LättNad & kristaller….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Börjar med det absolut viktigaste: Pappas operation har gått bra! Nu väntar ett antal veckors konvalescens och det är väl oklart när han får åka hem men troligtvis om en dryg vecka. Jag är så lättad för det har varit väldigt nervöst idag ❤️

Fortsätter med en rättelse (det har ni hört förut 😃) – bärgaren körde givetvis inte i 220 km utan 110 km i timmen. Men ärligt talat så hade det nog inte varit så stor skillnad på den upplevda fartkänslan…

Man konstaterar nu att vi gått in i en andra fas på Costa del Sol. Det senaste dygnet har det registreras 322 nya smittfall. Under en längre tid i juli/augusti var det inga som var inlagda för covid-19 på Costa del Sol sjukhuset nu är det 103, varav 20 har lagts in bara det senaste dygnet 😨 (Den här informationen är > 24 timmar gammal).


Dɪᴘʟᴏᴍᴀᴛɪsᴋ ᴋᴏɴғʟɪᴋᴛ….Spanien riskerar en diplomatisk konflikt med Storbritannien efter att den tidigare älskarinnan Corinna Larsen anmält den förra kungen Juan Carlos för bland annat hot. Hon har även uppgivit i intervju med BBC att den spanske monarken var så förälskad i henne att han t.o.m. pratade om bröllop.

Corinne hade en relation med Juan Carlos i tio år och hon har kallats till förhör den åttonde september för misstänkt skattebrott. Juan Carlos ska bl.a. ha skänkt 65 miljoner euro till henne.. Men det märktes ju knappast i hans plånbok….


Iɴsᴛᴀ̈ʟʟᴛ….


Raden av inställda evenemang har ju varit många och fortsätter. Nu senast är det den stora årliga ferian i Fuengirola.


Öᴘᴘᴇᴛ….Ord överflödiga, det här behövdes verkligen. Men det verkar som idrottsrörelsen inte är helt nöjd eftersom de i normalfallet tar emot tusentals åskådare och 500 gränsen nu gäller överallt och oavsett storlek på ställe/arena.. Nu är det väl inte spikat till hundra procent ännu men det är rimligt att tro att det går igenom ✨


Gᴀʟᴇᴛ….


Vem betalar över 7 000 kronor för ett mobilfodral? Uppenbarligen finns det åtminstone några som gör det men det lär knappast vara någon massproduktion…. Men det är inte det som är det intressanta utan det är varför den här annonsen dyker upp relativt ofta om jag är inne på t ex Expressen.. Är knappast intresserad av att köpa något 😃


Äʀ ᴅᴇᴛ ʙᴀʀᴀ ᴊᴀɢ?Är det bara jag som blivit kär i dahlior? Jag tycker att det dyker upp så vackra bilder på dahlior på Instagram i år. Det kanske det alltid gjort men att jag inte tänkt på det eller så har det helt enkelt blivit mer populärt.Jag skulle nog aldrig ha kommit på tanken att köpa en bukett med dahlior förr – nu tycker att det typ är det vackraste som finns (efter pioner då förstås 😃). Jag har inte sett dahlior här, får se om det finns nästa gång jag besöker ”fransyskan”.

En annan anledning till att det aldrig blev några dahlior planterade förr var att jag tyckte att det verkade krångligt att gräva upp ”knölarna” och förvara mörkt under vintern.. Svärfar gör och har alltid gjort det och de har alltid haft vackra dahlior. Det har jag tyckt varit fint, dahlior i en rabatt alltså, eftersom de förlängt sommaren ✨


Tʜᴇ sᴘᴇᴀᴄʜ….Melania har ju nu hållit sitt tal, vid förra valet anklagades hon för att ha stulit stora delar av talet ifrån Michelle Obama så den här gången hade hon tydligen lagt ner mycket tid på att få till ett bra tal. Måste ändå ge henne lite ”credd” för att hon inte gav sig på Biden men det fanns såklart en strategi bakom det också eftersom hon kommenterade det med att hon tyckte att det viktigaste var att fokusera på Amerikas framtid. En framtid som behövde hennes make..

