PensionÄrer & En golfresa….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår kväll vid 22-tiden när vi gick ut med doggisarna sa T ”det är kallt ikväll”. Kallt & kallt sa jag men det är helt klart väsentligt svalare.. kollade väder-appen – 24 grader.. Ja, allt är relativt ✨

Igår vid midnatt var det ett stort fyrverkeri, oklart vem som fyrade av det, har inte läst om det någonstans. Det är vanligt med fyrverkerier här, en del riktigt stora och andra mindre men så har Spanien alltid varit bra på fyrverkerier. De vann ju ofta i VM i fyrverkerier under Vattenfestivalen.

Det har varit lite med bilen idag men det tar jag imorgon..

Sᴀ̈sᴏɴɢᴇɴs ”ᴀɴᴛɪᴋʟɪᴍᴀx“….


Igår klockan 20.30 skulle ju Marbella FC avslöja Marbellas största hemlighet.. Eftersom man redan visste att det inte kunde vara hur den nya arenan kommer att se ut (eftersom den planen presenteras för kommunledningen den här veckan) så tog man (läs jag) för givet att de skulle avslöja ett riktigt bra spelarförvärv. Men som så många gånger förr.. jag hade fel..


Den stora och bäst bevarade hemligheten var.. nya spelardräkter för hemma- respektive bortamatcher. Ja, det skrev förvisso ingenting om den största hemligheten utan den mest/bäst bevarade hemligheten och det kanske det var…


Dᴇᴛ sᴜʀᴀ ᴀ̈ᴘᴘʟᴇᴛ & ᴄɪᴋᴀᴅᴏʀɴᴀ….Jag får väl helt enkelt bita i det sura äpplet.. när det gäller det där med cikadorna alltså. Har ju vid åtminstone två tillfällen skrivit att jag inte kan förstå varför jag aldrig hör cikadorna i år.

Sᴀ̊ ᴋᴜʟ….


Ryktet om att Henrik Larsson ska bli assisterande tränare i Barcelona stämde. Jättekul för honom ✨

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

Idag är det temadag för flera saker men jag väljer att lyfta en eftersom den på många sätt är både viktig och just nu väldigt aktuell….


Det är ”Pensionärernas Dag” – om man själv gnäller över hur ”jobbigt” det är med begränsningar (oavsett om man suttit i karantän eller inte) så bör man stanna upp en minut. Ställa sig själv frågan hur våra pensionärer har det och även anhöriga såklart.

Alla 70-plussare har ju direkt eller indirekt suttit i karantän. En del har suttit tillsammans, en del har varit ensamma och en del på äldreboende men ingen har ju kunnat leva ett vanligt liv.

Det har ju pågått en lång tid nu och för dem som har anhöriga på äldreboende är det värre än för andra och det ut två perspektiv. Det ena säger sig lite av sig själv – de är ofta äldre än 70-år och det finns restriktioner som omöjliggör besök. Det finns väl nu högst begränsade möjligheter på vissa äldreboenden att träffas och det är vid enstaka tillfällen.


Det kanske är lätt att tänka att det inte är så svårt för dem som lever ihop men det är det självklart, inte minst om man tillhör riskgruppen. Men oavsett det så är de ju väldigt begränsade vad de kan göra och om/hur de kan träffa barn och barnbarn.

Samma sak gäller för dem som lever ensamma, men det blir ju ytterligare ett snäpp svårare för även om man träffar barn och barnbarn då och då så är ju annat begränsat och inte minst det sociala livet i övrigt.

Det fysiska mötet kan aldrig ersättas av telefonsamtalet

Det är svårt för alla men det som ändå skiljer sig åt är att alla utom de som bor på äldreboenden kan välja. De kan välja att under kontrollerade former träffa vänner, de kan välja att med social distansering träffa barn och barnbarn och de kan välja att gå på en promenad, ta en kaffe på ett café och så vidare. De som bor på äldreboenden har inga som helst valmöjligheter.

Nu är jag kanske naiv. Jag förstår att det finns stora risker för smitta på äldreboenden det har vi sett bevis på men personalen kommer ju och går varje dag och jobbar utan munskydd eller annan skyddsutrustning. De har väl förhoppningsvis fått ordning på de basala hygienrutinerna som tidigare var ett problem på vissa boenden. Finns det rutiner för att kolla temperaturen varje dag på personalen? Troligen inte. Hur ofta testas de och är det reglerat hur ofta det ska ske? Troligen inte.

Då kommer mina fyra, möjligen naiva, frågor;

  • Skulle inte anhöriga kunna få komma om de var en temperaturkontroll innan de släpptes in?
  • Skulle inte anhöriga kunna släppas in om de uppvisade ett intyg att de inte har corona och som är exempelvis max 72 timmar gammalt?
  • Är inte de två ovanstående åtgärderna säkrare än de som de boende utsätts för varje dag?
  • Är anledningen till att man inte lättar på restriktionerna driven bara av någon slags total rädsla för att det ska komma någon form av anklagelser om smitta inom äldreomsorgen igen? Att man då kan säga att man vidtagit alla åtgärder som är möjliga? Att man kommit tillrätta med problemen som fanns tidigare och inte tillåtit några besök?

