JämStällDhet & avhopp….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Skönt – sov som en stock i natt efter att ha lyssnat en stund på ”Gift med maffian”, ju mer jag lyssnar desto mindre förstår jag. Förstår såklart innehållet men förstår inte valen. Idag kom även Cissi Wallins bok; Allt som var mitt som ljudbok. Den har 4,9 i läsarbetyg vilket är märkligt eftersom den kom idag och lanserades som bok igår 😄 Dels bygger inte betyget på att så många lämnat betyg och det är hennes fans det kan man vara helt säker på. Det ser ju bara löjligt ut.

Imorgon ska Pappa genomgå en hjärtoperation på Nya Karolinska så jag är givetvis nervös inför det. Men det kommer att gå hur bra som helst ❤️ Eller hur?

Jag glömde ju berätta att vi körde förbi Hotel SISU igår, det som brann alltså. Jag skrev ju tidigare att det var värre än jag först uppfattat det och nu får jag säga det igen. Hela ovanvåningen/taket plus hela den sidan ut mot vägen är helt utbrunnet. Det var ju rum hela vägen så som tur är har det ju gått så otroligt mycket bättre än vad man skulle tro när man ser det. Närmaste husen intill ligger verkligen intill så att det inte spred sig till dem går under avdelningen fullständiga under. Svarta var de såklart av all rök.

Fick meddelande av Christina igår. Hon skulle ju kommit ner nu första veckan i september något jag sett fram emot.. Nu blir det några veckor senare än planerat men det överlever jag det också. Anledningen är att de kom iväg till Sverige lite senare än de tänkt eftersom hon hamnade på sjukhus ett par dagar.


Hon var ute och gick med taxen Stella på strandpromenaden sedan kommer hon inte ihåg någonting förrän hon är hemma igen (hon bor fem minuter därifrån). Läkarna tror att hon svimmat eftersom hon inte tagit emot sig. Jag fick se två bilder hur hon såg ut när hon låg där på sjukhuset – herregud! Det såg ju ut som om hon blivit fullständigt misshandlad.. Nu är hon hursomhelst helt bra igen och alltså tillbaka om än någon vecka senare än tänkt ✨


Utvecklingen för Spanien ser som sagt inte speciellt kul ut och Regionalregeringen har infört besöksförbud på äldreboenden vilket innebär att det råder samhällssmitta i vårddistriktet Costa del Sol vilket innebär att iallafall en del av smittspridningen är utom kontroll.

Jag ska inte fördjupa mig i massa siffror för man blir som sagt inte riktigt klok på dem från dag till dag och vad som mäts. Det man däremot kan konstatera är att Marbella ligger klart sämst till på Costa del Sol. Den huvudsakliga anledningen till smittspridningen är turister och att man korkat nog öppnade upp alla nattklubbar och diskotek etc. Men allt sådant är ju stängt igen nu.


Aʙᴏᴜᴛ ʟᴀsᴛ ɴɪɢʜᴛ….

Jag ska inte påstå att jag satt still och kollade på IDOL för jag höll på och fixa med maten.. Det var ju ingen avancerad mat så jag kunde ha två öron och ett öga på det så nu fattar jag galoppen.. tror jag iallafall 😃


När vi var iväg på våra ärenden igår så handlade vi mat till fyra dagar. Jag ogillar verkligen att åka och handla varje eller varannan dag, det tar bara massa onödig tid och blir dessutom alltid dyrare.

Kom på att det var evigheter sedan vi åt provoleta (jag tror att det är en argentinsk ost) så köpte det för att ha något superenkelt att äta när jag jobbat på fredag. Men kunde inte riktigt hålla mig så jag fixade det till förrätt idag. Det är världens enklaste förrätt.. Osten, lite kryddor (vilka man nu vill ha) lite tomat och in i ugnen på sisådär 200 grader. Där ska den stå till osten smält helt och börjar få lite färg. Klart.

Det var Emile, en av våra mäklare på Lotus som lärde oss att provoleta fanns överhuvudtaget. Det var precis i början när vi skulle starta upp allt och vi skulle ses allihop för en middag i Gamla stan. De tog med oss till en liten restaurang med bar i gatuplanet och restaurangen på taket. Den var precis som osten argentinsk, maten var fantastiskt god och prisnivån otroligt låg, framförallt med tanke på vad man fick för pengarna.


