Idol, CNn & mascarA…..

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det där med bilen och det urladdade batteriet visade sig vara lite mer än en än urladdning.tyvärr. Den funkade flera gånger i fredags, efter det att vi laddar den men sedan tog det stopp. Vi får ringa verkstan i morgon och sen efter assistans för att förhoppningsvis starta bilen så att vi kan ta oss dit.

Boken jag lyssnar på nu, Gift med maffian är riktigt bra. Eller bra och bra, den är intressant eftersom den beskriver en värld som är helt okänd för mig mig (och typ för alla andra med för den delen 😄).Skrev ju att hon definitivt föll in under kategorin ”att välja fel män”. Den första mannen hon levde med var porrkungen, eller kanske prinsen för kungen var väl Bert Milton, Carl Serung som ägde bland annat klubben Tabu. När den kärlekshistorien var över träffade hon Mille Marcovic som hon levde med i över tio år. Inte direkt några svärmorsdrömmar direkt 😄

Vad är det som driver någon att falla för den här typen av killar? I det här fallet handlade det ju inte om att ”by accident” falla för en kille en gång. Den första gången är det kanske ”by accident” men sedan är väl en livsstil. Den här typen av kvinnor som hon i boken faller faller inte in under kategorin där man tror att man kan rädda den kriminelle utan de får nog snarare ”kickar” och gillar livet med mycket pengar.


ÖɢᴏɴғʀᴀɴsᴀʀSkrev ju om att CAIA lanserar en vattenfast mascara om resultatet blir så här skickar jag min order bums 😃 Det är inte helt enkelt med mascaror och jag har inte riktigt hittat ”the one”.

Har ju inte långa och täta ögonfransar utan de kan nog bäst beskrivas som tunna och korta så en bra mascara gör med andra ord stor skillnad. Sedan ligger det en del i att kunna lägga på den snyggt också.

Jag har några gånger gått till Linda på salongen och fått ögonfransar ditsatta men det håller ju inte en evighet och dessutom har jag linser (precis som om någon missat det den senaste tiden…) så vips så har jag kliat mig i ögat.. Inte direkt bra för de stackars fransarna som limmats dit.

Behöver hur som helst en ny mascara så om det är någon som har bra tips….

Tror btw att de blåa manéret de använder nu bara är för lanseringen av mascaran med kopplingen till att den är vattenfast.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙʟᴀ̊ᴛᴛ….Det har under ett gäng år nu varit vanligt med produktutveckling med nya smaker som man försöker få in i det ordinarie sortimentet och på det sättet växa eller som sk ”limited edition” som bara finns under en begränsad period.


Vissa produkter ska man helt enkelt behålla precis som de är

Ibland går det inte riktigt hem att produktutveckla för den ordinarie produkten hade en så stark position hos konsumenterna. Vanilla Coke är ett av de bästa exemplen på det. Nu var den iofs inte god heller men jag tror faktiskt att det var lite sekundärt i sammanhanget.

Tänk att jag var på Seven Eleven och skulle köpa med mig en 1,5 liters flaska hem så att T skulle få smaka och tjejen bakom disken säger;

”Du vet att du tagit en Vanilla Coke nu?? Vill bara kolla eftersom den är så äcklig”

Där hade jag och Catharina Stackelberg kämpat så med denna lansering så får man höra det där 😃 Hon var inte direkt ensam om den där synpunkten så man får väl sortera in den lanseringen under avdelningen ”misslyckade lanseringar”.

Sverige var först ut i världen med att lansera Vanilla Coke, jag kommer inte ihåg man från Atlanta (huvudkontoret) valde just Sverige, så det var en stor happening även internationellt. Catharina blev intervjuad av alla möjliga medier – t.o.m. CNN. Då var hon faktiskt lite nervös innan, första och enda gången jag sett henne nervös.Hon tyckte till exempel att jag var precis hur löjlig som helst som inte ville slå nästa boll på golfbanan när vi hade en älg med sin kalv typ max 50 meter ifrån oss. Till och med jag kunde slå 50 meter och hade garanterat slagit lite snett och träffat dem..Det blev en lång utläggning för komma tillbaka till Juleskum Blåbär som kommer som nyhet i år. Vet ni btw att det heter Juleskum och inte Julskum?

