Bröllop & föränDRingar….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det första vi tog tag i idag var att ringa till bilverkstan för att boka tid för batteribyte men det har drop in så det var bara att komma dit.

Det var 25 grader vid midnatt när vi gick dagens sista promenad med doggisarna. Det blev ingen längre promenad för den hade vi tagit tidigare på dagen när vi ändå skulle gå och handla. Det där med att ta den längre på eftermiddagen var precis lika smart som det låter..

Kollade väderprognosen för de kommande tio dagarna och det är nu bara en dag med >30 grader för övrigt strax under. Inget regn i sikte vilket verkligen skulle behövas, vi har väl haft en timmes regn på två månader..


Lɪɢɢᴇʀ ʟɪᴛᴇ ᴇғᴛᴇʀ….I samband med Corona infördes något som heter Medborgarlön och skulle hjälpa hushåll som inte klarade sin ekonomi. Det var väl till att börja med inte alla som beviljades det även om många av dem behövt det. Tyvärr har hanteringen av utbetalningarna tagit väldigt långt tid och eftersom det var de som hade det tuffast med ekonomin som beviljades stödet blir ju skadan dubbel..

Det är under 20% som fått sina pengar utbetalda – det innebär att en hel del familjer inte haft någon inkomst alls sedan i mars.

Ministern för Försäkringskassan försvarar det med att många ansökningar inte varit helt kompletta. Men det försvaret köper man inte eftersom det inte anses rimligt att allt ska stoppas upp pga att en blankett i ansökan saknas eller inte är helt rätt ifylld.


Mᴏᴠɪɴɢ ᴏɴ….Det händer en hel del i kölvattnet av corona och vi har än så länge troligen bara sett början. Redan tidigt när corona började skrevs det om att det antingen skulle bli en babyboom eller en för skilsmässor. Man kan tydligen se lite av både och men om jag uppfattat rätt så är effekten med skilsmässor större.

Det är ju i augusti och september som det är flest skilsmässor, ett normalt år iallafall så det återstår att se hur stor ökningen är. För en ökning kommer det att vara. Har hört siffran 20 procent (ökning alltså) men om den avser juli eller hela året fram till och med juli ska jag låta vara osagt men troligtvis är det bara juli.

Något annat som verkar öka är lusten och viljan för förändring. Flytta, sälja semesterhuset och köpa ett nytt någon annanstans är väl de kanske vanligaste förändringarna och jag tycker att jag läser mer och mer om det. Kanske är det hittills mest semesterhuset jag läst om, det är liksom lite enklare att byta och göra något helt annat. Det krävs inte en massa praktisk planering som hur långt det blir till jobbet, eventuellt icke önskvärda förändringar för hemmaboende barn och så vidare. Men semesterhuset kräver inte den planeringen alls..
Nu senast i raden av inlägg i Instagram flödet om försäljning av semesterhuset är mångsysslaren Ann Söderlund, de säljer huset på Gotland för nya äventyr.


Camilla Läckberg sålde sommarhuset i Norrtälje och köpte ett nytt i Tyresö.. Nu har de kommit på att det inte ska användas som ett semesterhus som de tillbringade mycket tid i utan de kommer att bo där väldigt mycket. Men det dröjer för de räknar med att det är klart för inflyttning om ett år.. Men man kan btw knappast kalla huset för hus överhuvudtaget, det är ju nästintill en herrgård..

Det var två exempel av många runt om i Sverige som gör den här typen av livsföringar.

Men det är såklart ännu vanligare med förändringar i det befintliga boendet..Har inte hört några siffror men jag undrar hur många kök och badrum som bytts eller fräschasts upp..Det har väl heller aldrig funnits lika mycket händiga människor som fixat allt ifrån enkla saker, måla om huset till mer avancerade grejer..


Det gick inte heller att få tag på hundvalpar- slutsålt överallt och väntetider 🐶

Några av de saker man kan konstatera förstärks och/eller förändras. Det är som jag skrev nog bara en början. Nu rekommenderas ju alla att jobba hemifrån i så stor utsträckning som möjligt åtminstone fram till årsskiftet. I vissa familjer kommer man aldrig ha upplevt en så dekorerad jul med massor av hemlagat och i andra har kanske slitningarna ökat.. Om det kan vi bara sia ✨

Iɴᴛᴇ ғᴜʟʟᴛ ʟɪᴋᴀ ᴠᴀɴʟɪɢᴛ….

Varje år gifter sig xxxc par – en siffra (nu var vi där igen 😊) som kommer att vara klart lägre i år. Hur mycket lägre är det svårt att spekulera i men jag läste då i början av pandemin att bröllops-koordinatorer ”över en natt” tappade 80-100 procent av alla bokningar.