Hursomhelst så hoppas jag att vi snart kan lämna pandemin bakom oss men det är väl tyvärr inte troligt..


Bᴀᴄᴋ ᴛᴏ ɴᴀᴛᴜʀᴇ….


Det finns väldigt mycket natur här, väldigt mycket möjligheter att hika. Vi hade tankar på att börja “hika“ efter somnaren förra året men vi kom aldrig iväg. I år ska vi förbereda oss bättre, ta reda på var vi ska ”hika” för vi kan ju inte gå härifrån utan måste ta bilen och hitta bra parkering etc.

På andra sidan kullen ser man ut över havet – det ser jag fram emot att få göra. Frihetskänslan och en liten picknick, i år ska det helt enkelt bli av ✨

Men även om vi kommer att uppskatta våra turer (ja, jag vet vi kanske ska göra en innan jag tjatar vidare om det 😃) så kommer jag aldrig att uppskatta något så mycket som att promenera vid havet. Det bästa är att göra det soliga dagar/kvällar under lågsäsong, när det inte alls är mycket folk ute. Strandserveringarna har kanske öppet på helgerna eller har stängt hel och det finns något fridfullt över stan. Fika på något café eller en picknick vid någon bänk eller på några stenar..

Det senare har vi såklart gjort många gånger men jag tycker att vi kan ta ännu längre promenader och väva in picknick-delen i det får bli till hösten även det.. Eller en fika på något av de öppna caféerna med en riktigt god macka eller en pizza på favoritstället med riktigt tunna pizzor 🍕

Jag påstår inte att man inte kan längta till hösten i Sverige men här kan man göra det på ett lite annat sätt tror jag. Men jag längtar inte till januari, men å andra sidan vem gör det 😃


Bʀᴀɴᴅ….


Det brann på Hotel Sisu igår men tack vare att brandkåren var så snabbt på plats så lyckades man begränsa skadorna. Oklart hur länge de kommer att tvingas ha stängt.

ʜᴜs-ᴠɪɴ….En del människor verkar ha lika mycket energi som typ ett kärnkraftverk.. Åsa och Emilio Ingrosso tillhör dem. Tre restauranger, ny restaurang i Stockholm på gång, kokbok på gång, de designar lite möbler, Åsa designar lampor och jag har missat lite. Nu har de tagit fram ett nytt hus-vin vilket kan vara antingen en succé för varumärket totalt eller en katastrof.

Nu har jag inte varit på Mallorca på hundra år och därför inte heller på någon av deras restauranger. Restaurangerna står ju för bra mat, design mm och ett vin måste verkligen matcha det. Det finns ju en och annan artist som ”sålt” sitt namn till usla viner för att tjäna pengar. Men är nog rätt säker på att deras vin kommer att matcha varumärket ✨

Bᴀʀᴀᴄᴋ & ᴋʀɪᴛɪᴋᴇɴ….Nu har även Barack Obama hållit sitt tal och precis som Michelle var han väldigt tydlig i sitt budskap och sa bland annat att Trump aldrig gjort något för Amerika som inte gynnade honom och hans kompisar och som gav honom den uppmärksamhet han är beroende av. Det är väldigt ovanligt och frågan är väl om det överhuvudtaget hänt i modern tid att en fd president kritiserar sin efterträdare på det sättet.Eftersom Trump nu försöker göra allt för att göra det svårt för Demokrater att rösta (genom nedskärningar inom postväsendet) så kommer nu budskap och uppmaningar om att verkligen planera så att man kan rösta.Motangrepp på Twitter i versaler och uttalanden som att Obama aldrig gjort något mer än att skada Amerika och var en usel president, riktigt usel.

Det är rimligt att tro att Demokraternas strategi är att låta paret Obama och Kamala Harris vara de som går till hårdast angrepp/besvarar angrepp och att Joe Biden (som inte är en lika bra debattör) håller sig lugn och fokuserar på sakfrågorna. Det är troligtvis en smart strategi men frågan är hur länge Trump låter det vara så utan att angripa det och använda det för att argumentera Bidens svaghet…

Biden höll ju sitt tal inatt – mer om det imorgon ✨

Mᴀ̊ʟɢʀᴜᴘᴘ?


I maj började Blondinbella ta golflektioner på Ingarö Golfklubb. Det tyckte hon var superkul och köpte golfkläder så att det skulle räcka för typ 10 personer. Sedan träffade hon sin nya kärlek, började åka båt och övergav golfen.Häromdagen var hon tillbaka på golfbanan och nu har hon sitt ”Gröna kort”.. Det måste ju firas, eller hur?Varför inte slå till med att arrangera en golfresa (tillsammans med tränaren tack och lov)., Det är i huvudsak hon som är frontfigur för golfresan som även kocken Karl Ljung är med på (och så tränaren då)..

