SPareribs & tAtueringar….

Jobbade ju igår, tillsammans med Maricarmen och irländaren Patrick.. Han lever nog inte det sundaste livet i trakten, han är väl urtypen för en irländare som går på puben varje kväll. Vi är verkligen en udda trio där på fredagarna men det är en del av charmen med att jobba där. Jag hade definitivt aldrig stött på vare sig Maricarmen eller Patrick om det inte vore för volontärjobbet ✨

Äʀ ᴅᴇᴛ ᴍᴏ̈ᴊʟɪɢᴛ?

Det var ju det där med bilen som jag nämnde igår.. När vi kom ner i garaget så gick inte motorn igång. Stendöd. I bilförsäkringen finns en sådan här assistansservice så vi insåg att vi behövde ringa dit.

Nu kommer vi till det totala undret.. Jag ringde 11.15 och 11.45 satt vi i bilen och körde iväg. Vi var ju tvungna att köra minst 20 minuter för att ladda upp batteriet igen enligt servicekillen men vi tog det säkra före det osäkra och körde väl i 50 minuter. Jag har nästan inte återhämtat mig än.. Tänk på att vi trots allt bor i Spanien 😄

Dᴇᴛ ᴠᴀʀ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ᴠᴀ̈ʀʀᴇ….Branden på Boutique hotellet Sisu var mycket värre än jag först uppfattade att den var. Det är ju ett riktigt partyhotell med en stor takterrass där det festas rätt rejält. Som ni kan se på bilden så är det just där uppe det brinner så en person omkom och 10 personer skadades. Den siffran (sorry för att jag använder ”siffran”) hade med all sannolikhet varit klart högre om hotellbyggnaden varit högre och brandkåren inte var så snabbt på plats.

Enligt lokal information från Angeles Munoz så berömmer hon dem verkligen att de snabbt fick kontroll och kunde undvika spridning. På hotellets ena sida ligger huvudvägen som går igenom Marbella men i övrigt är det typ radhus etc så det hade kunnat slutat riktigt illa det här.

Jag tycker att Marbella råkat mer illa ut i år än något annat år med åtminstone två tragiska dödsfall och så nu den här branden. Marbella är ju generellt förskonat från sådant som många andra turistorter har som en stor baksida av turismen.


Tʜᴇʀᴇ sʜᴇ ᴡᴀs….I juli 2015 såg vi den här kvinnan på strandpromenaden med sin vita lilla hund i famnen. Vi tyckte att den var så liten och söt och gick fram och frågade var hon hade köpt den och resten är historia.Vi har aldrig sett till henne efter den där julikvällen för fem år sedan, tills igår..


Igår kväll gick vi som vi alltid gör på fredagskvällar en sväng på strandpromenaden och då fick vi syn år henne igen 😄 Det var sisådär 25-50 meter ifrån den plats vi såg henne då men den här gången hade hon ingen hund i famnen, ingen hund alls faktiskt..


Sᴏᴍ sᴀɢᴛ….

Det är inte någon överdrift att påstå att det är varmt 🥵 Nu visar iofs de olika apparna lite olika temperaturer men det är iallafall minst 32 grader idag (igen). Huvudet blir lite mosigt av den här konstant höga värmen, skönt med rutinen med kvällspromenad varje kväll..Pᴇᴘᴘ ғʀᴀ̊ɴ ʜᴇʟᴇɴ….

Helen Mirren

Nu är jag väl inte den som har den största åldersnojan (bortsett från jämna födelsedagar då jag ”freakar” ut helt) men visst känns det lite härligt att vi har det bästa framför oss ✨

Det är faktiskt inte bara Helen Mirren som påstår det här utan det finns även vetenskapliga studier som visar på att kvinnor är som allra mest olyckliga när de är just 47,2 år sedan blir det bara bättre och bättre.

Forskarna tror att det är 47,2 år beroende på att många då går in en slags ny livscykel. Barnen har kommit upp i en sådan ålder att de inte längre är lika beroende och då kan det vara svårt att hitta rätt i sin nya ”roll”. Sedan har säkert klimakteriet en påverkan också, den kommer ju lite olika för olika personer och är dessutom väldigt olika jobbig. Själv har jag haft en otrolig tur när det gäller det.


