Träbröllop & väskvelandE….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Nu har det varit en sådan där ”soppig” natt igen. Hundarna har varit så jobbiga så att jag nästan hade kunnat sålt dem, klart jag inte hade men jobbiga var dom. Är ju klar med den där ”maffiaboken” men har inte hittat någon ny så det blev poddlyssnande istället.

Igår ringde Pappa ❤️ Jag svarade och kände att jag hade en millimeter till tårarna men sen kom jag på att jag ska ju vara jätteglad att det gått så bra – men det kan bli lite känslomässigt på något sätt. Han hade det efter omständigheterna bra men hade givetvis ont, nu är det bara att ta dag för dag så blir det ju bättre ✨

Pᴀ̊ ᴊᴏʙʙᴇᴛ….Jobbade som sagt igår. Kom dit drygt en halvtimme innan vi skulle öppna eftersom det var svårt att planera tiden när vi skulle vara klara med att hämta av Silverpilen. Eftersom det är jag som har nycklar etc så kan jag inte komma försent.

Precis runt hörnet av butiken ligger ett café/bar – har aldrig varit där men jag kände mig så hungrig och jag hade ju gott om tid. Det stod en kraftig ryss bakom bardisken och en bedagad ryska satt vid baren. Ville bara ha något väldigt enkelt så beställde ett varmt baguettebröd lite tomat som jag ville ta med mig. Han gjorde det så fint på en tallrik med små skålar med tomat, olivolja, salt & peppar. Det var nog den mest prisvärda macka jag någonsin ätit, 2 Euro och i all sin enkelhet var den sååå god där jag satt bakom ”min” kassadisk ✨Jag skrev ju igår att butikschefen varit helt osynlig på alla sätt sedan den där lappen den sista juli. Fick faktiskt ett WhatsApp meddelande precis efter det.. Hon ville informera om att rean satt igång så det är 50% rabatt på allt i butiken. Eftersom priserna redan är galet låga blir de ju typ hysteriskt låga under rean.


Före Corona (inget munskydd)

Det började rykas i dörren tio minuter innan öppning (efter siestan) så jag öppnade. Sedan hade jag att göra.. Den där irländaren (Patrick) har tydligen gått upp i rök för han kom inte överhuvudtaget och Maricarmen kom 45 minuter försent. När hon kom hade jag sålt lika mycket som vi brukar göra på vårt vanliga fredagspass (om man tänker på ordinarie priser). När hon kommit var det inte alls lika mycket att göra så drygt halva försäljningen kom från mina 45 ensamma minuter.

Under kvällen ringde en man vars möbelbutik inte klarar sig längre och nu ville han skänka det som fanns kvar i butiken. Enligt Maricarmen är det exklusiva möbler i den butiken så det var/är ju väldigt generöst av honom. Men det är väldigt många människor som är generösa och det kommer in allt ifrån enkla blusar till dyra märkeskläder och Louis Vuitton (eller liknande) väskor. Det senare händer inte varje vecka men jag har varit med om det ett antal gånger.

T och hundarna kom som vanligt och hämtade mig men promenaden blev lite kortare än vanligt. Det kändes i fötter och rygg att jag haft en hel del att göra….


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sɪʟᴠᴇʀᴘɪʟᴇɴ….


Förra fredagen fick vi ju problem eftersom Silverpilen inte ville starta. Efter assistanshjälp med att starta batteriet var allt frid och fröjd. På lördagen när vi skulle iväg och handla – dead again.. Vi valde då att vänta till på måndagen och Silverpilen bärgades till verkstan. Fel på startmotorn sa dom och la in honom över natten. Vi hämtade igen på onsdagen. Frågade om de kollat allt – självklart sa dom. Åkte hem och allt var frid och fröjd.

Torsdag och T åkte iväg för att handla. Inga problem. Kommer ut ur SuperSol, in med varorna i bilen. Dead again. Fick gå hem med kassarna i typ 32 graders värme.. Tur att vi inte har allt för långt, men det räckte för det är ju inte direkt 32 grader i solen..

När vi kommer in på verkstan säger de att det är batteriet det är fel på (!). Vi var ju där i veckan och då var det inte batteriet (som vi dessutom sa att vi trodde att det var) men nu var det tydligen det ändå. 🇪🇸 🇪🇸 🇪🇸 🇪🇸

Nu är han hemma igen och vi får hoppas att vi inte fastnar i Nueva Andalucía eller så 😃


Vᴀ̊ʀ ʙᴏʀɢᴍᴀ̈sᴛᴀʀᴇ….Hur Angeles Munoz hunnit bli sådär solbränd är en gåta för hon kan inte haft många dagar ledigt sedan i mars. Som hon kämpar, både med lokala initiativ och nu kanske ännu mer för att kommunicera kring att Marbella är en säker plats att semestra på. Tyvärr har ju smittspridningen kommit igång nu den senaste tiden men det hade ändå rent tajming-mässigt varit tid för att dra ner på det fokuset.