Upptäckte att den skulle lanseras på Instagrams Explorer funktion. Det var en ICA Maxi handlare som lagt upp inlägget där han skrev om nyheten och att den skulle finnas i butiken från vecka 42, dvs från och med den 12:e oktober. Det är som med julmust, glögg och semlor – det finns inget ”heligt” längre utan det kommer ut i butikerna väldigt tidigt..

Han ställde frågade i inlägget om man trodde att nyheten skulle bli en succé eller flopp. Det var väl cirka 30 som svarat, en del kommenterade bara att vecka 42 var för tidigt men om vi säger att 25 svarade på frågan så svarade 20 ja och fem svarade nej. Ser lovande ut med andra ord även om man såklart inte kan dra några växlar när så få svara.


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ᴛᴠᴀ̊ʟᴇɴ….Jag ska inte göra någon direkt koppling mellan Vanilla Coke och tvål även om jag också tillhörde dem som inte gillade den. Men av någon anledning kom jag att tänka på tvål.. rimlig koppling för att det står på inköpslistan ✨Förr hade man ju alltid och bara de där rektangulära och torra ”små” tvålarna. Dom som hade en viss förmåga att glida ur händerna och dessutom torka ut händerna.


En väldigt ung Christina Schollin 😃

Det var definitivt inte bara händerna man tvättade med Lux utan även ansiktet.

Jag kan inte komma ihåg när vi hade den typen av tvål senaste, nu är det alltid flytande tvål. Jag kan däremot komma ihåg när jag ”stötte” på Molton Browns tvålar för första gången ✨

Det var på Nybrogatan, ett styrelsemöte i bostadsrättsföreningen som vi höll hemma hos Gerard. På deras gästtoalett fanns en grön Molton Brown tvål – hade aldrig sett dem förut. När jag senare på kvällen kom på att den goda doften fortfarande satt kvar var jag bara tvungen att gå upp och ringa på för att fråga vad tvålen hette och var man kunde köpa den 😃

Sedan hade vi ett snyggt ”tvålställ” med en tvål och en handkräm i samma storlek under lång tid framöver.. Avdelningen totalt ointressant information men om ni letar efter bra produkter som doftar gott.. Molton Brown är ett bra förslag förutsatt att man vill lägga pengar på tvål..När vi skulle välja tvål, schampoo etc till hotellet så tyckte jag inte Molton Browns profil passade. Valde istället Lilla Bruket och vi körde miljövänligt i den ordinarie förpackningen istället för små ”hotellförpackningar”. Vi fyllde såklart på dem så att de var fulla varje gång en gäst checkade in., Vi hade tvål, handkräm, schampo och balsam.Vi hade även tvålen och handkrämen hemma, favoritdofterna var citronmeliss eller koriander & svartpeppar.. Vi hyrde ju ut huset ett antal veckor innan vi sommaren innan vi flyttade hit (kan fortfarande inte fatta att vi fick 25 000 kronor i veckan, det är ju trots allt inte ett stort hus som Talliden). Det var bara utländska familjer som hyrde, från England, Frankrike och Belgien.

Två år efter vi hyrt ut huset fick jag ett mejl från mannen i en av familjerna, han ville veta vilken tvål vi hade haft när de hyrde huset 😃 Hans fru skulle fylla år och han kom att tänka på hur mycket hon tyckt om tvålen så han tänkte ordna så att fick tvålar, handkräm mm. Var inte det otroligt charmigt?


