FlamingoS & surströmming…..

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jag har löst gåtan med cikadorna.. mer om det imorgon. Måste skämmas klart först😃

Tyvärr pekar trenden uppåt när det gäller antal smittade och tyvärr inte lite svagt heller. Málaga provinsen totalt har ju en stor ökning och Marbella bidrar dessvärre i hög utsträckning till den ökningen. Trots att Málaga är strax över fyra gånger så stort (sett till antal invånare) är antalet nya smittade bara marginellt högre.

Totalt i Spanien har 131 personer avlidit (pga covid-19) den senaste veckan. Det är elva gånger så många som för en månad sedan. Man vågar ju tyvärr inte fullt ut lita på de siffror som redovisas.

Tʜᴇ sᴇᴄʀᴇᴛ….


Ikväll klockan 20.30 ska Marbella FC avslöja Marbellas största hemlighet 😃 Med tanke på bilden så behöver man väl inte vara raketforskare för att anta att det rör sig om en ny spelare. Eller så är det exakt det som de vill att alla ska tro och så är det något helt annat. Får helt enkelt kolla 20.30 på Instagram ✨

Den här veckan ska de även presentera tankarna kring den nya arenan för kommunen så får vi se hur de bemöts. Om vi nu pratar om raketforskare så behöver man iallafall inte vara det för att förstå att Marbella FC vare sig presenterar eller kommer att få till arenan de drömmer om. Iallafall inte nu,..


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢᴀʀ….


Om jag nu har brytt mig om den årliga kräftpremiären så har jag verkligen inte gjort det när det kommer till premiären för surströmming. Mer än möjligen att se till att hålla mig undan..

Jag kan ärligt säga att jag aldrig har ätit det och jag kommer aldrig att göra det heller. Det kan vara precis hur gott som helst men bara tanken på att stå ut med lukten, eller snarare stanken, gör att jag inte ens om jag får betalt äter minsta lilla bit.

Jag vet att det åts surströmming åtminstone en gång i Rånäs, möjligt att det gjordes fler gånger men att jag förträngt det. Den andra gången var när jag hade bjudit hem ett antal kollegor på kräftskiva ute på Värmdö. Någon hade ”vänligt” nog tänkt ut en liten överraskning och öppnade en burk med surströmming. Det gick ju nästan inte att sitta kvar vid bordet trots att vi satt ute. Killen som hade med sig den där burken (och dessutom lyckades spilla på någon dyna) var inte den första att få löneförhöjning det året 😃

Hᴏɴᴇʏ….


Det andra som ska hedras idag är lite mildare ur alla perspektiv – honung . Använder honung mest i matlagning och är inte den som dricker mitt te med honung i. Min enda riktiga ”relation” till honung (utöver min favoritdressing som jag ofta gör) är att vi på hotellet sålde burkar med Annies morfars honung 🍯

Det var Annies morfars honung på riktigt, hon jobbade hos oss och hennes morfar slungade honung i Blekinge..

Vᴀʀᴍᴛ, ʜᴏᴛ, ᴄᴀʟᴏʀ….


Jag tror inte att det varit så varmt under en så lång period i juli/augusti som det varit/är i år. Hace mucho calor hör man lika ofta som Que tal? så det är definitivt inte bara jag som tycker att det är galet varmt.


Kᴏ-ʜᴏᴘᴘ….

Som jag hoppas att min älskade ko-tavla finns på lagret i Magna och kommer hit nu när vi tömmer det. Tyvärr tror jag att den finns kvar på Värmdö 😢 Men, men den finns ju oavsett kvar så vi får väl ta hit den vid tillfälle. Lennart kör ju transporter till och från Sverige typ hela tiden men det är inte högsta prio att få hit den även om jag älskar den. Vissa skulle nog säga att jag typ är galen som vill ha den på väggen. Den är rätt stor, säkert 100×70 eller så. Vi köpte den på Krabi (tillsammans med Zebra-tavlorna) och transporterade hem i rullar.

Gᴀʟᴇɴsᴋᴀᴘ.. Iɢᴇɴ….