Sedan pratade hon såklart om det hon brinner för och vad hon vill fortsätta göra, barns utbildning. Donald Trump verkade hursomhelst nöjd efteråt..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘᴏʟɪᴛɪᴋ….Nu har det varit nya mätningar igen.. Socialdemokraterna fortsätter att tappa, de gick ju upp rejält i början av Corona men det var då det. Det som gör att de fortsätter att tappa är troligtvis Löfvens osynlighet..

Jag är fortfarande inte avundsjuk på Nyamko Sabuni. Det händer inte mycket i opinionsmätningarna vilket hon verkligen skulle behöva. Den lilla förändring som var nu gick dessutom åt fel håll så nu har de 2,9 procent – utanför riksdagen med andra ord. Det är förvisso ett bra tag till valet men det är en tung uppförsbacke- ingeting positivt har ju hänt i siffrorna sedan hon tillträdde. De interna stridigheterna tar nog väldigt mycket kraft och energi..


Eɴ ɴʏ ᴇsᴛᴇᴇ ʟᴀᴜᴅᴇʀ (ɪɢᴇɴ)….Margaux Dietz startar ju nu sitt skönhetsmärke som mer är som Blondinbellas Löwengrip än Bianca Ingrossos CAIA som ju bara (hittills) är smink och en ”parfym”.Själv säger Margaux att hennes företag ska vara som ett livsstilsmärke (och sedan får vi en liten repetion – bli som Estee Lauder vilket ju även Blondinbella sa). Det började både bra och dåligt.. Lanseringen som började med en livesändning på ccc slog tittarrekord men samtidigt har det ju riktats en hel del kritik mot att designen påminner lite väl mycket om andras..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙʟᴏɴᴅɪɴʙᴇʟʟᴀ….En vecka efter golfresans lansering och ett besök på golfbanan- inte ett ord nämns om resan. Den enda slutsatsen man kan dra av det är att det inte varit någon rusning helt enkelt..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɴʏᴀ ᴘʀᴏᴅᴜᴋᴛᴇʀ….Rusta har kommit med lite nyheter som påminner mycket om Le Creuset till utseendet alltså inte till priset.. Nu är Le Creusets produkter snyggare och har en helt annan kvalitet för det är omöjligt att producera gjutjärnsprodukter till de priser som Rusta säljer för..

Men det är ju inga engångsgrejer så kvaliteten är kanske helt ok om än inte livslång ✨Kʀɪsᴛᴀʟʟᴇɴ….


Ikväll är dags för Kristallen, jag kan inte komma ihåg att jag sett det någongång men eftersom ingenting är som det brukar i år så planerar vi att se det ikväll.Jag har ingen koll på vem som inte fått Kristallen tidigare men om Sofia Wistam inte fick den förra året eller fått den flera gånger så tror jag att hon vinner. Margaux Dietz kommer definitivt inte att vinna tror jag.Om David Hellenius vinner blir man ju galen.. Mitt tips är David Sundin..Har i princip bara sett någon enstaka ”snutt” av Renées brygga och de andra har jag inte sett så det är svårt att göra någon kvalificerad gissning men gör det ändå.. Bäst i test eller möjligen Älska mig.


Nu är det nästan lite synd om dem jag gissat som vinnare eftersom jag i princip alltid har fel 😊Som vanligt är Wahlgrens Värld nominerade avdelningen tittarnas val inom olika genres. Vi får väl se om de får någon Kristall men särskilt snygg tycker jag inte Biancas outfit.


Pᴀ̊ ʜᴀʟ ɪs ɪɢᴇɴ….Alla storlekar är vackra är en hashtagg som används av bl.a. influensern Linda-Marie. Jag motsäger inte det men däremot är inte alla storlekar sunda. Lika lite som det är sunt att väga för lite är det att väga för mycket. Det blir ju rätt ointressant vad som är fint/vackert (vilket alltid ligger i betraktarens ögon) om det inte är sunt och i vissa fall t.o.m. farligt.