Det är verkligen stora skillnader mellan olika restauranger och deras priser, det gäller såklart inte bara här utan typ överallt. Den här restaurangen var undantaget som bekräftar regeln för ofta är restauranger med riktigt låga priser så bra men restauranger med höga priser behöver definitivt inte heller vara bra. Det finns helt enkelt ingen vettig korrelation.

Tyvärr har han av oklar anledning bommat igen så den finns inte kvar längre. Det var väl för typ två år sedan han gjorde det och man kan knappast hoppas att han öppnar upp igen..


Sɪʟᴠᴇʀᴘɪʟᴇɴ ɪs ʙᴀᴄᴋ ɪɴ ʙᴜsɪɴᴇss….


Säten, ratt etc plastas noggrant in…

Nu är Silverpilen hemma igen och står på rehab i garaget. Vi fick ju problem i fredags morse och var helt säkra på att batteriet laddat ut så vi ringde efter assistans. Det var ju då jag typ fick en chock eftersom allt gick så snabbt.. Vi körde med den ett par gånger under fredagen, bland annat till och ifrån butiken när jag skulle jobba. Inga som helst problem.

Lördag förmiddag = stendöd. Vi började då misstänka/förstå att det nog inte var batteriet och eftersom verkstan ändå inte har öppet på helgen bestämde vi oss för att vänta tills igår om det nu inte skulle vara batteriet.

Ringde igen måndag morgon och de kom lika snabbt som på fredagen. Han fick efter mycket om och men igång bilen efter att skapat en smärre trafikstockning.. Det kommer att gå jättebra att köra till verkstan sa han vilket kändes precis allt annat än tryggt. Vi kom ungefär 20 meter innan det blev tvärstopp och ett nytt smärre trafikkaos uppstod. Han stod på sig, vi stod på oss och vann så det blev bärgning till verkstan.. Det är nu vi kommer till Musse Pigg och Långben jämförelsen (om än långsökt).Minns ni filmsnutten i Kalle Anka & hans vänner på julafton där Musse, Kalle & Långben ger sig ut på husvagnssemester? Långben kör som en galning i kurvorna och Musse lagar mat i husvagnen etc.. Ungefär så, minus matlagningen, var det att åka med när Silverpilen bärgades.

Han valde att köra upp till motorvägen istället för att köra igenom stan. Den vägen är väldigt kurvig, har förvisso inga stup vid sidan men det är en 30-väg. Toppen att köra 60-70 istället tänkte han och körde så det yrde. När vi kom upp och ut på motorvägen var det gasen i botten och typ 220 km i timmen. Nu hade han inte en bärgningsbil modell avancerad utan en väldigt enkel så det är ett fullständigt under att bilen kom fram i samma skick som när vi åkte, eller rättare sagt att den kom fram överhuvudtaget ✨


Iɴɢᴇᴛ ᴍᴇʀ ᴏᴘɪᴜᴍ ᴘᴀ̊ ᴇɴ ᴠᴇᴄᴋᴀ ᴇʟʟᴇʀ sᴀ̊….

Oᴘɪᴜᴍ ʙᴇᴀᴄʜ ᴄʟᴜʙ

Man skulle ju nästan kunna misstänka att den där assistans-mannen fått i sig lite opium för även utan att bärga en bil skulle vi aldrig hålla den farten där. Men nog om det och över till Opium.. Nu har Marbellas första Beach club fått stänga, inte för hela säsongen utan jag tror det till en början gäller i en vecka. Anledningen är att de inte efterlevt de regler som gäller så det blir dyrbart.. Både i form av uteblivna intäkter och böter. Har inte hört något om bötesbeloppet men det lär man väl få göra..


