PolArbröd & chaNel….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

I natt var det nog rekord när det kommer till att sova ”soppigt”. Kunde bara inte somna så det blev boklyssning. Brukar ju alltid somna av det men inte i natt, iallafall inte på många timmar. Vi har ju dessutom problemet med att sängen är så hög så att Tintin och Karisma inte kan hoppa upp själva (ja, de får sova i sängen – ska berätta hur det gick till den). Eftersom den är så hög och de hoppar ner några gånger per natt så väcker de mig. Inte genom att skälla men jag vaknar så lätt så stör det min nattsömn. Vi bara måste hitta en lösning på det här..

Har med andra ord kommit en bit in i boken och det har framkommit att de under en tid hade skyddade identiteter och bodde då i Marbella (Nueva Andalucía var annars 😃). Om det ska jag också berätta lite mer..


Iɴɢᴇɴ ʙʀᴀ sᴛᴀᴛɪsᴛɪᴋ….Spanien har den högsta andelen positiva utslag vid covid-19 tester av alla länder i dess närmaste omgivning. Statistiken varierar och man kan ju mäta både på korsen och tvärsen så det är inte helt lätt att dra slutsatser. I mitten av augusti gav 7,7 procent av testerna positivt utslag vilket är en kraftig ökning. Man bör heller inte ligga över typ fem procent så vi får hoppas på att det sjunker nu.


Pedro Sánchez är tillbaka från lite ledighet, hur mycket ledig han varit är väl oklart men solbränd var han och han har varit på Kanarieöarna och i Huelva.

Han betonade att situationen i Spanien är allvarsam men inte som i mars och april. Hans uppmaning är att agera lugnt men resolut för att få ner smittkurvan. När man gick över till den nya normaliteten flyttades ju det högsta ansvaret hälsomässigt till regionalregeringarna och så kommer det fortsatt att vara. Men han påtalar samtidigt att de givetvis får allt statligt stöd de behöver om det t ex skulle behövas en ny Lock Down.

Allmänheten uppmanas att ladda ner appen Radar Covid, denna aviserar anonymt om man befaras ha befunnit sig nära någon som är smittad. Än så länge är det bara sju regioner som satt appen i funktion.


ᴇɴ ɪɴᴛᴇʀᴠᴊᴜ ᴀᴛᴛ ᴀ̊ɴɢʀᴀ….


“It is what it is“

Donald Trump

Jonathan Swan intervjuade, som jag skrev om, för ett par veckor sedan Donald Trump. Han uttryckte sig då angående antalet dödsfall i USA på ett klantigt sätt som han kommer att få äta upp många gånger under valrörelsen.


Efter lite dividerande fram och tillbaka om antalet smittade respektive dödsfall och de uppenbart jämförde äpplen med päron och Trump bläddrade i några lösa blad och uppenbart inte hade koll på vad han pratade om valde han att försöka stänga ämnet och uttryckte sig då på följande sätt;

”They are dying it’s true. It is what it is, but that doesn’t mean we aren’t doing everything we can. It’s under control as much as you can control it”

“Those people who really understands it, that really understands it they say it’s incredible the job we have done”

Det där med att alla som förstår sig på situationen säger att de är otroligt vilket bra jobb de gjort är det väl knappast någon som förvånas över även om det är löjeväckande i sig. Det som alla däremot hakat upp sig på är ”it is what it is” och det går inte att i text återge hur det lät i intervjun. Han gör ett mellanrum där innan han på något sätt kommer på att han måste säga något mer. Inte något långt mellanrum men ändå.Nu när Republikanerna inledde sin kongress hade Demokraterna projicerat ”It is what it is” på en stor fasad i närheten av Vita Huset. Det kommer inte att vara enda gången de använder det emot honom.Flera talare under kongressen öste beröm över Trump och hur många amerikaners liv han har räddat genom sitt snabba agerande när Corona kom. Det är ju ingenting annat än ett stort skämt och det hade jag t.o.m. tvingats erkänna även om jag hade gillat Trump. Något man inte påstå att Trump var är snabb när viruset började spridas.

