eller i skolan hela dagarna.

Plötsligt finns inte så mycket kvar av det där. Hela familjen är hemma, det sociala livet, både det egna och det gemensamma, är borta – man går helt enkelt mer och mer på varandra. Det var kanske fler i Stockholm som också gick mer ”all in” med en högre nivå av frivillig karantän. Även om människan är ett flockdjur så är vi inte ”skapade” för att tillbringa i princip all vår tid tillsammans med en enda person. Oavsett om det är en partner, kompis eller vad som helst.

I Stockholm är man mindre van vid och klarar därför sämre en livssituation där man är tillsammans i väldigt hög utsträckning och i princip inte har något socialt liv.

Den disponibla inkomsten är förvisso högst i Stockholm men det är levnadsomkostnaderna också. Egna företagare såg omsättningen sjunka och man visste när/om det skulle vända. Antalet varsel ökade, en oro för det egna jobbet blev en realitet. Skulle det här få sådana konsekvenser att man inte kunde ha kvar sitt boende?

Sedan får man ju inte glömma en oro för nära och kära, att själv bli sjuk men den delen tror jag inte har några geografiska skillnader.


Nʏғᴏ̈ᴅᴅᴀ….Kan man få åka till Nordens Ark i Hunnebostrand och hämta hem de där två nyfödda röda pandaungarna? Om någon hade frågat mig så hade jag aldrig kunnat tro att de vägde mindre än ett kilo när de föds, men å andra sidan så kan jag typ noll om röda pandor. Mer än att de verkar väldigt söta då förstås 😄


Cᴏᴘʏ ᴘᴀsᴛᴇ….Vilka ”regler” är det egentligen som gäller när det gäller att kopiera? Det här t ex är en kopia på den väska som jag hade med i bloggen för ett tag sedan som en favorit. Sedan såg jag av en händelse den här som är en exakt kopia men kostar väsentligt mindre. (Exakt kopia till utseendet). Är det okej att kopiera så?

Sedan har vi ju kläder, där har det ju varit en del av HM’s framgång att snabbt som tusan kopiera och sälja till lägre priser. Är det okej? Det är det nog inte så många som haft några direkta tankar och/eller synpunker på förutom internt i branschen. Men det har nog gått över även där.Utmed strandpromenaden står det försäljare efter försäljare som säljer kopia efter kopia på väskor från de stora modehusen. Är det okej? Nej, där kommer den tydliga skillnaden för nu använder man ju någon annans varumärke och även om alla fattar att det inte är en ”äkta” Christian Dior eller vad det nu kan vara så är det ju ändå det de säljer på. Jag tycker att den här väskan är fin men omvänt skulle jag bara köpa den om det inte var en fejk-logga på den.

Kan det finnas en gnutta möjlighet att man tror att de som köper de här väskorna ska drömma om och ”spara” till en äkta? Nej, det tror jag inte – dom har nog helt enkelt givit upp och inser hur svårt det är att stoppa piratkopieringen. Det har ju skett vissa tillslag (där de tillverkas) med utdelade böter men det verkar inte skrämma för det finns inte direkt färre väskor, plånböcker etc att köpa..


Tʜᴇ ɴᴇᴡ ɢᴇɴᴇʀᴀᴛɪᴏɴ….Utvecklingen går framåt inom alla områden. Ibland gillar jag det inte (typ för mycket fyrkantiga hus 😃) men det här gillar jag. Big time. När vi skulle köpa tv till övernattningslägenheten på Grev Turegatan så ville jag absolut inte sätta upp en stor svart tv på väggen. Det var ju inte någon stor lägenhet och allt var vitmålat så jag tyckte helt enkelt inte att det skulle passa in. Inte överhuvudtaget.