Kan man få ta den här och dänga i huvudet på Donald Trump. Han har absolut inga skrupler och då menar jag inga. Nu ska han typ effektivisera posten vilket bara har ett enda syfte och det är att göra det svårare för demokraterna att rösta. Det är främst demokrater som är beroende av att poströsta.

Det börjar mer och mer likna en diktatur men som tur är så är han inte envåldshärskare så genom domstol kan det förhoppningsvis få stopp på det här. Tbc som så mycket annat i den här valrörelsen.

Oʟɪᴋᴀ ʙʀᴀɴsᴄʜᴇʀ….


Corona slår ju hårt mot alla, med vissa undantag som t ex bygghandel och några till, men det finns branscher som nästan slås ut helt.

En sådan är nöjesbranschen där det i 99% av fallen är omöjligt att genomföra evenemang med max 50 personer i publiken. Dessutom består branschen av otroligt (i princip alla) av frilansare som har enskilda firma. Nu är det ju bara aktiebolag som har rätt till stöd så de står helt utan hjälp. Regeringen lämnar inga besked om 50 personers gränsen fortsatt kommer att gälla så ingen vet om någon teater, show eller något åt det hållet kommer att kunna genomföras.

Hamburger Börs (som vi btw köpte under den tid jag var vd på Wallmans) är ett exempel där det finns en risk att man inte överlever. Det är ju ändå ett av Stockholms ”institutioner” där Frank Sinatra och många andra stått på scenen. Den här filmen om nöjesbranschen har David (som är ljudtekniker med enskild firma) ljudtekniker på Hamburger Börs och som använts för att förklara för okunniga politiker och andra., Se den;

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/13286851?utm_source=permalink&utm_medium=sharing&utm_campaign=tv4play_sharing


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴜs….

Statens Fastighetsverk är ju ägare till massor av byggnader i Sverige. De var ju de som var vår hyresvärd på hotellet. Nu hyr de ut det här huset (Vita Huset)strax utanför Waxholm. När de hyr ut har de visning och är man intresserad får man komma in med ett anbud (den hyra man är beredd att betala) och den med högst anbud vinner.

För att man ska någon som helst uppfattning om budnivån så anges den lägsta hyra som accepteras. Det är alltid positivt för dem om hyresgäster lite händiga och kan fixa med det enkla, löpande underhållet men jag vet inte om det vägs in i anbudet på något sätt. Det lägsta budet som accepteras för Vita Huset är 18 000 kronor per månad.

Det ligger 300 meter från bryggan där Waxholms-båten lägger till och som kan ta en till och från stan om man inte känner för att köra bil (huset ligger inte på någon ö).

Sᴘᴏɴsᴏʀᴇʀ sᴏ̈ᴋᴇs….


Det börjar närma sig till inspelningsstart för Bad Flamingos första film ”Glaciär” i vilken Alexander Karim och Lena Endre kommer att spela huvudrollerna.

Bad Flamingo är ju ett nytt filmbolag som Camilla Läckberg, Alexander Karim och Baker Karim startat. De vill att den kreativa delen ska få större utrymme inom filmbranschen. Jag antar att de inte får något stöd från Filminstitutet eftersom de nu är ute och söker sponsorer.

Camilla kommer att vara engagerad i hela processen genom sin roll som scripta. Beskrivning en för vad en scripta gör är minst sagt omfattande. Spindeln i nätet är väl det bästa sättet att beskriva rollen.

Nu ska inte jag bara den som är negativ men jag tror inte att det här kommer att bli samma succé som hennes böcker… inte filmen och kanske inte bolaget heller.. Men jag har, som typ alla vet 😄, haft fel förr….

Oʀᴇᴀʟɪsᴛɪsᴋᴀ ғᴏ̈ʀᴠᴀ̈ɴᴛɴɪɴɢᴀʀ….


Jag sitter ju ofta i ”schäslongsdelen” av soffan när jag jobbar och inte sällan står tv:n på i bakgrunden. I programmen ”Home or Away” eller ”En plats i solen” är de ibland på Costa del Sol och om de är det så tar jag rast 😃 Idag var de på just Costa del Sol och paret var ungefär som de allra flesta par är i de här programmen. Den ena vill flytta utomlands och den andre inte utan vill hellre köpa något hemma i England.

