Cuba cola & nättroll….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Måndag och ny vecka efter en riktigt slapp söndag. Det kan vara riktigt skönt med en sådan dag då och då dessutom var det lite under en liten del av dagen. Temperaturen har gått ner så nu är det riktigt behagligt den ligger runt 26-28 grader nu men det är fortfarande riktigt varma kvällar.

Gjorde ju veckoplaneringen igår som jag alltid gör på söndagar och nu har jag tagit den ett steg till och börjat bryta tider för när jag ska jobba med vad. Det blir annars lätt så att det dels flyter in i varandra på ett kanske ostrukturerat sätt och så kan det bli händelsestyrt istället för ordentligt planerat. Det ska givetvis inte vara skrivet i sten på något sätt utan mer fungera som en planerad styrning.

Vi har varit en sväng till Pappas lägenhet och kollat till idag och allt var som det skulle. Han har flyttats till Saltsjöbadens sjukhus och förhoppningsvis blir han utskriven på lördag ❤️


Den stora livsmedelskedjan Carrefour köper upp 172 av SuperSols 173 butiker (lite udda att ha en kvar men det är väl den tidigare ägarens lokala butik 😃). SuperSol har 4 000 anställda, ägs av en litauisk affärsman har gått med förlust sedan 2012.. Prislappen för affären är för ovanlighetens skull inte hemlig.. 78 miljoner euro 💶

Eftersom vår lokala SuperSol lämnar en del att önska hoppas vi såklart på en förbättring. Men vi har en grej vi aldrig skulle vi vilja ändra på och det är den grymt duktiga ”tanten” i charken. Inte nog med att hon är duktig – hon älskar dessutom T så vi får alltid det bästa när vi handlar ✨

Hᴇᴍᴍᴀ sᴘᴀ….Avslutade gårdagen med ett skönt Hemma-SPA, nu kan man ta ett bad utan att typ dö. Vi gick dessutom och la oss mycket tidigare än vad vi brukar göra och därmed också upp tidigare. T är klart mer morgonpigg än mig, inte så att jag ligger och sover till lunch eller så men han går upp tidigt. Men i morse kom jag inte upp så mycket senare, jag var uppe vid 07.00 ✨ Det är givetvis fullkomligt normalt för ungefär alla människor men jag brukar sova en timme eller så mer och har heller ingen borte gräns vid 17.00 när jag slutar jobba.


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ʙʀᴀɴᴅᴇɴ….Några av våra kompisar som bor i Estepona körde förbi branden igår så det här är ett foto från när de kör förbi i normal hastighet (därav bildkvaliteten). Det började såklart ryktas om att branden var anlagd och att den som gjort det var tagen av polisen men all officiell rapportering skriver att det var en skogs/gräsbrand som spred sig väldigt snabbt. Det är nog med 99% sannolikhet det som hänt men det ryktas ju alltid om allting. Hemskt är det hursomhelst.


Pᴇɴsɪᴏɴᴇʀ ᴍᴇᴅ ғᴏ̈ʀʟᴜsᴛ….Det står inte så himla bra till när det kommer till Spanien och pensioner.. Tack vare olika årskullar ser det väl tufft ut i många länder men Spanien sticker ut på ett annat sätt.

Centralbanken har beräknat de statliga pensionernas värdeökning, efter inflationen och finner att de förräntas med i genomsnitt 3,5 procent per år. Det är ungefär tre gånger mer än en privatpension.

En genomsnittspensionär som slutade jobba 2017 kommer enligt Centralbanken att få 74 procent mer i pensionsutbetalningar än vad vederbörande betalat i sociala avgifter under hela sitt yrkesverksamma liv (!!).


Lɪᴛᴇ ʟᴊᴜs ɪ ᴍᴏ̈ʀᴋʀᴇᴛ….


Málaga

Málaga stad har beslutat att inte ställa in den stora och fina julskyltning man har varje år. Det känns på något märkligt sätt som en ”tröst”, annars har det ju med några enstaka undantag bara kommunicerats om inställda event. Det som otippat nog inte ställdes in var ju Starlite festivalen, men så hade de vidtagit enorma säkerhetsåtgärder också.

Tillbaka till julskyltningen, den kommer att ha samma tema som förra året ”Bosque de la Navidad” – Julskogen med gyllene löv, solar och änglar och ett 20-tal 13 meter höga bågar samt omkring tusen ljusslingor. Förra året kostade installationen cirka 530 000 kronor.