Om man har bokat en koordinator för sitt bröllop kan man nog utgå ifrån att det rör sig om bröllop modell större så det är inte så konstigt att de fick allt avbokat. Men även mindre bröllop ställdes in eftersom man inte riktigt visste vad som skulle hända, mor- farföräldrar kunde inte vara med och på toppen av det reseförbudet.

Men nu börjar nog många känna att det behövs lite kärlek mitt i allt som inte är som det ska så det är en hel del bröllop om än i annorlunda skepnad än vad som var tänkt.

ғʀᴀ̊ɴ TV 4 Nʏʜᴇᴛsᴍᴏʀɢᴏɴ

I lördags gifte sig Andrea Brodin, en av Kronprinsessans bästa vänner och som träffade sin nu nyblivne man på Prinsessan Madeleines bröllop. Han var Chris best man och bodde i Schweiz. Eftersom hon hade två barn sedan tidigare så tog han helt enkelt sitt pick och pack och flyttade hit ❤️

I sitt jobb som influenser och inredare är hon med i TV4’s morgonprogram vissa helger ✨

Jᴀ, ᴅᴇɴ ᴀ̈ʀ ᴘᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ….

Stan Herd Arts är konstnären som gör en mängd lika installationer på stora ytor som t ex gräs och åkrar. Det är ju minst sagt lätt att tro att det är fejk men det är det inte. Dels har han under åren gjort så många olika installationer och de hade knappast fått någon uppmärksamhet om de vore gjorda i något dataprogram. Jag tror inte heller att Joe Biden lagt upp ett antal bilder på Instagram om han inte varit säker på att de är äkta.

Man förstår verkligen hur stor installationen är när man ser traktorn på den övre bilden och omgivningarna på en av de undre bilderna.

Iɴᴛᴇ ᴘᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ….


I dagarna var det en artikel om/med SVT:s Anne Lundberg (Antikrundan ni vet). Hon påstås säga att hon genom att vara anställd på SVT inte kan ta externa uppdrag som konferencier som programledare i kommersiella kanaler kan och att även om tv-avgifterna ska gå till tv-program så skulle hennes lön kunna vara högre. Sedan twistar man till rubriken lite.. så att hon har sagt att hon tjänar för lite.

Nu är det bara så att det är lögn från början till slut. Hon har aldrig sagt det där och det har heller inte varit någon intervju (!) Kvällstidningarna upphör aldrig att förvåna, eller snarare bekräfta..

Uɴᴅʀᴀʀ ᴏᴍ ᴅᴇɴ ᴀ̈ʀ ᴘᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ….


Villa med sjöglimt

Bild och text Hemnetknarkarna Instagram

Det finns ett Instagram-konto med 405 000 följare som heter Hemnetknarkarna. Kontot startade i mars 2018 så det har verkligen vuxit snabbt. Alldeles nyligen gick personen bakom kontot ut och avslöjade vem han var – en mäklare från Stockholm.

Hursomhelst så bygger kontot på häftiga, tokiga, roliga eller på andra sätt objekt som finns till salu. I takt med att kontot vuxit så är det nog definitivt inte alltid objekt som är till salu nu men de har en gång funnit och de kanske även finns kvar även om de inte är till salu. Utan att överdriva kan man väl hoppas på att eventuella köpare tagit tag i och genomfört en renovering 😃

Här är några exempel från den senaste tiden, till varje bild finns en kort text och information om var objektet ligger ✨


Badrummen känns väl minst sagt lite akuta att ta itu med 😃 När T och jag köpte vår första gemensamma lägenhet så var det en hel del som behövde fixas, badrummet var en de sakerna.

Det är ju dyrt att renovera badrum men det är ett viktigt ”rum” så det var inga tveksamheter om vi skulle göra det eller inte. Nu kommer vi till avdelningen tur för grannen råkade göra något som gjorde att vi fick en vattenskada. En tillräckligt stor skada så försäkringsbolaget gjorde bedömningen att allt skulle ut och att en total renovering skulle göras 😃

Det blev en väldigt billig badrumsrenovering och vi var väldigt tacksamma mot grannarna (men det pratade vi såklart inte högt om..) Vi hade nog inte valt samma kakel idag som då (eller snarare definitivt inte) men så fint vi tyckte att det var….


Nʏᴀ ɪɴᴛʀᴇssᴇɴ & ɴʏ ᴋᴜʟᴛᴜʀ…Det var inte direkt länge sedan som 99 procent av alla barn tyckte att köpta köttbullar och fiskpinnar var supergott. Hemmalagade köttbullar var så mycket sämre enligt väldigt många barn..