Det finns en sak som precis alla har gemensamt och det är att de har helt orealistiska förväntningar när det gäller vad de kan få för pengarna. Vissa är dock mer villiga än andra att anpassa sig och förstå läget.

En annan sak de ofta har gemensamt är att de hakar upp sig på sådant som är väldigt lätta att fixa till. Exempel på det kan vara att någon inte gillar färgen ett rum är ett målat i, vardagsrummet är bra men de tror nog inte att de får plats med soffan de har eller den typen av småsaker.

Det tredje som relativt förekommer är att under en prisförhandling så kan de förlora/avstå ifrån ett hus som de verkligen vill ha för en riktigt ”struntsumma”. Det kan vara så lite som 1 000 pund i de ”värsta” fallen. Visst kan det vara så att de satt en maxbudget som de bestämt sig för att de absolut inte ska gå över eller att de inte tycker är huset/lägenheten är värd mer men i en bostadsaffär är ju 1 000 pund väldigt lite.

Jag tog rast idag och tittade eftersom det var ett par som helst ville bo i ett hus nära havet i Marbella. Det lät ju kul att följa, ända tills jag hörde deras budget.. 100 000 pund. Det här programmet har ju några år på nacken så jag har ingen koll på vad kursen var då men för enkelhetens skull säger vi att deras budget var 1,4 miljoner kronor. Bostadspriserna har förvisso gått upp sedan 2013 (tror att programmet var från 2013) men det är inga dramatiska förändringar. Men för att ta i så kan vi säga att det är att 1,7 miljoner kronor att köpa något för nu.

Att hitta ett hus vid havet här i Marbella för det priset är inte bara svårt, det är omöjligt. Paret tillhörde dem som lyssnade och snabbt fattade läget.. De tittade aldrig på något i Marbella utan åkte 40 minuter öster om Málaga för att titta i lite mindre orter. Inget ont i det, flera av dem var väldigt charmiga. Jag ska inte återge avsnittet för det definitivt inte poängen..

Mᴇʟʟᴏ….


SVT har meddelat att det blir Mello 2021 men det betyder ju egentligen inget mer än att själva tävlingen blir av. Det innebär ju inte att den kommer att genomföras som vanligt med publik etc. Det återstår ju att se..

Lᴏᴠᴇ ɪs ʙʟɪɴᴅ….Jag måste erkänna att vi haft ett Netflix maraton.. Inte så att vi sträck-sett en hel serie men ett par avsnitt åt gången och eftersom serien bara hade nio avsnitt gick det snabbt. Apropå att en bok fångar en så gjorde verkligen den här serien det.

Serien heter ”Love is blind”fast den borde egentligen heta ”Is love blind” tycker jag. Hursomhelst så går det ut på att typ 10-15 tjejer och lika många män samlas och börjar dejta. Det som är unikt är att de inte kan se varandra. Till en början dejtar varje tjej varje kille men sedan börjar det utkristallisera sig mer och mer vem/vilka de ”connectar” med.

För att göra en lång beskrivning kort så ska varje kille fastna så pass mycket för en tjej så att han ”friar”. Om hon säger ”ja” får de träffas för första gången dagen därpå. Resa till en romantisk resort följt av några veckor i verkligheten sedan ska man ses vid altaret. Familj och vänner är på plats och det är först där som killen respektive tjejen säger ”I do” eller ”I do not”

Ja, det kan låta hur hysteriskt amerikanskt som helst och ja det är det men det utesluter inte att det är kul. Det blir en hel del drama och det går inte alls riktigt som man tror där vid altaret. Ja, jag fattar att de byggt in element för att skapa en bra dramaturgi men ibland är det väldigt tydligt att x kommer att säga nej vid altaret men y kan (eller vill) inte se det i förväg.

Jag vet inte om jag ska rekommendera er att se den men för tjejer en ”rainy weekend” kan det vara kul. Själv längtar jag till säsong 2 som kommer 2021 😄

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.