Kort om vad som ingår i resan.. Flyg ToR Lissabon, del i dubbelrum på femstjärnigt hotell (ett litet men fint hotell oklart om det verkligen är femstjärnigt) 2 luncher, 2 middagar och 2 timmar golfträning/dag, greenfee och en vinprovning..

Vill du hänga med får du betala 18 000 kronor. Det kostar mellan 8 000 – 10 000 kronor att få hänga med Blondinbella i fyra dagar, eller mer btw för övriga golfresor har en längd på en vecka..

Nu till frågan:

Vem av hennes följare, hur gärna de än må vilja hänga med henne, har råd att betala 18 000 kronor för en resa med fyra övernattningar?

Om det inte är dem de riktar sig till.. Vilka golfintresserade har lust att betala typ 10 000 kronor extra för en resa bara för att hon är med?

Nej, någon målgruppsanalys har de med 99% sannolikhet inte gjort….


Sʜᴇ’s ʙᴀᴄᴋ….


Nu är hon lokaliserad.. Anna Book alltså 😃 Hon landade på Málagas flygplats idag och ska spendera tid i deras lägenhet i Benalmádena som btw inte är deras och heller inte ligger i Benalmádena. But that’s a different story….


Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢ ᴀʟʟᴀ ᴍᴀ̈ɴ ᴋᴀɴ ʜᴏᴘᴘᴀ ᴏ̈ᴠᴇʀ….

Ja, det är ytligt (i dubbel bemärkelse) men det bryr jag mig inte det minsta om.. Jag skulle vilja kunna lägga en riktigt bra make up.. Med bra menar jag en där man helt enkelt blir finare men samtidigt ser så naturlig ut som möjligt.


Från Linda Fernströms Instagram

Säkert lite trolleri med kameran och ljussättning men oavsett så är det en otrolig skillnad. Påbjöd två ser hon ju så mycket piggare och faktiskt också friskare ut tack vare hennes ”Glow”


Från Linda Fernströms Instagram

Här kan man ju nästintill inte se att det är samma person (det är Prinsessan Sofias syster btw) -ögonen och en massa extensions är den stora skillnaden. Extensions = ja tack! Väldigt sotade ögon = nej tack, skulle inte passa mig alls..Tänk om jag skulle välja ett sådant här bord så får T ett litet skrivbord. Jag får då köra en kombination av skrivbord och sminkbord för vi får inte plats med tre i arbets/gästrum om vi inte slänger ur sängen. Det verkar ju lite dumt att slänga ut sängen och erbjuda gäster två campingsängar istället 😃 Nej, det hoppar vi över..

Jag kan börja med att träna på att lägga en bra/fin make up. Jag måste erkänna att jag lägger otroligt lite tid på det.. Det är ju helt upp till mig att ändra på det, inte så att jag kommer att lägga en timma på det bara för att jobba i butiken men nu går på det på typ fem minuter.. Jag har blivit ”sämre” på det, inte rent praktiskt för där har jag ändå aldrig varit någon stjärna, och jag tror att det på något sätt hänger ihop med hela den långa karantänen och corona i stort eftersom vi aldrig någonsin spenderat så mycket tid hemma..

Kanske ska börja med att lägga 10 minuter på det innan jag går och jobbar idag 😃

Mᴇɴ ᴅᴇᴛ ᴠɪᴋᴛɪɢᴀsᴛᴇ….Om jag ens får vara i närheten av att se ut så här och verka må så här när jag är i den här kvinnans ålder skulle jag vara så tacksam. Det busiga kvar, ha härligt rött nagellack & snickarbyxor. Då skulle jag med all sannolikhet undra varför jag brydde mig om smink, mina tår och mitt hår.

Men är det inte så att man utvecklas hela tiden och ju äldre man blir desto mindre bryr man sig. Ängsligheten försvinner, nu kanske jag aldrig varit super-ängslig men det har mest varit kopplat till jobbet (jobb-mässigt har jag inte varit speciellt ängslig). Man bryr sig inte så mycket om vad andra tycker. Man blir tryggare i sig själv. Det finns med andra ord en hel del positivt med att bli äldre ✨

Den här bilden, eller snarare dess uttryck, ska jag spara och ha som ”Goals”. Även om jag kan tyckas bry mig väldigt mycket om tår & hår så bryr jag mig absolut inte om rynkor.. Mormors rynkor är bland det vackraste jag minns….

Sɴʏɢɢᴛ ᴠs ɪɴᴛᴇ….


Från Petra Tungårdens Instagram

Petra Tungården är en stor influenser som även designar kläder under sitt eget varumärke med en del fina kläder men lite varierat.Två fina exempel från Adoore’s kollektion medans den större bilden nog inte är det.. Men är det någon som tycker att den ”outfiten” är snygg? Eller är det jag som inte hänger med nu igen 😃

Wᴏʀᴋ….


Fredag = volontärjobb. Jag kan bara inte fatta var den här veckan tagit vägen, var helt övertygad om att det var onsdag igår..

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.