Jag har ingen aning om hur och vilken ordning utveckligen skett men man kan ju konstatera att det idag finns ett jättestort intresse för matlagning. Jag tror att det är för enkelt att beskriva utvecklingen med att det blev trendigt att vara kock, matlagningsprogram kom som sedan utvecklades vidare till program för de yngre. Men det har bidragit, precis som mat-inslagen i t ex Nyhetsmorgon gjort.

Poängen här är att intresset för matlagning har ökat rejält bland yngre och jag tror att det är många som kollar på youtube för att se och lära sig mer..När man på ett enkelt sätt både kan se hur man gör och att det faktiskt anses häftigt så lockas ännu fler..

Att några killar i 10-11 års åldern skulle överraska familjen helt med utskriven meny, dukning och mat är nog både ett nytt fenomen och något vi kommer att se mycket mer av i framtiden. Jag undrar hur många som vill bli kock i dag jämfört med för t ex 10 år sedan – den skillnaden lära vara stor..


sᴋᴀ ᴜʀ & ᴘᴇɴɴ ʜᴀ ᴇɴ sᴘᴀ̈ɴɴ?Nu i corona-tider erhåller ju en massa företag stöd. Vissa behöver det mer andra mindre och vissa inte alls. Exempelvis har IKEA lämnat tillbaka alla de pengar de fått i statligt stöd.

Ägarna till Ur & Penn har också fått stöd, inte så lite heller. Han försvarar det med att de hade ett försäljningstapp på 60 procent per dag och om de inte sökt omställningsbidragen så hade de tvingats varsla personal och kanske stänga butiker. So far so good. Bolaget grundades 2019 och gjorde förra året en vinst på 363 miljoner kronor – man kan tycka att de hade lite “i ladorna” då, som Magdalena Andersson brukar säga.

De här bröderna som äger Ur & Penn älskar bilar och då menar jag älskar. De älskar det så mycket så att de tyckte att det var en bra idé att gå och köpa en ny bil samtidigt som de fick det här omställningsstödet. Det var knappast en Volvo för att kunna ta sig fram och tillbaka till jobbet utan en Bentley. Inte den första heller utan som ett komplement till samlingen av två tidigare, en Rolls Royce som köptes i vintras och en Lamborghini. Man kan ju tycka att han kunde hoppat över den sista Bentleyn men…

”Privat är privat och företag är företag, eller hur?”

Så ser han på det – jag håller inte med i just det här fallet iallafall.Jag har däremot inga problem när det kommer till underhållningsstöd för Nobis-koncernen. Dels har det varit tuffare för dem men de har också anpassat sig med egna privata åtgärder. Exempelvis tar inte Alssandro Catenacci ut lön i år och kommer inte att göra det nästa år heller. Han har sålt av två av sina bilar och planerar även att avyttra ytterligare tillgångar.

Han blir då lite ifrågasatt av reportern om han ska behålla sitt stora hus och den bil han har kvar (Lexus) vilket han kommer att göra. Det kan jag tycka är helt ok – att man inte ska behöva sälja sitt nuvarande hem för att inte ta emot det bidrag som erbjuds. Det finns väldigt många andra företag som inte borde få bidrag alls – typ Ur & Penn.


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴀsᴄᴀʀᴀɴ….Det går faktiskt att beställa CAIA’s vattenfasta mascara som de lanserar i morgon. All deras försäljning sker ju direkt från dem själva till konsumenterna. Har man då ett smart logistik upplägg blir ju marginalerna väldigt mycket högre.

Det kostar ju inte heller en förmögenhet att distribuera en mascara, ögonskugga eller så.. Troligtvis lite mer ekonomi i det än när Blondinbella sålde och distribuerade schampo till USA och frakten var dyrare än vad konsumenten betalade för schampot.


Dᴀɢᴇɴs Aɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ….Bäst att föreviga det i lite olika vinklar.. Tre av förmiddagens sex bilder ✨ Efter det här väntade lunch med vänner så det är rimligt att förvänta sig minst sex bilder till 😃


Dᴀɢᴇɴs sᴏ̈ᴛᴄʜᴏᴄᴋ….Om de trivs i sina ”outfits” eller inte kan vi låta vara osagt men de är väldigt söta.. Jag har lite svårt att förstå hur man tänker när man dels klär sina hundar hela tiden men ännu mindre förstår jag när man kör med med Guccikläder..

Nu dags att laga mat så blir det en del om dagen i dag i morgon 🍓


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.