En brand & slappar söndag….

En riktig slö och slapparsöndag…. Kommer inte att lyfta många knop idag helt enkelt. Nästa veckas To Do lista och ett Hemma-SPA är det enda ”måstena” på dagens agenda. Vi hittade en liknande mäklarserie som den vi såg tidigare på Netflix. I den här får man följa en mäklarfirma i The Hamptons utanför New York. Det är fyra-fem killar och en tjej så man kommer nog slippa att intrigerna mellan tjejerna tog över för mycket som i Selling Sunset.

Jag ringde till Pappa som har det okej men fortfarande ont. Det kommer att ta ett tag innan det går över kan man anta men bortsett ifrån det så är det bra med honom ❤️

Yᴛᴛᴇʀʟɪɢᴀʀᴇ ᴇɴ ʙʀᴀɴᴅ….Tyvärr har det varit ytterligare en brand, den här gången en ”naturlig” sådan – en stor naturbrand. Dessvärre fick den fäste och spred sig över vägen och ner till Laguna Beach och mot Hotel Kempinski.Vi har ju varit på Laguna Village ett antal gånger och det består ju stora trä- och halmtak och det är mycket trä överhuvudtaget så elden fick tydligen fäste väldigt snabbt. Laguna Beach har ju ett antal restauranger, ett par butiker och det inkluderar även Puro Beach (som ju startades av svenskar och jag tror att det fortfarande är kvar som ägare)
Hotel Kempinski intill har ju bara vissa inslag av trä och och har sannolikt klarat sig bra.

Som tur var så var det ingen människa som blev skadad men 200 personer förlorar tillfälligt jobbet. Enligt borgmästaren i Estepona ska man nu göra allt man kan för att hjälpa till att det återuppbyggt igen. Två bränder på lite drygt en vecka men båda har sin förklaring.


Tʀᴀ̈ʙʀᴏ̈ʟʟᴏᴘᴇᴛ….

Eftersom det är söndag och dessutom en riktig slapparsöndag blir det enkel blogg idag. Men varför göra någon överhuvudtaget då kan man ju undra.. Måste åtminstone skriva av lite skrivbehovet jag har 😊

Det var ju som sagt träbröllop för Charlotte Perrelli igår. Firades med middag och övernattning på Grand Hotel.


De bodde såklart i en svit och skorna hon hade på middagen tror man ju knappast är på riktigt! Det var nog tur att det inte var många meter att gå från rummet till restaurangen, eller så är hon omänsklig.Idag var de och tittade på (och t.o.m. köpte ett hus till maken Anders mamma). Har hon någonsin något annat än skyhöga klackar förutom på padelbanan? Troligtvis inte.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙʀᴏ̈ʟʟᴏᴘsᴅᴀɢ….När vi firade vår 10-åriga bröllopsdag bjöd vi in till en middag med övernattning på Södertuna Slott. Vi var väl runt 15 personser som hade väldigt trevligt och åt god mat.T och jag hade åkt dit redan på fredagen och ätit menyn som skulle serveras.. Jag är rätt så skeptiskt till gratinerad hummer som det skulle vara till förrätt, tycker oftast att det är att förstora den. Men den här… så god så att jag fortfarande kan längta efter den 💕


Sᴏ̈ɴᴅᴀɢᴇɴs Lᴀ̈ɢᴇɴʜᴇᴛsᴠɪsɴɪɴɢ….På söndagen efter frukost, utcheck & avsked så åkte vi iväg med Mamma och Pappa för att titta på en lägenhet då de ville sälja huset eftersom var onödigt stort för två personer.

De hade då börjat bygga utmed kajen vid Saltsjö Kvarn och det var där de intresserade av att bo. Vi började med att titta på en lägenhet som var väldigt bra och vi trodde att den skulle vara bäst eftersom den låg högre upp, men där hade vi fel.