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғʀᴀɴᴋʀɪᴋᴇ….Den prestigefyllda tidningen Forbes France har varit i här för att göra ett reportage om Marbella. Det är en del i reportageserie och man lyfter fram Marbella ✨


Aᴅᴏᴘᴛɪᴏɴ….Äntligen har den lilla schimpansungen som ratades av sin mamma fått en fostermamma. Djibril som ungen heter har i 15 månader tagits hand om av skötarna men flyttar nu alltså från Fuengirola till Valencia där en fostermamma väntar ✨


Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ʜᴀ̈ɴɢᴛ ᴍᴇᴅ ɪ….Årets säsong av IDOL har ju börjat. Jag har fattat att själva urvalsprocessen skedde digitalt men sedan har det tagit stopp. Nu har jag iofs inte satt mig ner i soffan med popcornskålen i knät 🍿 utan mest sett och hört med till hälften. Det jag uppfattat är att de sedan körde ett varv där ett antal deltagare fått framträda live inför juryn. Det verkar ha skett på respektive ort. Nu är det väl 20 personer kvar och är det nu de går in och börjar köra på riktigt och vi vanliga börjar rösta? Det återstår att se men det var som vanligt idag en omväg för att komma fram till det jag vill ha sagt..Det här är Gabriel. När han var på det jag tror var slutaudition så hade han sin pappa med sig som stod tillsammans med Pär Lernström och väntade utanför. Den glädje, stolthet och kärlek som pappan visade när Gabriel gått vidare gjorde att man fick tårar i ögonen.

Dagen då alla skulle få besked om de gått vidare till (det jag inte fattat fullt ut) så satt alla deltagare hemma hos sig själva. Alla hade en kompis med sig, någon hade två kompisar och några satt med mamma och en kompis – ungefär så.

Hemma hos Gabriel var typ hela släkten som tillsammans spänt väntade på beskedet. Pappan uppklädd i kostym och alla var så spända – en sinnesstämning som vände till total eufori när han fick veta att han gått vidare. Man blev så varm och så lycklig både över att se glädjen men också hur de finns där för varandra, att alla bryr sig ✨

Jag hoppas att han klarar sig bra i tävlingen och ”vinner” på talang och charm för det är ju tyvärr ofta så att de yngre tjejerna röstar mest och att de röstar på killar de tycker är snygga/söta. Heja Gabriel säger vi hursomhelst här ifrån Marbella 😃


Usᴀ’s ᴜɴᴅᴇʀɢᴀ̊ɴɢ….Joe Biden verkar ha klarat sitt tal bättre än många ”befarat”. Det är ju inte heller helt lätt att hålla ett engagerat tal när den enda publiken finns på länk och responsen i form av applåder etc helt uteblir men det har väl både han, Michelle och Barack Obama klarat väldigt bra. Jag var nog inte helt rätt ute när jag trodde att Biden skulle hålla sig borta från det som man kalla för ”slag under bältet” attacker..


Valet handlar om USA’s överlevnad är väl vad Biden säger.”Man kan inte lära gamla bedragare nya sätt”

Man kan väl helt säga att budskapet är att han kommer att vara samma gamla bedragare som han alltid varit och att det kommer inte att förändras.


Med Biden som president kommer USA gå under kontrar Trump med..


Mᴇʀ ᴋʀɪᴛɪᴋ….

Bill och Hillary Clinton följer i paret Obamas fotspår och riktar skarp kritik mot Trump och hans oförmåga som president. Deras uttalanden får dock inte samma impact som paret Obamas.


Sᴏᴍ ᴏᴍ ᴅᴇᴛ ɪɴᴛᴇ ᴠᴏʀᴇ ɴᴏɢ 😃I samband med förra presidentvalet betalade Trump motsvarande 1,1 miljoner kronor för porrstjärnan Stormy Daniels tystnad. Hon påstod (och man behöver inte vara raketforskare för att förstå att det är sant) att de haft en affär under 2006 och 200. Hon krävde sedan att Trump skulle betala hennes rättegångskostnader på 300 000 dollar (!) vilket han inte ville men nu har alltså en domstol beslutat att han är skyldig att göra det. Pengarna kan han givetvis vara utan men han kan ännu mer vara utan att kopplas ihop med den här typen av skriverier..


Cʀᴏssᴏᴠᴇʀ….