Tɪᴋ ᴛᴏᴋ ᴛɪᴘᴘᴀᴅᴇ ᴏ̈ᴠᴇʀ….Det här är Kellyanne Conway, en av Trumps absolut viktigaste medarbetare och kampanj ansvarig i förra valet. De har haft lite ”family issues” i familjen eftersom hon är en sann Trump-anhängare och han verkligen inte är det. Han kallar honom ”en narcissistisk psykopat”, ”en skamlös ljugande bluff” och har utnämnt honom till en cancersvulst på presidentskapet. Trump har kontrat med att kalla honom för ”tokstolle” och ”maken från helvetet”.

Hursomhelst så har makarna lyckats hålla ihop och hålla ihop familjen trots att de har så olik politisk ståndpunkt.. Till nu..Det är den 15-åriga dottern i familjen, stor Tik Tok fan med 600 000 följare och 255 000 följare på Twitter, som fått nog. Hon stod bakom sin mamma i presidentvalet förra gången men definitivt inte den här. Hon har gått ut offentligt och sagt att om mamman fortsätter att jobba med/stå bakom Donald Trump så kommer hon att skilja sig ifrån sina föräldrar..

Kellyanne blev lite ensam kvar om att gilla Trump i familjen så nu har hon meddelat att hon avgår.. Det där med att förbjuda Tik Tok kan ha sina nackdelar 😄

Vɪᴋᴛɪɢᴀʀᴇ ᴀᴠʜᴏᴘᴘ….Ett för Sverige lite mer relevant avhopp är ju Isabella Lövins.. Språkrör för Miljöpartiet och vice statsminister.. Jag kanske inte har tillräcklig koll men jag tycker nog fört en ganska anonym tillvaro. Det som framkom idag var väl att hon inte var överdrivet populär inom Miljöpartiet (om det nu stämmer). Alice Bah Kunhke spås som efterträdare men hon har tydligen sagt att hon inte kommer att ställa upp som kandidat till posten som språkrör.. Vi får se hur det blir med det ✨

Om man avgår som nu Lövin gjort har man rätt till sin lön under maximalt ett år, i hennes fall skulle det innebära 139 000 kronor per månad. So far so god men nu till det som är riktigt korkat. Om hon tar ett jobb under den tid hon får den här lönen så sker en avräkning krona för krona ✅ Om hon däremot har eller startar ett eget bolag där hon har intäkter räknas dessa inte av ❗️

Det här är väl vad man kalla för ett kryphål som de inte hunnit täppa igen.. men dom har ju haft lite tid på sig. Fredrik Reinfeldt var en av dem som utnyttjade det här kryphålet och intäkterna i hans bolag var knappast små. Men han är definitivt inte ensam bl.a. har både Göran Persson och Pär Nuder utnyttjat det…. Så de har med andra ord haft gott om tid att rätta till det.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴠɪɴɴᴏʀ….

Det är ju Jämställdhetens Dag idag och jag har tidigare sagt att jag ska skriva om kvinnor och kvinnors relation till varandra så då passar jag på att börja med det idag. Det passar ju delvis in..

Intressant är att om du söker på #jämställdhet så kommer du se att >90 procent av inläggen är av feministisk karaktär…Jag kommer att dela upp det här i ett par delar, annars kan det sväva ut till en roman och det hinner jag inte på en dag.. Jag vill också poängtera att allt jag skriver helt och hållet bygger på mina erfarenheter och inte att jag försöker beskriva någon form av fakta.

Systerskapet är en myt

Visst det finns ett systerskap men det är inte på något sätt generellt utan är i allra högsta grad begränsat. Det kanske bästa exemplet på den begränsningen (eller snarare sämsta) är radikala feminister som ofta tycker att kvinnor som inte har samma synsätt som de själva är förrädare. Omvänt kan systerskapet vara totalt om man har samma synsätt och där män inte sällan är ”fienden”.


Vad innebär det egentligen att vara feminist?

Det börjar redan i väldigt unga år med två bästisar, kommer det in en tredje tjej så försvinner balansen. Det är som en på något sätt måste stå utanför, vem det är kan variera. Variera ofta och snabbt. Det är väldigt ovanligt med tre tjejer som är bästisar med varandra och det hela tiden.

Många tjejer i en grupp kan och är oftast hur bra, trevligt och kul som helst om det inte är på en arbetsplats. En arbetsplats med bara tjejer är jag helt övertygad om har mer intriger än en ”mixad” sådan. Det blir lättare så att det är två grupperingar eller helt enkelt mer ”skitsnack”.