”@donaldtrump – It didn’t had to be that bad”

Joe Biden

Uppenbarligen tillhör inte Joe Biden som vare sig förstår någonting om Corona och/eller vilket otroligt bra jobb Trump & Co gjort 😃


Eᴛᴛ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ ғʏɴᴅ….Det här med zebra-tryck är ju en av höstens stora trender.. En del gillar det, andra inte och jag tillhör den första kategorin och har alltid gjort. 🦓

Den här lite längre blusen kommer ifrån den svenska kvinnans butik i Centro Plaza (Nueva Andalucía, var annars 😃) och kostar 2 461 kronor.Jag köpte en som t.o.m. ser lite snyggare ut i butiken när jag jobbade i fredags. Pris 51 kronor – man kan minst sagt göra fynd..

Det är möjligt att varumärket anses lite bättre och att kvaliteten också är det men den här typen av plagg är inte som vinterjackan eller en kostym så då ser jag inte någon anledning att betala för mycket..

Jag skulle till exempel heller aldrig köpa ett munskydd från Chanel..


Anna Book på galej…

Och jag skulle definitivt inte köpa en piratkopia på något som föreställa vara ett munskydd från Chanel. Jag vet faktiskt inte vad som är värst..


Äᴋᴛᴀ ᴠᴀʀᴀ….Familjen Perrelli har nu utökats med en liten hund, en Pomerian som tillhör de riktigt populära raserna nu. Barnen ska tydligen ha tjatat länge och är såklart helt överlyckliga nu med Mozart i familjen.

Om man då införskaffat en hund och dessutom bor i Djursholm så måste det vara stil.. Vad passar då bättre än ett litet hundhalsband från Louis Vuitton? Antagligen ingenting 😃

Har ingen direkt koll på prislappen men skulle gissa på 1 500 – 2 000 kronor. Hoppas att kvaliteten är väsentligt mycket bättre än de lite mer vanliga för på Mozart kommer det ju inte synas på grund av all päls..


Sɪʟᴠᴇʀᴘɪʟᴇɴ ᴘᴀ̊ sᴊᴜᴋʜᴜs….Silverpilen, bilen alltså, är på sjukhus dvs på verkstan.. Utskrivning i dag.. Får återkomma om det här men kan ge en ledtråd; Långben & Musse Pigg. Det blir i morgon jag skriver om det så ni har lång tid att klura ut kopplingen 😃


Lᴏɴɢ ᴛᴇʀᴍ ʀᴇɴᴛᴀʟ ᴍᴇɴ ɪɴᴛᴇ ᴇᴛᴛ ғʏɴᴅ….


Som jag skrev tidigare så kommer det ut fler och fler objekt till uthyrning nu. Den senaste siffran jag läste, som var för någon vecka sedan, så har antalet ökat från 700 till 2 000 hus och lägenheter. De objekt som primärt drabbas nu i samband med pandemin är de riktigt dyra och exklusiva objekten.Den här vilan kom ut igår. Den är på 300 kvm med 150 kvm terrass, sex sovrum och fem badrum samt pool. Läget är enligt mig inte alls bra – Guadalmina Alta som ligger en bra bit mot Estepona och en bra bit från vattnet.Om nu antalet objekt ökat så har det inte riktigt börjat synas på prisnivåerna än. För den här villan vill hyresvärden ha 103 000 kronor per månad (!) Plötsligt kändes den där lägenheten i det fd Scandichotell huset rätt så billigt 😃


Lʏᴄᴋᴏᴠɪᴋᴇɴ….

Idag var det pressträff för Camilla Läckbergs serie Lyckoviken som har premiär den 20:e oktober. Men det är väl inte helt korrekt att beskriva den som Camilla Läckbergs serie, hon är manusförfattare och kanske något mer. Om och hur mycket hon finansierat har jag ingen som helst koll på.