Sᴏᴄᴋᴇʀʙɪᴛᴀʀ….De få gånger som jag druckit Fanta apelsin här i Spanien har jag förvisso tyckt att en smaken är lite annorlunda mot den svenska. Jag har gjort kopplingen att det berott på att den svenska varianten har en väldigt hög nivå på frukt jämfört med många länder. Jag hade aldrig kunnat gissa att (skillnaden är inte påtaglig men jag har ju mer ”erfarenhet” efter alla på Coca-Cola) skillnaden skulle vara att den svenska innehåller 18 sockerbitar jämfört med den spanska som innehåller sju sockerbitar.

ᴅɪʀᴛʏ ᴊᴏʜɴ….

Jag har ju tidigare skrivit om en miniserie på Netflix som heter Dirty John. Frånskild kvinna möter av en slump snygg man i en livsmedelsbutik… Kärleken är blind för de omkring blir misstänksamma och de har ju såklart rätt.

Svärmorsdrömmen visar sig vara något helt annat än han utger sig för att vara och i det här fallet hade han satt det i system. Serien bygger på verkliga händelser (som jag ju av en händelse älskar 😃).

Nu har det tydligen kommit ytterligare en miniserie under samma tema Dirty John. Såg det via Åsa Ingrossos Instagram där hon rekommenderar alla att se den eftersom citat.. ”Kan omöjligt sluta titta” slut citat.

Nᴇxᴛ ᴡᴇᴇᴋ….

Det blev lite sisådär med att lägga på extra tid för min make up igår.. Det kom lite emellan så jag satsar på det från och med måndag istället..

Mɪssʟʏᴄᴋᴀᴅ ᴛᴀᴛᴜᴇʀɪɴɢ….

Jag älskar som sagt elefanter 🐘 När jag hade gjort min Pippi tatuering 2014 fick jag lite blodad tand och tänkte att det kunde vara en bra idé med en elefant-tatuering.. Fint och så skulle den ge extra tur. Den har inte gjort någotdera.. Det är till att börja med svårt att få en så svag färg som en grå elefant att bli bra som tatuering och jag tror att det är ännu dummare att ”ta” en framifrån.

Men nu gjorde jag det och jag är inte nöjd. Jag är å andra sidan inte så missnöjd så att jag skulle lägga pengar (eller smärta) på att ta bort den. Själva delen med tatueringen som många tycker gör jätteont tyckte jag inte gjorde inte alls. Det var inte vad jag skulle kalla bekvämt men det gjorde inte ont.

T hade inga tatueringar så jag tyckte att det var en jättebra idé att han gjorde en elefant-tatuering han också (syftningsfel jag vet..). Han var långt ifrån och då menar jag långt ifrån lika övertygad som jag var. Om man ska överdriva lite så tvingade jag mer eller mindre honom till den där tatueringen. Jag kommer ihåg att Pappa var så arg på mig för det och tyckte inte alls att det var mitt beslut – det kan man ju inte argumentera emot..

Han har nu iallafall en elefant-tatuering och i rättvisans namn så blev hans väldigt fin ✨

Äᴠᴇɴ ᴘʀɪɴsᴇssᴏʀ….

Men även Prinsessan Sofia har en tatuering, eller kan vara fler.. Den syns tydligt när hon bar t ex den blåa klänningen på bilden. Men man får dock ge henne att den är väldigt mycket mer diskret än min Pippi tatuering 😃


Bɪᴀɴᴄᴀ, ʙʟᴀ̊ᴛᴛ & ᴍᴀsᴄᴀʀᴀɴ….Det går bra för sminkvarumäket CAIA som Bianca Ingrosso var en av fyra grundare till. Även efter försäljning av aktier är hon ju både rik och har en hel del aktier kvar. Hursomhelst så ökar lanseringstakten av nya produkter och nu kommer en vattenfast mascara.. Nytt manér har de också – om det bara är för lanseringen/kampanjer för mascaran återstår att se men min gissning är att det är så ✨

Pʀᴏᴠᴀʀ ɴʏᴛᴛ….Är det inte ”true crime” så är det någon annan form av sann berättelse som ofta är i öronsnäckorna. Ibland kan de där berättelserna vara för banala, inte historien i sig utan hur boken är skriven för att återge berättelsen. Jag har nu precis börjat lyssna på den nyutkomna ”Gift med maffian” och den verkar riktigt bra. Den här kvinnan verkar kvala in högt på listan över ”konsten att välja fel män”. Det ska intressant att lyssna vidare vid bed time ikväll.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏ̈ᴄᴋᴇʀ….Feministen Cissi Wallin är ju feminist så långt ut i fingerspetsarna man kan komma. Helt enkelt en väldigt radikal feminist. Hon var ju minst sagt uppmärksammad i rättegången mot henne – anklagad för förtal mot Fredrik Virtanen. Hon polisanmälde honom 2011 för våldtäkt men anmälan lades ner vilket såklart gjorde henne upprörd och gav bränsle till hennes feminism.