Bara män på en arbetsplats är heller inte bra, det blir en grabbig miljö med allt vad det innebär men det kan vi lämna nu.

Det kan bara finnas en drottning

Det här nog det jag har mest erfarenhet av. Jag har en specifik erfarenhet av det och jag tror inte att jag förstod någonting först. Det var under min tid på Coca-Cola och jag hade suttit i ledningsgruppen en längre tid och jag var den enda kvinnan. Jag var såklart medveten om att jag var den enda kvinnan men kände mig inte annorlunda behandlad på något sätt.

En ny personaldirektör skulle anställas och vår amerikanske VD såg gärna att det skulle vara en kvinna för balansen men var givetvis inte beredd att kompromissa när det kom till kompetensen.

Det är inte alltför svårt att hitta en kompetent personaldirektör. Det är inte svårt att hitta kompetenta kvinnor överhuvudtaget men just inom området personal är det lättare.

Hursomhelst Katarina börjar och blir positivt emottagen av mig och av alla andra. Jag hade inte några tankar på att vi skulle bli någon slags bästisar eller hålla ihop mer just för att vi var kvinnor. Men jag hade heller inga tankar på det omvända..Jag tyckte att jag började se lite konstiga tecken och insåg efter ett tag att hon tävlade – inte mot alla utan bara mot mig. Hon ville ha VD:ns gunst, hon ville vara den bästa kvinnan som han värderade högst. Det är möjligt att situationen tett sig helt annorlunda om vi var tre kvinnor i ledningsgruppen och givetvis är det här inte representativt för kvinnor generellt. Men det är inte enda gången jag upplevt ett liknande scenario.

När hon insåg att den där tävlingen var lönlös, dvs att det inte var frågan om någon tävling överhuvudtaget vare sig mot mig eller någon annan så var det som att vända blad i en bok. Då skulle vi bli bästisar och åka till stan för att göra ”tjejgrejer” shoppa och gå på SPA mm.

Det går inte riktigt att sätta ord på det jag vill beskriva men jag hoppas att det går fram någotsånär- hon ville helt enkelt vara den starkaste och helst enda kvinnan i ledningsgruppen.

Nu var ju inte jobbet i ledningsgruppen vare sig att tävla eller att hitta en bästis men jag följde med någon/några gånger.. Shoppa sa man ju aldrig nej till 😃

Nu är jag fullt medveten om att jämställdhetens dag INTE handlar om kvinnofrågan utan om jämställdhet överhuvudtaget – allas lika värde.


Bᴀʀᴀ ᴇᴛᴛ ᴇxᴇᴍᴘᴇʟ ᴘᴀ̊ ʙʀɪsᴛ ᴘᴀ̊ sʏsᴛᴇʀsᴋᴀᴘ….


Det har tydligen blåst upp till någon slags storm kring Pernilla Wahlgren, oklart varför. Men om jag fattat det rätt (har inte lagt ner tid på att försöka) så är kommentarsfältet på hennes blogg överfyllt med hemska kommentarer. Det är kvinnor som skriver de här kommentarerna, möjligt är det någon enstaka man har som sagt inte ägnat någon tid åt det här.Inte oväntat handlar kommentarerna om i huvudsak utseende & intelligens och om att hon är otrevlig eftersom hon inte kan ta kritik, dvs när hon inte accepterar den här typen av kommentarer/påhopp.Man kan tycka precis vad man vill om Pernilla Wahlgren och nej hon kanske inte är den vassaste kniven i lådan men vad har andra för rätt att hoppa på henne om det? Att hon väljer att både på Instagram och i sin blogg väljer att lägga upp bilder som inte har filter och/eller är de minsta retuscherade ska väl ses som ett sundhetstecken och uppmuntras, inte tvärtom. Men icke….

Istället anklagas hon för att vara ful, avundsjuk på Bianca eftersom hon själv blivit en tant som beter sig som en fjortis och som om det inte vore nog haglar det kommentarer om hur mycket fulare hon är än ex-makens nya fru. Tur att dom har skinn som en jag vet inte vad själv hade man väl börjat gråta av alla de där elakheterna.Inget ont om Åsa Ingrosso men till skillnad från Pernilla så lägger hon inte upp bilder som inte har filter och/eller är retuscherade så de jämför till att börja med äpplen och päron. Men oavsett det så är ju hela grejen befängd.