Marbella

Vanligtvis brukar man ha en julshow under tre kvällar som brukar locka över 80 000 besökare, det ställer man däremot in i år. Det går ju heller inte att kontrollera antalet människor ute på gator och torg så här får man förlita på människors goda omdöme. Hur Marbella kommer att göra med juldekorationerna har man inte sagt något om men jag skulle bli förvånad om de ställdes in. Om de gör det så är det bara för att man tycker att pengarna kan användas bättre men troligtvis kommer man att tycka att det trots allt behövs lite ljus i mörkret ✨


Uɴᴅᴇʀʙᴀʀᴀ ᴄʟᴀʀᴀ….Det finns ett Instagram konto som heter Underbara Clara som är väldigt långt ifrån alla influenser de flesta följer i Stockholm men även annorlunda mot alla konton med renoveringar etc. Underbara Clara bor någonstans uppe i norr (ja, den här gången har jag rätt 😃) och har ett lite mer av ett livsstilskonto men ett lite mer av ett naturnära, fötterna på jorden stuk. Igår t ex syltade och saftade hon.. Hon har btw också en blogg och nästan 100 000 följare på Instagram ✨

Det här låter väl mysigt och kommentarerna är många kring vilket härligt liv hon verkar leva med naturen in på knuten, lanthandeln osv. Min första tanke var densamma men sen kom jag på att jag har det ju så, fast 400 mil bort.Nej, jag har lådcykeln men det är nog säkrast för alla inklusive mig själv men resten. Vi har också natur – hav, berg och vandringsleder. Vi har också lanthandel men kanske inte på samma sätt under ett tak men vi har ju brödbutiken, grönsakshandlarna med hål i väggen, slaktarn och fiskbutiken mm. Alla har de både bättre kvalitet och priser än SuperSol så det kanske är en bra idé att börja ända inköpsmönstret lite.Inte som de spanska ”tanterna” som ofta handlar för varje dag i taget men kanske handla på det sättet två gånger i veckan istället för som nu då och då. Då och då är alldeles för sällan men det blir lätt så om man har väldigt nära till t ex en SuperSol och inte bor i stan så att man kan gå till de här butikerna. Tro nu inte att vi aldrig handlar i dem för det gör vi men hennes inlägg fick mig helt enkelt att vilja göra det oftare..

När vi var och klippte hundarna senast köpte vi grönsaker hos dem i ”hålet” mittemot (det gör vi alltid). Köpte bland annat en påse med små citroner för en euro – det var väl ca 20 citroner i och dom var så otroligt goda. Ungefär som om man plockat dem från citronträdet runt hörnet. Är det något vi alltid måste ha i kylen (förutom det mest basala) är lime och citroner. 🍋


Iɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ ᴠs ʀᴇᴀʟɪᴛʏ….


Det är trots allt en hel del humor i Alexandra ”Kissie” Nilssons Instagram serie Instagram vs. Reality….Som ett led i att visa att vare sig bilder eller livet i sig är vad som visas på Instagram lägger hon upp något inlägg per vecka. Självklart är det lite skruvat så att Instagram bilderna är som de alltid är dvs tagna ur bästa möjliga vinkel, filter mm och Reality bilderna precis tvärtom. Som här middagen på Banks Hotel jämfört med Take away wook från ICA i soffan. Tror hursomhelst att de gör lite nytta…. hon når ju trots allt närmare 300 000 följare och de flesta är väldigt unga.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴғʟᴜᴇɴsᴇʀs….


En gång i tiden var det väldigt svårt att kunna köpa en lägenhet och jag vet att vi var lyckligt lottade eftersom jag hade bra jobb och T hade Blå Porten (och bra jobb han också innan de köpte det). Idag är det såklart kanske ännu svårare för många men det finns en helt ny kategori unga människor med väldigt mycket pengar.Ett exempel på det är influensern Margaux Dietz (hon som lanserade några (skönhets/hudvårdsprodukter i förra veckan). Hon har tjänat en förmögenhet på sitt jobb som influenser och säljer nu sin lägenhet..Hon säger att den är för stor (hon är ensamstående mamma sedan en tid) och att hon vill ha något lyxigare. Jag antar att det är adressen hon syftar på i första hand då, den här ligger långt ner på Sveavägen och det är iofs kanske inte det roligaste läget.

Nu är den hursomhelst ute till försäljning för en bit över 10 miljoner kronor. Hon är 30 år i år och hon är långt ifrån ensam om att röra sig med sådana här summor i den åldern. Alla som utvecklar spelkonsoler eller gud vet vad är ju rika som troll – nyrika helt enkelt som de kallas 😃

Jag fattar givetvis att det här inte är representativt för ungdomar/yngre i stort utan då kan det väldigt många gånger vara mycket tuffare idag än det var när jag var 20-25.. Men den här typen av människor 20-35 år som är rika som troll fanns överhuvudtaget inte om de inte ärvt pengarna.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛʀᴏʟʟ….Jag skrev ju nyligen om att elaka kommentarer haglade på Pernilla Wahlgrens blogg. Nu har hon, eller troligen givit någon annan uppdraget, kollat upp det lite närmare. Det visade sig att i botten på allt låg en person som använde 17 alias och med dessa alias även hakade på vad de 17 originalen skrivit = 34 elaka ”personer” som hävde ur sig elakheter.