Radiohandlaren på hörnet hade tv:s med en vit ram. Det tyckte jag passade precis perfekt. Det här var ju ett gäng år sedan så ramen var bredare än de är idag på alla typer av ramar. T trodde att jag tappat det totalt men det slaget vann så det blev tv med vit ram och snyggt blev det också. Det var inte bara jag som tyckte det.. När vi sålde lägenheten hade det högsta budet en förutsättning.. Yapp, att de två tv-apparaterna med vit ram ingick i köpet 😃

Men nu var det inte det som det skulle handla om.. Skulle det vara aktuellt med ny tv nu skulle jag vara beredd att ta en ordentlig fajt (hade nog inte behövt ta någon) för att köpa den sorts tv Elsa Billgren nu har på väggen (se bilden).. Det är tavlan längst ner i mitten med rosa toner i som är tv:n. En tavla som även är en tv = perfekt ✨ Hade förvisso bytt motiv om det skulle vara möjligt och inte haft en massa andra tavlor och böcker etc runt omkring. Less is more!


Nᴀ̊ɢᴏᴛ ᴅʀᴏ̈ᴍᴍɪɢᴛ….Nytt mood board för min arbetsplats ✨ Hur snyggt och praktiskt är inte det här? Jag får helt enkelt kasta ut sängen från gästrummet 😃Men jag trivs ju bra med att sitta ”uppkrupen” när jag jobbar med 80% av det jobb jag gör. Visst, en del saker är kanske lite krångligare att göra sittandes så men i det stora hela så passar det mig perfekt. Kommer med andra ord låta T sitta rätt ostört vid skrivbordet.. På bilden sitter Amanda Schulman och spelar in veckans poddavsnitt och det gör man ju bäst sittandes ”uppkrupen” så jag får väl starta en podd jag också 😃 Fascinerande är det ändå att man kan få så bra ljud i en podd genom att bara använda en iPhone (eller Samsung).


Lɪᴛᴇ ᴛɪᴅɪɢᴛ ᴍᴇɴ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊….Jag vet att hösten inte ens börjat så det är väldigt tidigt att ens börja tänka på julen (om man inte tillhör gruppen totala jul-freaks vilket jag inte gör) men hur blir det i år? Det är det ju givetvis ingen som kan svara på men eftersom den inte ligger alltför långt bort är det ju högst sannolikt att det blir en väldigt annorlunda jul, precis som allt annat i år. Det är ju många aspekter som påverkar- kommer man kunna fira jul tillsammans hela familjen, kommer man att få besöka dem på äldreboenden, den ökande andelen skilsmässor, den svagare ekonomin. Ja, det är som sagt mycket som påverkar.De stora julborden där man ”trycker in” så mycket gäster man bara kan kommer ju definitivt inte förekomma. Vissa restauranger har en väldigt hög andel av intäkterna under just julbords-perioden så för dem blir det ett dubbelt ”slag”. Julbord kommer självklart att genomföras men de kommer ju med all sannolikhet att behöva hålla social distansering även i november/december så intäkterna påverkas.

Men det är ju inte det där julbordet på restaurang som blir det tråkiga att eventuellt utan det är ju det andra. Framförallt om gemenskapen begränsas så att inte hela familjen kan/vågar umgås. Ingen idé att spekulera men vi kan iallafall hoppas att det inte är någon andra våg eller så som gör det svårare att få en fin jul 🎄


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴜɴɴᴏʀ….En gång i tiden var hygienen inte direkt på topp.. Man rengjorde sig en gång per år genom det årliga julbadet (så tror jag att det var iallafall). Inte ens raggartvätt i sjön, det ansågs väl helt enkelt onödigt. Hursomhelst- det är aldrig för tidigt att börja med SPA 😃 Lite andra tider nu….


Pʟᴏ̈ᴛsʟɪɢᴛ….När jag ser den här outfiten så vill jag plötsligt inget annat än att passa i beiget. Jag har sedan way back en beige kort, jag vet inte vad jag ska kalla den men typ så här;Dags för kemtvätt av den och min tunna svarta kappa – ready for Sweden ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.