Det var ingen tvekan vilken som var den rätta när vi kom in i lägenhet två, det enda som störde var att någon bärande pelare var målat i mintgrönt men det åtgärdar man ju på fem minuter. Anledningen till att jag nämner det att hur fint mintgrönt nu kan vara för någon så var det inte det där med vattnet som bakgrund 😃

Det var ju ingen som hade bott i någon av lägenheterna så det var precis helt nytt och jättekul för Mamma och Pappa att flytta in. Det var helt enkelt en väldigt bra helg!


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴏ̈ɴᴅᴀɢᴀʀ….När jag ser den här bilden så får jag en så härlig svensk sensommar känsla. Ta den där söndagspromenaden, kanske en sväng på Djurgården, köpa med sig en bukett med lite höstblommor och gå hem och laga en fransk burgundisk gryta eller någon annan söndagsmiddag. Det är sensommar i ett nötskal för mig, om man bor i stan vill säga. Sedan när vi flyttade ut till Värmdö var det annorlunda söndagar, men inte sämre för det ✨


Dʀᴏ̈ᴍᴍɪɢᴛ ʙʟᴏᴍᴍɪɢᴛ….Ett riktigt drömmigt jobb skulle vara att vara ansvarig för alla blommor/arrangemang på till exempel Marbella Club. Den budgeten lär inte vara låg. Jag älskar, och har alltid älskat, att göra fina buketter och arrangemang.. Ja, jag vet att ni vet 😊 Nu när jag hittat ”fransyskan” lyser det upp både vardagsrummet och livet..

När de med jämna mellanrum har blommor på SuperSol så är buketterna väsentligt sämre än de sk Statoil buketterna så det är till fransyska vi får åka. Har ju sett ett blomsterstånd uppe vid fotbollsstadion som vi ska ta och åka till någon dag.


Rᴇɴᴏᴠᴇʀɪɴɢ….Ett annat drömmigt jobb skulle vara att jobba med inredning. Det är ju bra att jag har det intresset (och förhoppningsvis en viss känsla för det) nu när vi startar upp Mindset Marbella. Alla kan ju inte visualisera och se möjligheter och vi kan ju även hjälpa till med inredning både förslag och rent praktiskt. Men om man ser de här före och efter bilderna så är det ljusårs skillnad men kostnaden har troligtvis vara helt okej eftersom golvet kunde ligga kvar.


Hᴏᴛᴇʟʟ & ʀᴇɴᴏᴠᴇʀɪɴɢ….Nu öppnar Ellery Beach House Hotel ute på Lidingö.. Jag tror att det är det gamla Elfsvik Gård som sålts och gjorts om totalt. Om det inte är Elfsvik så är det något av de hotell/konferens ställen som funnits länge iallafall. Ellery Beach House Hotel ingår i en liten kedja med Steam Hotel och Hotel Pigalle.En otroligt stor konkurrensfördel som ligger sååå rätt i tiden är att de har padelbanor. När de inte har gäster som spelar kan de alltid hyra ut banorna. Den enda nackdelen är att de är utomhus så de kan ju knappast användas året om.

SPA har de också..

Man verkar inte ha sparat på en enda krona någonstans.


Nu under hösten kommer de ha någon form av dinnershow med Ola Salo och tydligen sålde de tre första datumen ut på mindre än en timme. Man kan väl snarare konstatera att längtan efter musik och att det är ett nytt ställe är större än att Ola Salo skulle orsaka total publikrusning. Ja, han har en väldigt bra röst och ja han säljer biljetter men i ett normalfall inte så snabbt.


Vᴇᴄᴋᴀɴs ᴍᴏᴏᴅ ʙᴏᴀʀᴅ….

Jag lägger alla trendiga hotell åt sidan och har den här bilden som min mood board för den kommande veckan. Exakt vad den innebär vet jag nog inte riktigt (än) men när jag såg den så bara visste jag att det var den ✨


Hᴇʟᴛ ᴇɴɪɢᴀ….
Precis som inför förra USA-valet kommer Fredrik Reinfeldt med en bok. Han säger exakt det jag säger.. Om Trump vinner kommer de fyra åren kommer det att driva landet mot en diktatur. Kunde inte sagt det bättre själv.

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.