Ett äkta nättroll med andra ord som givetvis fick några ytterligare med och sedan var det helt galet alltihop. Men mest galet är väl ändå hur man väljer att spendera sin tid på ett sådant sätt så att man med samma IP-adress skapar 17 ”personer” och bombarderar med elaka kommentarer. Sök jobb, ta en promenad, fixa i trädgården – ja, typ allt är bättre spenderad tid än det där.


Mᴀɴ ғᴀ̊ʀ ᴠᴀʀᴀ ᴛᴀᴄᴋsᴀᴍ….Man får vara sååå tacksam för vinterns skomode är superbekvämt och så långt ifrån högklackade stövlar man bara kan komma. Lite traktor-feeling över dem på något sätt. Den här typen av skor passar till allt utom kostym och lite finare ”dressad” klänning men till en lite längre typ klänning (till och med blommig) är det jättefint (tycker jag).

Nu är det inte direkt aktuellt för mig att gå och köpa just skorna på bilden. De är från Bottega Veneta och vill man ha dem lär man få betala en bit över 6 000 kronor.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴄᴜʙᴀ-ᴛᴀᴠʟᴀɴ….Skrev ju tidigare om att T hade rätt om placering när det kom till placeringen av Cuba-tavlan och jag tycker fortfarande (lite motvilligt 😊 att han har rätt). Kopplingen från Cuba-tavlan är landet och dryck….När jag jobbade på Coca-Cola hade vi lite svårt att bearbeta restaurangmarknaden direkt (utom Fast Food och liknande) eftersom läsk inte var så viktigt för dem. Det som var viktigast var valet av ölleverantör. Carlsberg och då var det Pepsi, Spendrups och då var det deras egna produkter.För oss skulle det vara en riktigt bra lösning att Spendrups ”slängde ut” sina egna produkter och istället hade Coca-Cola som läsk till sina ölkunder. Jag och Göran Holm la många timmar på att få till det där avtalet vilket vi också fick. Det var såklart ett riktigt lyft och vi ökade marknadsandelarna rejält inom just restauranger.

Vi hade drygt 80% marknadsandel, nu var det inte på något sätt på grund av samarbetet med Spendrups för läskförsäljningen är inte så stor på vanliga restauranger. Samarbetet gav hur som helst ett par procents ökad marknadsandel.Nu har jag sett att Spendrups lanserat Cuba Cola och jag bara utgår ifrån att det innebär att Coca-Colan är utbytt mot Cuba Cola även på restaurangmarknaden för Spendrups del. Troligen har Coca-Cola arbetat upp säljresurser för att bearbeta restaurangerna men min personliga uppfattning är att det nog inte förändrats så mycket.. Läsk är inte så viktigt för restauranger.. Att det finns är såklart viktigt men inte alltid vilket varumärke.

Ett annat motiv Spendrups har för sin uppgradering och lansering av Cuba Cola är att skaka om läskmarknaden lite. Hur det går så här långt har jag ingen som helst aning om. Jag tror att de lanserade i mars nu i år.

Pʀᴏᴅᴜᴋᴛɪᴠ….

Idag har jag verkligen varit produktiv. Jag har skrivit tre stycken artiklar så man kan lugnt säga att jag jobbat i kapp gårdagens slapparsöndag 😃

Imorgon ska jag fixa lite administrativt jobb och skriva en artikel till. (Om ni undrar över hemsidan så är tjejen som ska sy ihop de allra sista på semester..)

Jag lyckades btw komma åt den där himla WordPress applikationen så mitt IP-nummer spärras idag igen.. Jag kommer inte in och ingen kan heller gå in och läsa. Men det löser dom ju direkt när man ringer.


Iɴᴛᴇ ʙᴀʀᴀ ʀᴀ̈ᴋᴏʀ….

Har kollat upp och det finns frysta kräftor i Svenska butiken nu. Det ska med andra ord bara planeras in en kräftkväll 🦞

Apropå mat så är det jag som har kökstjänst idag. Jag tycker bara att det blir roligare och roligare att laga mat och variera ”menyn” mer och mer. Jag hade ju tänkt ge mig på att börja baka där precis innan karantänen men tyvärr så var vi ju utan ugn. Nu kanske det är dags att ta itu med det och prova på att baka några goda bullar. Får se om jag får tid med det i helgen.

Dᴀɢᴇɴs ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ….Är det inte val Louis Vuitton väskor så är det oxfilé med hasselbackspotatis och sallad till söndagsmiddag – bäst att visa allt 😃


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.