Jag tycker inte att företag ska göra samarbeten med personer som ligger i en riskgrupp nu under Corona-tider. Det pratas mycket om att personer med ett BMI över 30 definitiv tillhör en stor riskgrupp. Linda-Marie på bilderna har ett BMI som vida överstiger den gränsen.

Jag menar inte att alla som ligger över 30 ska börja banta, det är helt och hållet upp till dem själva. Det jag däremot tycker är att företagen ska ta ansvar för vad de signalerar oavsett om det gäller undervikt, övervikt eller vad det nu än må vara som inte är sunt/vettigt.


Är btw inte klar med det där om kvinnors relationer till varandra.. Återkommer i ämnet 😄


ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴊᴇᴀɴs….Det finns nog ingen som inte har ett par jeans i garderoben. Vissa bor typ i jeans och andra har dem mer som någon slags ”fritidskläder”. Jag är nog en kategori i mitten, bor definitivt inte i dem men tycker inte att de bara är till för ”fritid”. Bland det snyggaste som finns är ju ett par jeans och en vit skjorta – duger vid princip vilket tillfälle som helst

Om jag ska välja favoritjeans på bilden så blir det nog 4,7 och 10. (?). Gillar smalare jeans och helst i stretch men det funkar även med raka. Men om jag gillar den typen av jeans så älskar jag mina ”baggy” snickarbyxor från Lee.. Ja, jag har skrivit om dem förut men det är dom värda 😃

Jag har dom till och med hängande på en krok så att jag lätt kommer åt dem men egentligen borde jag väl inte ha dem.. Iallafall inte utanför hemmet., Men det beror ju på hur mycket man väljer att fundera på vad man borde och inte borde när det gäller kläder. Jag väljer att inte fundera så mycket men jag skulle inte ha dem på mig om vi skulle gå ut och äta eller ha något möte vilket inte har något ålder att göra.. Nog om det och tillbaka till jeans generellt.. Är det något jag inte behöver komplettera garderoben med så är det just jeans.Förra året när jag var i Sverige och hemma hos min syster visade det sig att jag hade ett par supersnygga Lindeberg jeans hos henne. Jag hade lämnat dem till henne för att sälja på Tradera eftersom de både var för små och helt oanvända. Som tur var så hade hon helt glömt det.. och nu är de inte för små utan sitter perfekt. Inte några baggy jeans utan de där jeansen man har till den vita skjortan när det ska vara lite mer uppklätt..


Pʀᴏᴘᴘᴍᴀ̈ᴛᴛᴀ….Igår gjorde jag de där spareribsen som vi köpte på SuperSol. Det var första gången vi gjorde det hemma och vi var lite osäkra på om det skulle bli sådär gott som det kan bli. Misslyckas man kan de ju bli som torra ben som man typ får skava på för att få något i sig.

Jag la dem i långpanna, hällde över en del barbecuesås och kryddade med salt, peppar & lite chiliflakes. Avslutade med att hälla över 2,5 dl vatten och täcka pannan med folie. Kan garantera att det var några torra ben vi satt och skavde på. Dels hade revbenen rejält med kött från början och vi lagade dem nog i mer eller mindre perfekt lång tid. Hursomhelst- så gott så jag tror nästan att T gick upp två kilo eller så 😃

Ikväll blir det delad ”kökstjänst” och förhoppningsvis blir planeringen lite bättre än i går med mina spareribs 😃 Det blev riktigt sen middag med svenska mått mätt. Dom hade nog varit klara i ”rätt” tid men jag ville ha dem så där så att köttet typ faller av. Och det gjorde det – sent igår kväll 😃Ibland återupptäcker man mat och det gjorde vi ju nyligen med bakad potatis som det var evigheter sedan vi ätit. Nu blir det en repris ikväll igen, inte en fylld sådan utan som tillbehör ✨

Tᴀᴄᴋsᴀᴍ ❤️

Bild från förra året – och ja, jag ser skelögd ut 😃

Som sagt, så lättade vi är över att allt gått bra för Pappa idag. Nu väntar vi på att han ska vara tillräckligt pigg för att orka ringa själv men det kan nog ta någon dag..

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.