Precis när hela Mee too rörelsen kom igång valde hon att gå ut och namnge Fredrik Virtanen. Konsekvenserna för honom blev stora, han förlorade jobbet, alla tittade snett, människor spottade efter honom på gatan mm. Han övervägde att ta livet av sig.

Nu vill jag förtydliga att jag inte på något sätt försvarar det han gjort för det är rimligt att anta att det på ett eller annat sätt hänt. Hon borde ju rimligen inte ha haft något att vinna på anklagelserna då 2011, kan man tro iallafall.

Omvänt är det inte heller okej att gå ut på sociala medier och överallt för att berätta hennes version av det som hänt.


När han, efter rätt så lång tid lyckats ta sig upp på benen igen stämde henne och vann i Tingsrätten. En dom som är överklagad av båda. Hon för att hon blev fälld han för att han anser att straffet inte var tillräckligt.


Men det stannar inte där. Nu har hon skrivit en bok, hon namnger honom förvisso inte men en giraff kan ju räkna ut vem som är förövaren i boken. Förlaget som först var involverade och skulle ge ut boken drog sig efter att ha läst delar av manuset. De insåg att det finns en stor risk för såväl stämningar, åtal och en fängelsedom.

Nu ger hon ut boken själv och bryr sig inte ett dugg om vare sig stämningar, åtal eller fängelsestraff. Det kan ju tyckas lite oansvarigt med tanke på att hon har små barn men det är hennes val.Boken kommer ut på tisdag och det kommer givetvis att uppmärksammas. Jag tror nog inte att det är speciellt många utanför ”feminist rörelsen” som kommer att köpa den. Man kommer att se vad som skrivs om den inte läsa vad som står i den. Igår firades iallafall utgivningen men jag tror inte att de kommer att en middag för att fira recensionerna…

Genom att vara så radikal gör hon, enligt min uppfattning, mer skada än nytta i kampen för kvinnor. Det systerskap hon värnar om har hon gång på gång visat att det bara gäller när det passar henne.

Ett exempel på det är när hon tidigare skulle intervjuas i P1 samma dag som förtalsdomen kom och intervjuaren ber henne att inte gå in på för mycket detaljer eftersom hon i den här frågan är ett brottsoffer i juridisk mening. Det beskriver Wallin som skandalöst och beskriver intervjuaren lite nedlåtande som en kvinna som snart ska gå i pension. Systerskap?

Det finns väldigt mycket åsikter om henne inom feministrörelsen. Hon startade tillsammans med några andra en grupp som hette Gardet och det slutade med anklagelser och buller & bång. Lätt att ha att göra med är nog den sista etiketten som passar på henne.


Aʟʟ ᴏғ ᴀ sᴜᴅᴅᴇɴ….


Helt plötsligt och ”out of the blue” blev jag så sugen på spareibs.. Tunna men med mycket kött bbq-stuk.. Jag har sett att de har på både Mercadona och SuperSol. Sådana som man gör själv alltså för färdiga vill jag inte ha.. Iallafall inte från en livsmedelsbutik.Kommer ihåg när Hard Rock Café kom till Stockholm- vad ”stort” man tyckte att det var. Vi bodde hyfsat nära så vi var där ett antal gånger och jag åt alltid deras spareribs som jag då tyckte var de godaste spareribsen i världen 😄 Det tycker jag inte nu….

Vi var inte där på ett gäng år men så skulle jag, Pappa, min syster och hennes son gå på någon matiné teater på Intiman och skulle äta något innan. Eftersom det här var Antons dag så tyckte vi att det skulle vara mat som han gillade men ändå inte Mc Donalds så det blev Hard Rock Café.