Pernilla Wahlgren gav tydligen någon kommentar om att så här såg man ut om var 50 plus och inte använde massa filter. Hennes blogg beskriver hennes liv och det har inte filter. Dessutom känner hon sig för snygg och har för roligt för att någon ska kunna trycka ner henne 😃

Tror att det tillkom något om att hon ska ha en liten sociala medier skola om vad som är ok och inte – för det har hon mycket kunskap kring..


Eʙʙᴀ + ᴇᴄᴄᴏ….Ebba von Sydow har varit i Köpenhamn eftersom hon inlett ett samarbete med Ecco – ser fram emot resultatet. Dom har förvisso utvecklat sin design jättemycket jämfört med förr men hon kan nog bidra lite till. En gång i tiden skulle det ha varit fullständigt otänkbart att köpa ett par Ecco-skor men det skulle det inte idag. Det är kanske på den hyllan jag ska leta efter lite klackar 👠Den första produkten de utvecklat verkar ha varit sneakers. Jag lever ju i just sneakers stora delar av året men definitivt inte i några fotriktiga sådana.. Har mer gått på vita och enkla som är fina till allt från jeans till klänningar men bra för fötter och rygg är de inte..


Aᴠғᴏ̈ʟᴊᴛ….

Skrev ju häromdagen om konton som bara kör med ett par bilder som de varierar från olika vinklar och möjligtvis någon blomma eller så i all oändlighet.. Så fort något inlägg från dem dykt upp nu så har jag gått in och avföljt..


Men det här kontot från Stockholms skärgård Kattis Inspiration kommer jag inte att avfölja – fina och varierande bilder..


Kommer heller inte att sluta följa Elsa Billgren (skrev om hennes kommande bok igår). Tycker främst om hennes Gotlands-inlägg..

Aʟʟᴛ ᴀ̈ʀ ɪɴᴛᴇ ɢᴜʟᴅ sᴏᴍ ɢʟɪᴍᴍᴀʀ….


Cirka 10 000 likes på en timma….


Gʀᴀᴛᴛɪs ᴀʟʟᴀ ʜᴜɴᴅᴀʀ ❤️


❤️❤️❤️❤️


Dᴀɢᴇɴs ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ – Eᴛᴛ ᴀxᴘʟᴏᴄᴋ….


Hemfärd….


Jᴏʙʙᴀ ʜᴇᴍɪғʀᴀ̊ɴ….


Anders Tegnell & Co rekommenderar ju att alla som kan ska jobba hemifrån (men det behöver ju inte jag informera er om 😄) och hur det kan se ut varierar ju för alla.. Jag har sett en hel del inlägg där människor har ”fixat” till sina arbetsplatser hemma och en del har gått ”all in” och gjort typ en friggebod till kontor. Men ska man jobba hemifrån så är det ju viktigt att se till att arbetsplatsen” både funkar och är trevlig..


Jag har alltid lite ”Back to school” känsla efter både sommaren och vintern. Många känner att det nya året snarare börjar efter sommarsemestern än på nyårsdagen, att det är då man satt planerna för det kommande året. Jag kan tycka att det ligger en hel del i det faktiskt men kör på en skolvariant just nu dvs höstterminen och vårterminen.

Det är inte så att jag rusar ut iväg och köper en ny skolväska, block, suddgummi och pennor inför varje termin. Däremot ser jag till att ha åtminstone nya block så att man kan hålla isär terminen på något sätt. En färg för Mindset Marbella och en för Marbella Communication.. Orange vs rosa. A4 och A5 och så har jag tillsammans med några färgglada pennor och överstrykningspennor piggat till min arbetsplats inför hösten ✨


Jag kan ju snart börja jobba utifrån, om inte solen lyser alltför starkt vill säga.. Då får jag nog först ta en sväng till Marbella Club och plocka med mig några av deras fantastiskt fina krukor hem 💙

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.