Hon har minst sagt väldigt mycket på To Do listan.. Filminspelning där hon ju ska ha den krävande rollen som scripta, den här serien (första säsongen är väl färdiginspelad men de måste ju vara snabba och fortsätta om den går bra), hon ska ju lanseras i USA och säkert oxå skriva den tredje delen i storyn om Faye (den förra slutade ju med en riktig cliffhanger.. Så ska hon vara mamma till fyra barn, fru och renovera världens största semesterhus.. Men det sistnämnda överlämnar hon nog åt någon annan 😃

Eɴ ɴʏ ʙᴏᴋ….


Under hela sommaren har Elsa Billgren suttit i det blommiga gästrummet på Gotland och försökt få ner en hel massa saker som ska resultera i Elsas Gotland och som kommer ut i vår. Det kommer vara allt i från tankar, till inredning och recept.


Hon har sinne för detaljer och det kommer nog att bli en både tänkvärd och vacker bok ✨

Mᴏʀɢᴏɴᴅᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢᴀʀ….Imorgon onsdag är en av dagarna ”Alla hundars dag” och det måste vi såklart fira 😃 Det innebär en lite tillspetsad variant av hundarnas favorit – ”hot dogs”. Får göra en variant av korvtårta helt enkelt, blir väl någon typ av korv med mos eller så. Dom kommer att vara lyckliga i typ en vecka 🐶🐶

Karisma har ju till skillnad varit lite ”mullig” men nu är hon mer eller mindre nere i riktigt bra vikt. Det är en kombination av att vi går längre promenader och hon får mindre av det man kan benämna som lite onyttigare mat. Enligt vår veterinär är båda viktiga men maten har lite större påverkan på vikten än vad motionen har men båda behövs givetvis.Får skriva mer om ”firandet” imorgon och lite mer allvarligt kring den andra temadagen – jämställdhetens. Om den kan man skriva mycket.. Det kanske är ett bra tillfälle att utveckla det där med kvinnor som jag sagt att jag skrivit mer om tidigare.Apropå jämställdhetens dag är jag lite förvånad över att Cissi Wallin som är den radikala feminist hon är släpper sin bok dagen innan, dvs idag. Men det kanske beror på att den är kopplad till sexualbrott och inte jämställdhet i sig. Jag kommer nog att lyssna på boken – enbart för att sätta upp den på någon slags ””hänga med i samtiden” kontot”.


Oᴛʀᴏʟɪɢᴛ ᴛʀᴀ̊ᴋɪɢᴛ….Nu får vi väl alla skicka lite extra kärlek till Polarbröd ❤️ Hur mycket otur kan man ha? Precis när de investerat 150 miljoner i en ny produktionslinje som skulle invigts i går drabbas de av en brand som totalförstörde hela fabriken.

Jag misstänker att de har en egen och nog lite annorlunda produktionsprocess så de kan inte bara ”ge sig ut” och köpa produktionskapacitet. Som tur är så har de ytterligare ett bageri i Bredbyn så att de kan kanske klara de viktigaste produkterna om de fokuserar på den svenska och norska marknaden.


Pʟᴏ̈ᴛsʟɪɢᴛ….På Blå Porten hade de en spenat & fetaostpaj som var så himla god. Jag kan minst sagt vara lite ”picky” när det kommer till mat och vara rädd för att testa nytt. Nu är det inte alls i samma utsträckning som det var förr, nu testar jag iallafall lite och men inte surströmming, sniglar och något mer 😃

Då på Blå Porten så hade jag någon förutfattad mening om att jag inte skulle gilla den där pajen så jag valde alltid mellan ett par andra rätter.. En dag ”övertalade” T mig att testa – det var inte så att jag trodde att jag skulle dö om jag testade den men min utgångspunkt var typ att när jag äter vill jag välja något gott. Ni hör ju hur begränsande det är..