Los Naranjos – min bild

Man kan hursomhelst inte bli annat än imponerad av henne. Hon gör ett otroligt bra jobb för Marbella och fick ju börja med att städa upp efter en fullständigt korrupt företrädare. Mille Marcovic och familjen fick ju skyddad identitet och fick då bo i Marbella. De betalade själva för ett bättre boende och bodde uppe vid Los Naranjos golfbana.


Los Naranjos-min bild

I boken beskrivs att eftersom aldrig kunde sitta still någon längre tid så skulle han anordna boxningsgalor och där skulle det vara tjejer etc. Så inte Marbella btw. Lokal hade han, samarbetspartners hade han och borgmästaren hade han med sig. Då vet man att det med 100% säkerhet var den förre borgmästaren det rörde sig om. Honom man kunde muta till sig allt med. Ett riktigt svart får.

I grunden är hon utbildad läkare och hennes budskap är tydligt; smittspridningen i Marbella är under kontroll!

Vi hoppas på ett betydande antal invånare med antikroppar och att gruppimmuniteten ökar”
Det är i Madrid som smittspridningen är som störst. Av alla inlagda på sjukhusen är 13 procent det på grund av covid-19- men det är trots det lågt jämfört med mars/april då det var 50 procent.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴠᴀʀᴛᴀ ғᴀ̊ʀ…


Inte nog med att Joe Biden är långsam och trög han är också ansvarig för allt hemskt som hänt i USA de senaste 47 åren. Något Donald Trump nu ägnat de senaste fyra åren med att försöka rätta till. Vilket svart får han är den stackars Biden….

Nu skiljer det sig ju en hel del på många plan om man jämför USA med Sverige men det är väl ändå ett rimligt antagande att förtroendet för politiker i stort är rätt så lågt. Jag vet inte hur valdeltagandet ser ut bland de svarta men det är väl ingen tvekan om att det är lägre än genomsnittet för befolkningen. Totalt var valdeltagandet i förra valet strax under 55% jämfört med Sveriges 87%.

Nu kommuniceras ju att det här valet är det viktigaste i Amerikas historia, det är ju om man ska överdrivs det lite en fråga om USA kommer att överleva. Frågan är om det kommer att påverka valdeltagandet eller om de som är sanna demokrater röstar som de alltid gjort, detsamma med republikanerna och soffliggarna ligger kvar i soffan?

Lɪᴠᴇᴛ….

Vi har varit iväg för att köpt snus och kompletteringshandla lite. Köpte bl.a. bröd på La Canasta inne på SuperSol. De bakar allt bröd själva i butiken så det är alltid bra bröd ✨ Blir lite repris på gårdagens macka till lunch idag. Keep it simple 😃

Det är inte så sällan man hör; Vad är meningen med livet? Tänk istället; fyll livet med mening så sa Danny Saucedo i Nyhetsmorgon idag.

Det är han väl inte först med att vare sig säga eller tänka men hur ofta tänker vi på det? Det är (beroende på personlighet) kanske vanligare/lättare att tänka på det där vad som egentligen är meningen än tvärtom. Eller? Nu kommer jag dragandes med mina fördomar igen men jag tror att om man inte ställer sig själv frågan lite då och då så gör man det definitivt när det är dags för jämna födelsedagar. Födelsedagar från fyrtio och uppåt..

Jag tror inte att det är så många som kommer in på de tankarna när de fyller trettio – det är mer som ett riktigt steg in i vuxenvärlden. Möjligen lite ”läskigt” för nu är man vuxen på riktigt men vad som är meningen med livet ägnar de flesta nog inte en tanke..

Oj, vad det kan krisas vid fyrtio – de som har följt bloggen vet att för mig var jordens undergång nära förestående och jag gömde mig under täcket. Både bokstavligt och bildligt.

Om man ska ge sig på att generalisera, och det väldigt grovt, så tror jag att mäns riktigt stora ålderskris kommer vid just fyrtio. Var det så här livet skulle bli? Ska jag ha det såhär resten av livet? Blir det inte roligare än det varit? Den typen av frågeställningar. Det är ju inte alltför sällan män rusar iväg och köper en motorcykel eller något liknande för att på något sätt signalera (även för sig själva) att de minsann inte blivit någon ”gubbe”.