Från Johanna Toftbys Instagram

Kommer ni ihåg när blev så populärt med crossover mat? Det var alla möjliga kök som möttes och idag kallas det snarare för fusion än för crossover.. Allt ska ju utvecklas 😃

För att ge en udda bild men som enligt obekräftad uppgift ska vara god på en fusionrätt;Svensk korv stroganoff kryddad med basilika och chili serverad med couscous

Kanske inte riktigt något jag kommit på att svänga ihop när matfantasin tryter men varför inte? Det är minst sagt en evighet sedan jag åt falukorv.. Dom har det såklart i Svenska butiken men det har inte stått på inköpslistan någongång.

Tacos är ett exempel som iofs inte är något klockrent crossover exempel utan snarare en försvenskning av mexikansk mat men om man tar ett tunn tacoskal, fyller med löjrom och toppar med syltad rödlök då har man iallafall en viss nivå av crossover.

Lᴀ̊ɴɢᴛ ɪғʀᴀ̊ɴ – ᴅᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….Hade jag varit lite uppmärksam så hade jag haft koll på det i dag är ”Köttbullens dag” I motsats till falukorv som vi som sagt inte ätit på evigheter evighet så äter vi köttbullar med jämna mellanrum. T’s köttbullar är typ bäst i världen, pressad potatis alt. mos, gräddsås och rårörda lingon sedan är man i Sverige en stund 😃


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….


Idag har Anna Book hunnit visa oss sin frukost och kört en livesändning på Instagram från stranden.. En livesändning där hon alltså svarar på frågor – har ingen aning om hur länge den pågått/pågår utan uppmärksammade den bara ”by accident”. Även om jag kan tycka att det är lite kul att kolla inläggen så ser jag inte livesändningarna – där går t.o.m. min gräns 😃

Idag fick vi hursomhelst ta del av söndagens frukost;


Ja, nu vet vi vad de åt.. Vill ni veta lite mer exakt hur korven stektes mm så har inlägget fyra bilder till 😃


Det här är ju inget annat än harmlöst och lite charmigt, det är mer än vad som sägs om Blondinbellas golfresa till Portugal..

Kritiken handlar om det idiotiska i att som influenser organisera en resa under en pandemi. Att resan är svindyr och att det inte finns några resegarantier utställda. Något säger mig fortfarande att det är en utmaning att sälja slut på platserna till den resan. I tider med corona skulle jag (om jag vore henne eller någon annan influenser) inte delta i att arrangera någon resa. Det är direkt korkat och slår tillbaka som en boomerang. Måste man sedan ställa in den pga av lågt intresse är skadan dubbel.. men man kan då, för att symbolisera Blondinbella termer, ta fram corona-kortet.


Sɴʏɢɢᴛ….


TV 4 Väderpresentatör


Inspo… Väderpresentatören på TV 4 som jag just nu helt glömt namnet på har väldigt ofta snygga kläder. De har ju såklart stylister som hjälper dem att ta fram kläder som både är snygga och som de passar i. Man skulle antagligen vilja ta med sig väldigt mycket hem av de kläder de använder men det får de såklart inte – en kostbar löneförmån helt enkelt..


Jag läste någonstans att de klänningar som kändisarna har i Lets Dance inte heller heller är något de får behålla. Däremot får de en möjlighet att köpa dem.. Inte några vardagskläder direkt men en riktigt fin och ”tailor made” festklänning skulle nog inte många säga nej till ✨


Pʟᴀɴɴɪɴɢ ɴᴇxᴛ ᴡᴇᴇᴋ….

To Do listan för nästa vecka är klar – mycket på agendan.. Imorgon är det måndag vilket innebär både rensning av mejl och foton. Prio i morgon är ju bilen och dessutom att planera tömningen och hämtningen av lagret i Magna.. Hur kul ska det inte bli att få hit de gröna flyttlådorna 😄

Men nu ska jag avsluta veckan med lite läsning inte böcker utan magasin. Få lite inspiration till nya maträtter, kläder, inredningsprojekt och nu lite extra aktuellt smink 😃 I bakgrunden för mig men med fullt fokus för T är det Champions League finalen ⚽️

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.