Hursomhelst åt och ångrade såklart att jag inte gjort det långt tidigare. Den var sååå god och så långt ifrån de där torra pajerna man ser.. Plötsligt blev jag nu sugen på den där pajen igen.. Så det är väl bara att sätta upp det på To Do listan för mat och då blir det även ett tillägg på utbildningskontot eftersom jag aldrig gjort någon paj ✨Ikväll blir det inte paj utan pasta 🍝. När vi skulle äta lunch med Lotta & Staffan i Benalmádena gick vi ju utmed strandpromenaden när jag plötsligt fick syn på typ en ”mormor” som stod bland grytorna i köket. Här måste vi äta sa jag för i 99 procent av fallen är en äkta ”nonna” det bästa beviset på god mat. Åt vi där? Nix, det var tvärfullt..Att det är riktigt svårt att fota hamburgare har jag skrivit om förut men det är rätt svårt med all mat. Jag är dessutom rätt säker på att jag skulle ha ett middagssällskap som tyckte att det var lite tröttsamt om jag höll på och fotade från ett antal olika vinklar etc innan jag var nöjd.Även om de här två bilderna inte skulle kvala in i något matmagasin direkt så blev de hyfsade. Pastan var dessutom hyfsad men köttet på den japanska restaurangen kan man bara beskriva med ett ord; magiskt ✨ De har ju renoverat den även nom jag faktiskt inte riktigt förstod varför men jag tycker att den är lite av en vinterrestaurang.


Förrätterna är inte direkt tråkiga de heller..


Den ligger på en gata där det inte direkt flanerar förbi människor och deras uteservering är mer eller mindre halvt inbyggd. Så vi spar helt enkelt att gå dit igen till hösten/vintern. Den är utan konkurrens Marbellas bästa japanska restaurang ✨

T fullkomligt älskar asiatisk mat, det gör iofs jag oxå men kanske inte fullt lika mycket som honom. Senaste gången vi åt asiatiskt var precis när de började öppna upp restaurangerna igen och vi gick då på en enklare kinarestaurang (för att stilla hans asiatiska behov och det var fortfarande inte så många som hade öppnat). Ni vet när man får en feeling.. den här gången var den i allra högsta grad en negativ sådan men på grund av att T längtade så mycket efter asiatisk mat ville han inte riktigt se/få samma känsla. Det hade han definitivt fått under alla normala förhållanden. Hursomhelst så gav jag med mig – hur dåligt kunde det vara? Riktigt dåligt är svaret på den frågan.. Tur det åtminstone var billigt.. Men hade såklart hellre betalat väldigt mer och fått god mat., Kommer inte att bli stammisar om man säger så och jag är rätt säker på att t.o.m. T hellre väntar lite till t ex Hong Kong eller Shanghai öppnar nästa gång.. Om man nu ska äta kinesiskt alltså för Thaimat är ju nästan alltid godare ✨


Nᴋ-ɢᴀʟᴀɴ….Nu är det ju inget vanligt år men det känns ändå skönt att vissa saker är som vanligt men ändå inte som vanligt. Att man inte bara lägger en blöt filt över allt och ställer in allt. Vissa saker både måste och bör väl ställas in men med andra är det precis tvärtom. Om NK-galan tillhör den senare kan vi väl låta vara osagt men lite lyx och flärd är nog rätt så bra nu..


Man kan ju inte låta bli att fundera en stund på hur man tänkte när man planerade sin ”outfit” för kvällen på NK’s tak. Ingen risk att man inte syns iallafall 😃Det som däremot är som vanligt är att det var Micael Bindefeld som var arrangör. Det kan jag tycka är lite tråkigt att det alltid är han/de som får arrangera många av de riktigt tunga eventen år efter år.. Men om de lyckas utveckla det så finns det ju en fördel i att de känner kunden och är insatta i alla detaljer från dag..Men jag undrar lite hur ELLE gör om de nu kan genomföra den årliga ELLE-galan.. Bindefeld skojade ju till det tyckte han när han la handen på Peg Parneviks rumpa inför fotograferna.