Kvinnors största kris kommer nog snarare vid femtio (nej, då låg jag inte under täcket 😄) och handlar inte riktigt om samma frågeställningar. Jag tror att det för många handlar om en oro att bara se äldre och äldre ut, att inte duga på arbetsmarknaden och liknande. Krisen är nog mer kopplad till gamla normer än existentiella frågor.

Men nu till det som är positivt i sammanhanget! Jag tror att det här var gårdagens bild jag beskrev. Idag har det skett en förflyttning när det gäller åldrar och man säger att femtio är det nya fyrtio och likadant både uppåt och nedåt. Det här innebär en förändring för framförallt kvinnor och då menar jag inte att det har med utseendet att göra.

I förhållanden är kvinnan oftare och oftare äldre än mannen, förr hade en kvinna 50+ definitivt passerat bäst före datum för att byta jobb (det kan fortfarande vara lite tufft något det inte är för män så förändringen kommer att fortsätta), vi ser fotomodeller som är 70+ som inte gjort ett dugg för att ha sitt naturliga utseende med rynkor och allt vad det innebär. Förr var modellerna, om de inte tillhörde de topp fem största modellerna i världen, typ 20 år och riktigt pinnsmala. Det händer helt enkelt väldigt mycket!

Men tillbaka till det där med att fylla livet med mening.. ska klura lite på vad det faktiskt betyder för mig och återkommer i frågan 😄


Dᴇɴ sᴛᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴍᴇɴɪɴɢᴇɴ….Störst av allt är kärleken, är väl då den största meningen med livet. Det finns heller inga bestämda ”format” hur den ska se ut – den bara finns och det på alla möjliga sätt. Mellan par, mellan familjemedlemmar, mellan vänner och inte minst mellan människa och husdjur ❤️

Idag firar Charlotte Perrelli och maken Anders träbröllop.. De gifte sig för fem år sedan på ett slott i Paris. Festen pågick i tre dagar och den notan vågar jag inte ens tänka på..


Aʟʟ sᴇᴛ ғᴏ̈ʀ ʜᴏ̈sᴛɪɢᴀ ᴠɪɴᴅᴀʀ….


Så snyggt – jeans, vit t-shirt och en kavaj som är sådär lagom lite för stor. Det som saknas för mig är en helsvart väska i den storleken men jag har en otroligt ”cool” väska som det oxå är handtag på. All set för höstiga vindar med andra ord 😃


Sᴠᴀʀᴛ ᴇʟʟᴇʀ ᴠɪᴛᴛ….


Är det något jag inte skulle överväga även om jag varit världsmästare på att gå i high heels är de här skorna. Totalt ryska för mig (förlåt alla ryssar med smak) och det är lite lustigt att det är samma person som ansvarar för PR kring Cissi Wallins bok som lagt upp bilden 😃 Men det är ju inte uteslutet att man både kan vara radikal feminist och ha ”ryska” skor eller gilla ”ryska” skor och sköta PR-arbetet för en bok skriven av en radikal feminist. Allt är helt enkelt inte svart eller vitt….


Dᴀɢᴇɴs ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ….Tror bestämt att maken fått ett förskott på arvet 😄 Pappan är ju spanjor men bor på Östermalm. De var ju i Spanien och nu ska det köps Lois Vuitton väska.. Men om man nu ska köpa en sådan väska varför måste man informera om det? Och varför orkar jag ens kommentera det?


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴇsɪɢɴ….Det går väldigt bra för Sofia Wistam och hennes smyckesföretag by Sofia Wistam. I den absoluta början var det väl bara de i familjen som stod i källaren, packade och skickade ut. Sedan anställde de någon/några och för ett tag sedan sa hennes man upp sig för att vara VD i företaget. Försäljningen har helt enkelt exploderat. Hon startade företaget både för att hon tycker att det är kul men också som en ”säkerhetslina” eftersom tv-branschen inte är världens tryggaste….Att få en snygg spegelvägg behöver vare sig vare krångligt eller dyrt.. De här speglarna kommer från Rusta och har satts ihop ✨


Tᴏᴀsᴛ sᴋᴀɢᴇɴ….Såg att Svenska butiken tagit in räkor i sortimentet.. Dags för en efterlängtad Toast Skagen gjord av T ❤️

Nu ska jag hänga lite tvätt, bädda rent och sedan ringa till Pappa ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.