Det som jag kommer ihåg från den lunchen, bortsett ifrån att vi hade trevligt, var att jag inte riktigt kunde förstå att jag tyckt att de där spareribsen varit så goda och att det var galet dyrt…. Kollade snabbt hur priserna ser ut idag och spareribsen kostar 289 kronor (!) och hamburgarna runt 200 kronor.

Hard Rock Café finns här också, i Puerto Banús. Vi var där en gång det första året vi bodde här och det var den gången det blir. Det är inte bra och det är oproportionerligt dyrt.

Om man vill äta spareribs ute är det en klart bättre idé att gå till vår kompis Mike.. Där kan man beställa hel eller halv portion och om du beställer hel så behöver du inte äta på en vecka efter.. Tyvärr är lokalen tråkig (och då menar jag att den inte har någonting) så det är inte stället man går uppklädd till på en lördagskväll.

Så om det nu blir några spareribs nu så blir det nog hemma – då kan jag ju dessutom sätta upp det på ”utbildningskontot” 😄


Fᴜɴᴅᴇʀᴀᴅᴇ ʟɪᴛᴇ ᴘᴀ̊….


Jag vet inte hur många gånger jag sett det här köksbordet. Det är förvisso fint och det är stolarna också. Ibland är det en kattunge med på bilden, ibland fler men det är definitivt same samt but different.Det här köket har jag nog sett lika många gånger som köksbordet. Men ibland från en annan vinkel och ibland med nybakat bröd på bänken. Nytt nu är en röd pelargonia.

Det finns ju som jag skrivit om precis hur många inredningskonton, på Instagram, som helst. Jag har följt några av dem en tid. Vissa varierar och visar typ hela hemmet och är lite en del av deras liv (om ni förstår vad jag menar). Vissa är konton där man får följa med under en renovering. Sedan har vi konton som de här två.. I princip ingen variation som helst och heller inte så mycket text. Jag förstår helt enkelt i den här typen av konton och att de har så många följare. Ja, jag har ju följt dem själv men jag började ju följa utan att förstå flödet så nu kommer jag sluta följa.Sedan mitt i allt dyker det upp ett konto som inte är stereotypt överhuvudtaget och som inte arrangerar bilderna. Nu såg jag bara just den här bilden och kollade inte vidare.. det är troligtvis inte ett influenser-konto på samma sätt som de två andra men oavsett så är det befriande härligt ❤️


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴsᴛᴀɢʀᴀᴍғʟᴏ̈ᴅᴇ – Sʜᴇ’s ʙᴀᴄᴋ….


Om man följer Anna Book på Instagram så kan vara säker på att man inte missar något som hänt..Ett litet axplock från typ de senaste 24 timmarna ✨ Är det inte lite ”charmigt” ändå?


Nᴏ ᴘʀɪᴠᴀᴄʏ..Sofia Wistam har ju köpt ett sommarställe i Sandhamn, som de renoverade i våras och nu varit hela sommaren där. När det nu var dags för veckans inspelning av podden så spelade de in den hos Sofia i Sandhamn.

Som ungefär precis alltid och jämt så var väl det ett bra tillfälle för kamerateamet för Wahlgrens Värld att hänga med. Nu finns det såklart att inte några krav på att kamerateamet ska få vara med 24/7 men det är inte mycket privacy under inspelningsperioderna. Sedan är det ju massor av plus med det också när man kan åka till t ex Los Angeles eller på bröllop på Mallorca på produktionsbolagets nota. Inte så att de inte har råd men varför betala om du inte behöver? 😃Det är väldigt fint i Sandhamn och visst verkar det mysigt att gå i morgonrocken till det lilla bageriet för att köpa en frukostmacka & kaffe och sedan sätta sig på någon klippa 🥪 ☕️Apropå Pernilla, Wahlgrens Värld och det de senaste åren gått väldigt bra för familjen ekonomiskt sätt.. Dags för nya tider – i veckan hade Pernilla möte med den arkitekt som ska rita hennes nya drömhus. Har såklart ingen aning om hur huset kommer att se ut men kanske något åt det här hållet eftersom arkitekten ofta ritar just sådana ”New England” hus.. Tror dock inte att hon får husbygget finansierat för att filmteamet får vara med.. Men jag skulle inte bli helt förvånad om det kom en liten serie som bygger på när hennes drömhus växer fram med inredning etc. Jag tror inte det men ”You never know”.


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.