Lång historia kort.. Hon tyckte inte att det var helt ok och nämnde det i hennes och systerns podd utan att namnge honom, media hittade bilderna och kontaktade Peg, Bindefeld och Elle. Peg såg inte allvarligt på det men gillade det inte. Bindefeld bad om ursäkt och var djupt ångerfull. ELLE tog helt avstånd då det stred mot deras värdegrund och de hade framfört sina synpunkter till Bindefeld.

Det kanske blir en ny arrangör och det kanske blir en ELLE-gala. Allt är osäkert nu och den största frågan är väl inte just den här..


Äɴɴᴜ ᴇɴ ᴘʀᴏᴅᴜᴋᴛʟᴀɴsᴇʀɪɴɢ….Idag lanserar influensern Margaux Dietz tre produkter under sitt nya och egna varumärke xbymargaux. Produkterna är en duschkräm, en handkräm och en deodorant. Om de säljer så kommer självklart produktsortimentet utökas. Blondinbellas varumärke Löwengrips storsäljare var just deodoranten så den kommer nog få konkurrens nu..Direkt börjar det komma synpunker på att designen är väldigt lik andra produkter.. Det kommer att bli lite av en följetong nu till en början..


ᴅᴇᴛ ᴀ̈ʀ ᴠᴀ̈ʟ ᴏᴋ ᴀᴛᴛ ᴠᴀʀᴀ ʙᴀɴᴀʟ….Ja jag saknar läppstift mycket. Att snabbt se lite piggare och faktiskt gladare ut.. Jag vet också att det är otroligt banalt att överhuvudtaget tänka på läppstift mitt i en pandemi men om vi alla bara går omkring och tänker på hur svårt det är så blir resultatet bara en mängd deppiga människor.

Jag trotsar pandemin och använder läppstift, inte under munskyddet såklart även om jag nog känt mig piggare även då. Det skulle ju bara färga av sig så det är helt enkelt en dålig idé. Vi hänger ju definitivt inte ute var och varannan kväll den här sommaren men när vi är ute kan jag garantera att läppstiftet är på. Så har jag det ju rätt så ofta hemma, nu när jag aldrig får ha det annars.

Av allt sådant där ”banalt” så är det faktiskt läppstift jag saknar mest så när kravet på munskydd försvinner kommer några nya läppstift vara det första jag köper 😃 Sedan är det ju lite tråkigt att man inte, likt Anna Book ovan, kan ha munskydd i tyg. Även om jag nu inte valt ett fejk Chanel så hade det brutit av mot den tråkiga tråkiga varianten vi använder nu.

Men eftersom munskydd bara har ett syfte (sedan hur rätt det är låter vi vara osagt) och det är att skydda oss ifrån att bli smittade av corona så är det väl rimligt att använda det munskyddet som ger det bästa skyddet. Nu minns jag inte exakt men de tråkiga vi använder ger runt 90 procent skydd och ett i tyg runt fem procent. Då är valet inte svårt för mig och jag väljer hellre en snyggare blus.. än ett snyggare munskydd. Visst, man kan ha dubbla munskydd det som skyddar bäst underst och sedan ett i tyg för att se snyggare ut. Då ska man vara väldigt fåfäng skulle jag påstå om man ska klara det i den här värmen..

Så lång utläggning om något så banalt som läppstift 😃


Hᴏʏ….


Idag har vi varit ute på ett gäng ärenden och ärligt så trodde jag nästan att jag skulle tuppa av.. Så varmt och jag fick ett akut behov av något att dricka. Jag tror att just den här burken var sommarens absolut godaste Coca-Cola ✨

Hemma igen så var det lite vardagsfix och nu ikväll tänkte vi se IDOL för att få helt klart för oss hur upplägget är och hur långt de kommit.

Men först ska jag förbereda maten, det blir som sagt pasta ikväll. Har fått tag på superfina spareribs så det får det bli imorgon 😃

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.